Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Απ' τους ΑΝΕΛ στο ΑΚΕΛ, απ' το ΑΚΕΛ στους ΑΝΕΛ Κύπρου: Οι αστικές ανακατατάξεις και οι πολιτικές κινήσεις του λεγόμενου "Αριστερού Ρεύματος" του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΜΕ ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ Γ. ΛΙΛΛΗΚΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΑΚΕΛ Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ KAI ΤΟΝ Γ. ΛΙΛΛΗΚΑ
ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους: Π. Λαφαζάνη κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ήσυχο υπεύθυνο του τμήματος εξωτερικής πολιτικής και άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Γιάννη Ξύδη γραμματέα της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου και την Μαριλένα Μπαϊραμπά μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου, συναντήθηκαν σήμερα Παρασκευή (19/4/13) στην Λευκωσία στα γραφεία του ΑΚΕΛ με τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναλυτικά εκτιμήσεις και απόψεις για τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο και ειδικότερα για την πορεία του κυπριακού προβλήματος. Μετά τη συνάντηση ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ.


Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: "ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ"

Έτοιμη είναι η εναλλακτική πρόταση του ΑΚΕΛ η οποία, κατά το ΓΓ του κόμματος Άντρο Κυπριανού, θα απαλλάσσει την Κύπρο από τα «δεσμά» της Τρόικας και θα στοχεύει να δώσει όραμα, ελπίδα και προοπτική στον κυπριακό λαό.

Όπως δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ η πρόταση θα τεθεί την επόμενη βδομάδα στο Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ και τη μεθεπόμενη βδομάδα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως «θα είναι μια ολοκληρωμένη επιστημονική προσέγγιση που θα βασίζεται πάνω σε αντικειμενικά δεδομένα» και κάλεσε όλους να την προσεγγίσουν «μακριά από τους όποιους δογματισμούς και τις όποιες ιδεοληψίες» έτσι ώστε να υπάρξει συζήτηση με γνώμονα τα συμφέροντα του κόσμου στην Κύπρο.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν απόψεις τόσο για την κατάσταση στην οικονομία της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας αλλά και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Ανέφερε ότι από τη δική του την πλευρά ανέλυσε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ την προσέγγιση του ΑΚΕΛ «γύρω από την κατάσταση που διαμορφώνεται με τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ του Eurogroup και του Προέδρου Αναστασιάδη», ξεκαθαρίζοντας ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι «η πορεία στην οποία οδηγείται η οικονομία του τόπου είναι καταστροφική επιμένοντας ότι θα πρέπει να αναζητηθεί μια εναλλακτική επιλογή η οποία θα δώσει ελπίδα και προοπτική στον κυπριακό λαό».

Διαβεβαίωσε δε και με αφορμή «καθημερινά δημοσιεύματα τα οποία χλευάζουν» ότι το ΑΚΕΛ καθυστερεί, ότι η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και πολύ σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Ερωτηθείς κατά πόσο αυτή η εναλλακτική πρόταση του ΑΚΕΛ έχει να κάνει και με την έξοδο από το ευρώ, ο κ. Κυπριανού ζήτησε όπως του επιτραπεί σε αυτή τη φάση να μην πει οτιδήποτε περισσότερο. «Έγινε» δήλωσε «μια ανάλυση για το τι σημαίνει απαλλαγή από την Τρόικα που καταλήγει σε κάποια συμπεράσματα», για να προσθέσει πως ως ένδειξη σεβασμού προς τα συλλογικά όργανα του ΑΚΕΛ τα οποία, όπως είπε, θα συζητήσουν την επόμενη βδομάδα το Πολιτικό Γραφείο και την μεθεπόμενη βδομάδα η Κεντρική Επιτροπή, δεν θα επεκταθεί περαιτέρω.

