Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

...Κι από τη θεωρία στην πράξη...

Το υπόλοιπο άρθρο Μπογιόπουλου για την Απόφαση Πλαίσιο της ΕΕ. Κατά τη δική μου εκτίμηση, η κατεύθυνση του "αντιρατσιστικού νομοσχεδίου", το πόσο δηλαδή θα πλησιάσει σε όσα αναφέρει ο Μπογιόπουλος για τη Σλοβακία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, είναι αποκλειστικά και μόνο ζήτημα πολιτικών συσχετισμών ισχύος στην παρούσα φάση. Και τη στιγμή αυτή οι συσχετισμοί αυτοί είναι ξεκάθαρα ενάντια στους κομμουνιστές και υπέρ της άκρας δεξιάς:

Μήπως αυτός που περιγράφουμε είναι ένας «θεωρητικός» κίνδυνος, που ανάγει σε «λογική» τη συνεπαγωγή ότι «ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι»;

Μια πολύ σύντομη απάντηση είναι αφενός ότι η αυθαιρεσία πάντα σε τέτοιες «λογικές» συνεπαγωγές πατάει, αφετέρου ότι ήδη σε μια σειρά χώρες της ΕΕ οι κομμουνιστικές ιδέες θεωρούνται «έγκλημα» και οι κομμουνιστές βρίσκονται εκτός νόμου.

Μια εξίσου εύκολη απάντηση, υπό μορφή ρητορικού ερωτήματος, θα ήταν κι αυτή: Αλήθεια, η ΕΕ των μονοπωλίων (εκείνων των μονοπωλίων που, όπως η «Ζήμενς» και η «Κρουπ», ανέβασαν τον Χίτλερ στην καγκελαρία) ποιων πολιτικών πεποιθήσεων θα επιθυμούσε τη δίωξη; Οταν η ΕΕ μηχανεύεται αθλιότητες, για να συσχετίζει ανιστόρητα και συκοφαντικά το φασισμό με τον κομμουνισμό, εναντίον ποιου στρέφεται; Εναντίον των πεποιθήσεων των φασιστών, που αποτελούν στυλοβάτη των μισών σχεδόν αστικών κυβερνήσεων των κρατών - μελών της ΕΕ, ή εναντίον των πεποιθήσεων των κομμουνιστών;

Ας δούμε, όμως, και τρία πιο συγκεκριμένα, χαρακτηριστικά παραδείγματα, από τρεις χώρες - μέλη της ΕΕ, για το τι πρακτικά έχει συμβεί, μετά την έκδοση της προαναφερθείσας Απόφασης της ΕΕ.
*
α) Στη Σλοβακία, από το 2011, τέθηκαν σε ισχύ οι νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες «όποιος αρνείται, στηρίζει ή προσπαθεί να δικαιολογήσει τα εγκλήματα του καθεστώτος που βασίζονται στην κομμουνιστική ιδεολογία» διώκεται με ποινές φυλάκισης από έξι μήνες έως τρία χρόνια.

(σ.σ.: Καμία, βέβαια, αντίδραση από την ΕΕ)...
*
β) Στη Λετονία, η κυβέρνηση της χώρας προσέφυγε το Μάη του 2010 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, εναντίον του 87χρονου τότε Λετονού πολίτη Βασίλι Κόνονοφ. Το «έγκλημα» του Κόνονοφ ήταν ότι το 1944, σε ηλικία 23 ετών, ήταν επικεφαλής της παρτιζάνικης σοβιετικής ομάδας που κατάφερε, μετά από ηρωική μάχη, να εξουδετερώσει φυλάκιο δοσίλογων συνεργατών των «SS», εξοντώνοντας 9 από αυτούς. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου συντάχθηκε με την άποψη της κυβέρνησης της Λετονίας ότι ο Κόνονοφ, λόγω της δράσης του αυτής, ήταν «εγκληματίας πολέμου»! Οτι με την αντιστασιακή του δράση το 1944, παραβίασε τους νόμους της Λετονίας. Ομως, οι νόμοι της Λετονίας το 1944 ήταν οι νόμοι του Χίτλερ!

