Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Παγκαλίσκος

Παγκαλίσκος*

Υπάρχουν δύο λόγοι για να ασχοληθεί κανείς με το τελευταίο πόνημα του Πιτσιρίκου για το ΚΚΕ: ο ένας είναι ότι, δυστυχώς, τον διαβάζουν πολλοί· ο άλλος ότι, ακόμα δυστυχέστερα, τον περνούν για αριστερό. Θα μου πεις, κάποτε περνούσαν και τον Πάγκαλο για τέτοιον. Σωστό. Το πρόβλημά μας, τελικά, είναι ότι οι αριστεροί είναι πάρα πολλοί και όχι πολύ λίγοι. Κι έτσι, αντί να γράψουμε τον Πιτσιρίκο στα παλαιότερα των υποδημάτων μας με την ασφαλή πεποίθηση ότι όλοι γνωρίζουν τι καπνό φουμάρει, αναγκαζόμαστε και να τον διαβάσουμε και να του απαντήσουμε.

Στην απάντησή μας θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το αίμα μας πίσω για το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να τον διαβάσουμε.

Ο Πιτσιρίκος, λοιπόν, επιχειρώντας να πει κι αυτός την σοφία του για την ανάδειξη νέου ΓΓ στο ΚΚΕ, μας καλεί ανάμεσα σε άλλα σε ασκήσεις μνήμης:
Θα θυμάστε, ίσως, πως πριν την χρεοκοπία της χώρας είχε υπάρξει θέμα με τον έλεγχο των οικονομικών του ΚΚΕ. 
Ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος που πρωτοστάτησε στην επίθεση κατά του ΚΚΕ, υποστηρίζοντας σε πάμπόλλες συνεντεύξεις του πως το ΚΚΕ δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του. 
Το ΚΚΕ δεν δέχτηκε έλεγχο στα οικονομικά του και η Αλέκα Παπαρήγα είπε πως οικονομικός έλεγχος πρέπει να γίνεται μόνο στα κόμματα εξουσίας
Μετά την χρεοκοπία της χώρας, ως δια μαγείας, σταμάτησε η επίθεση κατά του ΚΚΕ, και τα ΜΜΕ έπαψαν να αναφέρονται στον έλεγχο των οικονομικών του κόμματος.

Η μνήμη του Πιτσιρίκου είναι λίγο σουρλουλού και τον απατά για τα πάντα εκτός από το γεγονός ότι πριν από τον ίδιο, το θέμα του ελέγχου των οικονομικών του ΚΚΕ το έθεσε ο "μαζί τα φάγαμε". Περί αυτού δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο από ευχές για βίον ανθόσπαρτον με τον πρωτεργάτη της κάθαρσης και σημαιοφόρο πάσης αστικής αρετής.

Πάμε σε όσα φαίνεται να ξέχασε ο διδάσκων τις αρετές της μνημονικής:

Πρώτον, την κοτσάνα ότι "οικονομικός έλεγχος πρέπει να γίνεται στα κόμματα εξουσίας" η Παπαρήγα μεν δεν την είπε ποτέ, είναι όμως καθαρά στα κιλά του τι μπόρεσε να συγκρατήσει από τα λεγόμενά της ο Πιτσιρίκος, ο οποίος προφανώς από τα γραφόμενα του Βιτρούβιου για την ανακάλυψη της αρχής της άνωσης απ' τον Αρχιμήδη συγκράτησε μόνο ότι η άνωση έχει κάτι να κάνει με μια μπανιέρα.

Το τι είπε η Παπαρήγα μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας εύκολα διαβάζοντας τον Τύπο της περιόδου, τον οποίο δεν θυμάται καθόλου καλά ο φέρελπις δημοσιογράφος μας. Στην υπεράνω κάθε Πιτσιρικικής υποψίας "Ναυτεμπορική" της 24ης Ιουνίου 2009, για παράδειγμα, διαβάζουμε τα εξής:
Επίθεση κατά του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου εξαπέλυσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτηρίζοντάς τον «γνωστό προβοκάτορα του ΠΑΣΟΚ». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σε πρωινή τηλεοπτική του εμφάνιση είχε μιλήσει περί άρνησης του ΚΚΕ για έλεγχο των οικονομικών του από ορκωτούς λογιστές. 
Πάμε στην ακόμα πιο υπεράνω πάσης φιλοκκεδικής υποψίας "Καθημερινή" (16 Ιουνίου 2009), η οποία, φευ, επίσης βγάζει τον Πιτσιρίκο από αμνησιακό ως ψεύτη:
«Ηγετικό φορέα» σε «εκστρατεία» εναντίον του ΚΚΕ, χαρακτήρισε χθες το ΠΑΣΟΚ η γεν. γραμματέας του κόμματος κ. Αλέκα Παπαρήγα. Με αφορμή τη συζήτηση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, η κ. Παπαρήγα ουσιαστικά επικαιροποίησε τις θέσεις του ΚΚΕ. Είπε, μεταξύ άλλων, ότι «αποτελεί κοροϊδία ότι θα καταργηθεί η διαφθορά με την ψευδεπίγραφη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων» και έκανε λόγο για «δήθεν κατάργηση του “μαύρου πολιτικού χρήματος”, η οποία έχει στόχο «να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να ελεγχθεί η δράση του ΚΚΕ». 
Ανέφερε ότι οι έως σήμερα έλεγχοι ορκωτών λογιστών, της Εφορίας και του ΙΚΑ είναι επαρκείς προκειμένου να διαπιστωθεί η διαφάνεια των οικονομικών του κόμματος. Πέρα από αυτούς τους ελέγχους, διεμήνυσε η κ. Παπαρήγα, δεν θα επιτραπεί οποιαδήποτε επέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του κόμματος. Διευκρίνισε μάλιστα ότι «θα προστατεύσουμε και σήμερα και στο μέλλον τους χιλιάδες ενισχυτές μας που στηρίζουν το κόμμα μας ανιδιοτελώς, ακόμα και από το υστέρημά τους». Στη συζήτηση αυτή, συνέχισε η κ. Παπαρήγα «πρωτοστατούν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΝ πριν και ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια πρωτοστατεί, καθώς έχει βγάλει από το μυαλό του και το πρόγραμμά του κάθε έννοια κοινωνικής αλλαγής στο εθνικό πεδίο, παρά μόνο εναλλαγή αστικών και μικροαστικών κομμάτων στο κοινοβούλιο», ενώ το ΛΑΟΣ παίζει ρόλο «του εκτελεστή συμβολαίων». 
Εδώ πρέπει να απολογηθούμε, διότι για να θυμήσουμε κάποια ακόμα από όσα είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την τότε εκστρατεία συσκότισης και συκοφαντίας του ΠΑΣΟΚ και του "μαζί τα φάγαμε" ιδιαιτέρως, θα πρέπει να ανατρέξουμε στο φύλλο της 25ης Ιούνη 2009 του "Ριζοσπάστη" -- εφημερίδας που αναμφίβολα προκαλεί αναφυλαξία στον Παγκαλο-Πιτσιρίκο:
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε επίσης και το εξής: Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, ούτε ιδεολογικά ούτε πολιτικά, αλλά ούτε και οικονομικά να χρεοκοπήσουμε. Και αυτό το διαμηνύουμε σε όσους νομίζουν ότι θα μας χρεοκοπήσουν οικονομικά. Διότι η πηγή για μας των εσόδων μας, η βασική, είναι ο λαός. Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε, και θα το πούμε για άλλη μια φορά, είναι να δώσουμε τις λίστες των μελών του Κόμματος, των φίλων, των οπαδών και των οπαδών άλλων κομμάτων έως και μελών και στελεχών, που ενισχύουν οικονομικά το ΚΚΕ, όχι γιατί συμφωνούν με εμάς, αλλά γιατί σέβονται την εντιμότητά μας. 
Εμείς δε θα τροφοδοτήσουμε ούτε το ΕΣΕΛΟΝ, ούτε τη CIA, ούτε τις άλλες μυστικές υπηρεσίες. Με αυτή την έννοια, τέτοια στοιχεία δεν πρόκειται να δώσουμε. Ολα τα άλλα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. 
Και τέλος να πω και το εξής: Επειδή γίνεται πολύς λόγος για τη διαφάνεια, ας δώσουν τα άλλα κόμματα τις λίστες. Γιατί δεν τις δίνουν; Να δώσουν "το καλό παράδειγμα" και να μείνουμε εμείς μόνοι κι έρημοι σε αυτή τη θέση. Να δώσουν τις λίστες. `Η θα λένε, όπως λένε με την επιταγή του κ. Τσουκάτου, "δεν υπάρχει στα βιβλία"; Αυτό είναι μια απάντηση. Ωραία. Γιατί δεν παραδίδουν τα βιβλία τους να ελεγχθούν; Γιάννης κερνάει - Γιάννης πίνει! Και η διαφάνειά τους έτσι είναι. Λένε "εμείς βάζουμε και δημοσιεύονται οι ισολογισμοί μας". Αυτό δεν είναι ούτε υπέρ ούτε κατά. Διότι οι ίδιοι τροφοδοτούν τα στοιχεία. 
[...] 
Οχι γιατί ξεκινάμε από ένα κομματικό πατριωτισμό. Εχουμε μπόλικο και δε χρειάζεται να τον επιδεικνύουμε. Αλλά γιατί όλη αυτή η επίθεση στοχεύει στο κίνημα και στο λαό. Από μια άποψη η δυσφήμιση, η λάσπη και η συκοφαντία που εκτοξεύεται εναντίον του ΚΚΕ γίνεται για ευνόητους λόγους. Γιατί είμαστε και ηθικά εντάξει, με βάση την ιδεολογία μας, όχι με βάση τις αστικές αξίες, αυτό τους πειράζει. Θέλουν όλοι να είμαστε και λίγο βρώμικοι».
Αυτά για όσα είπε τότε η Παπαρήγα, και νομίζω πως είναι σαφέστατα. Τα όσα έκανε τότε το κόμμα της (και που επίσης έχει ξεχάσει ο κατά τα άλλα ζηλώσας την Κλειώ Πιτσιρίκος), τα κάνουν ακόμα σαφέστερα. "Ναυτεμπορική", από το ρεπορτάζ που παραθέσαμε πιο πάνω:
Απαντώντας η κ. Παπαρήγα έδωσε στη δημοσιότητα Έκθεση της επιτροπής της Βουλής για τα οικονομικά του κόμματος και Έκθεση Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών επί του ισολογισμού εσόδων και δαπανών χρήσεως 2007 του ΚΚΕ, «με βάση τα οποία είχε γίνει έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος».
"Ριζοσπάστης", από το άρθρο που παραθέσαμε πιο πάνω:

Τη στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί τη λάσπη και την προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί πολιτικά μαζί του, επιβεβαιώνει η χτεσινή νέα προσπάθεια του Θ. Πάγκαλου να δημιουργήσει εντυπώσεις με ανύπαρκτα στοιχεία γύρω από τα οικονομικά του Κόμματος. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμα φορά πιάστηκε στα πράσα να ψεύδεται, ισχυριζόμενος στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη Γραμμή» ότι το ΚΚΕ δε δέχεται τον έλεγχο από ορκωτούς λογιστές. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «(Ζητάμε) έλεγχο από αντικειμενικό σώμα και ορκωτούς λογιστές των οικονομικών των κομμάτων. Αυτό δεν το δέχεται το ΚΚΕ, είναι γνωστό εξάλλου, το έχει πει επανειλημμένα. Και χρησιμοποιώντας την άρνηση του ΚΚΕ ως πρόσχημα η ΝΔ δεν το προχώρησε τα πέντε αυτά χρόνια»! 
Η αποκάλυψη της νέας αθλιότητας σε βάρος του ΚΚΕ ήταν άμεση. Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για το ζήτημα της μετανάστευσης, μοιράστηκε στους παριστάμενους δημοσιογράφους η «Εκθεση Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών» με ημερομηνία 5 Φλεβάρη 2009 «Επί του Ισολογισμού Εσόδων και Δαπανών χρήσεως 2007 του πολιτικού κόμματος "Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας"», καθώς και η «Εκθεση της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, των υποψηφίων βουλευτών και των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών» της Βουλής. Σχολιάζοντας τα έγγραφα η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε σχετικά: 
«Πριν μπω στο θέμα για το οποίο σας καλέσαμε να συζητήσουμε, θέλω να δώσουμε μια εξήγηση. Το Γραφείο Τύπου σάς μοίρασε και ένα συμπληρωματικό κείμενο που αναφέρεται στην έκθεση της Επιτροπής της Βουλής για τα οικονομικά του Κόμματος και στην έκθεση των ορκωτών λογιστών που κοινοποιήθηκε στο Κόμμα πριν λίγο καιρό και με βάση τα οποία αποδείχνεται ότι είχε γίνει έλεγχος στα οικονομικά του Κόμματος. 
Τώρα θα μου πείτε γιατί το δίνουμε. Είχαμε πει και προεκλογικά ότι η επιλογή, εκτός από ιδεολογικά και πολιτικά, να χτυπήσουν το ΚΚΕ και οικονομικά, ήταν μια στρατηγική επιλογή του συστήματος με προκεχωρημένο φυλάκιο το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. και με καταμερισμό ρόλων σε ανθρώπους, οι οποίοι εξελίσσονται σε επαγγελματίες προβοκάτορες. Και ξέρετε, άμα γίνεις επαγγελματίας προβοκάτορας, το έχεις στο αίμα σου. Δεν πα' να 'ναι καλοκαίρι, δεν πα' να 'ναι ό,τι να 'ναι, στο τέλος άμα δε βρουν ποιον να προβοκάρουν, θα προβοκάρουν τον εαυτό τους! Είναι βέβαιο. 
Σήμερα το πρωί ξανάρχισαν την επίθεση εναντίον του ΚΚΕ με καταγγελία γνωστού προβοκάτορα, ότι το ΚΚΕ αρνείται τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών. Βγάλαμε κι εμείς από το συρτάρι μας τον πρόσφατο έλεγχο των ορκωτών λογιστών και τον δίνουμε. 
Με την ευκαιρία, έχουμε δώσει όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις, επομένως δεν έχουμε κανένα λόγο να απολογούμαστε. Αλλά τώρα το χαρτί γύρισε αλλιώς, μια δε δεχόμαστε τον εισαγγελέα, μια δε δεχόμαστε την Εφορία, τώρα δε δεχόμαστε και τους ορκωτούς λογιστές. Σε ένα από τα πολλά ψέματα απαντάμε - και πρέπει να καταλάβετε ότι και το υπόλοιπο 99% είναι ψέμα - αλλά δεν πρόκειται και να ησυχάσουμε. Στην προεκλογική περίοδο είχαμε να κάνουμε κι άλλη δουλειά: Τα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων. Τώρα που είναι πιο ήρεμα τα πράγματα, αν και στην ουσία προεκλογική περίοδος είναι και γι' αυτό εξαπολύονται και οι επιθέσεις, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είμαστε σε τυπική προεκλογική περίοδο, θα αντεπιτεθούμε και θα τους ξεσκεπάσουμε 100%.
Αυτά για όσα διεμήφθεισαν το 2009. Και νομίζω αρκούν για να αναδειχθεί και το μέγεθος της ευφυίας του Παγκαλίσκου όταν γράφει ότι "σταμάτησε η επίθεση κατά του ΚΚΕ, και τα ΜΜΕ έπαψαν να αναφέρονται στον έλεγχο των οικονομικών του κόμματος" "ως δια μαγείας." Μπα, μαγεία το λένε τώρα; Αμ δεν είναι μόνο ότι ο Πάγκαλος senior συνελήφθη ψευδόμενος ήδη τον Ιούνιο του 2009, φίλτατε Πάγκαλε junior, είναι και ότι το μισό ανώτερο στελεχικό δυναμικό του κόμματος του (και πρώην σου) είναι στον Κορυδαλλό ή διαφεύγει τη σύλληψη για καταβρόχθιση εκατομμυρίων ευρώ. Ο "μαζί τα φάγαμε" δε, σε περίπτωση που το ξέχασες, ξέχασε να κατέβει για βουλευτής, μη θέλοντας να διακινδυνεύσει να συνεχίσει να κάνει το μάγκα όταν το ξυλίκι όπου εντοπιζόταν βουλευτής του χαμαιτυπείου του έπεφτε βροχή. Μέχρι που τον ανακάλυψες, και δη ως...κατήγορο που χρήζει δικαίωσης (!) ΕΣΥ.