Διαβεβαίωσε ωστόσο εκ νέου πως «πρόκειται για μια πρόταση τεκμηριωμένη και συνολική» με στόχο να δώσει όραμα, ελπίδα και προοπτική στον κυπριακό λαό.

Σε ερώτηση αν η εναλλακτική πρόταση του ΑΚΕΛ μπορεί να έχει άμεση εφαρμογή, ο ΓΓ του κόμματος ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές εδώ που έχουμε φτάσει» και πως αυτό το οποίο θα προτείνει το ΑΚΕΛ, εφόσον το υιοθετήσει η ΚΕ, «θα είναι μια πολύ δύσκολη πορεία που μπορεί όμως να δημιουργήσει προοπτική και ελπίδα πολύ πιο εύκολα παρά η συνέχιση της πορείας στα δεσμά της Τρόικας».

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι ανέφερε προς την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η καλύτερη εξέλιξη θα ήταν να επαναβεβαιωθεί το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης και να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για συνολική επίλυση του Κυπριακού με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτή η προσπάθεια θα οδηγήσει σε λύση η οποία θα είναι σωστή υπό τις περιστάσεις, λειτουργική και βιώσιμη. Ανέφερε ότι οι αποσπασματικές προσεγγίσεις και η προσπάθεια να ικανοποιηθούν παράλογες και απαράδεκτες απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς, «όχι απλά και μόνο δεν συμβάλλουν στο να υπάρξει διευκόλυνση της προσπάθειας για επίτευξη λύσης αλλά αντιθέτως θα δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο αυτή την προσπάθεια.»

Καλωσόρισε τέλος για ακόμη μια φορά την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι επαφές μεταξύ των δύο κομμάτων θα συνεχιστούν αλλά και πως η Αριστερά πρέπει να βρεθεί στην πρωτοπορία των αγώνων για το ξεπέρασμα των νέων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι λαοί.

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ. ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Από την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης αφού υπενθύμισε ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην Κύπρο για την αυριανή συγκέντρωση για τις εξελίξεις και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, είπε ότι συζήτησαν σε ουσιαστικό, εποικοδομητικό και συντροφικό κλίμα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Αυτή την ώρα η Ελλάδα και η Κύπρος ζουν από κοινού μια διπλή τραγωδία με κοινή αιτία όμως και κοινή βάση. Μια διπλή πολύ μεγάλη τραγωδία. Εμείς είμαστε στον 5ο χρόνο ύφεσης στην Ελλάδα, βαθύτατης ύφεσης και πρωτοφανούς καταστροφής σε ειρηνική περίοδο. Δυστυχώς και η Κύπρος ακολουθεί κατά πόδας τον Τροϊκανό και μνημονιακό δρόμο της Ελλάδας και βρίσκεται στην αρχή μεγάλων δεινών» είπε ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι υπάρχει λύση και εναλλακτικός δρόμος και για την Ελλάδα και για την Κύπρο, που είναι «ένας και μόνος, να απαλλαγούμε από τη θηλιά της Τρόικας και των μνημονίων και να πούμε ένα μεγάλο 'όχι' και το 'όχι' αυτό να το ακολουθήσουμε μέχρι τέλους».

«Και αυτό το τέλος σημαίνει ελπίδα, προοπτική και προκοπή και για την Ελλάδα και για την Κύπρο και για τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη πως «αυτή την ώρα των δύσκολων στιγμών, η Αριστερά στην Ελλάδα και η Αριστερά στην Κύπρο πρέπει να συντονιστούν σε θετικούς και αγωνιστικούς δρόμους και ν' ανοίξουν καινούργιους ορίζοντες για όλο τον ευρωπαϊκό Νότο».