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς της λετονικής κυβέρνησης και επικύρωσε την καταδίκη του Παρτιζάνου με το αιτιολογικό ότι το 1944, πολεμώντας εναντίον των γερμανοτσολιάδων της πατρίδας του, ο Κόνονοφ παρανομούσε εναντίον των νόμων της χώρας! «Παρανομούσε», δηλαδή, εναντίον των νόμων της χιτλερικής κατοχής!

Σήμερα, στη «δημοκρατική» Λετονία, στη χώρα - μέλος της ΕΕ, που ο Κόνονοφ -με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου- καταγράφηκε σαν «εγκληματίας», σαν «πατριώτες» ανακηρύσσονται οι συνεργάτες των ναζί!
(σ.σ.: Καμία, βέβαια, αντίδραση από την ΕΕ)...
*
γ) Στη Λιθουανία, τα δικαστήρια δικαίωσαν την ομάδα φασιστών, που το Φλεβάρη του 2010 συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τη λεγόμενη μέρα της «ανεξαρτησίας» της Λιθουανίας, αναρτώντας πλακάτ με έμβλημα τη ναζιστική σβάστικα. Η σβάστικα, σύμφωνα με τη λιθουανική Δικαιοσύνη είναι σύμβολο του... Ηλιου, αποτελεί «πολύτιμο σύμβολο» (!) των χωρών της Βαλτικής και με την ανάρτησή του στις εθνικές εορτές δεν παραβιάζεται κανένας νόμος της χώρας, αφού η σβάστικα αποτελεί υπόμνηση της εθνικής κληρονομιάς της Λιθουανίας...

Υπενθυμίζουμε ότι στη Λιθουανία που η σβάστικα αναγορεύτηκε σε «πολύτιμο σύμβολο» (!), έχει απαγορευτεί διά νόμου η χρήση κομμουνιστικών συμβόλων, όπως για παράδειγμα το σφυροδρέπανο και το κόκκινο αστέρι (σ.σ.: πλην του κόκκινου αστεριού της πολυεθνικής «Χάινεκεν» που δε συμπεριλαμβάνεται στην απαγόρευση...).

Στην ίδια χώρα, το Μάη του 2012, η κυβέρνηση προχώρησε στην αποκατάσταση της μνήμης του συνεργάτη των ναζί Γιουόζας Αμπραζιάβιτσιους. Ο εν λόγω, από τη θέση του Λιθουανού «Τσολάκογλου», δημιούργησε το 1941 το στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως τα τέλη του Δεκέμβρη του 1941 δολοφονήθηκαν πάνω από 180 χιλιάδες Εβραίοι. Συνολικά, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι φασίστες και οι συνεργάτες τους εξόντωσαν το 95% του προπολεμικού εβραϊκού πληθυσμού της Λιθουανίας.

(σ.σ.: Καμία, βέβαια, αντίδραση από την ΕΕ)...
*
Μάλλον, θα πρέπει να συμφωνήσουμε. Τα προηγούμενα μόνο «θεωρητικά» δεν είναι...

12 σχόλια:

 1. Ακόμη η σβάστιχα καταλέγεται στα εθνικά σύμβολα της Φιλανδίας ( http://en.wikipedia.org/wiki/File:Presidential_Standard_of_Finland_%281920-1944_1946-1978%29.svg ).
  Πλάκα έχει η παράκληση της wiki "Stop vandalizing these files" δίπλα απ[ό το συγκεκριμένο σύμβολο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στη Λετονία, η κυβέρνηση της χώρας προσέφυγε το Μάη του 2010 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, εναντίον του 87χρονου τότε Λετονού πολίτη Βασίλι Κόνονοφ. Το «έγκλημα» του Κόνονοφ ήταν ότι το 1944, σε ηλικία 23 ετών, ήταν επικεφαλής της παρτιζάνικης σοβιετικής ομάδας που κατάφερε, μετά από ηρωική μάχη, να εξουδετερώσει φυλάκιο δοσίλογων συνεργατών των «SS», εξοντώνοντας 9 από αυτούς. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου συντάχθηκε με την άποψη της κυβέρνησης της Λετονίας ότι ο Κόνονοφ, λόγω της δράσης του αυτής, ήταν «εγκληματίας πολέμου»! Οτι με την αντιστασιακή του δράση το 1944, παραβίασε τους νόμους της Λετονίας. Ομως, οι νόμοι της Λετονίας το 1944 ήταν οι νόμοι του Χίτλερ!