Ας έρθουμε πιο κοντά στις μέρες μας τώρα, και συγκεκριμένα στο 2012. Μια από τις "αποκαλύψεις" της χρονιάς ήταν η λασπολόγηση του ευρωβουλευτή του κόμματος Γ. Τούσσα για οικονομικές ατασθαλίες σε σχέση με το ΝΑΤ. Στις 20 Δεκέμβρη, ήρθε το πικρό ραβασάκι του "Ριζοσπάστη" για τους απανταχού Παγκαλίσκους:
Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά με το υπ' αριθμ. 229/2012 βούλευμά του αποφάνθηκε αμετάκλητα να μην αποδοθεί σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, κατηγορία για την πράξη της απιστίας από κοινού, σχετική με την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου και ειδικότερα σε βάρος του ΝΠΔΔ «Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου», καθόσον -όπως έκρινε- δεν στοιχειοθετείται σε βάρος του αντικειμενικά και υποκειμενικά η τέλεση αδικήματος.
Η ανωτέρω απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά καταδεικνύει ότι η κατηγορία σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ ήταν εντελώς ανυπόστατη και αστήρικτη.
Επιβεβαιώνεται ότι στόχος της δίωξης ήταν να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ, να χτυπηθεί η ηθική του υπόσταση και οι δεσμοί του με την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό. Να συγκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι αιτίες της χρεοκοπίας του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων, που είναι οι εφοπλιστές, συνολικά η πλουτοκρατία, η καπιταλιστική εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.
Με επιστολή που έστειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz και τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Klaus-Heiner Lehne γνωστοποίησε το με αριθμό 229/2012 απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, για να λάβουν γνώση σχετικά με την εξέλιξη της πιο πάνω υπόθεσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Λίγο πριν, και εν μέσω του συνηθισμένου κουρνιαχτού και φασαρίας που κάνουν οι αστοί όταν είναι να ξανακρύψουν τα κακάκια που δήθεν προσπαθούν να φέρουν στην επιφάνεια (βλέπε φαρσοκωμωδία "Λίστα Λαγκάρντ"), ο "Ριζοσπάστης" δημοσίευε άλλη μια πρωτοβουλία του ΚΚΕ που ξέχασε ο δαιμόνιος Παγκαλίσκος, και μαζί του, έκαναν γαργάρα άπαντες:
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επαναφέρει τις προτάσεις για ουσιαστικό έλεγχο στο «πόθεν έσχες»
Ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, με αφορμή τη διαμάχη για τις «λίστες» και τα σκάνδαλα
Παρεμβαίνοντας στην αποπροσανατολιστική συζήτηση για τις «λίστες» και τα σκάνδαλα, το ΚΚΕ επαναφέρει με Ερώτηση που κατέθεσε στους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών τις προτάσεις του για τον ουσιαστικό έλεγχο στο «πόθεν έσχες». Στην Ερώτηση, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος και Χρήστος Κατσώτης, σημειώνεται:
«Είναι γεγονός ότι οι αποκαλύψεις για τη λίστα των ονομάτων, που έχουν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, αφορούν μόνον ένα μέρος του πλούτου που έχει συγκεντρωθεί στα χέρια του κεφαλαίου από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και από τις διάφορες πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου που ακολουθήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση.
Η εξαγωγή αυτή των κεφαλαίων και οι καταθέσεις στο εξωτερικό, ακόμη και όταν γίνονται νόμιμα αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ και τους νόμους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι πρόκληση για το λαό και δείχνει τη μεγάλη ληστεία που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια από τον πλούτο που παράγει. Τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, ακόμη και ενδεχόμενης εμπλοκής πολιτικών προσώπων, είναι πριν από όλα σύμφυτα ενός συστήματος που κινείται με κριτήριο το κέρδος.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει επανειλημμένα προτάσεις που έστω θα μπορούσαν να συμβάλλουν στον περιορισμό αυτών των φαινομένων ακόμη και σήμερα, γιατί η ριζική αντιμετώπισή τους μπορεί να γίνει μόνο με την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, στα πλαίσια μια άλλης οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας.
Ονομαστικοποίηση όλων των μετοχών και των διαφόρων τίτλων (ομόλογα, έντοκα γραμμάτια κλπ) και τη μετατροπή τους από ανώνυμους σε ονομαστικούς.
Ελεγχος στην εξαγωγή και εισαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα και προς κάθε προορισμό.
Κατάργηση του φορολογικού τραπεζικού, επιχειρηματικού και εμπορικού απόρρητου.
Απαγόρευση των λεγόμενων εξωχώριων (offshore) εταιρειών.
Είναι προτάσεις που χωρίς την υιοθέτησή τους δεν μπορεί να γίνει κανείς ουσιαστικός έλεγχος στο "πόθεν έσχες" όποιο και αν είναι το ελεγκτικό όργανο, όποιος και αν είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός. Ολες αυτές όμως οι προτάσεις σκοντάφτουν στην άρνηση των αστικών κομμάτων με το επιχείρημα ότι είναι σε αντίθεση με τους κανόνες της ΕΕ και της αγοράς.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στα παραπάνω ζητήματα και στις προτάσεις του ΚΚΕ
».
Αφήνουμε τον Παγκαλίσκο να κυλιέται στην δροσερή πασοκογενή λασπούλα του με μερικές κουβέντες πάνω στην ουσία των πραγμάτων από το κείμενο "Θέσεις του ΚΚΕ για τη διαφάνεια και τα οικονομικά των κομμάτων", που περιέχει τις πάγιες και πολλάκις κατατεθείσες προτάσεις του κόμματος για το ζήτημα της "οικονομικής διαφάνειας των πολιτικών οργανώσεων", καθώς και την ειδική συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει τότε η ΓΓ του ΚΚΕ. Ελπίζουμε, φυσικά, να μην ξαναχρειαστεί να ασχοληθούμε με την περίπτωση του κατά φαντασίαν Αντάρσυου του διαδικτύου:
Οι προτάσεις του ΚΚΕ που έχουν κατατεθεί και απορριφθεί επανειλημμένα από την βουλή ή έχουν κρατηθεί χωρίς απάντηση στο περιθώριο. 
Η συζήτηση που χρόνια γίνεται για την «ηθικοποίηση» και τον «εξαγνισμό» του απαξιωμένου, σε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, πολιτικού εποικοδομήματος - συστήματος είναι υποκριτική, επιφανειακή, ενώ έχει υπόγειο στόχο την επιβολή κατασταλτικού πλαισίου δράσης για το κίνημα και τα πολιτικά κόμματα που έχουν στόχο την ρήξη με το πολιτικό σύστημα και την λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή του. [...] 
Μέσα από την επιχείρηση κατά της διαφθοράς επιδιώκεται η εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης και ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων. Επιδιώκεται να συγκαλυφτεί ότι για το χρέος και τα ελλείμματα η πρώτη και κύρια αιτία είναι οι παροχές προς τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις συνεχείς φοροαπαλλαγές, και τις συνεχείς ενισχύσεις, με τα διάφορα κίνητρα, τα κοινοτικά κονδύλια, τις συμπράξεις με τις επιχειρήσεις, τα γνωστά ΣΔΙΤ κλπ. Μέσα σε αυτό το αλισβερίσι με τα δεκάδες δις ευρώ κάθε χρόνο εκτρέφονται και τέτοια φαινόμενα με «μαύρο χρήμα» , μίζες κλπ. Ταυτόχρονα συγκαλύπτονται οι πραγματικές αιτίες για την σημερινή κατάσταση που είναι η βαθειά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, που επιδιώκει την έξοδο από την κρίση με την ολομέτωπη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, για να ρίξει την τιμή της εργατικής δύναμης και να στηριχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. 
Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει προβάλλει θέσεις και προτάσεις και μέσα στις σημερινές συνθήκες. Χωρίς να έχει αυταπάτες ότι αυτές αποτελούν το βασικό φάρμακο, ωστόσο ανοίγουν έστω ένα μικρό παράθυρο στην αντιμετώπιση φαινομένων σήψης και διαφθοράς. Ό,τι μπορεί να διασφαλιστεί σήμερα μας ενδιαφέρει, χωρίς βεβαίως να παραιτούμαστε από την θέση μας, ότι τα φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς, χρηματισμού ελαχιστοποιούνται και όταν συμβαίνουν τιμωρούνται πραγματικά και κατηγορηματικά σε συνθήκες όπου ο παραγόμενος πλούτος ανήκει στο λαό, με εργατική, λαϊκή εξουσία και εργατικό-λαϊκό έλεγχο.

1. Για το πόθεν έσχες των περιουσιακών στοιχείων υπουργών, βουλευτών και επιχειρηματιών κλπ.
- Να γίνουν ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχών των εταιριών, οι τίτλοι του δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Σε διαφορετική περίπτωση όσο οι τίτλοι αυτοί παραμένουν ανώνυμοι, κανένας πραγματικός έλεγχος περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπάρξει. Γι' αυτό πρέπει να μετατραπούν οι ανώνυμες μετοχές των εταιριών, οι ονομαστικοί τίτλοι του δημοσίου και των άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων σε ονομαστικούς, ώστε να μπορεί να γίνεται προσωπικός έλεγχος.
- Να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα.
- Να καταργηθούν το φορολογικό, τραπεζικό, εμπορικό και επιχειρηματικό απόρρητο, ώστε να μπορεί να γίνεται έστω και στοιχειώδης έλεγχος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της διαπλοκής.
Ακόμα όμως και αυτά τα ελάχιστα μέτρα, που χρόνια τώρα προτείνει το ΚΚΕ, τα αρνούνται πεισματικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όλοι όσοι σήμερα σηκώνουν υποκριτικά την ρομφαία της κάθαρσης. Ούτε και αυτά τα ελάχιστα που παρεμβάλλουν εμπόδια στην δράση του κεφαλαίου και μπορούν ενδεχομένως να αποκαλύψουν την διαπλοκή, δεν γίνονται αποδεκτά.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει αυτές τις προτάσεις ενημερώνοντας τον λαό ότι η διαφθορά και η διαπλοκή έχουν συγκεκριμένες αιτίες. Είναι φαινόμενα σύμφυτα με το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα, συμβαδίζουν με την κυριαρχία του κεφαλαίου και το κυνήγι του κέρδους. 
2. Για τις βουλευτικές αποζημιώσεις
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει πάνω από μια φορά πρόταση νόμου για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, την δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, την κατάργηση όλων των αμοιβών για συμμετοχή σε συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής και τις άλλες κοινοβουλευτικές δραστηριότητες. Όχι μόνο σε περίοδο οικονομικής κρίσης αλλά πάγια.
Συνδυάζουμε την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης με τον υπολογισμό του χρόνου της βουλευτικής θητείας ως χρόνου πραγματικής ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο βουλευτής πριν την εκλογή του. Για την ηλικία και το ύψος της συνταξιοδότησης να ισχύουν οι κοινές διατάξεις του κάθε ασφαλιστικού φορέα. 
3. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για μια ακόμα φορά επισημαίνει την ανάγκη αλλαγής του νόμου «περί ευθύνης υπουργών», ώστε να αρθούν όλα τα εμπόδια που οδηγούν στην ατιμωρησία, (αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων περί παραπομπής ώστε να μην μπορεί η εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία να μπλοκάρει την παραπομπή, να ισχύσει η κοινή παραγραφή όπως για όλους τους πολίτες). Συγκεκριμένα, αν πρόκειται για πλημμέλημα η καταδίκη να είναι 5 χρόνια, αν πρόκειται για κακούργημα 15-20 χρόνια, ό,τι ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες. [...] 
[Δηλώσεις Παπαρήγα στην Συνέντευξη Τύπου]: Αυτές τις μέρες γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση αν είναι δυνατόν στην Ελλάδα ένας βουλευτής, ένας πρώην υπουργός να πάει φυλακή. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Εμείς θέλουμε, και να πάει φυλακή και να κάτσει πολλά χρόνια και να του κατασχεθεί η περιουσία αν «τα έχει πάρει». [...] Επομένως, εμείς λέμε να πάνε φυλακή, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτό. Αν θέλετε να κάνουμε και μία πρόβλεψη. Μπορεί σε ένα, δυο, τρία χρόνια κάποιοι να πάνε και φυλακή. Τι θα αλλάξει αυτό στο μεροκάματο του λαού, στην ανεργία, στο βιοτικό επίπεδο που κυριολεκτικά έχει καταρρεύσει; Και να ξεκαθαρίσουμε και ένα άλλο: Η σπέκουλα που γίνεται με τον όρο «διαφάνεια». Ό,τι είναι διαφανές δε σημαίνει ότι είναι και ηθικό και έντιμο και προπάντων φιλεργατικό, φιλολαϊκό. Παραδείγματος χάριν, οι αποφάσεις της Βουλής, οι νόμοι που ψηφίζονται δεν είναι διαφανέστατοι; Αυτά που αποφασίζει η Κομισιόν, τα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου και τα αντεργατικά, αντικομμουνιστικά, τρομοκρατικά για τους λαούς ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν είναι διαφανή; Η διαφάνεια εξασφαλίζει και το φιλολαϊκό χαρακτήρα μιας πολιτικής, κοινωνική δικαιοσύνη;[...] Εμείς, λοιπόν, καταθέτουμε για άλλη μια φορά, συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Δεν θεωρούμε ότι είναι η πανάκεια και το φάρμακο στην κρίση, στις συνέπειες, στη ζωή των εργαζομένων. Ξεκινάμε όμως από την εξής αφετηρία: Και ένα παραθυράκι να ανοίξει σε αυτά τα θέματα, καλό είναι. Και όταν μάλιστα αυτό γίνει κάτω από την πίεση του λαού. Δε λέμε ή όλα ή τίποτα. Καταθέτουμε αυτές τις προτάσεις ξέροντας ότι παρόλα αυτά και η μίζα θα υπάρχει, και η διαφθορά θα βρει άλλες παράπλευρες διόδους να περάσει.[...] Πρέπει να σας πω ότι δεν ανεχόμαστε την υποκρισία σε θέματα πολιτικής ηθικής. Η ηθική έχει σχέση και με το περιεχόμενο της πολιτικής και ποιο κόμμα είναι εξαρτημένο από επιχειρήσεις και ποιες αποφάσεις παίρνει για τις επιχειρήσεις, αυτά φαίνονται μέσα από τις θέσεις και τη δράση του.
* Το φωτοσόπ είναι του Jungle Report. 

118 σχόλια:

 1. Εδω ο πιτσιρικος ειχε ανακαλυψει οτι ο Ριζοσπαστης δεν προβαλε τον αγωνα των χαλυβουργων.(Ενω αν προσεξετε ο ιδιος μπερδευει την Ελληνικη Χαλυβουργια με την Χαλυβουργικη).
  http://pitsirikos.net/2011/12/%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2/

  Ενω αν ειχε κανει μια απλη αναζητηση τυπου
  http://www.rizospastis.gr/wwwengine/searchResults.do?id=14532&publDate=14%2F4%2F2013&searchUID=-184419ee%3A13debecaecc%3A-7637&searchIndex=40&lastPageNo=16&storyId=&direction=1&pageNo=6

  θα εβρισκε πανω απο 150 δημοσιευματα σε 2 μηνες ΠΡΙΝ το αρθρο του.
  Κ.Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αξιαγάπητε πιτσιρίκο
  εδώ θα βρεις τα κρυφά βιβλία του Κόμματος με τα μεγαλύτερα ποσά που μπήκαν ποτέ στα ταμεία του.
  http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5524284
  Με κίνδυνο της ζωής των Δημοσιογράφων που την έβγαλαν, ορίστε και μία φώτο
  http://www.rizospastis.gr/wwwengine/getImage.do?size=large&id=276045&format=.jpg
  Αφορούν το έτος 2009 των παχειών αγελάδων γιατί μετά με κάτι απεργίες Χαλυβουργίας μείωσης του εκλογικού ποσοστού το πλεόνασμα μειώθηκε δραματικά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καλα...
  και συ απάντησες στον Πιτσιρίκο,
  επειδή τον διαβάζουν πολλοί,
  με σεντόνια και με επιχειρήματα;;;

  και ποιός θα το διαβάσει;
  πάρε εκεί ένα μπλογκ
  που να μιλάει για δίαιτες, ψώνια, μοντέλα κλπ.
  γράψε 2 αράδες χωρίς επιχειρήματα,
  ότι ο Πιτσιρίκος τα παίρνει από τον Πάγκαλο
  για να βρίζει το φτωχό πλην τίμιο ΚΚΕ
  και έγινε η δουλειά.
  εκτός αν πιστεύουμε ότι αυτοί που πιστεύουν πιτσιρίκο
  θα κάτσουν να διαβάσουν αυτά τα κατεβατά...

  δυστυχώς μεγάλο μέρος του προβλήματος
  έγκειται σε αυτό ακριβώς.
  αυτό είναι και η όλη ουσία του "τρολ".
  πετάει 3 κουβέντες αόριστες και ψευδείς,
  οι οποίες απαιτούν 3 σελίδες απάντησης.

  κατά τ' άλλα
  ΕΜΕΤΟΣ για άλλη μία φορά ο ΕΜΜΙΣΘΟΣ των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
  Πιτσιρίκος.

  @ψηρίς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς, όπως εξήγησα, πρόκειται για τρολ με αναγνωσιμότητα.

   Από εκεί και πέρα, συλλέγει κανείς τα στοιχεία για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της αλήθειας σε δια ζώσης συζητήσεις και για να σώσει έναν στους 100 από τη μαλάκυνση εγκεφάλου. Δυστυχώς, δεν έχουμε τα μέσα για κάτι περισσότερο.

   Διαγραφή
  2. το ξέρω Αντώνη,
   αγώνα κατά της μαλάκυνσης δίνουμε.

   @ψηρίς

   Διαγραφή
  3. Δυστυχώς δεν είναι αγώνας μόνο κατά της μαλάκυνσης, αλλά κυρίως αγώνας εναντίον εξαγορασμένων συνειδήσεων που πλέον έχουν κυριεύσει τα πάντα.

   Διαγραφή
 4. Αγαπητέ Αντώνη,
  νομίζω ότι μια στάση δικαιολόγησης της πολιτικής του ΚΚΕ σε οτιδήποτε λέγεται εναντίον του αδικεί ακόμα και το ίδιο το ΚΚΕ γιατί μειώνει την πραγματική του σημασία στο ιστορικό γίγνεσθαι που καλπάζει στις μέρες μας.
  Όπως ξέρεις θεωρώ το επιτελείο του ΚΚΕ εχθρική δύναμη στην επαναστατική τάση της κοινωνίας. θεωρώ όμως επίσης πως οι εχθρικές δυνάμεις είναι τόσο αναγκαίες για την επαναστατική αλλαγή όσο και οι φίλιες δυνάμεις.
  Διάβασα πρόχειρα την συζήτηση για τα οικονομικά του ΚΚΕ και την θεωρώ εκτός θέματος οπότε νομίζω ο,τι τόσο ο Πάγκαλος όσο και οι Παγκαλίσκοι την κάνουν μια χαρά την δουλειά τους αφού καταφέρνουν να κάνουν σοβαρούς ανθρώπους σαν εσένα να ασχολούνται με πλευρές του πολιτικού ζητήματος που δεν είναι καθόλου σοβαρές.
  Αν πρόκειται να κριθεί το ΚΚΕ (ως επαναστατικό κόμμα) για τα οικονομικά του, το ζήτημα δεν είναι αν δέχεται έλεγχο, αλλά αν είναι μέρος του πολιτικού συστήματος με τους όρους που υπαγορεύει η κυρίαρχη πλευρά του συστήματος δηλαδή με όρους "αγοράς".
  Από ότι είδα στον ισολογισμό που παρουσιάστηκε πάνω από τα μισά έσοδα του ΚΚΕ προέρχονται από άμεση κρατική χρηματοδότηση και αν προσθέσουμε και την έμμεση χρηματοδότηση από τις εισφορές των "μισθωτών" και των "συνταξιούχων" του κράτους που είναι οι βουλευτές, καθώς και την χρηματοδότηση των "επιστημονικών" εργασιών του *** το ποσοστό ανεβαίνει κατακόρυφα.
  Αφήνω κατά μέρος την επιχειρηματική δραστηριότητα στην οποία συμμετέχει κρυφά ή φανερά το ΚΚΕ που του εξασφαλίζει μια θέση στην αφρόκρεμα των κεφαλαιούχων (για να μην πω των κεφαλαιοκρατών) της ελληνικής επαρχίας.
  Πρόσεξε: Δεν λέω ότι κάνει καλά ή δεν κάνει καλά το επιτελείο του ΚΚΕ που έχει αυτή την πολιτική. Λέω ότι αυτό είναι το ζήτημα που έχουν να συζητήσουν όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την πολιτική του και είναι κρίμα και επικίνδυνη κατάσταση ότι δεν το συζητάνε.
  Αντίθετα η συζήτηση περιορίζεται στο ποιος είναι ο χειρότερος στον χώρο της Αριστεράς με βάση ένα αδιευκρίνιστο και άγνωστο πια πρότυπο που παρουσιάζεται εν ήδη ρητορικών σχημάτων. Συζήτηση στην οποία το σοβαρό πράγμα που είναι το ΚΚΕ επικρατεί έναντι των γελοίων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) που του επιτίθενται.