«Η νοτιανατολική άκρη της Ευρώπης μπορεί να γίνει το κέντρο και η αφετηρία μιας μεγάλης αναγεννητικής προσπάθειας η οποία δεν θα αφορά μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά όλη την περιοχή μας και όλη την Ευρώπη» συμπλήρωσε καταλήγοντας.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ - Γ.ΛΙΛΛΗΚΑ

Με τον Γιώργο Λιλλήκα συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (20/4) η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους: Π. Λαφαζάνη κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ήσυχο υπεύθυνο του τμήματος εξωτερικής πολιτικής και άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Γιάννη Ξύδη γραμματέα της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου καθώς και τον Σπύρο Σεμιτέκολο μέλος της Γραμματείας της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου. Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις.

Γ.ΛΙΛΛΗΚΑΣ:ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο Παναγιώτη Λαφαζάνη για την επίσκεψη και την ευκαιρία που μου έδωσε να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά κυρίως να διαπιστώσουμε τις επιπτώσεις του Μνημονίου στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα δυστυχώς επίκαιρο θέμα για ολόκληρο τον Ελληνισμό, δεδομένου ότι και η Κύπρος έχει ήδη μπει στην τροχιά της αποδοχής ενός Μνημονίου και μιας δανειακής σύμβασης, η οποία δεν διαφέρει σε τίποτα όσον αφορά στη φιλοσοφία από το Μνημόνιο και τη Δανειακή Σύμβαση που έχει αποδεχτεί η Ελλάδα.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όπως το Μνημόνιο οδήγησε την Ελλάδα σε βαθύτερη οικονομική ύφεση και εξαθλίωση, δυστυχώς τα ίδια και πολύ φοβάμαι και χειρότερα θα συμβούν και στην Κύπρο, σε περίπτωση που η Βουλή επικυρώσει και αποδεχτεί τη Σύμβαση και το Μνημόνιο. Έχουμε ανταλλάξει απόψεις και κοινές ανησυχίες για το μέλλον του Ελληνισμού, ιδιαίτερα όπως διαμορφώνεται σε ένα διεθνές σκηνικό αλλά και με βάση τις πραγματικές δυνατότητες του Κυπριακού Ελληνισμού, ο οποίος βρίσκεται σήμερα όχι μόνο ενώπιων οικονομικών προβλημάτων αλλά και ενώπιων άλλων εξελίξεων που αφορούν τα Εθνικά μας θέματα.

Σαφέστατα ο μεγάλος κίνδυνος είναι η Τουρκία και οι σύμμαχοι της, οι οποίοι καραδοκούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την αποδυνάμωση και εξάρτηση της Κύπρου, αλλά και την οικονομική εξάρτηση της Ελλάδας για να μας επιβάλλουν απαράδεκτες και καταστροφικές λύσεις στα Εθνικά μας θέματα, αρχής γενομένης στο Κυπριακό πρόβλημα, όπου αναμένω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τις πρώτες εξελίξεις.


Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Ευχαριστώ τον Γιώργο Λιλλήκα για τη δυνατότητα που μας έδωσε να έχουμε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση τόσο για τις Ελληνικές όσο και για τις Κυπριακές εξελίξεις. Αυτή η συζήτηση για μας είναι πάρα πολύ χρήσιμη σε μια πολύ κρίσιμη ώρα και για την Ελλάδα και για την Κύπρο. Δυστυχώς οι εξελίξεις είναι κάτι παραπάνω από τραγικές. Στην Ευρωζώνη η Γερμανία και το χρηματιστικό κεφάλαιο, ακολουθεί πολιτικές νέο-αποικιοποίησης για τον Ευρωπαϊκό Νότο. Ιδιαίτερα για τη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη.