  Ανατριχίλα. Τίποτα άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεδομένου ότι οι θιασώτες του "κόκκινου φασισμού" βγήκαν από τα όρια της καθημερινής και του ινστιτούτου καραμανλή και αρθρογραφούν πλέον και σε "αριστερές" εφημερίδες όπως η "εφημερίδα των συντακτών", δεν θα έπρεπε να μας ξενίζει αυτή η εικόνα. Δείτε το άρθρο του μαραντζίδη για την "κολυμβήθρα του Σιλώαμ" των δεκεμβριανών:

   http://www.efsyn.gr/?p=6677

   Κάποιες παρατηρήσεις*: στην ίδια εφημερίδα γράφει κι ο ιός που είχε κάνει γνωστό το έργο αυτού του καθηγητή (με τον καλύβα) κριτικάροντάς το πολύ έντονα. Η εφημερίδα αυτή τώρα, είναι από τους φανατικούς υποστηρικτές του "αντιρατσιστικού" και σ'αυτή την κατεύθυνση γράφουν και άρθρα οι ίδιοι οι φορείς του ιού (πχ σημερινό άρθρο της ψαρρά).

   *Ο μαραντζίδης έχει και ένα δεύτερο άρθρο εκεί, για το τελευταίο συνέδριο του κκε (ως ειδικός προφανώς).

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  2. - Το ΚΚΕ ποτέ δεν είχε πάρει επίσημα τέτοια απόφαση.-
   Η εισαγωγική του παράγραφος είναι δουλεμένη ώστε να εννοηθεί πως από τα πάνω καθοδηγούντανε κάθε αντίδραση-κίνηση του λαού.
   Αν είχανε κατανοήσει ότι μπορούνε να πάρουνε εξουσία, θα είχανε ανοίξει πυρ. Τον "εμφύλιο" δεν τον ξεκίνησε το ΚΚΕ.

   - Οι επαναστάσεις καθοδηγούνται από το πρωτοπόρο κομμουνιστικό κόμμα αλλά δεν προκηρύσσονται.

   - Τα δεκεμβριανά δεν ήτανε σχέδιο του ΚΚΕ, αλλά αντίσταση του λαού που είχε οργανωθεί στο ΕΑΜ,ΕΛΑΣ και το ΚΚΕ, απέναντι στους Άγγλους.

   - Συνέχισα και στα επόμενα και δε θέλω να εκφέρω άποψη. Αυτοί ξέρουν. Χιλιάδες σοσιαλδημοκράτες, κοιμόντουσαν μέσα στα βρακιά των "ηγετών" του ΚΚΕ και ξέρουνε από πρώτο ... πέος ... τί έκρυβαν στο σκοτεινό τους κομμουνιστικό μυαλό.

   -Το κείμενο του τύπου, μεταφέρθηκε σε δεκάδες ακροδεξιά μπλογκάκια. Εύγε.