  Αλλά για να μην μας πιάνει κατάθλιψη και αυτοκτονήσουμε, θα πρέπει να σημειώσω πως αυτό που φαίνεται αδιανόητο με την παλιά επαναστατική λογική που το ίδιο το ΚΚΕ φαίνεται να υπερασπίζεται είναι το έδαφος του αγώνα για ό,τι σήμερα μπορεί να είναι πραγματικά επαναστατικό.

  Σε χαιρετώ

  *** Σε ότι αφορά το αρχείο του ΚΚΕ που χρηματοδοτείται, πρέπει να πω πως με δεδομένο το γεγονός ότι το αρχείο του ΚΚΕ στην ουσία του είναι το αρχειοθετημένο αίμα που έχυσαν οι κομμουνιστές στην δεκαετία του '40, θεωρείται πως έχει και του πουλιού το γάλα για τους "ερευνητές" που εξοπλίζονται από τις "σούπερ μάρκετ" των αρχείων στην διεκδίκηση μιας θέσης εξουσίας στο πανεπιστημιακό σύστημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Αφήνω κατά μέρος την επιχειρηματική δραστηριότητα στην οποία συμμετέχει κρυφά ή φανερά το ΚΚΕ που του εξασφαλίζει μια θέση στην αφρόκρεμα των κεφαλαιούχων (για να μην πω των κεφαλαιοκρατών) της ελληνικής επαρχίας."

   Για πες μου για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην οποία συμμετέχει κρυφά ή φανερά το ΚΚΕ που του εξασφαλίζει μια θέση στην αφρόκρεμα των κεφαλαιούχων (για να μην πω των κεφαλαιοκρατών) της ελληνικής επαρχίας. Θέλω να μάθω.

   Διαγραφή
  2. Πως, πως, ένα σωρό. Οι offshore που διακινούν τα πετρέλαια της ΕΣΣΔ, οι offshore που διακινούν τα όπλα της DDR, ο Γερμανός, ο Ιταλός κλπ. κλπ. Ανενημέρωτος είσαι;

   Διαγραφή
  3. Αγροτικό είναι το ΚΚΕδικο κεφάλαιο. Αφού είπε ο άνθρωπος: αφρόκρεμα των κεφαλαιούχων ή μη και κεφαλαιοκρατών της ΕΠΑΡΧΙΑΣ. Μα καλά, οι άλλοι με τον Σόρος και μεις με τύρο τελεμέ και ελιές καλαμών;

   Διαγραφή
  4. Λέει επαρχία γιατί όπως είναι γνωστό ο Περισσός είναι φρούριο και τα φρούρια συνήθως είναι στην επαρχία.

   Διαγραφή
  5. @παπαιωάννου κώστα
   ΡΕ τύπε πόσο σοβαρό πρόβλημα έχεις; Ξέρω έναν καλό επιστήμονα σουδαγμένο στην ελβετία και πολύ καλό άνθρωπο. Ν α σε στείλω ή θα πας στον αγύριστο κατευθείαν;Με το "επιτελείο του ΚΚΕ" και τις μασημένες τσίχλες σου.Δεν σιχαίνεσαι να μασάς από το στόμα του χρυσαυγίτη;Το παίζεται και αριστεροί τρομάρα σας....
   rednready2
   Ρε κάντου ένα μπανακι μόνιμο εκει πέρα που θέλει και "διάλογο"

   Διαγραφή
  6. @Κωστής Παπαϊωάννου

   Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι είστε πιο σοβαρός απο τον Πιτσιρίκο και θα πρέπει κάποιος να χάσει το χρόνο του και να ασχοληθεί μαζί σας?

   Πέρα απο το παρόν σχόλιό σας, εδώ βλέπουμε ένα ακόμα δείγμα σοβαρής γραφής από μέρους σας:
   http://leninreloaded.blogspot.gr/p/21.html

   Είναι ολοφάνερη σε όλους πιστεύω η διαφορά επιπέδου μεταξύ του Πιτσιρίκου και ενός κυρίου, που βρίσκεται στην δική σας ηλικία.

   Διαγραφή

  7. Αγαπητέ φίλε @EG,
   πώς κατάλαβες πως πιστεύω ότι είμαι πιο σοβαρός από τον Πιτσιρίκο και πως πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς μαζί μου;
   Για τον πιτσιρίκο ξέρω πως είναι ένα blog και έχω διαβάσει ένα κείμενο που κάποιος με παρέπεμψε με ένα link.
   Και προσωπικά δεν νομίζω πως είμαι σοβαρός, αν ήμουν σοβαρός θα υποστήριζα το ΚΚΕ.
   την δική σου παραπομπή σε ένα σχόλιο που έκανα τον Μάρτιο ομολογώ ότι δεν την κατάλαβα.
   Κωστής.

   Διαγραφή
  8. @Κωστής Παπαϊωάννου

   «πώς κατάλαβες πως πιστεύω ότι είμαι πιο σοβαρός από τον Πιτσιρίκο και πως πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς μαζί μου;»

   -Δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο :
   «τόσο ο Πάγκαλος όσο και οι Παγκαλίσκοι την κάνουν μια χαρά την δουλειά τους αφού καταφέρνουν να κάνουν σοβαρούς ανθρώπους σαν εσένα να ασχολούνται με πλευρές του πολιτικού ζητήματος που δεν είναι καθόλου σοβαρές.»

   Και μετά θέτετε διάφορα ζητήματα, τα οποία προφανώς θεωρείτε περισσότερο σοβαρά από αυτά που έθεσε ο Πιτσιρίκος, στον οποίο είναι specially αφιερωμένο το ποστ.   «Και προσωπικά δεν νομίζω πως είμαι σοβαρός, αν ήμουν σοβαρός θα υποστήριζα το ΚΚΕ»=
   Αυτό είναι κάτι οφθαλμοφανές και είναι προς τιμήν σας που το αναγνωρίζετε.   «την δική σου παραπομπή σε ένα σχόλιο που έκανα τον Μάρτιο ομολογώ ότι δεν την κατάλαβα»=
   Και να πεις ότι δεν το εξηγώ? Τι άλλο πρέπει να πω δλδ:«Πέρα απο το παρόν σχόλιό σας, εδώ βλέπουμε ένα ακόμα δείγμα σοβαρής γραφής από μέρους σας». Το οποίο έρχεται να επαληθεύσει αυτό ακριβώς που λέτε περί της σύνδεσης σοβαρότητας και ΚΚΕ.


   (σαν déjà vu έχει αρχίσει να γίνεται το πράγμα και είναι λίγο κουραστικό-ειδικά όταν όλοι μα όλοι ξεκινάνε με το αγαπητέ φίλε@EG)

   Διαγραφή
  9. @eg

   OK κατάλαβα, απλά διαφωνούμε, να είσαι καλά !!

   Κ.Π.

   Υ.Γ. Όποιος δεν είναι μέλος επιτελείου είναι αγαπητός φίλος αλλά αφού δεν σου αρέσει το κόβω.

   Διαγραφή
  10. Είστε ένας ευτυχισμένος άνθρωπος λοιπόν που έχετε τόσο πολλούς αγαπητούς φίλους, γιατί ένα απειροελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού είναι μέλος του επιτελείου του ΚΚΕ .

   Αλλά απο το παρακάτω σχόλιό σας στις 4:06 μμ φαίνεται ότι αυτό που λέτε δεν είναι αληθές, γιατί ξαφνικά ο Αντώνης (για να μην μιλήσω για τα πρόβατα που σαλαγάει), που κι αυτός δεν είναι μέλος του επιτελείου, από αγαπητός έγινε άσχετος με ξετσίπωτους τρόπους.

   Άρα η σωστή διατύπωση αυτού που θέλατε να μου πείτε περί αγαπητών φίλων είναι:
   "Όποιος δεν είναι μέλος επιτελείου και πιστεύει με όλη του την ψυχή ότι το ΚΚΕ είναι το σχολείο του σύγχρονου οπορτουνισμού στην Ελλάδα, το κυριότερο δεκανίκι του εξουσιαστικού συστήματος και η βασιλική οδός προς την επόμενη φασιστική δικτατορία, αυτός και μόνο αυτός είναι αγαπητός φίλος"

   Υπάρχει περίπτωση ο Αντώνης, που είναι ο διαχειριστής και συγγραφέας αυτού του blog και οι σχολιαστές αυτού του blog να ήταν ποτέ αγαπητοί φίλοι δικοί σας? Πως το κόβετε?

   Ας μην ευτελίζουμε παντελώς όλες τις έννοιες, όπως πχ την αγάπη και την φιλία και ας προσπαθήσουμε να είμαστε ειλικρινείς και να μην θολώνουμε τα νερά. Μπας και μπορέσουμε να μιλήσουμε και για αυτά που μας ενδιαφέρουν. Αν υπάρχουν τέτοια μεταξύ ημών και υμών γιατί δεν είναι δεδομένο ότι υπάρχουν.

   Διαγραφή
 5. Τυποεκδοτική...

  RenderMan

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Τυποεκδοτική είναι η "επιχειρηματική δραστηριότητα" που "εξασφαλίζει στο ΚΚΕ μια θέση στην αφρόκρεμα των κεφαλαιούχων, ή και των κεφαλαιοκρατών της "ελληνικής επαρχίας";

   Γιατί, έχει κάνει θραύση στα λιπάσματα ο Ριζοσπάστης;

   Διαγραφή
 6. Γερμανός επίσης...

  RenderMan

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτά είναι!

   "Καταθέτοντας χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο «Ζήμενς», ο πρώην υπουργός Μεταφορών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη, είπε κατηγορηματικά ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω εταιρεία.

   Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης Βερελή, ο Θ. Παφίλης παρατήρησε: «Περιμένουμε τον Θ. Πάγκαλο ακόμα να μας βγάλει τη συμμετοχή του ΚΚΕ! Μέχρι τώρα έχει πει ότι συμμετέχουμε (σ.σ. στην εταιρεία) και αν αποδειχθεί ότι δεν συμμετέχουμε, θα παραιτηθεί από βουλευτής και δεν θα ξαναεμφανιστεί στην πολιτική ζωή, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι. Εμείς ζητήσαμε, ως Κόμμα, να ανοίξει το μετοχολόγιο και ό,τι βρεθεί να βγει στη δημοσιότητα».
   Στη συνέχεια, όπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά της Εξεταστικής, ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος ανάμεσα στον Θ. Παφίλη και στον Χρ. Βερελή:
   «-- Εχετε κληθεί να καταθέσετε για την υπόθεση "Γερμανός";
   Βερελής: Εχω κληθεί στο προανακριτικό στάδιο.
   -- Από ποιον αν επιτρέπεται;
   Βερελής: Από τον ανακριτή που είχε τότε την υπόθεση, τον κύριο Ζαβιτσάνο.
   -- Εχετε δώσει κατάθεση γι' αυτό;
   Βερελής: Βεβαίως.
   -- Σας έχει ρωτήσει τίποτα που να μας αφορά ιδιαίτερα και τι γνώμη έχετε;
   Βερελής: Μετ' επιτάσεως.
   -- Δηλαδή;
   Βερελής: Με ρώτησε μετ' επιτάσεως εάν είχα διαπιστώσει συμμετοχή του ΚΚΕ στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας "Γερμανός" και η απάντησή μου ήταν "όχι".
   -- Δεν υπάρχει δηλαδή καμία συμμετοχή.
   Βερελής: Δεν έχω διαπιστώσει τίποτα τέτοιο».

   Οι πρωτομάστορες της αθλιότητας
   Η προβοκάτσια των υποτιθέμενων σχέσεων του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός» αποτέλεσε το βασικό προπαγανδιστικό εργαλείο με το οποίο η αστική τάξη προσπάθησε από το 2007 να συκοφαντήσει το Κόμμα για τα οικονομικά του, να δημιουργήσει συγχύσεις στο λαό και να περιορίσει την επιρροή του στις εκλογές που έγιναν το Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς και στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
   Για πάνω από πέντε μήνες, μέχρι τις εκλογές του 2007, σύσσωμα τα αστικά κόμματα και τα βασικότερα από τα ΜΜΕ του κεφαλαίου, με προμετωπίδα τον ΛΑ.Ο.Σ. και το ΠΑΣΟΚ, κατηγορούσαν ευθέως το Κόμμα ή άφηναν αισχρά υπονοούμενα για δήθεν «μετοχές του ΚΚΕ στην εταιρεία "Γερμανός"». Με αιχμή τα οικονομικά του Κόμματος, η ίδια προβοκάτσια επανερχόταν και μετά τις εκλογές, κάθε φορά που το αστικό πολιτικό σύστημα ήθελε να συκοφαντήσει το ΚΚΕ για να χτυπήσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα.
   Προεκλογικά, η βρωμιά προβαλλόταν με μεγάλη προθυμία από τα έντυπα και ηλεκτρονικά αστικά ΜΜΕ, σε αντίθεση με τις αλλεπάλληλες και στοιχειοθετημένες διαψεύσεις του ΚΚΕ, οι οποίες είτε θάβονταν, είτε παρουσιάζονταν παραποιημένες.
   Την προβοκάτσια πρωτοξεκίνησε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Μανώλης, ο οποίος, σε τηλεοπτική του παρουσία στη ΝΕΤ, στις 8/9/2006, και ενώ γινόταν συζήτηση περί διαφθοράς, ανακάλυψε ότι το ΚΚΕ «επέλεξε» δήθεν να απουσιάζει από τη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής στις 19/7/2006, όπου τέθηκε σε ακρόαση η εξαγορά της «Γερμανός» από την «Cosmote». Σύμφωνα με τους συκοφάντες, το ΚΚΕ δεν ήθελε να πάρει θέση ενάντια σε αυτήν την εξαγορά, γιατί είχε ίδιο οικονομικό συμφέρον.
   Αρπάζοντας το νήμα της αθλιότητας, στις 25/6/2007, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, είπε στον «Αλφα»: «Δώσανε στο "Γερμανό" χωρίς να μιλήσει κανείς. Δώσανε χωρίς να αντιδράσει κανένα κόμμα. Το ΚΚΕ έφυγε από μέσα (σ.σ.: τη Βουλή) λόγω "Γερμανού", το μεγάλο κόλπο...». Σαν έτοιμοι από καιρό, την πάσα Καρατζαφέρη πήραν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, η ηγεσία και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
   Καθόλου τυχαία, η προβοκάτσια ανακινήθηκε και φούντωσε λίγους μήνες πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Κάθε αναφορά στο ΚΚΕ και στην ανύπαρκτη σχέση του με τη «Γερμανός», συνοδευόταν από αιχμές για τα οικονομικά του Κόμματος και ευθείες απειλές, που στόχο είχαν να ασκήσουν πίεση στο ΚΚΕ να αποκηρύξει την αντιμονοπωλιακή στρατηγική του, να ταυτιστεί στις λαϊκές συνειδήσεις με τα άλλα αστικά κόμματα και τα σκάνδαλά τους, να υποχρεωθεί να γίνει κόμμα κρατικοδίαιτο, στο χέρι του αστικού πολιτικού συστήματος.