Μετά το πειραματόζωο Ελλάς, πειραματόζωο γίνεται και η Κύπρος. Με διαφορετικό τρόπο η κάθε μια αλλά στην ίδια πάντα κατεύθυνση. Αυτή την ώρα η Κύπρος ακολουθεί κατά πόδας την κοινωνική και οικονομική έρημο που έχει ξεκινήσει και εμπεδώνεται, δυστυχώς, στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν μόνο οι τραγικές πτυχές. Υπάρχουν και οι δυνατότητες, υπάρχουν και εναλλακτικοί δρόμοι, υπάρχουν και διαφορετικές προοπτικές. Για την Ελλάδα και την Κύπρο δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από το να αποτινάξουν τη θηλιά της Τρόικας και των Μνημονίων. Ελλάδα και Κύπρος χρειάζεται αυτή την ώρα, συντονισμένα να πουν ένα μεγάλο Όχι στην Τρόικα και στα Μνημόνια. Αυτό το Όχι να μην το αφήσουν μισό για να αναδιπλωθούν αλλά να το ακολουθήσουν με τόλμη, αποφασιστικότητα και συνέπια μέχρι το τέλος. Γιατί αυτό το τέλος αντιπροσωπεύει ελπίδα και προοπτική.

Και αυτή την ώρα η Νοτιο-ανατολική Ευρώπη, αντί να είναι ένα πειραματόζωο καταστροφής μπορεί να γίνει αφετηρία ελπίδας και θετικών εξελίξεων. Πρέπει όλες οι αριστερές προοδευτικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Κύπρο να συντονιστούν, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις τραγικές καταστάσεις. Δεν υπάρχει μόνο η καταστροφή. Υπάρχει και η ελπίδα και η θετική προοπτική.

Ίσκρα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ο Γιώργος Λιλλήκας στην ΑΘΗΝΑ (ομιλία με θέμα : Ο στραγγαλισμός της Κύπρου, προοίμιο για νέο σχέδιο Ανάν;) την Τετάρτη 24 - 4 - 2013

Στις 24 Απριλίου 2013, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, Σίνα και Δαφνομήλη 1Α (δίπλα στο Γαλλικό Ινστιτούτο), θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και υποψήφιο για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Λιλλήκα.

Μαζί του θα μιλήσουν ο Νίκος Κουτσού [1] (βουλευτής της κυπριακής βουλής), ο Γιώργος Καραμπελιάς (συγγραφέας, εκδότης του περιοδικού Άρδην), και ο Μανώλης Μηλιαράκης [2] (πρόεδρος της ΣΕΥΑΚ).

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο πρόεδρος της ΣΑΚ αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος [3], ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Λεωνίδας Μασσοστασής, (πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος). [4]
Ώρα πραγματοποίησης της εκδήλωσης 19.30.

Η Ευρωζώνη, υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, με τη συνενοχή της πλειοψηφίας των υπόλοιπων μελών της ευρωζώνης και την ηχηρή και ένοχη σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης, αποφάσισε να καρατομήσει την κυπριακή οικονομία με πρωτοφανή μέτρα διάλυσης του τραπεζιτικού της συστήματος, και ρίξιμο στον οικονομικό καιάδα εκατοντάδων χιλιάδων Κυπρίων.

Οι ευθύνες της κυπριακής άρχουσας ελίτ, και των κυπριακών κυβερνήσεων (Χριστόφια, Αναστασιάδη) είναι προφανείς και αυταπόδεικτες. Και όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, η συντήρηση και αναπαραγωγή ενός οικονομικού μοντέλου στηριγμένου σε εξωτερικούς πόρους, παρ’ ότι αποτελεί εν πολλοίς συνέπεια της κατοχής, δεν είναι βιώσιμη. Επιπλέον καθιστά την Κύπρο ευάλωτη σε κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμούς.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί η άθλια οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και η μεταβολή της σε αποικία χρέους, τότε η συγκυρία γίνεται ακόμα πιο τραγική και επικίνδυνη.