   - Το μετάνιωσα. Τελικά θα σχολιάσω. Πάνω στη φράση "Τελικά, η κάθε πλευρά σιώπησε για τους «δικούς της» δωσιλόγους." έχω να πω : ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΥΡ ΝΙΚΟΛΑ

   Διαγραφή
  3. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου συντάχθηκε με την άποψη της κυβέρνησης της Λετονίας ότι ο Κόνονοφ, λόγω της δράσης του αυτής, ήταν «εγκληματίας πολέμου»! Οτι με την αντιστασιακή του δράση το 1944, παραβίασε τους νόμους της Λετονίας. Ομως, οι νόμοι της Λετονίας το 1944 ήταν οι νόμοι του Χίτλερ!
   ^
   καλά, δεν είναι έτσι ακριβώς. η απόφαση του Ε.Δ.Α.Δ. είναι εδώ στα αγγλικά http://hudoc.echr.coe.int/sites/eng-press/pages/search.aspx#{%22display%22:[%221%22],%22dmdocnumber%22:[%22867801%22]} ,
   και λέει ότι ο Κόνονοφ ήταν "εγκληματίας πολέμου" επειδή παραβίασε διατάξεις των Hague Regulations 1907 (υποθέτω εννοεί τη Σύμβαση της Χάγης 1907), που απαγορεύει τις επιθέσεις σε άοπλους - και όχι νόμους της ναζιστικής Λετονίας.
   άρα δεν πρόκειται για καταδίκη για παραβίαση των νόμων της ναζιστικής Λετονίας.

   κατά τα άλλα όλη η υπόθεση είναι βρωμερή.
   από τον Γενικό Εισαγγελέα της Λετονίας που άσκησε και 2η δίωξη (!!!) (πράγμα που στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης απαγορεύεται) μετά την πρώτη αθώωση του Κόνονοφ στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας,
   μέχρι την απόφαση του τμήματος ευρείας σύνθεσης του Ε.Δ.Α.Δ. (αρχικά και το Ε.Δ.Α.Δ. είχε δικαιώσει τον Κόνονοφ!),
   όλοι είναι χυδαίοι και άρρωστοι.

   πίκατσου

   Διαγραφή
 3. ΑΠΟ "Ρ"( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7426684&publDate=9/5/2013 )

  Πέμπτη 9 Μάη 2013

  (..)Μύχιοι πόθοι...

  Κριτική στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για το «ρατσισμό και την «ξενοφοβία», υποτίθεται ότι κάνει η ιστοσελίδα «defencenet.gr», όμως αλλού την πάει τη δουλειά. Στον ωμό αντικομμουνισμό. Γράφει λοιπόν: «Το νομοσχέδιο έχει τις ίδιες ποινές και για όσους αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου αλλά και του φασισμού - ναζισμού, και υποθέτουμε και των εγκλημάτων του κομμουνισμού, δηλαδή γενικώς των εγκλημάτων του ολοκληρωτισμού, ή αυτών που επιχείρησαν να επιβάλουν τον ολοκληρωτισμό στην Ελλάδα, όπως το ΚΚΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ '46-'49.

  Κατά αυτόν τον τρόπο φαίνεται πως ανοίγει και πάλι ο δρόμος για να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ στην Ελλάδα. Το οποίο όχι απλώς υπεραμύνεται και έχει αποκαταστήσει την εγκληματική πολιτική ηγεσία του '46-'49, αλλά έχει αποκαταστήσει σε επίσημη τελετή του, και το μεγαλύτερο σφαγέα όλων των εποχών, τον Ιωσήφ Στάλιν... Και βέβαια αρνείται την κοινοβουλευτική δημοκρατία και κηρύσσει τη δικτατορία του προλεταριάτου, κανονικά με την ψήφιση του νόμου το ΚΚΕ πρέπει να κηρυχθεί εκτός νόμου και να δημευθεί η περιουσία του...».
  *** -συνέχεια-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. -συνέχεια- από "Ρ" ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7426684&publDate=9/5/2013 )