   Διαγραφή
  2. Ο βρώμικος ρόλος του ΠΑΣΟΚ
   Τη βρώμικη δουλειά ανέλαβε να καθοδηγήσει από το ΠΑΣΟΚ ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος. Σε συνέντευξή του στην «Ρίαλ Νιους», έφτασε δυο χρόνια μετά το ξεκίνημα της προβοκάτσιας, στις 17/5/2009, να δηλώνει ότι «εάν αποδειχθεί ότι έχω λάθος (σ.σ. για τις σχέσεις ΚΚΕ - "Γερμανός") θα ζητήσω συγγνώμη και θα φύγω από την πολιτική. Να μου κάνει μήνυση το ΚΚΕ για τον "Γερμανό"».
   Είχαν μεσολαβήσει δεκάδες ανακοινώσεις, σχόλια, συνεντεύξεις και δημοσιεύματα από το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» που ξετίναζαν μέχρι κεραίας την προβοκάτσια και αποκάλυπταν τη βρώμικη επίθεση σε βάρος του Κόμματος, τις πραγματικές της στοχεύσεις. Στο σύνολό τους, αποσιωπήθηκαν ή διαστρεβλώθηκαν από τα αστικά ΜΜΕ, προκαλώντας αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, κύρια στους σταθμούς ΜΕΓΚΑ και ΑΛΤΕΡ.
   Στην ίδια συνέντευξη, ο Θ. Πάγκαλος, ενεργώντας σαν εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, έλεγε για το ίδιο θέμα: «Δεν το υποστηρίζω μόνο εγώ. Το ξέρει όλη η Αθήνα, όλη η αγορά, όλη η πιάτσα κι όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος. Είμαι έτοιμος να δεχτώ να μηνυθώ από το ΚΚΕ και να εγκαταλείψω τη βουλευτική μου ασυλία, να ζητήσω από τη Βουλή να την άρει και να πάμε στα δικαστήρια γι' αυτήν την υπόθεση. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει ισονομία και να κινηθούν ελεύθερα φορολογικοί και οικονομικοί έλεγχοι στο ΚΚΕ, όπως κινούνται και για όλους τους άλλους Ελληνες πολίτες. Και, όπως ξέρετε, το ΚΚΕ αντιδρά λυσσωδώς στην ιδέα του ελέγχου των οικονομικών του».
   Την ίδια περίοδο, σε ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ (14/5/2009), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίζεται να λέει κατηγορηματικά: «Το ΚΚΕ είναι συνιδρυτής του "Γερμανού" και έχει σημαντικό συμφέρον στην αξιοποίησή του. Δεν ξέρω τι μετοχές έχουν και πόσες, αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψουμε αφού παρέμβει ο ανακριτής και αφού πάει κάποτε η Εφορία στον Περισσό. Στον Περισσό, ξέρετε, δεν πάει ποτέ η Εφορία».
   Την προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ δεν την «αγκάλιασαν» μόνο τα αστικά ΜΜΕ, αλλά και η «Αυγή», η οποία, με ένα εμετικό σχόλιο στις 12/7/2007, άφηνε υπονοούμενα για τις δήθεν σχέσεις του ΚΚΕ με τη «Γερμανός». Εγραφε τότε η εφημερίδα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ:
   «Για την αγοραπωλησία της "Γερμανός" από την COSMOTE ευθύνεται... η Ευρωπαϊκή Ενωση! Κατ' ουσίαν, αυτό λέει ο χθεσινός "Ριζοσπάστης", προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (...) Για την ταμπακέρα, λοιπόν, των καταγγελιών του Θ. Πάγκαλου, δεν απαντάει τίποτα ο Περισσός. Ενώ την... μπάλα στην κερκίδα πέταξε η κ. Παπαρήγα, όταν της ζητήθηκε χθες από δημοσιογράφους να σχολιάσει τα όσα λέει ο πρώην υπουργός».
   http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5748476&publDate=2010-07-15%2000:00:00.0

   Διαγραφή
  3. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
   Εντεταλμένος προβοκάτορας και συκοφάντης του ΚΚΕ
   Την αθλιότητα με την εταιρεία «Γερμανός» επαναφέρει το αστικό πολιτικό σύστημα, αξιοποιώντας τη γνωστή σε τέτοιες αποστολές αγέλη του ΛΑ.Ο.Σ.
   Το πρωτοσέλιδο του «Ρ» στις 15/7/2010, με το δημοσίευμα για την κατάθεση Βερελή στην εξεταστική της Βουλής

   Τη χυδαία προβοκάτσια με τη «Γερμανός», που κατασκεύασαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. σε βάρος του ΚΚΕ πριν από τις εκλογές του 2007, ανασύρει το αστικό πολιτικό σύστημα, με λαγό και πάλι το φιλοχουντικό - φιλοβασιλικό συνονθύλευμα του Καρατζαφέρη. Η περίοδος δεν είναι τυχαία. Στο φόντο των αδιεξόδων από την αστική διαχείριση της κρίσης και με αιχμή τα αλλεπάλληλα μέτρα και χαράτσια, κλιμακώνονται οι λαϊκές αντιδράσεις στην κυρίαρχη πολιτική και αποκτά δυναμική το κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων και του ΚΚΕ για οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και αντεπίθεση στα βάρβαρα μέτρα.
   Εκτελώντας συμβόλαια, και αφού την περασμένη Παρασκευή ξεμπροστιάστηκε στην προσπάθειά του να διαστρεβλώσει το ΚΚΕ σε ό,τι αφορά στις θέσεις του για την καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων που αντικειμενικά προκαλεί η κρίση, ο Γ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στο ΑΛΤΕΡ ότι το ΚΚΕ, σε συνεννόηση με τη ΝΔ, απέτρεψαν στη Βουλή τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την εξαγορά της «Γερμανός» από την «Κοσμοτέ», σερβίροντας πάλι τη βρωμιά ότι το Κόμμα έχει οικονομικό συμφέρον από τη συγκεκριμένη εταιρεία.
   Την ίδια ψευτιά επανέλαβε ο Γ. Καρατζαφέρης και το Σάββατο, μιλώντας στην ΚΕ του κόμματός του. Είπε μεταξύ άλλων για την υπόθεση «Γερμανός»: «Και τώρα μιλάει το ΚΚΕ, που συμφώνησε με την ΝΔ, δεν ζήτησαν την Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή, για να βρούμε τα πραγματικά περιστατικά της μεγαλύτερης απάτης που έχει γίνει ποτέ στο χώρο της τηλεπικοινωνίας». Ο Καρατζαφέρης λέει εν γνώσει του ψέματα και εκτελεί αποστολή ενάντια στο ΚΚΕ. Αδιάψευστος μάρτυρας και της νέας προβοκάτσιας είναι οι συζητήσεις που έγιναν στη Βουλή τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια, όποτε επανερχόταν το θέμα της «Γερμανός» και της σύστασης εξεταστικής για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

   Διαγραφή
  4. Χαστούκια στη συκοφαντία του ΛΑ.Ο.Σ.
   Τα ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» είναι κόλαφος για τις ψευτιές του ΛΑ.Ο.Σ. Εγραφε για παράδειγμα ο «Ρ» στις 23/12/2009 (σελ. 3), με τον τίτλο «Εξεταστική Επιτροπή και για τη "Γερμανός"»: «Νέα πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής - την 5η κατά σειρά - κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά για την εξαγορά της εταιρείας "Γερμανός" από την ΚΟΣΜΟΤΕ (...) Σχολιάζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, υπενθύμισε ότι "ως ΚΚΕ είχαμε ζητήσει επίσημα την προώθηση μιας τέτοιας διαδικασίας. Εχουμε επανειλημμένα ζητήσει να προχωρήσει η Εξεταστική Επιτροπή. Από την πλευρά μας, η συμμετοχή μας σε αυτές τις επιτροπές, γιατί είναι η πέμπτη που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ, θα αποσκοπεί στο να ριχτεί όσο γίνεται περισσότερο φως και να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές, και εκτός των άλλων για να κονιορτοποιηθούν οι συκοφαντίες και από το ΠΑΣΟΚ και από το ΛΑ.Ο.Σ."».
   Λίγες μέρες μετά, στις 22/1/2010, έγραφε ξανά ο «Ρ» (σελ. 13): «Την ερχόμενη βδομάδα θα αρχίσουν στη Βουλή οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των Εξεταστικών Επιτροπών που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση. Τη Δευτέρα θα γίνει συζήτηση και ψηφοφορία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και την Τρίτη για την υπόθεση "Ζήμενς". Η κυβέρνηση έχει προτείνει ακόμα τη συγκρότηση Εξεταστικών Επιτροπών για τις υποθέσεις εξαγοράς της εταιρείας "Γερμανός" από την "Κοσμοτέ", των "δομημένων ομολόγων" των ασφαλιστικών ταμείων και του χρηματιστηρίου.
   Το ΚΚΕ, σε κάθε ευκαιρία, έχει ξεκαθαρίσει ότι χωρίς να τρέφει αυταπάτες για την αιτία των σκανδάλων, τη διαπλοκή της οικονομικής και της πολιτικής εξουσίας, αλλά και τις δυνατότητες και τις πραγματικές στοχεύσεις των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής, τάσσεται υπέρ της διερεύνησης των παραπάνω υποθέσεων, για τις οποίες όμως έχουν παραγραφεί οι τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών».
   Στο ίδιο θέμα είχε αναφερθεί και στις 6/5/2009 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αχιλλέας Κανταρτζής, στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τη «Ζήμενς». Εγραφε τότε ο «Ρ» (7/5/2009, σελ. 14): «Ο Α. Κανταρτζής τόνισε ότι ανεξάρτητα από το πώς ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο "Ζήμενς" η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί αφού υπάρχουν ομολογίες στελεχών της εταιρείας ότι έδωσαν μίζες για να αναλάβουν προμήθειες, ενώ υπάρχει και η γνωστή ομολογία Τσουκάτου. Υπενθύμισε ότι διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια η ΝΔ ξεπούλησαν τον ΟΤΕ και έτσι άνοιξε ο δρόμος να μπει ο τομέας των τηλεπικοινωνιών στη μέγκενη των μεγάλων επιχειρήσεων και πρόσθεσε ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες είχαμε τη διαδικασία εξαγορών και συγχωνεύσεων, όπως έγινε με την εταιρεία "Γερμανός".
   "Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε τη διερεύνηση και αυτών των υποθέσεων αφού καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται", είπε χαρακτηριστικά ο Α. Κανταρτζής τονίζοντας: "Ημασταν και είμαστε το μόνο κόμμα που αντιταχθήκαμε στο Μάαστριχτ, στην απελευθέρωση των αγορών και των τηλεπικοινωνιών, το μόνο κόμμα που λέμε ότι στις επιχειρήσεις στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και άλλους τομείς στρατηγικής σημασίας πρέπει να αφαιρεθεί η ιδιοκτησία τους από τους επιχειρηματίες και να γίνουν λαϊκή περιουσία. Δεν έχουμε λοιπόν τίποτα να φοβηθούμε. Εχουμε κάθε λόγο να ζητήσουμε τη διερεύνηση όλων αυτών των υποθέσεων"».
   Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση που το ΚΚΕ να αρνήθηκε ή να εμπόδισε την οποιαδήποτε έρευνα της Βουλής γύρω από την υπόθεση εξαγοράς της «Γερμανός». Αντίθετα, την επιδίωξε και την ενθάρρυνε, κάνοντας σκόνη για μια ακόμη φορά τις ψευτιές του Καρατζαφέρη, ο οποίος ξέρει την αλήθεια, αλλά έχει αποστολή με συκοφαντίες να προβοκάρει το ΚΚΕ.
   http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6457874&publDate=27/9/2011

   Διαγραφή
  5. Μήπως είναι με τον Σουηδό; ΙΚΕΑ κι έτσι;

   Διαγραφή
  6. Μήπως με τους Σαουδάραβες παίζει κάτι; Με Μονακό τι κονέ έχει το ΚΚΕ, να τα λέμε αυτά.

   Διαγραφή
  7. Και στη GIANT του Γιάγκου Δράκου το ΚΚΕ είχε το 38% των μετοχών.
   Ταυτόχρονα συμμετείχε μέσω της Wayne Ent. Inc. (που έχει ακόμα το 21,8%) στον Όμιλο Αμοιρά με 78%. Δεν είναι τυχαίο πως ιδιοκτήτης φαινόταν ο Κώστας Καζάκος, βουλευτής με το ΚΚΕ.

   Διαγραφή
  8. Με το Μονακό μη το γελάς καθόλου. Την ομάδα ποδοσφαίρου του πριγκιπάτου την αγόρασε Ρώσος και οι Ρώσοι μεγιστάνες είναι πρώην πράκτορες της KGB και το ΚΚΕ ξέρουμε πόσο στενές σχέσεις είχε με την KGB. Άρα οι (κρυφές) επενδύσεις του κόμματος στο Μονακό είναι ολοφάνερες. Μάλιστα, μέσω του ίδιου μεγιστάνα, το ΚΚΕ αγόρασε και τον Σκορπιό για να φτιάξει νέα αίθουσα συνεδριάσεων, αφού του Περισσού είναι μικρή.
   Να τα λέμε όλα λοιπόν.

   Διαγραφή
  9. Τον Σκορπιό αγόρασε το ΚΚΕ κυρίες και κύριοι, μέσω των πρακτόρων του στο Κρεμλίνο. Ο Cos έσπασε τη σιωπή του. Ας σπάσουμε όλοι τη σιωπή μας. Αρκετά σιωπήσαμε.

   Διαγραφή
  10. Ο Γιάγκος Δράκος ενεργούμενο του Περισσού; Απίστευτες αποκαλύψεις σήμερα, πραγματικά συγκλονίζουν το πανελλήνιο.

   Διαγραφή
  11. Σήμερα, με όλες αυτές τις αποκαλύψεις, άφησες πολύ πίσω την Espresso.

   Διαγραφή
  12. Αχ, ρε Αντώνη! Δεν ξέρεις ότι όλο το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο βρίσκεται συσσωρευμένο στον Περισσό; Πώς νομίζεις ότι ποδηγετείται και αποπροσανατολίζεται το εργατικό κίνημα; Δεν έχεις αντιληφθεί τι ρόλο παίζουν οι πράκτορες του ΠΑΜΕ; Να γιατί ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δάκτυλος του ΚΚΕ είναι. Ο Τσίπρας άλλωστε παιδί της Αλέκας δεν ήυαν; Κι ο Αλαβάνος, Ο δικός σου ο ΠιΛαφ, ο... ο... ο... (μη λέμε ονόματα). Έτσι δεν εξηγείται η πτώση του ΚΚΕ; (ο.ε.δ.) Μη χάσουμε και το μυαλό μς δηλαδή με τον κάθε μαβλάκα!

   Διαγραφή
 7. Aστον τον Βερελή. Η επιχειρηματική παρουσία του ΚΚΕ στον Γερμανό γινόταν μέσω αχυρανθρώπου, δεν είμαστε και χτεσινοί.

  Τέλος πάντων από αυτά δεν τεκμαίρεται ότι το ΚΚΕ ανήκει στην "επιχειρηματική αφρόκρεμα" όπως λανθασμένα ισχυρίζεται ο Κωστής παπαιωάννου αν και η Τυποεκδοτική είναι ένα από τα μεγαλύτερα τυπογραφεία της χώρας.

  Αυτό που επισημαίνει όμως είναι σωστό και είναι η ουσία. Δηλαδή αν το ΚΚΕ είναι ή δεν είναι -στην πράξη και όχι στα παχιά λόγια- μέρος του υπαρχοντος πολιτικού συστήματος και κατ' επέκτασιν μέρος του προβλήματος.

  Ο παπαιωάννου έχει δίκιο και σε κάτι άλλο: Ότι στο βαθμό που η συζήτηση εγκλωβίζεται στο ποιός είναι ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ στην αριστερά (όχι εμείς -ο Συριζα, τι λέτε τώρα - το ΚΚΕ κτλ) δεν προχωράνε τα πράγματα.

  RenderMan

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σπάσε τη σιωπή σου (πώς αντέχεις τέτοια σιωπή), και ονόμασε τον αχυράνθρωπο του Περισσού.

   Διαγραφή
  2. Κρύβει ο Περισσός τον αχυράνθρωπο στον Γερμανό που έδωσε στην Αλέκα το iPhone! http://2.bp.blogspot.com/-586tzLK8X9k/TcqMuTtIUQI/AAAAAAAAABk/cj2Ezhtmocw/s1600/papariga670.jpg

   Διαγραφή
  3. (Το εμπριμέ είναι Prada, το ρουμπίνι γιγαντιαίων διαστάσεων δωρεά απ' το Κρεμλίνο, το ρολόι από τιτάνιο και τσιμέντο είναι του οίκου Clay Regazzoni).

   Εδώ θα τα αποκαλύψω όλα!

   Διαγραφή
  4. Μην παριστάνεις τον βλάκα γιατί δεν είσαι. Θέλεις να πεις πως δεν άκουσες ποτέ να έχει αγοράσει το ΚΚΕ μεγάλο μερίδιο μετοχών της Γερμανός;

   RenderMan

   Διαγραφή
  5. Παρεμπιπτόντως απο τις πιο τέλειες φωτογραφίες ever.

   Διαγραφή
  6. Να αποκαλυφθεί άμεσα η σχέση Μαρίας της Άσχημης, που χρεώθηκε από τον Περισσό να πάρει τις μετοχές της EcoModa για λογαριασμό του ΚΚΕ. Υπάρχουν εμπιστευτικές επιστολές ΚΕΟΕ, ΚΕ και προσωπικά της Αλέκας στη Μαρία για το σχέδιο που θα ακολουθούσε ακριβώς μέσα στην εταιρία...

   Για να μην αρχίσουμε πιο παλιές και βρώμικες ιστορίες...Για το 1970, πως το κόμμα χρησιμοποίησε τον αχυράνθρωπο Χορστ Ρίχτερ (γνωστός από παλιά ως Μάνος Κατράκης) για να βυθίσει το SS Βιργινία Ρίχτερ και να πάρει την αποζημίωση.

   Ή ακόμα ακόμα ο βρώμικος ρόλος της Χαρούλας Πεπονάκη στην εταιρία ΚΟΣΜΟΣ Α.Ε. που σε συνεργασία με την αχυράνθρωπο κα Ζαχαροπούλου, έβαλαν στο χέρι της μετοχές της εταιρίας για να στηριχθεί το ΚΚΕ την εποχή της διάσπασης.

   Διαγραφή
  7. "Μην παριστάνεις τον βλάκα γιατί δεν είσαι. Θέλεις να πεις πως δεν άκουσες ποτέ να έχει αγοράσει το ΚΚΕ μεγάλο μερίδιο μετοχών της Γερμανός;"

   Quiz:

   1. Ο αναγνώστης δεν γνωρίζει ανάγνωση
   2. Ο αναγνώστης δεν διάβασε τα πιο πάνω παραθέματα για την "υπόθεση Γερμανός" και έτσι δεν είδε την διάψευση του ισχυρισμού περί δήθεν μετοχικής συμμετοχής στην εταιρία
   3. Ο αναγνώστης κινδυνεύει από τον αχυράνθρωπο. Περισσότερα στο θρίλερ "Ο αχυράνθρωπος του Περισσού." Υπόθεση: Ένας φρικτά παραμορφωμένος αχυράνθρωπος ρίχνει όποιον ανύποπτο ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ συναντήσει στο ΣΠΑΜ.

   Διαγραφή
  8. Λοιπόν Renderman,

   Η ΚΕ του μπλογκ αποφάσισε.

   Η θα σπάσεις επιτέλους τη σιωπή σου για τον λεγόμενο και "αχυράνθρωπο" (που αντικατέστησε τον χιονάνθρωπο για τις βρωμοδουλειές του κόμματος), με ρίσκο να αντιμετωπίσεις τη φονική οργή του, ή θα φας το δούλεμα της αρκούδας.

   Διαγραφή
  9. shittyleaks:

   Bill Gates, Αχυράνθρωπος Περισσού στη Microsoft. Πραγματική αποστολή: Να κρασάρει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα με το παπατζιλίκι που πουλάει για λογισμικό. Πληρωμή: τρεις (3) ετήσιες συνδρομές στην ΚΟΜΕΠ. Κωδικός: "Ο άνθρωπος στην πύλη." Πραγματικό όνομα της Microsoft, γνωστό μόνο στον Περισσό: Megahard, το γνωστό χαϊδευτικό του Δ. Κουτσούμπα.