Ο οικονομικός στραγγαλισμός της Κύπρου όμως, δεν έγινε απλώς για οικονομικούς λόγους και όχι μόνο από τους Γερμανούς. Σε αυτήν συνέργησαν και οι Αμερικανοί (μέσω του ΔΝΤ) και οι Εγγλέζοι. Θεώρησαν την οικονομική κρίση ως ευκαιρία να καθυποτάξουν ολοκληρωτικά τον κυπριακό ελληνισμό, και να επαναφέρουν άμεσα μια νέα έκδοση του σχεδίου Ανάν, που εννέα χρόνια πριν, στις 24 Απριλίου του 2004, απέρριψε ο κυπριακός λαός υπό την ηγεσία του Τάσσου Παπαδόπουλου. Γι’ αυτό, και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έσπευσε να θεωρήσει κατάλληλη τη στιγμή για την προώθηση εκ νέου «λύσης του Κυπριακού» σε συμφωνία με τον ενεδρεύοντα νεοθωμανισμό του Ερντογάν και του Νταβούντογλου.

Γι’ αυτό, ο ελληνισμός στην Ελλάδα και την Κύπρο, πρέπει να τεθεί άμεσα σε επιφυλακή και παράλληλα με την οικονομική και πολιτική αλληλεγγύη στους Κύπριους ενάντια στον στραγγαλισμό τους, να εμποδίσει την ανάπτυξη κάποιου νέου σχεδίου κατακρεούργησης και τουρκοποίησης της νήσου. Σ’ αυτά τα πλαίσια, η Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο (ΣΕΥΑΕΚ) καθώς και το Σωματείο «Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου» (ΣΑΚ), με την υποστήριξη της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος οργανώνουν κατά την ένατη επέτειο του ιστορικού όχι στο σχέδιο Ανάν, εκδήλωση συμπαράστασης και εγρήγορσης.

Στις 24 Απριλίου 2013, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, Σίνα και Δαφνομήλη 1Α (δίπλα στο Γαλλικό Ινστιτούτο), θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και υποψήφιο για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Λιλλήκα.

Μαζί του θα μιλήσουν ο Νίκος Κουτσού (βουλευτής της κυπριακής βουλής), ο Γιώργος Καραμπελιάς (συγγραφέας, εκδότης του περιοδικού Άρδην), και ο Μανώλης Μηλιαράκης (πρόεδρος της ΣΕΥΑΚ).

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο πρόεδρος της ΣΑΚ αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Λεωνίδας Μασσοστασής, (πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος).

Ώρα πραγματοποίησης της εκδήλωσης 19.30.
Μίκης Θεοδωράκης, Σπίθα TV

Σημειώσεις Lenin Reloaded:
[1] "Ο αδελφός του Εφραίμ στην Κύπρο Νίκος Κουτσού υπήρξε πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Νέοι Ορίζοντες» - και σήμερα αντιπρόεδρος του κόμματος που το διαδέχτηκε, του «Ευρωκο» με το μότο, «Η Κύπρος πάνω απ´ όλα». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Θωμάς Τσάτσης στην Ελευθεροτυπία «στελέχη της Εκκλησίας της Κύπρου περιγράφουν πώς πρόκειται για έναν ακροδεξιό σχηματισμό με στενές σχέσεις με τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη». Μπορεί σήμερα ο Καρατζαφέρης δημαγωγώντας να βγάζει δεκάρικους για τη διαφθορά στη Βουλή, αλλά δεν έχει περάσει και πολύ καιρός, μόλις δύο χρόνια, από τότε που ήταν επίτιμος προσκεκλημένος του Εφραίμ σε εκδήλωση της Μονής Βατοπεδίου στις 6 Ιούνη του 2006 στην Ελληνοαμερικανική Ενωση.

Ποιος είναι ο Νίκος Κουτσού; Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του «το 1963 άρχισε την εθελοντική υπηρεσία στα τάγματα που ιδρύθηκαν για την αντιμετώπιση της Τουρκοκυπριακής ανταρσίας». Σε απλή μετάφραση συμμετείχε εθελοντικά στους διωγμούς που υπέστησαν οι τουρκοκύπριοι το 63-64. Στη διάρκεια της χούντας ήταν πρόεδρος της τότε «Δράσις», (της γνωστής τουρκοφάγας Δρασις ΚΕΣ).