  (..)Να λοιπόν ο «ευγενής σκοπός» της ιστοσελίδας που εκφράζει δήθεν αντίθεση στο νομοσχέδιο.
  Η ταύτιση κομμουνισμού φασισμού.
  Παλιό ζήτημα θα πει κανείς, εφεύρημα των αστικών επιτελείων, προκειμένου να συγκαλύψουν ότι το σύστημά τους, ο καπιταλισμός, είναι η μήτρα του φασισμού, τον χρησιμοποιούν όταν τον χρειάζονται τα μονοπώλια για να υποτάξουν τους εργαζόμενους, αλλά με την αναπαραγωγή του, στοχεύουν να στιγματίσουν, ρίχνοντας λάσπη και χολή, τον κομμουνισμό, ως ιδεολογία αλλά και κοινωνικό σύστημα, χαρακτηρίζοντάς τα εγκληματικά, άρα και όποιος τα ασπάζεται και παλεύει ώστε οι εργαζόμενοι να ανατρέψουν τον καπιταλισμό, καταργώντας την καπιταλιστική ιδιοκτησία να ποινικοποιούνται ως εγκληματίες. Νομίζουν ότι έτσι θα «καθαρίσουν» με την εργατική τάξη, τους λαούς, την ταξική πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

  Αυτή τη βρωμιά δεν μπορεί διαφορετικά να τη στηρίξει παρά αναπαράγοντας την πιο χυδαία προπαγάνδα για τον τιτάνιο αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού ενάντια στο αστικό καθεστώς και τους αγγλοαμερικάνους συμμάχους του που θέλησαν να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα για να επιβάλουν την εξουσία τους και να εντάξουν την Ελλάδα σε όλα τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Από τον πόλεμο στην Κορέα, στο Βιετνάμ, ως τους τωρινούς πολέμους, σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία και πάει λέγοντας.

  Και η αστική τάξη της Ελλάδας μέσα στους πολέμους. Ετσι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ξεπέρασε και αυτή την άθλια ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, παραμονές της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, χαρακτηρίζοντας τον Ι. Β. Στάλιν ως «το μεγαλύτερο σφαγέα όλων των εποχών». Επειδή η ΕΣΣΔ, υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικό Κόμματος με Γραμματέα της ΚΕ τον Στάλιν είχε τη μέγιστη συμβολή στην Αντιφασιστική Νίκη. Αυτό το φόβο έχουν, το φόβο των εργαζομένων που, αν μπολιαστούν με την απελευθερωτική ιδεολογία του Κομμουνισμού, θα ξεδιπλώνουν την ακαταμάχητη και ανεξάντλητη δύναμή τους, που θα σαρώσει το εγκληματικό καπιταλιστικό τους σύστημα.
  ***(..) -συνέχεια-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. -συνέχεια- από "Ρ" ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7426684&publDate=9/5/2013 ) Πέμπτη 9 Μάη 2013 Μύχιοι πόθοι...

  Οσο για το ΚΚΕ που «κηρύσσει τη δικτατορία του προλεταριάτου» και γράφουν ότι «κανονικά με την ψήφιση του νόμου το ΚΚΕ πρέπει να κηρυχθεί εκτός νόμου και να δημευθεί η περιουσία του...», εδώ ποινικοποιούν και την ιδεολογία και τη δράση του Κόμματος της εργατικής τάξης.Νομίζουν πως βρήκαν μέθοδο για να φιμώσουν την ίδια την εργατική τάξη, το λαό, στις συνθήκες που ο καπιταλισμός, επειδή δεν μπορεί να πάρει ανάσα από τη σαπίλα του, επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί την οικονομική κρίση, επειδή ο μονοπωλιακός ανταγωνισμός ωθεί στην ανεργία, στην εξαθλίωση, δηλαδή στην επίγεια κόλαση της βαρβαρότητας της εκμετάλλευσης τους εργαζόμενους.

