Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Η επανάληψις μήτηρ πάσας μαθήσεως

...για να ισχυρίζεσαι, έστω και κραυγαλέα ψευδώς, ότι η απεργία που προτείνεις έχει ως στόχο την άρση της επιστράτευσης σε συμφωνία με τα κίνητρα της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, πρέπει να έχεις επιδείξει αγωνιστικό και μαχητικό πνεύμα σε προηγούμενες επιστρατεύσεις πριν το θυμηθείς για μια ομοσπονδία που έχει να κάνει απεργία 23 χρόνια.

Το βράδι της 24ης Ιανουαρίου του 2013, η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ανταποκρινόμενη στις κυβερνητικές απειλές για επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό, βρισκόταν στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια για να στηρίξει τους επιταγμένους απεργούς στην απόφασή τους να αντισταθούν στην κυβερνητική απόφαση. Το ίδιο και οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Θυμάται η Αυτόνομη Παρέμβαση που βρισκόταν ο κύριος Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ την ίδια μέρα;

Να τους το θυμήσω εγώ. Στις ΗΠΑ, για περιοδεία στις "δεξαμενές σκέψης" του αμερικανικού στρατιωτικοβιομηχανικού λόμπι. Την επόμενη της επίθεσης των ΜΑΤ στους εργαζόμενους στα άγρια χαράματα, ο μεν Αλέξης μάγευε το κοινό του στο Columbia University, η δε Ρένα έγραφε εκστατική για τις ομοιότητες Ομπάμα και Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Όσο για τον εν Ελλάδι ΣΥΡΙΖΑ, χαριεντιζόταν με τον Θεσσαλονίκης εκλεκτό της χούντας Άνθιμο στα πλαίσια του συνεδρίου του με την αγία ημών εκκλησία.


Λίγο αργότερα, στις 5 Φεβρουαρίου του 2013, η συγκυβέρνηση προχωρούσε στην δεύτερη επιστράτευση εργαζομένων, αυτή τη φορά στο λιμάνι. Και ναι, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ήταν για άλλη μια φορά εκεί, από τα χαράματα που έγινε η επίθεση των ΜΑΤ, και όλη την επόμενη μέρα.  Όσο για το περί τίνος τύρβαζε εκείνες τις μέρες και ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ, το έχω αναλυτικά χρονικογραφήσει σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε εδώ την επόμενη της νέας επιστράτευσης, με τον εύγλωττο τίτλο "Ένα χρονικό πολιτικής ναυτίας για την 'αριστερά', 25/1/2013-6/2/2013".

Και στις δύο προηγηθείσες περιπτώσεις, η επιστράτευση, γνωστή εκ των προτέρων ως το επόμενο βήμα στους εκπαιδευτικούς, ήταν αποτελεσματική ως μέσο συντριβής της απεργίας -- αυτός ακριβώς είναι άλλωστε και ο σκοπός της. Η Αριστερή Παρέμβαση, απ' την πλευρά της, αποφάσισε (και το διαχέει με άρθρα όπως το ανεκδιήγητο πόνημα Χατζηστεφάνου) ότι αντιθέτως η απεργία είναι μέσο συντριβής της επιστράτευσης ως μέσου συντριβής της απεργίας. Πρόκειται ασφαλώς για πρωτοφανή ανακάλυψη στα παγκόσμια συνδικαλιστικά χρονικά και είναι κρίμα που δεν διαβιβάστηκε έγκαιρα στους εργαζόμενους στο Μετρό και το λιμάνι.

Θα πρότεινα να διαβαστεί ξανά τις μέρες αυτές εκείνο το χρονικό ατιμίας από τους της Αυτόνομης Παρέμβασης και των ομοίων της μήπως και ντραπούν λιγάκι έστω και τώρα. Αλλά τι τα θέλετε. Το παράδοξο με τους ξεφτίλες και ξεδιάντροπους είναι ότι όσο κι αν τους λες να ντραπούν, το πρόβλημά τους έγκειται ακριβώς στην αδυναμία τους να νιώσουν ντροπή για την αθλιότητα που τους χαρακτηρίζει και την θλίψη και οργή που προξενούν στους άλλους. ....

Lenin Reloaded, "Αυτόνομη Παρέμβαση: Ξεδιαντροπιά και ψέμματα με ουρά, ακόμη μια φορά"

Addendum, 16/5/2013...Ο Αλέξις στο Ζάγκρεμπ με τα σελέμπριτιζ, και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στο μετερίζι της απεργοσπασίας με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή. Μια απ' τα ίδια ακριβώς. Οπότε, αν πέφτετε απ' τα σύννεφα, μην περιμένετε πια πολύ συμπόνοια για την πρόσκρουση με το έδαφος.

5 σχόλια:

 1. Δωθούν-δε δωθούν οι εξετάσεις, ο καλύτερος βαθμός είναι καπαρωμένος...

  http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%AE%CF%81%CE%BE%CE%B5-%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85

  http://www.tovima.gr/files/1/Media/2013/05/13/15093287_EV_GP_tsipras_sev_1109.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αποκαλυπτικό το κείμενο για τον «οπορτουνισμό» του ΚΚΕ που δημοσιεύεται στον σημερινό «ριζοσπάστη» και ποιές απεργίες υποστηρίζει πραγματικά:
  «Δεν απεργούμε και το φωνάζουμε»!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πέρα του κειμένου σου Αντώνη, respect στα

  Κείμενα του Γιώργου Σαρρή
  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1533.html )
  Φύλλο πορείας για πού;

  ( http://giorgossarris.blogspot.gr/2013/05/blog-post_13.html )
  Ερωτήματα απλής λογικής για μια θολή απεργία διαρκείας


  Κείμενα του (Dies Brumalis)
  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/dies-brumalis_15.html )
  Εικονική Πραγματικότητα (Dies Brumalis)

  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/dies-brumalis.html )
  ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε (Dies Brumalis)


  Στο "προφητικό" κείμενο του "Αριστερά και Πολιτική"
  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/blog-post_8750.html )
  Αδιέξοδα των ρεφορμιστών ή η επίτευξη του στόχου τους;


  Eπίσης στα σχόλια
  Το σχόλιο του ΧιΟμικρον 12 Μαΐου 2013 - 1:12 μ.μ. στην ανάρτηση
  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/blog-post_8626.html )

  και τα ιστορικά - χρήσιμα σχόλια του waltendegewalt
  13 Μαΐου 2013 - 9:07 μ.μ.
  13 Μαΐου 2013 - 9:08 μ.μ. στην ανάρτηση
  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/now-why-didnt-we-think-of-that.html ).Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δευτερώνω όλα τα respect, προσθέτω respect για τα καίρια σχόλια του χιλιαστή.

   Ο Σαρρής έγραψε και νεότερο πολύ γερό κείμενο, θα αναδημοσιευτεί αργότερα.

   Διαγραφή
  2. Αντώνη, γίνεται να τα περιλάβεις όλα αυτά , συν αυτά που πρόσθεσες, με τα link τους; σε μία ανάρτηση; Θα είναι χρήσιμο.Ιlief

   Διαγραφή