   Διαγραφή
  10. @Αντώνη
   Διόρθωση: "Ο άνθρωπος στο ΠΑΡΑΘΥΡΟ".

   rednready2

   Διαγραφή
 8. "Θέλεις να πεις πως δεν άκουσες ποτέ να έχει αγοράσει το ΚΚΕ μεγάλο μερίδιο μετοχών της Γερμανός;"
  Παλιά κουλούρια, τα πιο φρέσκα:
  Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο νέος ΓΓ του ΚΚΕ είχε στο παρελθόν σχέσεις με την Σάρον Στόουν, από τότε που η Αμερικανίδα σταρ επισκέφθηκε την Ελλάδα και έδωσε συνέντευξη στον Τέρενς. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι από την σχέση προέκυψαν δυο εξώγαμα, το ένα ο Γιάγκος (που ως αχυράνθρωπος διοικούσε την GIANT) και το άλλο φέρελπις νέος που ηγείται, επίσης ως αχυράνθρωπος του Περισσού, μεγάλου πολιτικού κόμματος που προσπαθεί "από τα μέσα" να ρίξει το σύστημα.
  Τίτλοι τέλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να δω πότε θα σπάσεις τη σιωπή σου για τα συμφέροντα του ΚΚΕ στην πατατοπαραγωγή. Αφού το θέμα ξεσκεπάστηκε. "Στην επαρχία" παίζει το μεγάλο ΚΚΕδικο κεφάλαιο. Τυχαίο που σαμποταρίστηκε το κίνημα της πατάτας; Δε νομίζω! Θα σαμποταριζόταν αν ήταν το κίνημα του φραγκόσυκου, όπου δεν έχει μετοχικά συμφέροντα ο Περισσός;

   Διαγραφή
  2. Δεν πρόσεξες παραπάνω σχόλιο μου για την "επαρχία". Πρόκειται για μπέρδεμα. Η αλήθεια είναι,όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει, ότι ο Περισσός επενδύει παντού. Άλλη φορά θα αποκαλύψω και την διείσδυση του στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Προς το παρόν αυτά αρκούν για να δείξουν ότι πράγματι είμαστε καλύτεροι από τους άλλους (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ.).

   Διαγραφή
 9. Ούτε ο Πάνος Γερμανός δεν είχε καμία σχέση με το ΚΚΕ. Μα καμία.

  Επίσης αν θεωρείς ότι ο Βερελής είναι "η φίρμα της εμπιστοσύνης" (που θά λεγε και ο αξέχαστος Βέγγος...) σκέψουν την "απειροελάχιστη" πιθανότητα να έχει γίνει πολιτική συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ με φόντο το υπέροχο Καστελόριζο...

  Είπαμε, απειροελάχιστη.

  RenderMan

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι ο Πάνος Γερμανός ο "αχυράνθρωπος";

   Διαγραφή
  2. Τα υπόγεια κοιτάσματα πλατίνας στο Καστελόριζο τι ρόλο έπαιξαν στη βρώμικη συμφωνία ΓΑΠ-Παπαρήγα στην ψαροταβέρνα "Για τον λούτσο εντελώς;"

   Διαγραφή
 10. Κοίτα, επειδή ο Αϊνστάϊν δεν χρειάζεται επιβεβαίωση για τα όρια του σύμπανμτος (έχουμε κι άλλες υπηρεσίες να προσφέρουμε για τη χειραγώγηση του λαού) κόψε τους μαλθάκες να φάμε και τίποτα στο μεταξύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ούτε το χιούμορ σου είναι καλό, ούτε μπορείς να απάντήσεις επί της ουσίας. Το ΚΚΕ εκβιάστηκε άγρια και ΕΝΕΔΩΣΕ. Και αυτό το ξέρουν όσοι χρειάζεται να το ξέρουν. Και ναί με φόντο το Καστελόριζο

  RenderMan

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Το ΚΚΕ εκβιάστηκε άγρια και ΕΝΕΔΩΣΕ. Και αυτό το ξέρουν όσοι χρειάζεται να το ξέρουν. Και ναί με φόντο το Καστελόριζο"

   @ Φτερό στο Πέλαγο: Να τον κρατήσω αυτόν; Πλιιζζζ; Είναι αμίμητος!

   Διαγραφή
  2. @Αντώνη
   Κράτα τον, αλλά δεν θα φας παγωτό.Θα σε πειράξει.

   rednready2

   Διαγραφή
 12. Ο Πάνος Γερμανός μπήκε στο ΔΟΛ (...) Χωρίς επίσημες ανακοινώσεις και τυμπανοκρουσίες ολοκληρώθηκε ένα από καιρό κυοφορούμενο deal στα Media, με τον Πάνο Γερμανό να αποκτά στρατηγική συμμετοχή στον ΔΟΛ. (...) Τη συμφωνία επισφραγίζει η ανάληψη της θέσης του επιχειρησιακού διευθυντή στην οδό Μιχαλακοπούλου από τον Βαγγέλη Μαρτιγόπουλο. (...) ο Πάνος Γερμανός αποκτά το πακέτο μετοχών που κατείχε μέχρι πρότινος ο Βίκτωρ Ρέστης. Άγνωστο παραμένει ακόμα αν ο Σταύρος Ψυχάρης θα εμμείνει στη δημόσια πρόταση για έξοδο του ΔΟΛ από το ΧΑ, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση ο Π. Γερμανός θα αποκτήσει τις μετοχές μετά την έξοδο της εταιρίας. (...) Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάνος Γερμανός εχει τοποθετηθεί και στη Wind, όπου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ακριβής συμμετοχή του.

  Πηγή: http://www.sofokleousin.gr/archives/127410.html


  Έτσι το ΚΚΕ μπαίνει δυναμικά και στο ΜΕΓΚΑ... Άλλη μια απόδειξη για το βρώμικο ρόλο του Περισσού στο ελληνικό αστικό σύστημα. Να μην ξεχνάμε τη "δήθεν" διαγραφή του Τσίμα, που μετά εντάχθηκε στα Νέα και έπειτα στο ΜΕΓΚΑ... Όλα ήταν προσχεδιασμένα από το 1991...

  22 χρόνια.
  αγώνες και θυσία
  με τους αχυράνθρωπους στην πρωτοπορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Να μην ξεχνάμε τη "δήθεν" διαγραφή του Τσίμα"

   Δεν αντέχω άλλο, θα σπάσω τη σιωπή μου. Και ο Πάγκαλος δικός μας είναι. Το ομολογεί ο ίδιος ο Ριζοσπάστης!

   "ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. συνεχίζουν τη σπέκουλα για δήθεν σχέσεις του ΚΚΕ με την επιχείρηση «Γερμανός» και εμπλοκή του στο σχετικό σκάνδαλο. Το ΚΚΕ, λένε, έχει σχέσεις με τον «Γερμανό», γιατί ο Πάνος Γερμανός ήταν κάποτε στην ΚΝΕ. Και ο Πάγκαλος ήταν στο ΚΚΕ."
   http://www2.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=5087108&action=print

   Μπήκατε στο νόημα; ΕΜΕΙΣ δημιουργούμε τα σκάνδαλα για τα οποία γράφετε, με σκοπό να ρίξουμε στάχτη στα μάτια ΟΛΩΝ για τα πραγματικά σκάνδαλα. ΕΜΕΙΣ σας λέμε να μη μας ψηφίζετε και μετά σας κάνουμε να νομίζετε ότι δεν μας γουστάρετε, γιατί ΕΜΕΙΣ διοικούμε την Ελλάδα, ελέγχουμε το κεφάλαιο, όλες τις εφημερίδες που δήθεν μας βρίζουν, εσάς που γράφετε όλη μέρα μαλακίες, και όλα ανεξαιρέτως τα άλλα κόμματα!

   Και εννοείται ότι ο Ομπάμα είναι δικό μας παιδί, ΚΝΕ-Οδηγητής 1979 θα δείτε έναν μαύρο στη σελίδα 4.

   Χα χα χα χα χα χα! (σατανικό γέλιο)

   Διαγραφή
  2. Η ομάδα νέων του ΣΥΡΙΖΑ που αλληλογραφεί με τον Ομπάμια και είναι ευχαριστημένος ο πρόεδρος (Ομπάμια και Αλέξης) τίνος είναι νομίζεις; Ρε πούστη μου, σκευωρία που αποκαλύψαμε!

   Διαγραφή
 13. αν γνωρίζει κάποιος.
  για το 2012 έχει βγάλει ισολογισμό εσόδων - δαπανών το Κόμμα;
  υπάρχει κάπου στο internet (πχ στο site της Βουλής; ) χώρος όπου βρίσκονται για όλα τα κόμματα;

  Χονδρικά κοιτώντας τον ισολογισμό του 2009, μπορούν να βγουν αρκετά συμπεράσματα και ιδιαίτερα σε σχέση με άλλα (αστικά) κόμματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Κράτα τον, έχει στοιχεία (έφαγα στο μεταξύ), όχι πολύ όμως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α, επειδή είναι να φάω κι εγώ, θα τον πετάξω και θα πλύνω και τα χέρια μου, φωνάζει η μαμά μου που μαζεύω ό,τι να ναι απ' το δρόμο.

   Διαγραφή
 15. Νομίζω ότι σχέση έχει με τον Βαγγέλη Γερμανό.
  Το παρακάτω άσμα αναφέρεται ξεκάθαρα στο ΚΚΕ.
  http://www.youtube.com/watch?v=9VQ3CFNVy6s

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με το Βαγγέλη Γερμανό, ε; Για λέγε, για λέγε... http://www.youtube.com/watch?v=aqpE8C2y8hw

   Διαγραφή
  2. Θα βάλω ψαχτάδες σου λέω. Έχω βρει από φεύγουν οι μετοχές του γερμανού και η τρύπα θα χτιστεί αμέσως με τούβλο μπατικό!
   http://www.youtube.com/watch?v=R7MFGzFbE1c

   Διαγραφή
  3. Πάντως, παλιά δεν τα λέγανε έτσι ανοιχτά αυτά τα πράματα οι "αριστεροί" ρε παιδί μου. Τώρα...http://www.youtube.com/watch?v=6hka7-G6oWk

   Διαγραφή
  4. Εν τω μεταξύ, έχει αυξηθεί και η επισκεψιμότητα στο μπλογκ. Πολύς κόσμος παρακολουθεί: http://www.youtube.com/watch?v=ebsUk0GZmL8

   Διαγραφή
  5. Σου λέω θα στείλω τα τσακάλια να το βρούνε το βρωμόχαρτο που αποδεικνύει τη σχέση σας σταλίνια με τον Γερμανό. Το βρωμόχαρτο που θα σας κλείσει το μαγαζί...
   http://www.youtube.com/watch?v=nF0F1c9GCas

   Διαγραφή
 16. Αν και τον διαβάζω απο το 2006, δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ρόλο βαράει, αν και τα τελευταία τρία χρόνια μου θυμίζει όλο και περισσότερο την ελευθεροτυπία: λίγο πριν τις εκλογές σκιζόταν να βγεί ο Σύριζα και να ενωθεί η αριστερά http://pitsirikos.net/2012/06/%CE%B7-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1-2/, αλλά για τη χαλυβουργία τίποτε ή μάλλον ψέματα http://pitsirikos.net/2011/12/%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2/. μέχρι τις επόμενες εκλογές μπορεί να ξανακράξει το Σύριζα αλλά μπροστά στις κάλπες θα ξαναβάλει τα πρόβατα στο μαντρί. εν κατακλείδι καλά κάνεις και απαντάς: μάλιστα χρειάζεται κι η τελευταία του παράγραφος απάντηση:
  (Αγαπητέ φίλε, μην ανησυχείτε. Δεν έφυγε η Αλέκα Παπαρήγα. Αυτό ακριβώς είναι το εντυπωσιακό. Όσο για τους Έλληνες και το «πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο του νέου Έλληνα», ρίξτε μια ματιά για το τι συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι όλων το επίπεδο χαμηλό και τα ΚΚ έχουν μικρή απήχηση ή δεν μπαίνουν ούτε καν στη Βουλή; Πολύ «εύκολη» εξήγηση. Καθόλου μαρξιστική. Κανείς δεν υποχρέωσε το ΚΚΕ να γίνει αστικό κόμμα. Δική του επιλογή ήταν. Και το γεγονός ότι δεν πείθει τους κομμουνιστές -που είναι πολύ περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του- είναι δικό του σφάλμα. Όσο για το δίκιο που έχει το ΚΚΕ, ναι έχει δίκιο, αλλά, όπως έχω γράψει ξανά και το ξέρουμε όλοι, το δίκιο δεν τρώγεται. Ο Λένιν δεν έταξε στους προλετάριους ιδέες, έταξε ψωμί. Που είναι η πιο μεγάλη ιδέα.) cia 239

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Ο Λένιν δεν έταξε στους προλετάριους ιδέες, έταξε ψωμί."

   Αυτά είναι. Άμα είσαι εμβριθής, τα λες όλα σε λίγες λέξεις. Κάθε Μαυρογυαλούρος που έταξε ποτέ κάτι σε εκλογές στους φτωχούς είναι ένας έμπρακτος Λενινιστής.

   Διαγραφή
  2. "Και το γεγονός ότι δεν πείθει τους κομμουνιστές -που είναι πολύ περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του- είναι δικό του σφάλμα."

   Παιδιά υπάρχουν πολλοί κομμουνιστές που δεν πείθουμε...
   Κι εγώ συχνά στη δουλειά μου συναντώ ανθρώπους που μου μιλούν για την αναγκαιότητα της επανάστασης της εργατικής τάξης και της δικτατορίας του προλεταριάτου...
   για την εργατική εξουσία...
   για την ανάγκη απομόνωσης του οπορτουνισμού εντός του προλεταριάτου...
   για το ότι δεν πρέπει να σταθούμε σε μια προσωρινή ανακούφιση γιατί θα έρθουν χειρότερα για τους εργάτες και την πλειοψηφία των μικροαστών...
   για την ταξική πάλη και για τη θέση τους στην αστική κοινωνία...
   για την ανάγκη οργάνωσης στα σωματεία...

   Αλλά δε στηρίζουν ΚΚΕ...γιατί το ΚΚΕ δε λέει αυτά, λέει άλλα..
   αλλά είναι κομμουνιστές..πιο κομμουνιστές κι από το Λένιν!
   (ό,τι να 'ναι ηλίθιοι αντικομμουνιστές !!!!!)

   Διαγραφή
  3. Γιατί το άλλο;
   "Και το γεγονός ότι δεν πείθει τους κομμουνιστές -που είναι πολύ περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του- είναι δικό του σφάλμα."
   Αυτό που το πας? Γεμίσαμε κομμουνιστές, αφού δεν μπορείς κάνεις ένα βήμα χωρίς πατήσεις κάποιον. Πρέπει να έχεις αντανακλαστικά γάτου.

   Διαγραφή

  4. ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1431.html ) )
   'Οπως γράφει και ο TRASH, "αν όσοι μας είπαν "αλλάξτε την Ακέκα κ θα ψηφίσω ΚΚΕ", το κάνουν κιόλας, χτυπάμε αυτοδυναμία με 55% τουλάχιστον, στην επόμενη κουκιομέτρηση....."
   Ilief

   Διαγραφή
  5. Ευτυχως που γραφεις κι εσυ ρε φιλαρακι πεντε "αληθειες" ...μαρξιστικες και ξεμπλοκαρει το μυαλο μας απο την κουκουεδινη και το μπολσεβικοβοτανο που μας κανουν ενεση αυτα τα κομματοσκυλα της καθοδηγησης

   Διαγραφή
 17. http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2013/02/ES_1504_001a.jpg

  εδώ οι άλλοι γκρίνιαζαν ότι δεν μπήκαν στο Συνέδριο
  γιατί δεν τους άφησε ο κακός Περισσός,
  και σήμερα έχουν "όλο το παρασκήνιο" όπως λέει το εξώφυλλο.
  μιλάμε για τέρατα μέρα με τη μέρα.

  @ψηρίς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ψηρίς
   Έχουν το "κληρονομικό χάρισμα". Υπάρχουν και καλύτερα

   από
   ( http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=90939 )

   Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

   (..)Δεν φταίει ο... Λαζόπουλος

   Το βράδυ της Τετάρτης στον έβδομο όροφο των γραφείων του ΚΚΕ στον Περισσό το κλίμα ήταν βαρύ, καθώς τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τους λόγους για τους οποίους, πρώτη φορά μετά τη διάλυση του ενιαίου Συνασπισμού, το 1991, το κόμμα σημείωνε κάμψη.

   Ηδη είχαν γίνει αποδέκτες παραπόνων από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Και -το κυριότερο- είχαν μπροστά τους μια επιστολή η οποία υπογραφόταν από στελέχη και μέλη μεγάλων οργανώσεων στην οποία, πρώτη φορά εδώ και καιρό, υπήρχαν αιχμές κατά της ηγετικής ομάδας: «Δεν είναι δυνατόν να φταίνε πάντα οι άλλοι. Δεν μπορούμε να επιμένουμε στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης όταν δεν έχουμε καταφέρει να την ορίσουμε και να διακρίνουμε τα χαρακτηριστικά της και τις αλλαγές που έχει υποστεί... Δεν μπορεί σε συνθήκες οικονομικής κρίσης να παραβλέπουμε τα δομικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και να παραπέμπουμε τη λύση τους στο σοσιαλιστικό μέλλον», αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή.

   Και στη συνέχεια επισημαίνεται: «Γιατί αποκλείουμε τη συνεργασία με άλλες δυνάμεις στο όνομα της ιδεολογικής καθαρότητας; Γιατί επιμένουμε στον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό; Γιατί συνεχίζουμε να επιμένουμε σε λάθος θεωρητικές αναλύσεις με αποκορύφωμα την αποκατάσταση του Στάλιν; Γιατί αδυνατούμε να καταλάβουμε ότι η ελληνική κοινωνία κινείται σε τελείως διαφορετικούς δρόμους; Είναι αναντίστοιχο το αποτέλεσμα, ίσως γιατί εμείς είμαστε σε αναντιστοιχία με την κοινωνία».