  Τους πονάει γιατί το ΚΚΕ, μετά την αντεπανάσταση στις σοσιαλιστικές χώρες δεν τα «δίπλωσε», δεν προσαρμόστηκε στρατηγικά στην υπηρεσία του καπιταλισμού, όπως έγινε σε άλλες χώρες, (π.χ. Ιταλία, Γαλλία κ.λπ.), αλλά συνεχίζει με την πολιτική του, τη δράση του, τους αγώνες του, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντικαπιταλιστικής, αντιμονοπωλιακής πάλης. Να αποκαλύπτει, να προβλέπει και να επιβεβαιώνεται η γραμμή του από τις ίδιες τις εξελίξεις, δείχνοντας το μοναδικό δρόμο για να βγει η εργατική τάξη, ο λαός, από τα δεσμά που χαλκεύουν οι καπιταλιστές και τα επιτελεία τους για να σωθούν από την κρίση, καταστρέφοντας τους παραγωγούς του πλούτου, είτε με τα άγρια μέτρα είτε με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

  Ναι, το ΚΚΕ ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου αντιτάσσει την εξουσία που θα δώσει την πλέρια ελευθερία στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, που αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού απελευθερώνοντάς τους από τη δικτατορία των μονοπωλίων. Και αντικαθιστά το σημερινό εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, προωθώντας την ανάπτυξη ολόκληρης της κοινωνίας, αποκλειστικά σε όφελός τους, χωρίς τους σημερινούς κηφήνες σφετεριστές του μόχθου τους. Αυτή είναι η δικτατορία του προλεταριάτου, που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, οικοδομώντας το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

  Εκφράζοντας τους μύχιους πόθους τους για το ΚΚΕ, «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», την εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά - λαϊκά στρώματα. Εδώ βρίσκονται βαθιές οι ρίζες του ΚΚΕ και δεν το ξεριζώνουν μήτε η άτιμη προπαγάνδα τους μήτε οι άτιμοι νόμοι τους. Η 95χρονη Ιστορία του είναι παρακαταθήκη. Και ο λαός ασπίδα του από κάθε επιβουλή. «Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»...(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/05/mega-23052013.html )

  Θ. Παφίλης στο MEGA : Οι αποφάσεις της ΕΕ εξισώνουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό (23/05/2013)

  * Άξια λόγου και παρατήρησης η στάση του Χατζησωκράτη της Δημοκρατικής Αριστεράς. Για να βλέπουμε ποιοί δηλώνουν αριστεροί στις μέρες μας. Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είδα 4-5 ειδήσεις σε διάφορα κανάλια. Μία για το αντιρατσιστικό. Είπανε όλες τις γνώμες των κομμάτων της βουλής, εκτός του ΚΚΕ.

   Διαγραφή
 7. (..)Τους δίνει άλλοθι ο ΣΥΡΙΖΑ

  Ταυτόχρονα, στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η ΝΔ, με προσωπική εντολή του κ. Σαμαρά, παγώνει το νομοσχέδιο (..) κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο το μάτι στη Χρυσή Αυγή». Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί ενάντια στο αντίστοιχο νομοσχέδιο που είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, το 2011.

  Απαντώντας στις επικρίσεις ότι τώρα είναι ένθερμος υποστηριχτής των ίδιων πάνω - κάτω ρυθμίσεων, ισχυρίζεται ότι υπάρχει «μια όχι και τόσο "μικρή λεπτομέρεια", που δεν είναι άλλη από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και την άνοδο της ρατσιστικής βίας».

  Με τη στάση του δίνει άλλοθι στο αστικό σύστημα να αξιοποιήσει τη Χρυσή Αυγή για να χτυπήσει το κίνημα, με νόμους όπως αυτός που τώρα βρίσκεται στα σκαριά. Οπως έγινε και σε άλλες χώρες της ΕΕ, τέτοιοι νόμοι δεν στρέφονται ενάντια στις φασιστικές οργανώσεις, αλλά ενάντια στις ριζοσπαστικές δυνάμεις, καθώς αξιοποιούνται για να μπουν στο στόχαστρο η ιδεολογία και η δράση τους στο κίνημα.

  Ο ίδιος ο Β. Μουλόπουλος, ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, που συζήτησε το αντίστοιχο νομοσχέδιο Παπαϊωάννου το 2011, έλεγε μεταξύ άλλων: «Η πρόταση να αντιμετωπίζεται ποινικά η άρνηση, ο εγκωμιασμός ή η εκμηδένιση των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου είναι ατελέσφορη και επικίνδυνη (...) Το νομοσχέδιο εγκυμονεί κινδύνους περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών».

  Και σε άλλο σημείο της ομιλίας του: «Το STOP στον αντισημιτισμό, στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία, σε εγκλήματα πολέμου και στις γενοκτονίες, δεν περνάνε μέσα από ειδικούς και έκτακτους νόμους (...) Οι διατάξεις του ποινικού δικαίου είναι επαρκείς για να τιμωρήσουν τις συγκεκριμένες πράξεις».(..)Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ( Το 23 Μαΐου 2013 - 6:26 μ.μ. από τον σημερινό "Ρ" )

   Αλήθεια αυτός είναι ο λόγος που ο Σύριζα άλλαξε στάση;
   Τον φασισμό δεν τον είχε δει έστω σε μια μερίδα κόσμου στις πλατείες ; Και τι έκανε τότε ο δημοκράτης Συριζα;

   Για να διαβάσουμε τι είπε χτες στη ΝΕΤ ο ΓΓ

   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7452328&publDate=23/5/2013 )

   -- Απειλεί η Χρυσή Αυγή τη δημοκρατία; Γιατί, υπάρχουν αρκετοί που λένε ότι συνιστά ευθεία απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα.

   ΑΠΑΝΤΗΣΗ-- Το ζήτημα είναι όμως ότι η Χρυσή Αυγή δεν απειλεί το καπιταλιστικό σύστημα στο σύνολό του. Θυμηθείτε με, μπορεί να τη δούμε να παίζει ρόλο και στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Στο μεσοπόλεμο, για παράδειγμα, η σοσιαλδημοκρατία τότε, άλλες δυνάμεις από το χώρο του «κέντρου» για να καταλαβαίνει και ο κόσμος, στήριξαν την άνοδο του Χίτλερ, του παραχώρησαν ουσιαστικά την εξουσία στη Γερμανία.

   -- Τώρα η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Σας ανησυχεί η εκλογική της άνοδος, μπορεί να οδηγήσει σε κάτι περισσότερο στη συνέχεια;

   ΑΠΑΝΤΗΣΗ-- Τη Χρυσή Αυγή θα πρέπει να την αντιμετωπίσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Υπάρχει ανοχή από το αστικό πολιτικό σύστημα. Μη ρίξουμε τις ευθύνες στον κόσμο, στους εργαζόμενους ή σε όσους ακολουθούν τη Χρυσή Αυγή, λόγω τσαμπουκά ή λόγω μιας αντισυστημικής ρητορείας που έχει στη Βουλή και την προβολή που έχει από αρκετά μέσα ενημέρωσης.

   Ακόμα και η αρνητική προβολή, ακόμα και όταν υποτίθεται κάνει κριτική κάποιος σε ένα κανάλι στη Χρυσή Αυγή, όταν προβάλλονται αυτές οι θέσεις σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης που ο κόσμος υποφέρει, που υπάρχει αντίληψη «όλοι ίδιοι είναι», έτσι χτυπάς το σαμάρι αντί για το γάιδαρο. Οταν λες ότι φταίνε οι βουλευτές, όταν η πλατεία του Συντάγματος κατακλυζόταν από διαδηλωτές που έλεγαν «να καεί η βουλή» κ.λπ. ή να πάνε «όλοι οι βουλευτές στο Γουδή», αυτό δεν είναι στην ουσία καλλιέργεια ναζιστικής, εθνικοσοσιαλιστικής, φασιστικής και αντιδραστικής ιδεολογίας;

   -- Υπήρχαν και άλλα κόμματα, δε συμμετείχε μόνο η Χρυσή Αυγή.

   ΑΠΑΝΤΗΣΗ-- Να πάρουν τις ευθύνες τους αυτά τα κόμματα που συμμετείχαν και με αυτά τα συνθήματα. Να συμμετάσχεις στον αγώνα, αλλά με άλλα συνθήματα, με άλλο περιεχόμενο.(..)Ilief

   Διαγραφή