Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Κοκτέιλ Μολότωφ #287

Στις εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ "προεδρικών"-συγκεντρωτιστών και "συνιστωσιακών" που αρχίζουν να εκδιπλώνονται ενόψει συνεδρίου στον ΣΥΡΙΖΑ, το ιστολόγιο έχει θέση. Και αυτή είναι ξεκάθαρα υπέρ των "προεδρικών"-συγκεντρωτιστών του αρχηγού του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Η θέση μας αυτή βασίζεται στις εξής εκτιμήσεις:

α) Ο αυταρχικός συγκεντρωτισμός θα βοηθήσει τον νέο ΣΥΡΙΖΑ να μειώσει την πολυγλωσσία του και άρα τη δυνατότητα για ελιγμούς που του δίνουν τα ψευδοαριστερά άλλοθι που έχει μαζέψει.
β) Αυτό με τη σειρά του θα βοηθήσει όλο και περισσότερους να κατανοήσουν τι ψήφισαν για "ριζοσπαστική αριστερά".
γ) Η αύξηση του προσωποπαγούς και αυταρχικού συγκεντρωτισμού κάτω απ' την εξουσία του ηγέτη και της κλίκας του θα αναγκάσει όλους τους εκ του ασφαλούς επαναστάτες της φακής να αποφασίσουν αν θέλουν να πάρουν κάποια ρίσκα να αποχωριστούν την καρέκλα. Άλλο είναι ο αποφασιστικός οπορτουνιστής, άλλο ο λαπάς που φοβάται ακόμα και να οπορτουνίσει αν δεν είναι σίγουρος ότι θα του βγει.
δ) Θα κοπούν οι επιδοτήσεις στις συνιστώσες, κι έτσι θα απαλλαγούμε από ενοχλητικές χρήσεις φωτοσόπ και προλετκάλτ αισθητικής στο άσχετο, καθώς και από την αντιπαραγωγική μπερδεμούρα και φλυαρία που προωθούν διαρκώς.
ε) Αν κάποιοι τσαρλατάνοι που έχουν τα κότσια να δοκιμάσουν την τύχη τους αλλού αναγκαστούν να υποστηρίξουν αντι-ΕΕ θέσεις και να συνταχθούν με Αλαβάνο ή όποιον άλλο παρόμοιο, αυτό είναι προωθητικό για τις συζητήσεις στο κίνημα, και σίγουρα προωθητικότερο απ' το τίποτα με μπόλικο καθόλου που παράγει πλέον η μηχανή φλυαρίας του κόμματος. 

1 σχόλιο:

  1. Αντώνη ποτέ μην είσαι σίγουρος με δαύτους. Είναι ικανοί για ΟΛΑ...Για το (β) ελπίζω.
    Εδώ είχαμε 1356,5 χρόνια εντός του ΠΑΣΟΚ την "Αριστερή Πρωτοβουλία" του Παναγιωτακόπουλου.
    Οι ΣΥΡΙΖΑιοι έχουν κάνει αλματώδεις προόδους στην απατεωνιά. Αν κάνουν και καμιά "διάσπαση" μην εκπλαγούμε (και όχι μόνο προς Αλαβάνο αλλά και άλλα φρούτα, κάτι πήρε το μάτι μου για κίνηση του "ΕΑ" να γίνει οργάνωση,τσεκαρέ το κι εσύ ή όποιος άλλος να επιβεβαιώσει),θα είναι απόλυτα μελετημένη κίνηση.
    Κανα δημόσιο προσυνεδριακό θα 'χει; Έχει να πέσει κοαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή