Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Παπαχρήστος-Ζωγράφος σημειώσατε 1

Απανταχού Έλληνες, συγκλονισμένοι και οργισμένοι με τη διαγραφή του ανθρώπου που ήθελε να γίνει διευθυντής από το άπονο κόμμα που λέγεται ΚΚΕ!

Πάρ' τε κουράγιο σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές! Μπορεί όλοι να διαβάσατε για αυτό το μέγα θέμα, εγώ όμως διάβασα για κάτι που δεν σας απασχόλησε και δεν θα σας απασχολήσει ούτε στο 1/1000.

Ο επαναστάτης ποπολάρος της ΝΔ, ο πρωτεργάτης της ηρωϊκής απεργίας που δεν έγινε, ο στρατηγός της επιστράτευσης 88.000 εκπαιδευτικών, το είδωλο της επαναστατικής αριστεράς, ο Νίκος Παπαχρήστος, ΔΕΝ διαγράφηκε από το κόμμα του. Σε αντίθεση με τους άκαρδους σταλινιστές, η ΝΔ εξάντλησε τα περιθώρια της επιείκειάς της στον άνθρωπο που σας έπιασε κορόιδα και σας πούλησε μια απεργία που ήταν σχεδιασμένο να μη γίνει.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Αφού σας πήρανε χαμπάρι τι όρθια ντουβάρια είστε, επιστρέφουν και οι πρώην απομακρυσμένοι "αντιμνημονιακοί" συνδικαλιστές σαν να μην τρέχει μία. Δόξα και τιμή στην ανεκτικότητα και τη μεγαλοψυχία του Αντώνη Σαμαρά! Συνεχίστε να κοιμάστε όρθιοι!

Μπαινοβγαίνουν οι "γαλάζιοι" συνδικαλιστές στη ΝΔ
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013
Της Μαρίνας Μάνη

Ο “γαλάζιος” πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος είδε να του ανοίγουν την πόρτα εξόδου της ΝΔ αλλά – ακόμη – δεν έχει υποχρεωθεί να την διαβεί.

Η ηγεσία του (πρώτου) κυβερνώντος κόμματος βρέθηκε σε αμηχανία [αχαχαχαχαχαχα] από τη στάση του δικού της στελέχους, καθώς δεν επέτρεψε να χαρακτηρισθεί … “συριζαίικη” [χαχαχαχαχαχαχα] η κινητοποίηση των καθηγητών – και δη με απειλή απεργίας μέσα στις εξετάσεις.

Είναι χαρακτηριστική η επιλογή του γραμματέα του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη να καλύψει το κενό, με τη δήλωση της Παρασκευής “δεν έχουν θέση στη ΝΔ στελέχη της ΔΑΚΕ τα οποία εκφράζονται από πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες ‘τύπου ΣΥΡΙΖΑ’”…[μπουαχαχαχαχαχαχ]

Φρέναρε η διαγραφή

Η αρχική σκέψη για διαγραφή του κ. Παπαχρήστου δεν προχώρησε (μέχρι χθες το βράδυ τουλάχιστον) καθώς επικράτησε η πιο ψύχραιμη άποψη του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου “να μη πέσει κι άλλο λάδι στη φωτιά” [χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα]– μέχρι να διαφανεί η τελική στάση της διοίκησης της ΟΛΜΕ και του προέδρου της.

“Με ψηλά το κεφάλι”

Σε μια... δεύτερη ανάγνωση ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής... έστρωσε τον δρόμο για την επιστράτευση, [σώωωωωωπα!] δηλώνοντας δημοσίως πως με μία τέτοια εξέλιξη οι καθηγητές θα γυρίσουν «με ψηλά το κεφάλι» στα σχολεία.

Οι γνωρίζοντες μιλούν για «τακτική» που εκτονώνει εντάσεις, αφού και τμήμα των συνδικαλιστών διαφυλάσσει τις αγωνιστικές περγαμηνές και η κυβέρνηση επιδεικνύει την πολιτική πυγμής – την οποία κρίνει σημαντικότερη από το πολιτικό κόστος.

Φύγε εσύ – ελάτε εσείς

Η ειρωνία είναι ότι εν όψει συνεδρίου της ΝΔ μισάνοιξαν... και οι πόρτες εισόδου για συνδικαλιστές που είχαν διαγραφεί ως «αντιμνημονιακοί».

Στις αρχές Μαρτίου, με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της διεξαγωγής του συνεδρίου (σ.σ. θα γίνει στα τέλη Ιουνίου) ο κ.Κεφαλογιάννης απηύθυνε προσκλητήριο στους Θύμιο Λυμπερόπουλο (πρόεδρος ΣΑΤΑ) και Νίκο Κιουτσούκη (πρόεδρος ΔΑΚΕ) στο όνομα της συστράτευσης.

Ο μεν πρώτος έδειξε να αρνείται («δεν επιστρέφω στο κόμμα αφού συνεχίζονται οι πολιτικές λιτότητας»), ενώ ο δεύτερος εμφανίσθηκε θετικόςμε την διευκρίνιση ότι θα εξακολουθεί να εκφράζει τους εργαζομένους.

Μένει να φανεί εάν η σχέση της ΝΔ με τους συνδικαλιστές της θα περιορισθεί στο... «φύγε εσύ-ελάτε εσείς».

Πηγή:www.capital.gr

3 σχόλια:

 1. Πάντα οι ... "λιγδιάρηδες" είχαν πέραση !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Παπαχρήστος είναι ένας ταξικός αγωνιστής, πλανημένος όμως, τόσο πλανημένος που οδηγήθηκε στην ταξική προδοσία του κινήματος, έχοντας την στήριξη σε ορισμένο βαθμό του συριζα, αλλά κυρίως πατώντας στις θέσεις του ρεφορμιστικού παμε που ήταν εξ'αρχής ενάντια στην απεργία τασσόμενο στο πλάι της κυβέρνησης. Να, δείτε εδώ, για να πάτε στην εκδήλωση που μάλλον θα'χει και γι'άλλες προδομένες επαναστάσεις (28 κτλ):

  http://wwwpraxisred.blogspot.ca/2013/05/e-22.html

  Όσοι τώρα δεν έχετε αρκετή ταξική φαντασία και λέτε πως ο Παπαχρήστος δεν πρόδοσε τίποτα κάνοντας την δουλειά του, ενώ όσοι του κάναν πλάτες κανονικότατα είναι ξεπουλητάρια και ταξικά ναυάγια που υλοποίησαν πολύ συγκεκριμένο σχέδιο -- "500 συνδικαλιστές απεργία κι οι άλλοι ό,τι τους καπνίσει έξω από τα εξεταστικά κέντρα, α, τώρα που το σκέφτομαι κι αυτοί απεργία, ίσως δλδ", να ένα ωραίο σχέδιο -- είστε σταλινικοί, δογματικοί, απολιθωμένοι κοκ. Και θα έπρεπε να πέσετε από τα σύννεφα με αυτή την μεταστροφή αυτού του τίμιου αγωνιστή.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από την άλλη ελλάδα, του μόχθου, της εκμετάλευσης, της βαρβαρότητας.
  Οσμάν από Σουδάν, Μετανάστης, Εργάτης γης στα Φιλιατρά: "Δεν θέλει κανείς (ντόπιος) να μας βλέπει στην πλατεία, να καθόμαστε στο καφενείο...", "Μακάρι όλοι οι Έλληνες, ο λαός στην Ελλάδα, να κάνουν ότι και οι κομμουνιστές εδώ στην Ελλάδα..."

  "Περιμένοντας τους βαρβάρους", ΝΕΤ, http://www.youtube.com/watch?v=ocB5uoKRF3Y&feature=player_detailpage#t=1024s

  ΑΒ

  ΑΒ

  ΑπάντησηΔιαγραφή