Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ κι ενώ τέθηκε σε ισχύ από τις 12 η επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, των εκπρόσωπων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών κι ενώ τέθηκε σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι, η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση του κλάδου και για επίταξη των σχολικών κτιρίων (παρακάτω στη φωτογραφία, το φύλλο επίταξης).

Όπως προκύπτει και από τις ομιλίες των προέδρων των ΕΛΜΕ σήμερα καταγράφηκε η αγωνία των καθηγητών για το πώς θα υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. Ακόμα κατήγγειλαν τη στάση του προέδρου της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ) ο οποίος είχε σπεύσει να δηλώσει ότι οι εκπαιδευτικοί σε περίπτωση επιστράτευσης θα γυρίσουν στη θέση τους.

Το πρωί το ΔΣ της ΔΟΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα συμπόρευση των δασκάλων με τους καθηγητές και κήρυξη απεργίας που θα ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα με την απόφαση της ΟΛΜΕ.

Με την έναρξη της σημερινής γενικής συνέλευσης τέθηκε προς ψήφιση και υπερψηφίστηκε η πρόταση να ζητήσει το σώμα από τις Εκτελεστικές Γραμματείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν πανεργατική και πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τις 17 Μάη.

Σε δήλωσή της η Θεοδώρα Δριμάλα, στέλεχος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, τόνισε μεταξύ άλλων ότι τώρα προέχει το σπάσιμο της επιστράτευσης στην πράξη γι αυτό και το ΠΑΜΕ στήριξε την πρόταση της ΔΟΕ. Ακόμα τόνισε ότι το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή πρότεινε κοινούς αγώνες με χαρακτηριστικά ρήξης και ανατροπής αυτής της πολιτικής, για την ανάπτυξη της συμμαχίας με τα λαϊκά στρώματα και τη δημιουργία των όρων και των προϋποθέσεων για την παραπέρα ανάπτυξη αγώνων.


Επίταξη κτιρίων

Στην κοινή υπουργική απόφαση (υπουργών Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου), την οποία παρέλαβαν οι δήμαρχοι σε όλες τις πόλες της χώρας επιτάσσονται και τα κτίρια, όπως και κάθε αναγκαίο για τη διεξαγωγή των εξετάσεων μέσο, παράλληλα με τους καθηγητές των σχολείων. Στο φύλλο επίταξης μάλιστα διευκρινίζεται ότι η εντολή δεν περιορίζεται στα κτίρια που θα χρησιμοποιηθούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και για κάθε άλλη εξέταση και εκπαιδευτική διαδικασία!!

4 σχόλια:

 1. Πρόβλημα για δυνατούς λύτες;;;!!!! Τα μαύρα κανουν ΜΑΤ σε δύο κίνησεις. Με (τουλάχιστον) τρεις διαφοερικούς τρόπους. Υπάρχει ελπίδα για τα λευκά σε αυτή την παρτίδα;
  ΟΛ-ΜΕ : 1-0

  "Κατατίθεται από το προεδρείο (ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) πρόταση για να μην γίνει η απεργία. Τώρα διαβάζεται και η πρόταση της μειοψηφίας του προδρείου (Παρεμβάσεις) για απεργία

  1η) Να ψηφιστεί η πρόταση για απεργία, μετά να γίνει συζήτηση για τους όρους υλοποίησης της πρότασης και αν τεθούν ζητήματα να ξανα γίνει ψηφοφορία

  2η) Να γίνει συζήτηση για τους όρους και τους τρόπους που θα υλοποιηθεί η "ακύρωση" της επιστράτευσης και η απεργία και μετά να γίνει ψηφοφορία της πρότασης"

  Πηγή alfavita.gr


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νικνέιμ πλιζ.

   Το βάζω κι εδώ, από τουίτερ:

   Σταυρούλα ‏@Stavrula_ 36m
   Τι διάολο γίνεται στην ολομέλεια προέδρων ΕΛΜΕ στο Τιτάνια.!Τώρα ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πρόταση να ΜΗ γίνει η απεργία; #wtf?

   Λευτεριά στη Λούτσα
   ‏@LuchaLibre00
   @Stavrula_ πήρα άνθρωπο που είναι μέσα, μου είπε μόνο "μας πουλάνε μαλάκα, μας πουλάνε"

   Λευτεριά στη Λούτσα ‏@LuchaLibre00 30m
   @Skordoputsoglou το πιο πικρό ότι δεν ξαφνιαζόμαστε @Stavrula_

   Σταυρούλα ‏@Stavrula_ 30m
   @skordoputsoglou γι αυτό ο δακίτης σήμερα στη γσ μας έλεγε να μη βγάλουμε απόφαση και να περιμένουμε . @LuchaLibre00

   Διαγραφή
 2. Τωρα αλήθεια, όλοι αυτοί που απορούν δεν ήξεραν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει απεργία; Η μόνη περίπτωση να γίνει απεργία 'ηταν να περάσει η προταση του ΠΑΜΕ. Και γι αυτό την καταψήφισαν πανηγυρικά. Για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Τωρα αλήθεια, όλοι αυτοί που απορούν δεν ήξεραν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει απεργία;"

   Να, μα την Παναγία ρε Γιώργο, δεν τους πέρασε καν απ' το μυαλό αυτό το πράμα, πω πω, τι ξαφνικό!

   Διαγραφή