Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

"Ευρώπη των λαών"

27/4/2012
Η πλήρης στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το κέντρο κλειστής φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα και γενικότερα για την ελληνική πολιτική διαχείρισης του μεταναστευτικού εκφράστηκε κατά το χθεσινό Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Τρομοκρατία και αυταρχισμός σε βάρος των μεταναστών στην Κόρινθο
Δημοσίευση: Τετ, 10/04/2013 - 18:48

Με διμοιρίες των ΜΑΤ, χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και γκλομπ αντιμετώπισαν το μεσημέρι οι αρχές τη μαζική διαμαρτυρία μεταναστών για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και διαβίωσης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου και την αδικαιολόγητη παράταση του χρόνου κράτησής τους. Σε αυτό κρατούνται περισσότεροι από 1.000 μετανάστες χωρίς χαρτιά περιμένοντας την απέλαση από τη χώρα μας. Η αστυνομία συνέλαβε 47 άτομα, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες, 10 μετανάστες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ δύο μετανάστες ανέβηκαν στην ταράτσα και απείλησαν πως θα πέσουν στο κενό. Μετά από διαβουλεύσεις πείστηκαν να αποχωρήσουν από την ταράτσα και να επιστρέψουν στο κατάλυμά τους. Ανάλογη απόπειρα είχε πραγματοποιηθεί από άλλους δύο μετανάστες πριν από δύο εβδομάδες. Το πρωί της επόμενης μέρας, οι μετανάστες αντέδρασαν απέναντι σε αυτή την κατάσταση και ξεσηκώθηκαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και το δικαίωμά τους να εφοδιαστούν τα κατάλληλα έγγραφα για να φύγουν από την χώρα.


Στο χώρο μετά από λίγο εμφανίστηκαν οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις. Κάποιοι από τους μετανάστες ανέβηκαν στην ταράτσα και πετούσαν κεραμίδια, ενώ άλλοι άναψαν φωτιές σε στρώματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν με σφοδρότητα λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής που έσβησε τις μικρές εστίες φωτιάς που είχαν ξεσπάσει, και προχώρησαν σε αθρόες συλλήψεις. Σε βάρος τους -όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία- σχηματίστηκε «ποινική δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, στάσης κρατουμένων, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων και απρόκλητων σωματικών βλαβών, διακεκριμένες φθορές, εξύβρισης και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα».

Με ευθύνη της κυβέρνησης και των αρχών, οι άθλιες συνθήκες κράτησης σε συνδυασμό με τη μεγάλη σε διάρκεια παραμονή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς πότε θα αφεθούν ελεύθεροι και τα σοβαρά εμπόδια που αντιμετωπίζουν για την υποβολή αιτήματος ασύλου, έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση σε βάρος των μεταναστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα εδώ και λίγες μέρες αρκετοί μετανάστες προχώρησαν σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησης και την αδικαιολόγητη παράταση του χρόνου κράτησής τους από δέκα έως και 18 μήνες. Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο τρεις από αυτούς αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν. Ο ένας σπάζοντας ένα γυαλί, ο άλλος χαρακώνοντας τον εαυτό του και ο τρίτος καταπίνοντας ένα μπουκάλι με σαμπουάν.

Παρέμβαση της ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ

Τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ και τονίζει:

«Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου εξέφρασε την αντίθεσή της και ζήτησε να καταργηθεί.

Το τελευταίο διάστημα είχαμε πολλά γεγονότα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των απαράδεκτων συνθηκών κράτησης και διαβίωσης των μεταναστών. Αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες όσων εκτυλίχθησαν σήμερα στο στρατόπεδο.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία. Έχει ευθύνη η κυβέρνηση για την απαράδεκτη κατάσταση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του Νομού, να δυναμώσουν την συμπαράστασή τους απέναντι στους μετανάστες.

Αυτή η βαρβαρότητα, η κατάφωρη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας πρέπει να σταματήσει.

Το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που οι ρίζες του βρίσκονται στο ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, στους άδικους πολέμους, στους εμφυλίους που υποδαυλίζουν οι ιμπεριαλιστές, στην πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στους μετανάστες.

Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εγκλεισμού τους. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ, με ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ. Να υπάρξουν αξιόπιστες και γρήγορες διαδικασίες παροχής ασύλου στους πρόσφυγες.

Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις "Ξένιος Δίας"».Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα
Δημοσίευση: Τετ, 10/04/2013 - 13:16

Τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης προσφύγων και μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα σχέδια της συγκυβέρνησης για τη δημιουργία νέων τέτοιων κέντρων, κατήγγειλε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη, που την Τετάρτη 1Ο/4 επισκέφτηκε τους μετανάστες στην Αμυγδαλέζα.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς και υγιεινοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας και να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης. Παράλληλα στηλίτευσε την κωλυσιεργία του κράτους στη χορήγηση των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων και ασύλου, σημειώνοντας το αίτημα του ΚΚΕ για επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησής τους, κάτι που, όπως επισήμανε, προϋποθέτει απειθαρχία στο Δουβλίνο 2 και τη Σένγκεν σε ρήξη με την πολιτική της ΕΕ. Το μεταναστευτικό είναι ζήτημα βαθύτατα πολιτικό, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που το προκαλούν.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε:

«Τα προβλήματα όπως μας τα παρέθεσαν οι ίδιοι οι μετανάστες και οι εργαζόμενοι (σ.σ. αστυνομικοί) εδώ σχετίζονται με ανθρώπους που έχουν προβλήματα με τα χαρτιά τους και με τη χορήγηση ασύλου. Εμείς θεωρούμε απαράδεκτη την κωλυσιεργία απ' την πλευρά του κράτους. Επιβάλλεται η επιτάχυνση των διαδικασιών στην κατεύθυνση της οργάνωσης των αντίστοιχων υποδομών και υπηρεσιών ώστε να δίνονται έγκαιρα και σε λίγο χρονικό διάστημα τα χαρτιά όπως και το άσυλο. Από εκεί και πέρα αναδεικνύονται μια σειρά από προβλήματα στα κέντρα υποτίθεται φιλοξενίας, τα οποία σημειωτέον θα αυξηθούν, όπως τουλάχιστον έχει ανακοινώσει η πολιτική ηγεσία και η κυβέρνηση, στην κατεύθυνση να στοιβάζονται μετανάστες και σε συνθήκες βέβαια τριτοκοσμικές που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Εμείς ως ΚΚΕ έχουμε διατυπώσει και για μια ακόμη φορά διατυπώνουμε τη θέση μας ότι οι μετανάστες θα πρέπει με πολύ σύντομες διαδικασίες από την είσοδό τους στη χώρα να υποβάλλονται στους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους στα κέντρα φιλοξενίας και όχι σε αυτά τα λεγόμενα κέντρα φιλοξενίας που θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και άλλες εποχές όπως είπαμε. Θα πρέπει λοιπόν πέρα απ' την πρώτη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υγείας έχουν και της περίθαλψης που θα πρέπει να τύχουν αυτοί οι άνθρωποι, άμεσα και σε λίγο χρονικό διάστημα να εκδίδονται τα χαρτιά και να προωθούνται σε άλλες χώρες της ΕΕ. Όμως εδώ θα πρέπει η χώρα μας να συγκρουστεί με συνθήκες που έχει αποδεχθεί και που έχει υπογράψει όπως το Δουβλίνο 2 και την Σένγκεν, που απαγορεύει την προώθηση απ’ την Ελλάδα μεταναστών. Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα βαθύτατα πολιτικό και θα πρέπει να γίνει συνολικά η αντιμετώπιση των προβλημάτων που οδηγούν τους ανθρώπους στη μετανάστευση».


Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Αμυγδαλέζας: Με υποτυπώδη υγειονομική κάλυψη
Δημοσίευση: Πέμ, 11/04/2013 - 21:12

Χωρίς συνεργείο καθαριότητας λειτουργεί το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπως διαπίστωσε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), που επισκέφτηκε το Κέντρο στις 11.4.2013.

Η υγειονομική κάλυψη του κέντρου γίνεται από ένα υποτυπώδες ιατρείο που λειτουργεί από εθελοντές γιατρούς ή Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), οι οποίοι δυσκολεύονται να διακινήσουν χρόνια περιστατικά προς τα δημόσια νοσοκομεία λόγω έλλειψης διασύνδεσης με αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες του portal η συγκυβέρνηση ετοιμάζει ένα σχέδιο για την πρωτοβάθμια κάλυψη των κέντρων για τους μετανάστες απ' το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι διαβητικοί τόσο με το διαιτολόγιό τους -καθώς το φαγητό είναι μέτριο- όσο και με τα φάρμακά τους.

Στο κέντρο διαμένουν 1650 μετανάστες, ενώ κατά καιρούς φτάνουν και τους 2000. Το 10% απ' αυτούς ζητά επάνοδο στις χώρες τους, αλλά όπως είπαν στους γιατρούς, βρίσκουν εμπόδια απ' τις πρεσβείες των χωρών τους. Η μεγάλη πλειοψηφία επιθυμεί μετακίνηση προς τη Γερμανία, αλλά προσκρούει στη συνθήκη Δουβλίνο 2.

4 σχόλια:

 1. ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3155.html )
  Τι ΔΕΝ καταλαβαίνετε;

  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1875.html )
  Να ολοκληρώσω θέλω... Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. και αυτό
   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/blog-post_24.html )
   Βαθιά μεσάνυχτα...(ή πόσο Νεοναζί είστε;) Ilief

   Διαγραφή
 2. Άσχετο. Υπάρχει περίπτωση να μεταφραστεί-ερμηνευτεί το παρακάτω; Έχει κάποιος πρόσβαση;

  Is There a Tendency for the Rate of Profit to Fall? Econometric Evidence for the U.S. Economy, 1948-2007
  http://rrp.sagepub.com/content/45/1/76.abstract

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εδώ είναι το link για το άρθρο : http://scholarworks.umass.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1098&context=econ_workingpaper

  ΑπάντησηΔιαγραφή