   Προτάσεις για συνέδριο

   Πρώτη φορά η ηγετική ομάδα του κόμματος βρίσκεται αντιμέτωπη με κλίμα αμφισβήτησης, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τους «παραδοσιακούς» τρόπους. Η επωδός «δεν μας καταλαβαίνουν οι λαϊκές μάζες», ή «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο δικομματισμός» ή... ο Λαζόπουλος (όπως έγραψε ο «Ριζοσπάστης»!) δεν φαίνεται πλέον να συγκινούν τα μέλη.

   Σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το κλίμα, οι Μ. Μαΐλης, Δ. Γόντικας και Π. Μεντρέκας πρότειναν τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου, ώστε να επιβεβαιωθούν η γραμμή του κόμματος και η τακτική του στις εκλογές. Η πρόταση απορρίφθηκε προς το παρόν, αφού θα ισοδυναμούσε με παραδοχή ήττας.

   -Απορρίφθηκε επίσης και η πρόταση για «συνέδριο διαδοχής», αφού θα «έδειχνε» ως υπεύθυνη για το αποτέλεσμα την Αλέκα Παπαρήγα. Στην προσπάθεια, μάλιστα, να μην γενικευτεί το κλίμα απογοήτευσης, η γραμματέας του ΚΚΕ εγκαινιάζει νέα πορεία προς το λαό, αρχής γενομένης από σήμερα στον Πειραιά.

   «Συνταγή παλιά και δοκιμασμένη, αλλά αμφιβόλου αποτελέσματος» σχολίαζαν στελέχη του ΚΚΕ, τα οποία προβλέπουν ότι «το κόμμα μπαίνει σε περίοδο κρίσης, εκτός και αν αποφασίσουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα».
   Φ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ(..)Ilief

   Διαγραφή
  2. Αυτό το "γραμματέας από τον Κομματικό μηχανισμό" πολύ μου αρέσει. Γιατί συνήθως τα Κόμματα βγάζουν αρχηγούς εκτός Κομματικού μηχανισμού και το ΚΚΕ τώρα πρωτοτύπησε... Μα να μην βρούμε κι εμείς κανέναν "Παπαδήμο", εκτός Κομματικού μηχανισμού?

   Διαγραφή
  3. Mετά το "Ποντίκι" που εγκαλούσε για εκδήλωση του έκανε το ΚΚΕ για του Μπρεχτ στις 27 Απριλίου του 2013

   ( http://www.902.gr/eidisi/politismos/13775/efialtis-aytos-o-mpreht#/0 )

   Σάβ, 06/04/2013

   (..) Εξανίσταται ο Γιώργος Ι. Αλλαμανής, συντάκτης της εφημερίδας «το Ποντίκι», από τη στήλη Ποντίκι art της 4/4/2013 για την μονομερή προσήλωση του ΚΚΕ στον Μπρεχτ και την «ιδεοληπτική αρτηριοσκλήρωση» με την οποία τον αντιμετώπισε στο συνέδριο «που διοργάνωσε πρόσφατα» για να τον τιμήσει. «Μπρεχτ (στα μέτρα μας) και ξερό ψωμί» είναι ο εύγλωττος τίτλος του άρθρου του. Αφήνουμε στην άκρη το ότι ο συντάκτης δεν γνωρίζει και πολλά πράγματα για τον Μπρεχτ, όπως για παράδειγμα ότι ο Μπρεχτ όχι μόνο δεν επέδειξε «εκκωφαντική σιωπή για τις δίκες της Μόσχας» -όπως ισχυρίζεται στο άρθρο του- αλλά για το θέμα αυτό έγραψε ένα εκτεταμένο κείμενο υπεράσπισης της σοβιετικής κυβέρνησης απέναντι στους σοσιαλδημοκράτες διανοούμενους της Σκανδιναβίας. Αφού όμως δεν ξέρει, τουλάχιστον ας μην ορμηνεύει, ξεθάβοντας τα παλαιολιθικά και χυδαία επινοήματα της αστικής πολεμικής ενάντια στο μεγάλο αυτό μαρξιστή δραματουργό, όπως ότι διατηρούσε καταθέσεις στις Ελβετικές τράπεζες!

   Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα που μας απασχολεί είναι το παρακάτω: Δεν γνωρίζει άραγε ο Γ. Αλλαμανής ότι το επιστημονικό συνέδριο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Μπρεχτ έχει εξαγγελθεί για τις 27-28 Απρίλη και επομένως δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί; Είναι αλήθεια τόσο ξέχειλη η εμπάθειά του για το ΚΚΕ και τον Μπρεχτ, που δεν μπορεί να περιμένει τουλάχιστον να πραγματοποιηθεί πρώτα το συνέδριο και μετά να δημοσιεύσει το προκατασκευασμένο άρθρο του; Ή μήπως η ακράτητη βιασύνη του να καθυβρίσει προκαταβολικά το ΚΚΕ, δε σχετίζεται μόνο με το συνέδριο για τον Μπρεχτ, αλλά πρώτα απ’ όλα με το 19ο Συνέδριο του Κόμματος, που ξεκινά τις εργασίες του την ερχόμενη εβδομάδα; Όποια κι αν είναι η αιτία, το θλιβερό αυτό δημοσίευμα δείχνει ότι ο αχαλίνωτος αντικομουνισμός είναι ο ασφαλέστερος δρόμος προς τα πιο άθλια και σκοτεινά καταγώγια της δημοσιογραφίας. Και καλά ο ίδιος. Η εφημερίδα του; (..) -συνεχίζεται-

   Διαγραφή
  4. -συνέχεια- υπάρχουν νεότερα από τους συντάκτες.

   Αυτή την φορά, ο έγκριτος - δημοσιολόγος - ΚΚΕδολόγος που δεν καλέστηκε στο 19ο συνέδριο αλλά ξέρει το τι έγινε στο 19ο συνέδριο, έγραψε για «ονόματα εκπλήξεις» που δεν εξελέγησαν.
   Με την μοναδική λεπτομέρεια πως μέλος της απερχόμενης ΚΕ "είχε ήδη φύγει" από το 2010


   ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=16/4/2013&id=14547&columnId=161 )
   (..)«Δημοσιογραφία» της ψευτιάς και του βούρκου

   Φαίνεται πως ο Φ. Παπούλιας της «Εφημερίδας των Συντακτών» δε τη χώνεψε την «πόρτα» που έφαγε από το 19ο Συνέδριο, γι' αυτό και βάλθηκε να μας πείσει ότι ο ...ονειροκρίτης, απ' όπου αντλεί το υλικό για τα ρεπορτάζ του, είναι πιο αντικειμενικός από την πραγματικότητα. Και καλά, ο ίδιος μπορεί να έχει τις εμμονές και την εμπάθειά του (για να μην πούμε τίποτα άλλο...). Αλλά η εφημερίδα του, πώς δέχεται να δημοσιεύει υλικό - προϊόν μυθευμάτων και αχαλίνωτης φαντασίας και να το παρουσιάζει μάλιστα σαν «ρεπορτάζ»;

   Ρητορικό το ερώτημα, αφού είναι γνωστό ότι για την «Εφημερίδα των Συντακτών», όπως και για τη συντριπτική πλειοψηφία του αστικού Τύπου, ο (αντιΚΚΕ) σκοπός αγιάζει τα μέσα. Στο χτεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας για το Συνέδριο του ΚΚΕ, ο Φ. Παπούλιας κατασκευάζει ξανά διαλόγους με μέλη της ΚΕ, που μιλούσαν δήθεν για «υποτονικές διαδικασίες», για «χαμηλό επίπεδο» του Συνεδρίου, που οφείλεται στην «υποστελέχωση του κόμματος», στην «αδυναμία του να δώσει όραμα σε μέλη και στελέχη», ενώ βλέπουν και «αίσθημα κόπωσης στο στελεχικό δυναμικό».

   Βέβαια, τίποτα απ' όλα αυτά δεν πατάει στην πραγματικότητα, αλλά μικρή σημασία έχει για τους δημοσιογράφους της σχολής «πες πες, κάτι θα μείνει». Εκεί όμως που δίνει τα ρέστα της η ...αντικειμενική δημοσιογραφία του Παπούλια και της «Εφημερίδας των Συντακτών», είναι οι εκτιμήσεις που κάνουν για τα μέλη της προηγούμενης ΚΕ που δεν επανεκλέχτηκαν στο νέο όργανο.

   Προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, ο Φ. Παπούλιας κάνει λόγο για «ονόματα εκπλήξεις» που δεν επανεκλέχτηκαν, συμπεριλαμβάνοντας στη σχετική λίστα τον σύντροφο Τάκη Τσιόγκα, μέλος της απερχόμενης ΚΕ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή τον Απρίλη του 2010 και στη μνήμη του, όπως και όλων των άλλων μελών του Κόμματος που «έφυγαν» το τελευταίο τετράχρονο, το Συνέδριο κράτησε ενός λεπτού σιγή στην έναρξη της περασμένης Πέμπτης. Αυτή είναι η «δημοσιογραφία» που υπηρετεί o συγκεκριμένος συντάκτης και η εφημερίδα του: Του βούρκου και της ψευτιάς. Αν νομίζουν ότι μπορούν να λερώσουν με τη βρωμιά τους το ΚΚΕ, είναι βαθιά γελασμένοι.(..)

   Η χυδαιότητα συναγωνίζεται την βλακεία ή η βλακεία τον αντιΚΚΕδισμό; Ιlief

   Διαγραφή
 18. Από το "κυβέρνηση της αριστεράς" στην αντιπολίτευση της "καμμένης αριστεράς".Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Αγαπητέ μου Αντώνη,

  η παρέμβαση μου δεν έχει το νόημα της αντιδικίας. Λέω απλά την άποψή μου για μια πραγματικότητα που νομίζω ο,τι δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει και που δεν θέλει να αμφισβητήσει. Αν εσύ αμφισβητείς ό,τι το ΚΚΕ έχει επιχειρηματική δραστηριότητα κρυφή και φανερή, τότε παίρνω πίσω την άποψή μου στην συζήτηση μαζί σου.
  Γι αυτό και δεν έχω τίποτα να πω με τον δημοκράτη τον φίλο του site σου που προφανώς αμφισβητεί πως το ΚΚΕ έχει επιτελείο και προτείνει να πάρεις μέτρα εναντίον μου επειδή νομίζω πως έχει.
  Αυτό που παραμένει νομίζω θέμα στην μεταξύ μας συζήτηση μέχρις αποδείξεως του εναντίου είναι πως τα εισοδήματα που παρουσιάζει στον ισολογισμό του είναι σε μεγάλο ποσοστό από την κρατική επιχορήγηση.
  Το κράτος επιχορηγεί αυτούς που προσπαθούν να το ανατρέψουν; Μπορείς αν θέλεις να απαντήσεις, ότι αυτό γίνεται με την ίδια λογική που οι καπιταλίστες μπορούν να σου πουλήσουν το σκοινί να τους κρεμάσεις οπότε η συζήτηση αναβάλλεται, γιατί το θέμα γίνεται πολύπλοκο. Το σίγουρο είναι πάντως ότι πάνω σ' αυτό το θέμα υπάρχει ένα μορατόριουμ του επιτελείου του ΚΚΕ με τους λοιπούς επιτελείς του κόκκινου μετώπου.
  Από δική μου παράλειψη παρεξήγησες την φράση ελληνική επαρχία, ξέχασα ότι απόψεις μου και οι εκφράσεις μου δεν είναι διεθνώς γνωστές ;-) όπως οι δικές σου ... η πλήρης έκφραση είναι στην ελληνική επαρχία της παγκόσμιας αυτοκρατορίας των αγορών.
  με εκτίμηση
  Κωστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "...ξέχασα ότι απόψεις μου και οι εκφράσεις μου δεν είναι διεθνώς γνωστές ;-) όπως οι δικές σου..."

   Θα σε στεναχωρέσω τώρα γιατί σίγουρα έχει δημιουργηθεί στο κεφάλι κάποιο καλούπι μοναδικότητας που σε περιβάλλει, αλλά οι εκφράσεις σου είναι γνωστές στους πάντες.

   Αντιθέτως οι ξύλινοι έχουμε πολλά προβλήματα να εξηγούμε αυτά που οι πάντες πιστεύουν ότι γνωρίζουν. Μην πιάσω τώρα παραδείγματα και δεν τελειώσουμε ούτε παραμεθαύριο.

   Τώρα αυτά που λες για την κρατική χρηματοδότηση, τι να σου κάνω. Μάλλον φταίει το ότι αντί να κοιτάς την πορεία των αστικών δημοκρατιών τα τελευταία 60 χρόνια, ήσουν απασχολημένος με τις πολλαπλές εννοιολογήσεις της ταξικής πάλης...

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  2. "Το κράτος επιχορηγεί αυτούς που προσπαθούν να το ανατρέψουν;"

   δηλ. εννοείς ότι δεν ξέρεις τους λόγους της νομιμοποίησης του ΚΚΕ;
   και αν τους ξέρεις, εννοείς ότι θεωρείς πως υπήρχε τρόπος το κράτος να αρνηθεί συγκεκριμένα στο ΚΚΕ την επιχορήγηση;

   πίκατσου

   Διαγραφή
  3. Μην πιάσουμε παραδείγματα είμαι βέβαιος ότι έχετε πολλά ... Νόμισα πως η συγκεκριμένη έκφραση αναφορά στην "ελληνική επαρχία" νόμισα πως παρεξηγήθηκε... αν ήξερε ο αγαπητός Αντώνης την άποψή μου πως η λεγόμενη "χώρα" είναι τυπικά και ουσιαστικά η ελληνική επαρχία στην παγκόσμια αυτοκρατορία των αγορών και έκανε χιούμορ για τελεμέδες και αγγουράκια συγνώμη που δεν το κατάλαβα.
   Όσο για την κρατική χρηματοδότηση αν έχεις καμιά εξήγηση δεν έχεις παρά (αντί να κάνεις διαγνώσεις με τι ασχολούμαι εγώ) να την πεις.
   Αν δεν καταδέχεσαι no problem μη λες τίποτα.

   Αυτά .. νομίζω πως το θέμα εξαντλήθηκε
   και σας χαιρετώ.

   Υ.Γ 2
   Με γεια ο σας νέος γραμματέας
   τουλάχιστον εσείς τον λέτε γραμματέα
   δεν τον βαφτίσατε "συντονιστή" για να παραστήσετε τους δημοκράτες !!
   Να είσαστε καλά,

   Υ.Γ 2
   και για να μην πικραινόμαστε μην ξεχνάτε: ο Στάλιν έλεγε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον κομμουνισμό, και ο δικός σας δρόμος εκεί οδηγεί δεν ξέρω αν αρέσει σε όλους σας ο κομμουνισμός, πολύ αμφιβάλω, αλλά τι να κάνουμε εκεί θα βρεθούμε.

   Διαγραφή
  4. @Κωστής Παπαϊωάννου:
   ".... Λέω απλά την άποψή μου για μια πραγματικότητα που νομίζω ο,τι δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει..."

   " το ΚΚΕ έχει επιχειρηματική δραστηριότητα κρυφή και φανερή, "

   Από ότι καταλαβαίνεις το "κρυφή επιχειρηματική δραστηριότητα" αμφισβητήται αυτονόητα μέχρι να μας την κάνεις φανερή.

   Μέχρι τότε ξαναρίξε μία ματιά στα ελληνικά σου για να καταλάβεις τι γράφεις....

   Διαγραφή
  5. @Παπαιωάννου Κωστή
   RE Τύπε Ξέρεις τι σου λέει το ιατρικό επιτελείο; Η διάγνωση είναι μαλάκυνση!

   rednready2

   Διαγραφή
  6. @Παπαιωάννου Κωστή
   Δημοκράτης είσαι εσύ και όλο σου το σόϊ!
   Ηταν αρκετή αυτή η συνεισφορά μου στην προσπάθεια σου για δημοκρατικό διάλογο ΡΕ απίθανε;

   rednready2

   Διαγραφή
  7. "η παρέμβαση μου δεν έχει το νόημα της αντιδικίας. Λέω απλά την άποψή μου για μια πραγματικότητα που νομίζω ο,τι δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει και που δεν θέλει να αμφισβητήσει. Αν εσύ αμφισβητείς ό,τι το ΚΚΕ έχει επιχειρηματική δραστηριότητα κρυφή και φανερή, τότε παίρνω πίσω την άποψή μου στην συζήτηση μαζί σου."

   Η παρέμβασή σου έχει το νόημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Είναι συκοφαντική δυσφήμιση αυτό που έγραψες εφόσον δεν το στηρίξεις με στοιχεία. Πράγμα το οποίο ζήτησα, φυσικά, άμεσα. Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι τη σοβαρότητα των δημόσιων καταγγελιών σου.

   "Γι αυτό και δεν έχω τίποτα να πω με τον δημοκράτη τον φίλο του site σου που προφανώς αμφισβητεί πως το ΚΚΕ έχει επιτελείο και προτείνει να πάρεις μέτρα εναντίον μου επειδή νομίζω πως έχει."

   Τι εννοείς "έχει επιτελείο"; Έχει ανώτερα πολιτικά όργανα, όπως όλα τα πολιτικά κόμματα από καταβολής πολιτικών κομμάτων.

   "Αυτό που παραμένει νομίζω θέμα στην μεταξύ μας συζήτηση μέχρις αποδείξεως του εναντίου είναι πως τα εισοδήματα που παρουσιάζει στον ισολογισμό του είναι σε μεγάλο ποσοστό από την κρατική επιχορήγηση."