Ένα συνοπτικό βιογραφικό του δίνει ο Μακάριος Δρουσσιώτης: «Αναδείχτηκε από το χώρο της γριβικής παράταξης. Αναμίχθηκε στην πολιτική από τα φοιτητικά χρόνια του. Με τις ευλογίες του Γρίβα εξελέγη το 1971 πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ενωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ). Ηταν μεταξύ των φοιτητών που διώχθηκαν από τη χούντα του Γεώργιου Παπαδόπουλου, όταν ο τελευταίος ήρθε σε ρήξη με τον Γρίβα, το 1972. Οι εκδιωχθέντες γριβικοί φοιτητές αποκαταστάθηκαν από το καθεστώς Ιωαννίδη μετά το πραξικόπημα του Νοεμβρίου του 1973.

Οσοι γριβικοί φοιτητές το επιθυμούσαν επέστρεψαν στην Ελλάδα πλήρως αποκατεστημένοι. Ο Κουτσού παρέμεινε στην Κύπρο και κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ως έφεδρος αξιωματικός, κυκλοφορούσε ένοπλος στην περιοχή Αμμοχώστου. Μάλιστα, καταγγέλθηκε για συμμετοχή στην κακοποίηση πολιτών. Το 1996 ίδρυσε το κόμμα Νέοι Ορίζοντες, το οποίο ιδεολογικά τοποθετείται δεξιά του ΔΗΣΥ». Αξίζει εδώ να σημειώσουμε και το γεγονός πως η σφαγή 124 άμαχων τουρκοκυπρίων στο χωριό Μάραθας, στη διάρκεια της εισβολής, έγινε από φασίστες γριβικούς της ΕΟΚΑ Β´ που προέρχονταν από το χωριό του Νίκου Κουτσού." Πηγή: Εργατική Αλληλεγγύη

[2] Μανώλης Μηλιαράκης, Πρόεδρος του κόμματος "Χριστιανική Δημοκρατία", εκδότης της εφημερίδας "Χριστιανική."

[3] Δημήτρης Αλευρομάγειρος. Αντιστράτηγος εν αποστρατεία με θητεία στην Κύπρο κατά την εισβολή. Στενός συνεργάτης του Γ. Καραμπελιά. Βλ. συνέντευξη "Η ΜΙΤ έκλεψε τη σορό του Τάσσου!"

[4] Λεωνίδας ΜασσοστασήςΠρόεδρος ΕΔΕΚ Αθήνας

17 σχόλια:

 1. Πάει κι ο Ωροπός, πάει κι η ταράτσα.
  Σπίθας ο Παναγιώτης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μήπως ξέρει κανείς γιατί αυτό το εκτρωματικό πράγμα του οποίου ηγείται αυτός ο απίθανος ονομάζεται "Αριστερό Ρεύμα";

  Χωρίς πλάκα ρωτάω. Σε ποια βάση είναι ο Πιλάφ αριστερότερος του Τσακαλώτου δηλαδή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α, και για όσους δεν το είχαν διαβάσει, don't miss link στον "Γιάννη Ξύδη, γραμματέα της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου"!

   Διαγραφή
  2. με δική μου σκέψη και με αυτά που γράφεις για την Κύπρο.
   Αν δεν υπάρξει η δυνατότητα δημιουργίας εργατικού ταξικού φορέα, με στήριξη, δυνατή σχέση, από το κυπριακό εργατικό κίνημα, ξεχωριστού των συνδικάτων του ΑΚΕΛ, τα πράγματα στην μεγαλόνησσο θα πηγαίνουν προς το ακροδεξιότερο. Ilief

   Διαγραφή
 3. Α, εκεί στου Πιλάφα, το σχόλιό μου στο http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11757:kke-syriza-rizospastiki-aristera-alma&catid=81:kivernisi&Itemid=198

  θα το βγάλετε; Πριν από καμιά ώρα και πρέπει να το κανα, δεν έχετε moderators?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Η ρόδα της Αριστεράς γυρίζει εδώ και αρκετό διάστημα ξανά στον αέρα". Αλλά η πουτάνα δεν του κάθεται με τίποτα στο κόκκινο.