   Αυτό έρχεται σε κατάφωρη αντίφαση με τον ισχυρισμό σου ότι το ΚΚΕ ανήκει στην αφρόκρεμα των κεφαλαιοκρατών της Ελλάδας. Περαιτέρω, διαψεύδεται από τον δημοσιευμένο πιο πάνω ισολογισμό. Τα έσοδα από εισφορές είναι το 80% περίπου του ποσού της κρατικής χρηματοδότησης. Φυσικά, εσύ κατατάσσεις και τις εισφορές στην κρατική χρηματοδότηση. Αφού πχ, εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος, η συνεισφορά μου στο ταμείο του κόμματος είναι έμμεση χρηματοδότηση από το κράτος. Και επειδή είναι κακό ένα ΚΚ να είναι κεφαλαιοκράτης, κακό να χρηματοδοτείται ως νόμιμο πολιτικό κόμμα για τις δραστηριότητές του από το κράτος και κακό να χρηματοδοτείται έμμεσα από το κράτος μέσω μισθών σε όσους το χρηματοτοδοτούν, η απαίτησή σου προφανώς είναι να μην χρηματοδοτείται από κανένα, να κλείσει και να ησυχάσει το κεφάλι σου από την ενόχληση. Σωστά;

   "Το κράτος επιχορηγεί αυτούς που προσπαθούν να το ανατρέψουν;"
   Το κράτος επιχορηγεί τα νόμιμα πολιτικά κόμματα. Τα επαναστατικά κόμματα βασίζουν σημαντικό μέρος των οικονομικών δραστηριοτήτων τους στην εθελοντική χρηματοδότηση, όπως κάνει το ΚΚΕ. Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί τρόπος να τυπώνεις μπροσούρες ή να κάνεις συνελεύσεις δωρεάν. Ούτε ο Λένιν ούτε κανένας άλλος το κατάφερε. Αλήθεια, πώς χρηματοδοτούνταν οι Μπολσεβίκοι, που προφανώς δεν χρηματοδοτούνταν από το κράτος; Δεν πιστεύω να τους χρηματοδοτούσαν εξαθλιωμένοι μουζίκοι που δεν είχαν ψωμί να φάνε; Μάλλον όχι. Πρέπει να βασίζονταν σε συνεισφορές από μορφωμένα και σχετικά ευκατάστατα στρώματα. Δηλαδή δεν ήταν επαναστάτες, αλλά έμμεσοι κρατικοδίαιτοι, μη σου πω και εξαρτώμενοι από το ιδιωτικό κεφάλαιο.

   Μα καλά, είναι σοβαρά πράγματα αυτά;


   "Από δική μου παράλειψη παρεξήγησες την φράση ελληνική επαρχία, ξέχασα ότι απόψεις μου και οι εκφράσεις μου δεν είναι διεθνώς γνωστές ;-) όπως οι δικές σου ... η πλήρης έκφραση είναι στην ελληνική επαρχία της παγκόσμιας αυτοκρατορίας των αγορών."

   A, μάλιστα. Σωθήκαμε. Το ΚΚΕ ανήκει στην αφρόκρεμα των κεφαλαιούχων ή μη και κεφαλαιοκρατών ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ λοιπόν.

   Περιμένω, και δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος, ΤΑ ΣΧΕΤΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ.

   Διαγραφή
  8. @Αντώνη
   Είδες που η κακοήθεια δεν εξαρτάται από την ηλικία; Σε ποια κακοήθεια λοιπόν, οφείλουμε σεβασμό, πόση αθλιότητα πρέπει να ανεκτούμε για να μη θικτεί ο "κωστάκης της διπλανής πόρτας"; ενώ είμαστε άνεργοι, απλήρωτοι, ενώ αγωνιζόμαστε κι αγωνιάμε;
   Να πάρει τον "πολιτικό πολιτισμό του" και να τον χρησιμοποιήσει κατά πως τον βολεύει. Η ντροπή έχει χαθεί εξάλλου από τη συμπεριφορά των μικροαστών.Εχει αντικατασταθεί από τη λύσσα για το τέλος που η Ιστορία τους έχει επιδικάσει, την βίαιαη προλαιταριοποιήση τους. Τους περιμένουμε στην κόλαση...
   rednready2
   Διαγραφή
  9. Nά ένα άλλο "μέτωπο"

   ( http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/14631/thessaloniki-notheia-kai-synergasia-me-ti-hrysi-aygi-apo-tin-paske )
   ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
   Θεσσαλονίκη: Νοθεία και συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή από την ΠΑΣΚΕ.Ilief

   Διαγραφή
 20. Αφού το ξεσκίσαμε να κάνω κι εγώ όλες τις αποκαλύψεις μαζεμένες για ΟΛΟΥΣ τους αχυρανθρώπους του Περισσού. Ιδού λοιπόν η σχετική έρευνα:

  http://udemand.wordpress.com/2011/12/15/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CF%83%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BA/

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και για να τα σουμάρω τα πάντα όλα να μαθαίνει κι ο γκοσμάκης:

   Αγνέ Έλληνα προβληματισμένε μικροαστέ:

   Κάθε φορά που ψωνίζεις σε υπεραγορά, χρηματοδοτείς το ΚΚΕ.
   Κάθε φορά που αγοράζεις αστική εφημερίδα, χρηματοδοτείς το ΚΚΕ.
   Κάθε φορά που μπαίνεις σε πλοίο εφοπλιστή, χρηματοδοτείς το ΚΚΕ.
   Κάθε φορά που δεν ψηφίζεις το ΚΚΕ, χρηματοδοτείς το ΚΚΕ.
   Κάθε φορά που βρίζεις το ΚΚΕ, δουλεύεις για το ΚΚΕ.
   Κάθε φορά που τρολάρεις ενάντια στο ΚΚΕ, δουλεύεις για το ΚΚΕ.
   Το ΚΚΕ είναι τα πάντα όλα στην Ελλάδα.
   ΚΚΕ είναι όλοι και όλα.

   Και η ΕΕ του ΚΚΕ είναι.

   Και ναι, το ΚΚΕ σε ψεκάζει.

   Σε ψεκάζει κάθε μέρα κουκουεδίνη.

   Γι αυτό και έχεις χαζέψει τόσο πολύ που θα ψοφήσεις της πείνας πριν βάλεις μυαλό.

   Διαγραφή
  2. η πραγματική αιτία είναι πως με την εκλογή νέου ΓΓ έχουν γίνει "κουβανοί"

   ( http://www.youtube.com/watch?v=JFD9X1BUf_U ).

   Δεν έχω πρόεδρο τον Κάστρο
   μα με φωνάζουν Κουβανό,
   γιατί δεν έχω λιγο αστρο
   όταν στοιχηματίζω εγώ.

   Στο ένα είκοσι τα σπρώχνω
   για να ρεφάρω προσπαθώ,
   κι απ το μυαλό μου μέσα διώχνω
   καθε ενδεχομενο κακο.

   Μα το κοράκι πέναλτι
   δίνει θα τρελαθώ,
   πάλι θα τρέχω για έναντι
   απο το αφεντικό.

   Αυτά παθαίνουμε γιατί ακούγανε κάτι συντάκτες, κάτι μπουρουμπουμπούδες. κάτι ντουζίνιδες, κάτι βλήμα, κάτι ήρα ίκα ..ίσκρα, πές το και έτσι. Και έπεσαν στον "κουβά".Ilief

   Διαγραφή
  3. Μην το γελατε καθολου σφοι ! Την 10ετια του 80 σε οσους μου λεγαν για τα ρουβλια απ τη Μοσχα , τους εδειχνα το ΛΑΝΤΑ που οι ιδιοι ειχαν στην αυλη ...του ελεγα ενα ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και τους αφηνα να βγαζουν φλυκταινες αποσβολωμενοι !!! Το ιδιο και τωρα !!! Κοιτατε τι ρολοι ,κινητο ,παπουτσια ,κομπιουτερ ,τηλεορασεις ,ψυγεια κλπ εχουν και πειτε τους (δηθεν μυστικα αλλα πειστικα ) οτι το ΠΛΑΙΣΙΟ ,Γερμανος ,ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ,λΙΝΤΛ ,κοτσωβολοσ κλπ ειναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ !!!!
   .....και οτι ρτους ευχαριστουμε για την "συνεισφορα" τους στην οικονομικη ανθηση του κομματος !!!!
   Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΛΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ...ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ

   Διαγραφή
  4. http://www.madatoforos.com/%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9/

   κι αυτο Αντωνη καντο ξεχωριστη αναρτηση με τιτλο:
   "Η ΤΡΟΙΚΑ ΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ - ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ "
   και υποτιτλο: "Κατω τα χερια απο το μπολσεβικικο λαικο κεφαλαιο "
   χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

   (κι ομως φιλαρακο προβλεπω σχολια απο κατω : "Γιατι δεν ηταν αριστεροι ο Μπομπολας και οι Βαρδηνογιαννεοι;;Μηπως δεν ειναι δικος σας ο Κοκκαλης ;;.......εγω σε παω και στοιχημα !!!!)

   Διαγραφή
 21. Προς πιτσιρίκο :

  Αγαπητέ πιτσιρίκο,
  διάβασέ με προσεκτικά. Έχω διαβάσει 4-5 ολόκληρα κείμενά σου και μπορώ να πω ότι μόνο εσύ μπορείς να αναμασήσεις Πλεύρη, Καρατζαφέρη και Πάγκαλο τόσο έξυπνα. Η εξυπνάδα σου φαίνεται άλλωστε από τα share και likes. Πέρα από αυτό, την ευφυΐα σου, οι πληροφορίες κι οι παραπομπές σου δεν υπάρχουν. Στον αγώνα σου για ενημέρωση, θέλοντας να ενισχύσω τη δυνατή και καθαρή φωνή σου, προτείνω ένα σοβαρό βιλίο :
  Παιδομάζωμα
  Η αγωγή και η διδασκαλία των απαχθέντων ελληνοπαίδων
  Γεωργίου Χ. Μανούκα
  Εκδόσεις Πελασγός

  Λυπάμαι που στο λέω αλλά το μοναδικό σου λάθος δεν είναι ότι δεν το επικαλέστηκες ή δεν παρέπεμψες σε αυτό αλλά ότι αφήνεις αυτό το θησαυρό ξεχασμένο, ανεκμετάλλευτο.
  Θυμίσου, αν το ΚΚΕ ενδώσει στο αντιμνημονιακό μέτωπο, να αναφερθείς στην κατάντια του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ -στις μεταπολεμικές εκτρωματικές σταλινικότητες του ΚΚΕ- που είναι τα αντίστοιχα του πιθανότατου μελλοντικού μετώπου ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2013. Μην αφήσεις το ΚΚΕ να επαναλάβει τα ίδια. Κράτα μακριά την ηγετική ομάδα του ΚΚΕ από την ηγεσία του αριστερού μετώπου που θα ηγηθεί της ανατροπής στην Ευρώπη.
  Ζήτω η Ελλάδα μας! Ζήτω το έθνος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Φτου γαμώτη, τόση ώρα ο κ. Κωστής Παπαϊωάννου τρολάριζε; Σκέψου να μη σε εκτιμούσε κι όλας! Καλά, τα παίρνω όλα πίσω. Δηλαδή μάλλον αλήθεια θα είναι για το φορτ νοξ του Περισσού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Στον Ανώνυμο των 6:13. Καμιά πιο ενημερωμένη λίστα δεν έχεις;
  Κι ο Κωνσταντίνος ο Β΄είχε περάσει έξω από τα γραφεία της ΕΠΟΝ. Αυτό πού το βάζεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Παιδιά, κάνατε τεράστιο λάθος που πιάσατε αυτή την κουβέντα δημοσίως!
  Μεταξύ μας έπρεπε να μείνουν κι αυτά κι όσα δεν είπατε (ακόμα).
  Ευτυχώς δεν γράφτηκε κάτι για το κρεματόριο στο υπόγειο του Περισσού να τρέχουμε και να μη φτάνουμε...
  γουίλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. @ΚΠ
  Το ΚΚΕ παιρνει νερο από την ΕΥΔΑΠ ρευμα απο τη ΔΕΗ πληρωνει εργοδοτικες εισφορες κια φορους Αυτο μεταφραζεται στο οτι χρηματοδοτει το αστικο κρατος ? Ελεος πια με την μπαρουφολογια. Ζουμε σ'ενα καπιταλιστικο καθεστως κι εκμεταλλευομαστε οτιδηποτε μπορουμε π.χ εκλογη βουλευτων κρατικη χρηματοδοτηση κλπ. Αυτο δε σημαινει ουτε συμπαιγνια ουτε συνεργασια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Χωρις πλακα πεθανα στα γελια διαβαζοντας τα σχολια
  εμενα ξερεις τι μου ειπε ενας και επεμενε
  οτι ειχαμε εκλεξει συνεδρο τον μικρουτσικο(δεν μου συγκεκριμενοποοιησε αν ννοουσε τον αντρεα η το θανο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πράγματι, και εγώ ψόφησα στο γέλιο, αλλά είναι πάντα πικρό το άτιμο. Δε βοηθάει και η γεωγραφική απόσταση, αλλά τρομάζω. Είπαμε να έχει υποστεί αλλοτρίωση το μυαλό του ανθρώπου, αλλά εδώ τα πράγματα μοιάζουν να έχουν φτάσει στην ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη. Τι θα κάνουμε με όλον αυτόν τον κόσμο που, απέναντι, στην φρίκη της πραγματικότητας, χτίζει συνομωσίες στο μυαλό του για να δικαιολογήσει την κατά κράτος συντριβή του ως "ατομική προσωπικότητα";

   Πραγματικά δεν αντέχεται πλέον η κατάσταση. Ακόμα και η κοινή λογική έχει πάει περίπατο και μεις προσπαθούμε να σπρώξουμε τον κόσμο να κατανοήσει θεωρητικά ζητήματα.

   Διαγραφή
  2. Δεν υπαρχει αλλος δρομος απο το να τους λεμε τα απλα ξανα και ξανα και με διαφορους τροπους

   Δεν θελω να παει το μυαλο μου εκει
   αλλα σκευτομαι την μεσαιωνικη εκκλησια, που εκανε την κατηχηση των ανθρωπων με τις εικονες στην εκκλησια, μιας και λιγοι ηταν εκεινοι που ηξεραν να διαβαζουν

   Ε ετσι και σημερα, ειδικα οταν η εικονα ειναι και κινουμενη...το ιερατειο "διδασκει" τις μαζες με τον ευκολο τροπο και αντε εσυ μετα να τον βαλεις τον αλλο στα δυσκολα

   Διαγραφή
  3. Και συμπτωματικα, τιτλος αρθρου που εγραψα σημερα

   "Για όσους αδυνατούν να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα…"

   Μοιαζει λιγο υποτιμητικος, αλλα δεν τον επελεξα με αυτη τη λογικη, αλλα ως ενα τιτλο που ισως φερνει τον αλλο απεναντι στις ευθυνες του

   Διαγραφή
  4. @Αντώνη,

   πριν φτάσεις να διδάξεις θεωρητικά ζητήματα, καλά θα κάνεις να μάθεις τι θα πει να αποκαλεί κάποιος που λέει πως έχει σχέση με τον Λενινισμό την πολιτική κριτική συκοφαντική δυσφήμηση.

   Αν θέλεις λοιπόν συκοφαντική δυσφήμηση, πάρε και κάνε μου μήνυση:

   Το ΚΚΕ είναι το σχολείο του σύγχρονου οπορτουνισμού στην Ελλάδα, το κυριότερο δεκανίκι του εξουσιαστικού συστήματος και η βασιλική οδός προς την επόμενη φασιστική δικτατορία.

   Κ.Π.

   Υ.Γ. Για το θέμα των οικονομικών των κομμάτων και βεβαίως του ΚΚΕ που είσαστε ανίκανοι να συζητήσετε εδώ (εσύ και οι οπαδοί σου) θα μάθεις από το site μου στο οποίο είσαι ευπρόσδεκτος να απαντήσεις με τον υψηλού επιπέδου (ξετσίπωτο) τρόπο που απαντάς και εδώ.

   Διαγραφή
  5. ελα ρε γνησιε κομμουνιστη, επαναστατη ποπουλαρε.προεδρε της επαναστατικης οργανωσαρας. σταματα να ασχολησε με το ΚΚΕ καραγκιοζη

   Διαγραφή
  6. Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει ασχολούμαστε με έναν τύπο που αφού έβγαλε ως κριτήριο συστημισμού την κρατική χρηματοδότηση (θέλει να του κάνω και μαθήματα ιστορίας...), αφού συνέχισε λέγοντας ότι το κκε ανήκει στους μεγαλύτερους κεφαλαιοκράτες στην έλλαδα (μέρος της αυτοκρατορίας των αγορών, ε ρε καρνάβαλος) γινόμενος έτσι παγκαλίσκος νο 2, συνέχιζει κανονικά ως πάγκαλος και λέει "έλα να μου κάνεις μήνυση" (copy paste πρέπει να το πήρε), και όλα αυτά τα ονομάζει "πολιτική κριτική".

   Φασιστικό κόμμα το έλεγε το κκε και πριν για να μην εκπλαγούν μερικοί, το βάζει βέβαια και στον χώρο του οπορτουνισμού (γιατί όλες οι εκφράσεις έχουν πολλαπλές ερμηνείες), ενώ πάει πλέον να την βγει και από πάνω σκούζοντας για επίπεδο (μάλλον είναι το "αγαπητέ" με το οποίο ξεκινάει όλα του τα σχόλια). Δυστυχώς η σημερινή "διανόηση" είναι πήχτρα στα μεταμοντέρνα σούργελα σαν και του λόγου του, τιποτολόγοι, αμόρφωτοι, πουθενάδες στην ταξική πάλη (μα έχει πολλές ερμηνείες!), διαστρεβλωτές των πάντων (ρίχτε μια ματιά στην σελίδα του και θα καταλάβετε), αντικομμουνιστές ως το κόκκαλο. Είναι να τους λυπάσαι, γιατί η ρουφιάνα η ιστορία τους φέρθηκε κάπως απότομα. Πόσο ακόμα να πουλήσεις την μπαλαφάρα του "τρίτου δρόμου" για να αναδείξεις την ατομάρα σου (που φυσικά ανήκει στην "κοινωνική βάση"); Πόσα ακόμη δίπολα να φτιάξεις χωρίς να σε έχουν πάρει χαμπάρι μέχρι κι οι πέτρες για το τι σόι καραγκιόζης είσαι;

   Κλείνοντας να θυμήσω και άλλα δυο τρομερά παιδιά που λένε το κκε φασιστικό κόμμα: σεβαστάκης και γαβριηλίδης. Το ποιά είναι η στάση τους απέναντι στον φασισμό (σεβ: δείτε τα άρθρα του για το ισραήλ, το μ'ένα σοπενάουερ στην τσέπη θα περάσουμε την κρίση κτλ, γαβ: το γνωστό με το αίμα, οι ατάκες για τον καμμένο κτλ) το γνωρίζουν όλοι.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  7. Τελικά ο κάθε ένας πικραμένος κομμουνισταράς, αφού το παίξει αγία τερέζα στην αρχή, τελικά καταλήγει να πουλάει την πραμάτια του καθότι ξέρει ότι η περατζάδα από το μαγαζί του Αντώνη είναι ιδιαίτερα υψηλή και έρχεται για να τσιμπήσει πελατεία. Δεν έχετε καταλάβει ρε παρτάλια ότι αφενός είστε αδερφές με τον τρόπο που παρουσιάζεστε και τελικά τιποτένιοι κυρ παντελήδες και ετερόφωτοι πουθενάδες?

   Διαγραφή
 27. ΕΡΜΕ ΧΑΧΟΛΕ ΛΑΕ ....

  "Ο λαος πιστευει πιοτερο στην φαντασια ,παρα στην κριση του "

  ελεγε ο Βαρναλης ....αλλα ανωτερο ακομα απο αυτο ηταν το :

  Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ !!!! επιβεβαιωμενο πολλαπλως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. "πριν φτάσεις να διδάξεις θεωρητικά ζητήματα, καλά θα κάνεις να μάθεις τι θα πει να αποκαλεί κάποιος που λέει πως έχει σχέση με τον Λενινισμό την πολιτική κριτική συκοφαντική δυσφήμηση.

  Αν θέλεις λοιπόν συκοφαντική δυσφήμηση, πάρε και κάνε μου μήνυση:"

  Λοιπόν, για να μην τρελαθούμε εντελώς:

  1. Τα πολιτικά κόμματα δεν είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και κεφαλαιούχοι του έθνους.
  2. Αν είναι τέτοιες, τότε έχουμε διαφθορά.
  3. Αν ένα ΚΚ είναι ιδιωτική επιχείρηση και κεφαλαιούχος έχουμε διαφθορά στο τετράγωνο.
  4. Έγραψες δημόσια ότι το ΚΚΕ είναι ιδιωτική επιχείρηση και σημαντικός κεφαλαιούχος της Ελλάδας.
  5. Αυτό σημαίνει ότι το κατηγορείς για μείζονα διαφθορά.
  6. Αυτό δεν είναι πολιτική κριτική, γιατί η διαφθορά δεν είναι πολιτική πράξη αλλά αδίκημα
  7. Σου ζήτησα στοιχεία
  8. Δεν έδωσες κανένα
  9. Σου επεσήμανα ότι οι κατηγορίες σου χωρίς στοιχεία αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς είναι παράνομο για ένα οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα να λειτουργεί ως επιχείρηση και είναι παράνομο και ανήθικο για ένα ΚΚ να λειτουργεί ως κεφαλαιοκράτης
  10. Η απάντησή σου είναι να σου κάνω μήνυση.

  Μου διαφεύγει κάτι εδώ ή δεν κατανοείς τι είναι η πολιτική κριτική και τι είναι κατηγορία για ποινικές παραβάσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Σου διαφεύγουν τα πάντα Αντώνη και επιπλέον σου λείπει η στοιχειώδης πολιτική λογική και δεν εννοώ την λενινιστική λογική. Αλλά αυτά δεν έχουν καμιά σημασία, και θα μπορούσε να υπάρξει μια συζήτηση ή και να την κόψεις εύσχημα. Σου έδωσα άλλωστε μια ευκαιρία να την αποφύγεις αλλά αμφιβάλω αν την κατάλαβες.
  Εσύ προτίμησες να με "κατατροπώσεις" επιστρατεύοντας την χυδαιότητα των προσωπικών χαρακτηρισμών που αρέσει στο ακροατήριο σου. Και δεν σου έφτασε να κατατροπώσεις εμένα αλλά έπρεπε οπωσδήποτε να περιλούσεις και τον μοναδικό ακροατή που κατάλαβε τι έλεγα και "τόλμησε" να το πει.

  Αλλά κοίταξε Αντώνη μου, δεν χάλασε ο κόσμος. Ας κλείσουμε εδώ την κόντρα ως κόντρα. Παραδέχομαι ότι με κατατρόπωσες, εντάξει;

  Τα δέκα σημεία "για να μην τρελαθούμε τελείως" (LOL) θα τα απαντήσω στο δικό μου site μαζί με ολόκληρο το θέμα που δημιουργήθηκε. Όχι γιατί νοιώθω καμιά υποχρέωση να απαντήσω (πολύ περισσότερο να απολογηθώ) σε σένα αλλά γιατί το θέμα που τέθηκε έχει τεράστια σημασία που δεν νομίζω ότι μπορεί να συζητηθεί με χαρακτηρισμούς.

  να είσαι καλά
  Κ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "επιστρατεύοντας την χυδαιότητα των προσωπικών χαρακτηρισμών "

   Ποιον προσωπικό χαρακτηρισμό επιστράτευσα;

   Διαγραφή
  2. Κ.Π."Τα δέκα σημεία "για να μην τρελαθούμε τελείως" (LOL) θα τα απαντήσω στο δικό μου site", ή άλλως πώς...
   περάστε και απο το μαγαζί μας...έχουμε "λασποεμπόρευμα" κατάλληλο για κάθε αντικομουνιστικό γούστο....

   Κάτι ψέλισε ο Ανδρέας 10:26 πιο πάνω
   Vikar

   Διαγραφή
  3. Ο μοναδικός σχολιαστής που κατάλαβε τα όσα γράφεις ποιός είναι; Αυτός που μιλάει για γερμανούς κτλ προφανώς.

   Το ξαναλέω, νομοτελειακά γυρνάμε στα ρούβλια του χαρίλαου, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την πολιτική σκέψη επιπέδου Κ.Π. και σια. Η αντιπαράθεση που ζητούν είναι κλάσης εσπρέσσο και τράγκα, αυτό ξέρουν αυτό κάνουν. Με τα ίδια "στοιχεία" θα επιτεθούν και με τα ίδια "επιχειρήματα" ("κάνε μου μήνυση!") θα αμυνθούν.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  4. Ελεύθερα επιλέγει ο καθένας τη στάση του και τις συνεπαγωγές της.

   Κολακεύομαι ότι σ' αυτό το μπλογκ κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει ότι θα κάνει το κομμάτι του και ότι θα παίζουμε τις κουμπάρες. Τουλάχιστον ο στόχος μου στις συζητήσεις είναι πάντα να μιλάμε ανοιχτά και καθαρά, αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες των λεγομένων του. Όποιος δεν παίζει με τους κανόνες και υποτιμά τη νοημοσύνη των συνομιλητών του, έχει τις ανάλογες συνέπειες.

   Διαγραφή
 30. Fair Play?

  Αντώνη,

  Υπενθυμίζω το παρακάτω απόσπασμα από παλιότερη παρέμβαση του Μη Απολιθωμένου με αφορμή συζήτηση που είχες σε ανύποπτο χρόνο (10–12 Ιανουαρίου 2013) κάνει με τον κύριο Κωστή Παπαϊωάννου (http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6293.html):

  Στις δυο ενστάσεις του rednready2 σχετικά με τις παρεμβάσεις-σχόλια του κυρίου Κωστή Παπαϊωάννου απάντησες, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο ζήτημα, με την επίκληση των κανόνων του fair play αφ’ ενός και της διαφοράς ηλικίας που επιβάλλει ανεκτικότητα κι αυτοσυγκράτηση αφ’ ετέρου.

  Όσο κι αν σέβομαι απόλυτα τον δεύτερο λόγο που επικαλείσαι θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με τον πρώτο και να επικροτήσω τις ενστάσεις του rednready2 προσθέτοντας και την δική μου ένσταση: Επειδή εγώ και την ηλικία έχω και την μνήμη —δεν είμαι λοβοτομημένος όπως συνηθίζεις να λες— δεν μπορώ να δεχτώ τους κανόνες του fair play σε πολιτική αντιπαράθεση με τον κύριο Κωστή Παπαϊωάννου. Μπορώ κάλλιστα να σεβαστώ την ηλικία του και τις γνώμες του —και πράττεις άριστα δημοσιεύοντάς τες, το ίδιο θα έκανα κι εγώ αν είχα δικό μου μπλογκ—, αλλά μου είναι εντελώς αδύνατο να τηρήσω σε πολιτικό επίπεδο τους κανόνες του fair play μαζί του, γιατί ο κύριος Κωστής Παπαϊωάννου έχει ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτικοϊστορικό παρελθόν, έστω κι αν είναι πολύ κομψός στο ύφος και στις εκφράσεις του εδώ. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες γιατί δεν είναι του παρόντος.


  Νομίζω ότι η παρούσα υπό εξέλιξη συζήτηση με τον κύριο Παπαϊωάννου επιβεβαιώνει ότι είναι αδύνατο να τηρηθούν σε συζήτηση μαζί του οι κανόνες του fair play…

  Μνήμων ουκ αμνήμων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πλην όμως, εγώ τους τήρησα τους κανόνες του φερ πλέι. Και δεν νομίζω ότι έπραξα άσχημα. Πολιτικά ομιλώντας και όχι αστικοηθικά.

   Διαγραφή
  2. Ένα γενικότερο ζήτημα τακτικής

   Αντώνη,

   Δεν τρέφω την παραμικρή αμφιβολία και δεν αμφισβητώ στο παραμικρό ότι σ’ αυτήν αλλά και σε προηγούμενες συζητήσεις σου με τον κύριο Κωστή Παπαϊωάννου μέσα από το ιστολόγιό σου τήρησες τους κανόνες του fair play, και μάλιστα από πολιτικές κι όχι αστικοηθικές θέσεις καθώς τονίζεις.

   Υπάρχει όμως κι ένα άλλο ζήτημα γύρω απ’ αυτήν την υπόθεση, ένα γενικότερο ζήτημα τακτικής. Εξηγούμαι παρακάτω.

   Τον τελευταίο καιρό, και μάλιστα μετά την επιτυχή διεξαγωγή των εργασιών του 19ου Συνέδριου του ΚΚΕ και την παταγώδη αποτυχία της συγκαλυμμένης ανώνυμης υπονομευτικής παρέμβασης στον προσυνεδριακό διάλογο, έχουμε ένα «καινούργιο» «φρούτο» στην διαδικτυακή συζήτηση για τον κομμουνισμό. Παρουσιάζονται δηλαδή μεγαλόσχημοι επώνυμοι εχθροί του ΚΚΕ με δικά τους γνωστά και προβεβλημένα ιστολόγια, οι οποίοι μπαίνουν σε φίλα προς το ΚΚΕ ιστολόγια όπως το δικό σου και με δήθεν ερωτήσεις, απορίες ή τοποθετήσεις απ’ άλλες αφορμές —την μια είναι τα βιογραφικά στοιχεία του νέου ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την άλλη τα οικονομικά του ΚΚΕ κ.ο.κ.— και κάνουν ό,τι για ευνόητους λόγους αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι στις δικές τους ιστοσελίδες: λιγότερο ή περισσότερο εκλεπτυσμένες αντιΚΚΕ επιθέσεις και συκοφαντίες. Το αποτέλεσμα είναι να εκτρέπουν την συζήτηση από το αντικείμενό της, δηλαδή «τρολλάρουν» ουσιαστικά κι εσκεμμένα. Δεν εξετάζω εδώ τι μαρξιστική-λενινιστική άποψη μπορεί να έχουν ένας μαοΐζων για την στρατηγική του ΚΚΕ ή ένας φιλολογίζων για την ανάλυση του φασισμού από επιφανή ιστορικό της ΓΛΔ, γιατί, κατά την γνώμη μου, αυτό είναι θέμα ουσίας και οι κύριοι αυτοί περί άλλα τυρβάζουν.

   Ειδικά για τον κύριο Κωστή Παπαϊωάννου εγείρεται κι ένα άλλο ζήτημα. Ένα περίπου χρόνο πριν από τον θάνατό του και συγκεκριμένα στις 28/7/2004 ο αείμνηστος σύντροφος Κώστας Κάππος χαρακτηρίζοντας μια σειρά διανοουμένων που κατέτασσε στην κατηγορία του «δειλού αντικομμουνισμού» έγραφε στο άρθρο του «Ο Αντισταλινισμός είναι δειλός αντικομμουνισμός» (http://www.kostaskappos.gr/antistalinismos_einai_deilos_komounismos.html) μεταξύ άλλων και τα εξής:

   Ο Κώστας Παπαϊωάννου (γιος του άλλοτε Δ/ντή της Βιομηχανικής Σχολής του Πειραιά που σπούδαζε και ζούσε στο Παρίσι και τροφοδοτούσε τον πατέρα του με αντικομμουνιστικά κείμενά του που τα δημοσίευσε στο περιοδικό της Σχολής «Σπουδές» και δεν ακούστηκε καμία φωνή του ενάντια στη δικτατορία του 1967) συμπληρώνει: «Ο Λένιν και ο Τρότσκι τρία χρόνια αργότερα» διατάσσουν τον βομβαρδισμό των εξεγερμένων της Κρονστάνδης και ο Λένιν διακηρύττει: «Τα επαναστατικά μας δικαστήρια πρέπει να τουφεκίζουν αυτούς που θα υποστηρίζουν δημόσια τον μενσεβικισμό».

   Δεν ξέρω αν πρόκειται για ένα και το αυτό πρόσωπο. Αν ναι, υπάρχει, όπως καταλαβαίνεις, σοβαρό ζήτημα. Αν όχι, δεν αναιρείται σε καμιά περίπτωση το πρόβλημα της τακτικής αντιμετώπισης (fair play ή όχι;) του φαινομένου που επισήμανα πιο πάνω.

   Μνήμων ουκ αμνήμων

   Διαγραφή
  3. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι χειρότερες επιθέσεις είναι αυτές οι οποίες γίνονται (και έγιναν) μέσω ιστολογίων όπως τα Νέα Σπορά και Εργατικός Αγώνας ή μέσω πολλών σχολίων που έχω λάβει όπου ο γράφων εμφανίζεται ως "μέσα" στο κόμμα. Αυτού του είδους η τακτική
   α) δημιουργεί ανασφάλεια και ανησυχία για το κατά πόσο το κόμμα έχει διαβρωθεί
   β) δίνει προς τα έξω την αίσθηση μιας έκρυθμης κατάστασης φραξιών και κλικών
   γ) δηλητηριάζει τις συνειδήσεις καθώς, όπως έγραψα με άλλη αφορμή, αυτοί που χτυπούν το κόμμα στις περιπτώσεις αυτές αφήνουν έντεχνα να εννοηθεί ότι το γνωρίζουν από μέσα.

   Στις περιπτώσεις αυτές η άμυνα δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι όσοι διατηρούμε ιστολόγια δεν είμαστε κομματικά μέλη ή στελέχη. Γιατί εκεί η διαρκής επωδός είναι "ποιος είσαι εσύ που μιλάς, εγώ είμαι στέλεχος", κλπ κλπ. Και εδώ και αλλού έχει γίνει πολλάκις αυτό.

   Όταν, απ' την άλλη, η απόσταση κάποιου από το κόμμα είναι ρητή και αδιαμφισβήτητη, τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα και ευκολότερα. Για αυτό και δεν ανησύχησα ποτέ ότι ο όποιος επώνυμος τρολάρει κάνει κάτι άλλο απ' το να εκτίθεται. Και για αυτό είμαι πάντα πολύ πιο ήρεμος όταν κάποιος εμφανίζεται ως αντίπαλος ή εχθρός του κόμματος από ό,τι όταν εμφανίζεται ως φίλος, χρόνιος ψηφοφόρος, αποξενωμένο στέλεχος, εκπρόσωπος άδηλης τάσης ή φράξιας, κλπ.

   Αυτά βέβαια τα γνωρίζουν οι αντίπαλοι, για αυτό και ανέπτυξαν σε μεγάλο βαθμό την τακτική της "από τα μέσα" επίθεσης, η οποία υποβοηθείται ιδιαίτερα και από την μορφή του διαδικτύου (ανωνυμία, απόσταση, κλπ).

   Το πραγματικά ουσιώδες για μένα, που διαδικτυακά έχω δει πολλά, είναι ότι το συνέδριο δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες και ελπίδες πολλών που θα ήθελαν να είναι το τελευταίο. Η ψύχραιμη αντιμετώπιση σε περιόδους όπως αυτή του τελευταίου τριμήνου είναι η ενδεδειγμένη. Όταν τακτικά επιβάλλεται η αντεπίθεση, πρέπει να την αναλαμβάνει κανείς έγκαιρα, πριν καταφέρει ο αντίπαλος να κάνει ζημιά. Νομίζω ότι με δεδομένες τις επιθέσεις που δεχτήκαμε όλοι εδώ και ένα τρίμηνο δεν τα πήγαμε καθόλου άσχημα στην αμυντική λειτουργία.

   Διαγραφή
  4. Δεν είμαι Τροτσκιστής Δεν είμαι Αντισταλινικός Δεν είμαι και πεθαμένος
   Δεν είμαι Κώστας αλλά Κωστής

   Και όπως λένε και η Αμερικάνοι βρίζε με όσο θες αλλά λέγε σωστά το όνομά μου.

   Κ.Π.

   Υ.Γ. Αντώνη δεν είναι ζήτημα fair play είναι ζήτημα fair understanding
   Δεν κατάλαβες χριστό από την αρχική μου παρέμβαση ... και ό,τι ειπώθηκε από κει και κατω ήταν εκτός θέματος.
   Δεν εχω τίποτα μαζί σου αλλά δεν εχω και κανένα ενδιαφέρον να ασχολούμαι με ότι κατεβάζει του καθενός το κεφάλι. Όσο για το site σου το βρίσκω ενδιαφέρον όταν κανεις και όταν κανουν και άλλοι copy paste ... τα δικά σου κείμενα δεν βλέπω να έχουν κατι το ενδιαφέρον... το αποδίδω στο οτι είσαι νεοφώτιστος στο "φως" του ΚΚΕ.
   Να είσαι καλά.

   Διαγραφή
 31. "Σοβαρό νομικό θέμα τίθεται έπειτα από την αποκάλυψη του αληθινού ονόματος του Πιτσιρίκου από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού."
  http://left.gr/news/asfalitikes-methodoys-anavionei-o-moyroytis

  Αμάν παιδιά, προσλάβετε κανένα κανονικό δημοσιογράφο γιατί πάλι μούσκεμα τα κάνατε: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22784&subid=2&pubid=147052

  ΑπάντησηΔιαγραφή