   Διαγραφή
 4. Επειδή έμεινε ανοιχτή η πόρτα στα αριστερά του και μπάζει. Μπήκε κι ένας κάποιος Ξύδης, αν κατάλαβα καλά.
  Πρόλαβα να το πάρω κι αυτό μάτι. Φτάνει όμως, μας εξόντωσες.
  Και μια διαπίστωση. Βγάζεις γρήγορα το μεροδούλι. Θα σε πάρουμε στις φράουλες (με το συμπάθιο).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μαριλένα Μπαϊραμπά (μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου) εντυπωσιακό σιβί, θίνκερ, ακτιβιστής, πολιτικό κεφάλαιο, πολύπλευρο ταλέντο. Ο Τσίπρας κάνει παιγνίδι στην γεωπολιτική σκακιέρα σαν γερολύκος Προ.

  ΑΧΠ(http://topronomiotouftwxou.wordpress.com/).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "εντυπωσιακό σιβί, θίνκερ, ακτιβιστής, πολιτικό κεφάλαιο, πολύπλευρο ταλέντο"

   Για λέγε για λέγε!

   Διαγραφή
  2. Τι να πω. Στον καναπέ του κομμωτή μου διαβάζουμε και καμιά μα.. να περνά η ώρα. Πάντως ¨έχει διαβάσει πολλές φορές το Η Kοινωνία του Θεάματος του Γκι Ντεμπόρ, ενώ στο mp3 της βρίσκεις πάντα Portishead.¨.
   Λάτρης του σουρεάλ γαρ, τέτοια μαργαριτάρια δεν μου ξεφεύγουν: "το πέρασμα της Μαριλένας Μπαϊραμπά από την πασαρέλα, τα φλας και τους φακούς των σπουδαιότερων Ελλήνων φωτογράφων στην ενεργό πολιτική, μέσω των εγκαταστάσεων της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη στα Ιωάννινα...".

   ενώ "Για την ίδια, το μόντελινγκ στάθηκε το μέσο για να ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Αγγλία," ενώ μετά έκανε και πρακτική στην Βουλή.

   ρε μπας και πήρανε και τον Κωστόπουλο (κρυφή) μεταγραφή; Α ρε Σκουρλέτη οι μέρες σου είναι μετρημένες, σε ξεπεράσανε οι καιροί σύντροφε.

   Το ακαδημαικό της ταλέντο ξετυλίγεται εδώ:
   http://crimesonair.blogspot.com/2011/11/blog-post_5668.html
   Και για να είμαι δίκαιος, θα ήθελα να διαβάσω κάτι παραπάνω, έψαξα την διπλωματική της αλλά δεν την βρήκα. Πάντως ξεσαλώσανε και οι Τούρκοι που κάνανε κόπυ-πέηστ τα ελληνικά λαιφστάιλ μάγκαζινς.

   Εν τω μεταξύ άκουσα και το τρελλό ότι το Facebook αγόρασε τον Σύριζα για να τον κάνει πόρταλ (και μετά App). Κατουρήθηκαν οι αγορές.

   ΑΧΠ (http://topronomiotouftwxou.wordpress.com/).

   Διαγραφή
  3. Καλά, ζει στην Κύπρο η μοντέλα; Πώς γίνεται να είναι μέλος της γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου;

   Διαγραφή
 6. Μόλις τώρα είδα το κείμενο της Δυσδαιμόνας (http://disdaimona.blogspot.com/2012/06/blog-post_3057.html) και μέσα εκεί και αυτό του Ξύδη ο οποίος αναφέρεται στο (τότε) ΑΚΕΛ (06/2012) με τα εξής: "συντηρητικό μικροαστικό τρόπο προσέγγισης", "μικροαστικού καθωσπρεπισμού", "ρεφορμιστική τους ανεπάρκεια", κτλ.

  Να κάνω μια παρατήρηση, τον καιρό που έγραφε ο Ξύδης την βαρύγδουπη ανάλυση του (06/2012), το ΑΚΕΛ συρότανε από τον Χριστόφια, τον τότε πρόεδρο της Κύπρου και πρώην ΓΓ του ΑΚΕΛ. Τώρα όμως ο Χριστόφιας είναι πλήρως απαξιωμένος, μετά την προεδρία του (μέσω ΑΚΕΛ), όταν τον τύλιξε το Κεφάλαιο σε μια κόλλα χαρτί (ρεφορμιστική ανεπάρκεια το λέει ο Ξύδης).

  Σήμερα στο ΑΚΕΛ κουμάντο κάνουν άλλοι, ίσως πιό επαρκείς ρεφορμιστές, πιό ριζοσπάστες, λιγότερο καθωςπρέπει.

  ΑΧΠ (http://topronomiotouftwxou.wordpress.com).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έφαγα επισήμως λογοκρισία απ' το Ίσκρα για το σχόλιό μου στο κείμενο Ζακύνθιου για το ΚΚΕ καθώς δημοσιεύτηκαν σχόλια που στάληκαν μετά το δικό μου.

   Για την ιστορία, το σχόλιό μου ήταν πάνω-κάτω το εξής:

   "To KKE, με το 19ο Συνέδριο του, εξέλεξε νέο Γενικό Γραμματέα αλλά έμεινε ακριβώς το ίδιο Πολιτικό Γραφείο που προϋπήρχε του Συνεδρίου και περίπου ξεκαθάρισε την Κεντρική Επιτροπή απ'όσους "παρεξέκλιναν"."

   Δηλαδή απ' τον Μεντρέκα;

   Τον Μαυρίκο;

   Τον Χαλβατζή;

   Για διαφωτίστε μας, περιμένουμε με αγωνία.

   Διαγραφή
  2. Εδέησαν τελικά και το έβγαλαν καθυστερημένα.

   Διαγραφή
 7. Αντώνη
  Γραφεις για Κύπρο όταν στην Ελλάδα η "μεταγραφολογία" όχι απλά οργιάζει αλλά φαίνεται να προχωρά.

  ( http://kokkiniepithesi.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7851.html )
  Υποψήφιος βουλευτής της χ.α. που φαίνεται να είχε αποχωρήσει από τους φασίστες λίγο μετά τις δεύτερες εκλογές, "μεταγραφή" στους Ανελ.

  ( http://www.inews.gr/63/stous-anel-o-asterios-rontoulis.htm )
  Το "αντιμνημονιακό μέτωπο" και οι συνεργασίες του ακόμα και με "πρώην μνημονιακούς" του λάος.

  Ο σύριζα ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο Κουβέλης.
  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1748.html )

  Να γιατί η γραμμή μνημόνιο - αντιμνημόνιο είναι πλαστή.
  Να γιατί το δίλλημα "κυβερνηση της αριστεράς" ή κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ ήταν ψεύτικο. Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κυπριακά δρόμενα(sic!)

  Θα πέσουν μπουνιές μεταξύ δεξιάς και εκκλησίας για τα Casinos.
  http://edition.cnn.com/2013/04/20/business/cyprus-casinos/index.html?iref=allsearch
  Εχτές την πέτυχα την είδηση χωρίς σχόλια. Σήμερα με τα σχόλια είναι ακόμη καλύτερη.

  Σεισμούς στην Κύπρο έχετε;
  Μήπως ένα πυρηνικό εργοστασιάκη - παραθαλάσσιο κατά προτίμηση - θα θέλατε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή