Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

ΚΚΕ-ΠΑΜΕ: Κινητοποιήσεις για τη Μανωλάδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ν. Μανωλάδα

ΠΑΜΕ: Πολύμορφες παρεμβάσεις για τις ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση της Μανωλάδας

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα και την Ερμού πραγματοποίησαν μέλη Σωματείων και Ομοσπονδιών και του ΠΑΜΕ για την επίθεση των μεγαλοτσιφλικάδων της Μανωλάδας στους μετανάστες, αλλά και για τις ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση. Με συνθήματα όπως «Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» ενημέρωσαν τους εργαζόμενους των καταστημάτων και τον κόσμο.

Μαζική εξόρμηση στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά έγινε από τις 5 ως τις 6.30 το απόγευμα, από ταξικά σωματεία, καλώντας τους εργαζόμενους του πρώτου λιμανιού της χώρας να καταδικάσουν τη δολοφονική επίθεση των μεγαλοτσιφλικάδων της Μανωλάδας ενάντια στους μετανάστες εργάτες. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ πήγε από χέρι σε χέρι σε εκατοντάδες εργαζόμενους, ενώ από τις ντουντούκες ακούγονταν οι φράσεις: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εγκληματική δράση των μεγαλοτσιφλικάδων της Μανωλάδας», «κανένας μόνος του», «αν δε σηκώσουμε κεφάλι, δε θα αργήσει να έρθει και η σειρά όλων όσοι δίνουν ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία και στο ρατσισμό». Το εντυπωσιακό ήταν ότι δεν υπήρξε άνθρωπος από όσους πέρασαν από τον ηλεκτρικό σταθμό που να μην σταθεί να πάρει την ανακοίνωση και να αρχίζει να τη διαβάζει επιτόπου. Ενώ δεν πετάχτηκε κάτω ούτε μία ανακοίνωση.


Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας

Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, κατήγγειλε τη στάση του υπουργείου Εργασίας, που παρά το γεγονός ότι έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην Μανωλάδα, δεν έκανε ούτε έναν έλεγχο στους μεγαλοτσιφλικάδες, ενώ κυνηγούσε τους μετανάστες, συντηρώντας το καθεστώς δουλείας στη Μανωλάδα.

Νωρίτερα, ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να εντείνουν την αλληλεγγύη τους σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε κλάδο. Να δώσουν μαζική και αποφασιστική απάντηση όχι μόνο στα χτυπήματα της Μανωλάδας, αλλά και σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς.

Ο Οσμάν Σαρντάμ, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Αττικής, κατήγγειλε την εργοδοτική επίθεση, τονίζοντας ότι «μαζί με τους Έλληνες εργάτες θα παλέψουμε ενάντια στην εργοδοτική επίθεση».

Παρέμβαση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Την πολιτική που ευθύνεται για την εργοδοτική αυθαιρεσία, μετά και την κατάργηση των ΣΣΕ, την πολιτική της κυβέρνησης που όπλισε το χέρι της εργοδοσίας και την πολιτική που ευθύνεται για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, τα οποία καλλιεργούνται για να αποκρύψουν τα κοινά συμφέροντα που έχουν Έλληνες και ξένοι εργάτες, κατήγγειλε αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών και σωματείων που συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και τον αρχηγό της Αστυνομίας.

Μετά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των σωματείων κάλεσαν τους συγκεντρωμένους να μην αφήσουν μέρα να περάσει χωρίς να αντιπαλέψουν το ρατσισμό, την ξενοφοβία, αφού κοινός εχθρός όλων των εργαζομένων είναι η μεγαλοεργοδοσία - μεγαλοτσιφλικάδων, μεγαλοεπιχειρηματιών, βιομηχάνων, εφοπλιστών - και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι. Τα ταξικά συνδικάτα θα ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους για τα εγκλήματα που συντελούνται με ευθύνη της κυβέρνησης.

Παράλληλα, κατήγγειλαν την παρεμπόδιση της πορείας από αστυνομικές δυνάμεις, επί της Κατεχάκη, στο πνεύμα πάντα της επιβολής «του νόμου και της τάξης».

«Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στους μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα» ανέγραφε το πανό στην κεφαλή της πορείας που το κρατούσαν εργάτες-μετάναστες από το Μπανγκλαντές, μέλη της Ένωσης Εργαζομένων Μεταναστών Μπανγκλαντές.

902


Θεσσαλονίκη: Πικετοφορία του ΠΑΜΕ τώρα για τη Μανωλάδα

Αρχισε πριν απο λίγο η πικετοφορία ενάντια στη δολοφονική επίθεση στη Μανωλάδα που οργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
902


Γιάννενα: Κινητοποίηση καταδίκης της Μανωλάδας από το ΚΚΕ

Η πολιτική καταδίκη και απόδοση ευθυνών για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των εργατών μεταναστών στη Μανωλάδα, η αμέριστη συμπαράσταση και ταξική αλληλεγγύη στους εργάτες γης απαιτήθηκε και εκφράστηκε με δυναμικό τρόπο στο σημερινό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στα Γιάννενα.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τα γραφεία του Κόμματος στην Αβέρωφ, συνεχίστηκε στην αγορά και σε άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αλλεπάλληλα συνθήματα, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει η συσπείρωση και η ενότητα Ελλήνων και ξένων εργατών σε ταξική κατεύθυνση. Οργάνωση της πάλης και λαϊκή συμμαχία απέναντι στην πολιτική που στηρίζει τα κέρδη του κεφαλαίου. Κέρδη βαμμένα με το αίμα, ποτισμένα με τον ιδρώτα των εργατών, βγαλμένα από την εκμετάλλευση των ανθρώπων του μόχθου.

902


Ν. Μανωλάδα: «Κάτω από την ίδια σημαία θα νικήσουμε» τόνισε ο Δ.Τζαβάρας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

«Ο νόμος του καπιταλιστή "φραουλά" επικρατεί εδώ στη Μανωλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ηλείας και Νοτιοδυτικής Αχαΐας» τόνισε στην ομιλία του ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας Περιοχής Πελοποννήσου του Κόμματος, μιλώντας στη συγκέντρωση των κομμουνιστών στην πλατεία της Νέας Μανωλάδας, στην οποία συμμετείχαν και οι εργάτες γης, που πυροβολήθηκαν από τους μεγαλοτσιφλικάδες, επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.

Επισήμανε ο Δημήτρης Τσαβάρας:

«Σε συνθήκες που θα τις ζήλευε ακόμα και η κυρίαρχη τάξη του δουλοκτητικού τρόπου παραγωγής, με εξευτελιστικό μεροκάματο και με διαμονή σαν τα ζωντανά σε τρισάθλια παραπήγματα - για τα οποία μάλιστα πλήρωναν και νοίκι, τ' αδέλφια μας οι εργάτες γης, μετανάστες εδώ απ' τις μακρινές πατρίδες τους, εξαιτίας του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, με τη σκληρή δουλειά τους, ήλιο με ήλιο χωρίς κανένα δικαίωμα και έχοντας από πάνω τους τα τσιράκια, τους επιστάτες και όλον τον τρομοκρατικό μηχανισμό των αφεντικών τους, εξασφάλισαν - χρόνια τώρα - μεγάλα κέρδη στους φραουλάδες καπιταλιστές και και τα άλλα κοινωνικά παράσιτα. Αυτός είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός κι αυτό το μέλλον επιφυλάσσει για όλη την εργατική τάξη.

Την κατάσταση αυτή συνοδεύει και η υπόλοιπη βαρβαρότητα των αφεντικών, οι εκφοβισμοί, οι τραμπουκισμοί, η χρήση της απροκάλυπτης βίας - ακόμη και των όπλων.

Θυμίζουμε τον Απρίλιο του 2008, τη νυχτερινή επιδρομή με δολοφονικά εργαλεία και όπλα στα καταλύματα των εργατών γης που απεργούσαν για καλύτερο μεροκάματο, αλλά και την επίθεση σε στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Μανωλάδας, επειδή συμπαραστάθηκαν στους εργάτες.

Το ΚΚΕ, τότε πριν 5 χρόνια, υπεράσπισε μαχητικά τον εργατόκοσμο της Μανωλάδας.

Θυμίζουμε ακόμα το περιστατικό του Απρίλη του 2009, όταν κάποιο κτήνος έσυρε στους δρόμους του χωριού, δεμένους σε ένα μηχανάκι, δύο εργάτες επειδή τους υποπτεύθηκε για κλέφτες (!). Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ μιλούσε για "μεμονωμένα" φαινόμενα, υποσχόταν μέτρα και έθετε το ζήτημα ως "ρατσιστικό".

Αυτό το όργιο συνεχίζεται και, μάλιστα, χτες πήρε πιο άγρια μορφή, καθώς καπιταλιστές και επιστάτες τους έριξαν με πυροβόλα όπλα στο ψαχνό ενάντια σε εργάτες που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, στέλνοντας δεκάδες στα νοσοκομεία και ορισμένους σε σοβαρή κατάσταση. Ήταν μια κανονική δολοφονική επίθεση εκ μέρους των μεγαλοκτηματιών και των ανθρώπων τους στη Μανωλάδα.

Έχει πείρα το εργατικό κίνημα, παγκόσμιο και ελληνικό, από τέτοια. Μέρες που είναι και πλησιάζει η Εργατική Πρωτομαγιά, θυμόμαστε τους στίχους του ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου.

Εμείς ταΐζουμε τη ζωή στο χέρι: Περιστέρι, κ' εμείς ούτ' ένα ψίχουλο δεν έχουμε στο χέρι.

Εμείς κρατάμε όλη τη γη μες στα αργασμένα μπράτσα και σκιάχτρα στέκονται οι θεοί κι αφέντη έχουνε φάτσα.

Τι έκανες γε' μου εσύ κακό; Για τους δικούς σου κόπους την πλερωμή σου ζήτησες απ' άδικους ανθρώπους.

Λίγο ψωμάκι ζήτησες και σου 'δωκαν μαχαίρι, τον ιδρώτα σου ζήτησες και σου 'κοψαν το χέρι.

Δεν ήσουν ζήτουλας εσύ να πας παρακαλώντας, με τη γερή σου την καρδιά πήγες ορθοπατώντας.

Δώστε μου, αητοί, νύχια, φτερά για να τους κυνηγήσω και την καρδιά τους, μύγδαλο, να τήνε ρουκανίσω”.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, καθώς το κακό παράγινε εδώ στη Μανωλάδα και την ευρύτερη περιοχή με τους μεγαλοεπιχειρηματίες της φράουλας και τα κοπέλια τους.

Τους προειδοποιούμε ότι ανοίγουν μεγάλους λογαριασμούς με το ΚΚΕ, με το ταξικό εργατικό κίνημα, με το λαό.

Η επίθεση στους εργάτες γης μετανάστες είναι επίθεση σε όλη την εργατική τάξη, στο κίνημά της, στην πρωτοπορία της.

Οι μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας είναι τμήματα της ελληνικής εργατικής τάξης, άρα είναι μαζί μας κι είμαστε μαζί τους.

Ενώ απέναντί μας είναι οι καπιταλιστές και οι μπράβοι τους, όλοι όσοι τους παρέχουν στήριξη και ανοχή (κράτος, μηχανισμοί, πολιτικές δυνάμεις).

Η στάση του καθενός στο ζήτημα αυτό είναι λυδία λίθος για την ποιότητά του, για το ποιανού τα συμφέροντα υπηρετεί.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως συνενόχους και συνυπεύθυνους αυτών των βαρβαροτήτων και εγκληματικών πράξεων των μεγαλοαφεντικών της Μανωλάδας και των ανθρώπων τους:

- Το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα γιατί έχει ως νόμο του και υπέρτατη αξία του το κέρδος (και μαζί τις πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται αυτό το ξεπερασμένο σάπιο κοινωνικό σύστημα).

- Την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου, της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και όλων όσοι στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και την καπιταλιστική ανάπτυξη ως εναλλακτική λύση και διέξοδο, ασχέτως εκδοχών και μορφών διαχείρισης των υποθέσεων της αστικής τάξης.

- Τις τοπικές και κρατικές αρχές που πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης τάχα "για το καλό του τόπου" - ξέρουμε καλά όμως ότι γι' αυτούς "τόπος" και "τοπική κοινωνία" είναι τα συμφέροντα και η κοιλιά των αφεντικών, καθώς αυτή η διαβόητη ανάπτυξή τους, χρόνια τώρα, εκτός του ότι τσακίζει την εργατική τάξη, έχει φέρει σε δεινή θέση τους φτωχούς αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής.

Όλος αυτός ο θεσμός και ο θεσμός των τοπικών αρχόντων και αξιωματούχων που κάθονται στο σβέρκο του λαού, είναι ορκισμένος και στην υπηρεσία των καπιταλιστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες, λίγες ώρες πριν τη δολοφονική επίθεση στη Μανωλάδα, το ίδιο μεσημέρι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δήλωνε ότι είναι στο πλευρό των παραγωγών εμπόρων φράουλας και πραγματοποιούσε σύσκεψη με εκπροσώπους των φραουλάδων (και άλλους κρατικούς παράγοντες), όπου τέθηκε το "εργατικό" θέμα και το πώς οι φραουλάδες θα "κατακτήσουν" κι άλλες αγορές - να γιατί κόπτεται και δουλεύει αυτό το κρατικό όργανο και η ηγεσία του, να τι οπλίζει το χέρι των δολοφόνων!

Το ΚΚΕ καλεί το λαό στην πιο πλατιά έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους αλλοδαπούς εργάτες γης.

Καλούμε τους εργάτες, Έλληνες και ξένους, ενωμένοι σαν μια γροθιά, ν' αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά. Η λύση δεν είναι να γίνεται η εκμετάλλευση πιο "πολιτισμένα" και "με κανόνες", όπως λένε οι του ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλοντας ως πρότυπο την κατάσταση σε άλλες περιοχές (και βγάζοντας λάδι τις ιερές ελευθερίες του κεφαλαίου, το σύστημα και το κράτος, του που όχι μόνο δεν είναι απόν, αλλά και ενεργητικά στηρίζει τους καπιταλιστές).

Οι κομμουνιστές, μπροστά, μ' ενθουσιασμό και μαχητικό πνεύμα, με την αισιοδοξία ότι ξέρουμε πού βαδίζουμε και τι έχουμε μπροστά μας, με συναίσθηση της συνθετότητας της κατάστασης, των εξελίξεων, των δυσκολιών, προχωράμε με όπλο τις αποφάσεις του πρόσφατου 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά και οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι να βγάλουν συμπεράσματα απ' την πείρα τους και να έρθουν με το ΚΚΕ, στη λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία, για το Σοσιαλισμό που είναι αναγκαίος και επίκαιρος, όπου η γη θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, δρόμος που συμφέρει εκτός από τους εργάτες και τους φτωχούς αγρότες.

Κάτω απ' την ίδια σημαία, τη σημαία που κράτησε ψηλά και ο Νίκος Μπελογιάννης απ' τη γειτονική Αμαλιάδα, συνεχίζουμε, προχωράμε και θα νικήσουμε!».

11 σχόλια:

 1. Τζάμπα ο κόπος... Αφού μπορούμε από τον καναπέ μας να πιέσουμε τα super market να μην έχουν φράουλες Μανωλάδας. Απλά τα πράγματα. Αυτό το ΚΚΕ όλο σε δουλειά να βρίσκεται...

  http://left.gr/news/dyo-etairies-diakoptoyn-ti-synergasia-toys-me-ti-vaggelatos-ae

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πραγματικά, περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό; Εγώ θεωρώ υπέρβαση το γεγονός ότι έστω και σήμερα το βράδι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδέχτηκε να στείλει κλιμάκιο στη Μανωλάδα. Εμείς πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς να κοιτάμε πίσω...μόνο συντρίμμια έχουν μείνει πλέον εκεί.

   Διαγραφή
  2. Δεν αξίζει τον κόπο κάποιος να τρίψει τη μούρη του left gr με στοιχεία για το αίμα των εργαζομένων σε αυτά τα super market που επιδεικνύουν "κοινωνική ευαισθησία" και μετρούν το ηθικό και "κοινωνικό ανάστημα" των προμηθευτών τους. Φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί θα έχουν να επιδείξουν πιστοποιητικά SA 8000...σε απάντηση.
   Vikar

   Διαγραφή
  3. Τιτάνας του διαδικτύου: "Ως και οι αναρχικοί κουράστηκαν. Στη Μανωλάδα πυροβολούν ανθρώπους και δεν τρέχει τίποτα."
   http://pitsirikos.net/2013/04/είναι-μια-ώρα-δύσκολη/

   Έτσι μαθαίνουμε ότι α) αυτοί που έτρεχαν και διακινδύνευαν στελέχη στη Μανωλάδα απ' το 2007 ήταν...οι αναρχικοί και β) ότι αφού αυτοί που έτρεχαν και διακνινδύνευαν στη Μανωλάδα ήταν οι αναρχικοί, και αφού οι αναρχικοί είναι προφανώς στα αρχίδια τους για τη Μανωλάδα, "δεν τρέχει τίποτα."

   Δεν ξέρω αν τρολάρει για το βουλευτιλίκι στο ποστ, αλλά δεν θα με εξέπλητε. Τόσο ψεύτης και αλήτης και να μείνει εκτός Βουλής, κρίμα είναι.

   Διαγραφή
  4. Α ρε και να κατεβαίνει με το ΚΚΕ, τότε να σε δω τι θα λες και πως θα τα μαζεύεις...

   Διαγραφή
  5. Ναι, αυτός και ο Υ είναι στανταράκια για το επόμενο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Θα τους παίξω και στοίχημα για ΓΓ.

   Διαγραφή
  6. Λέμε και καμιά μλκ να περάσει η ώρα :)
   Αν και για μλκ πάλι κακόγουστο είναι, ΟΚ.

   Διαγραφή
  7. Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7540.html )

   (..)Αθλια δημοσιογραφία

   Χτες, τα αστικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, «έκαναν πάλι το θαύμα τους», αποδεικνύοντας ότι τα περί αντικειμενικότητας και πλουραλισμού φτάνουν μέχρι εκεί που δε θίγονται τ' αφεντικά. Ολα είχαν πρώτο θέμα την ένοπλη δολοφονική επίθεση των καπιταλιστών φραουλάδων και των μπράβων επιστατών τους στους μετανάστες εργάτες γης.

   Εκαναν ρεπορτάζ και σχόλια για τις ενέργειες της κυβέρνησης μετά το έγκλημα, αν και ανάλογα εγκλήματα έχουν ξανασυμβεί από το 2008 και πιο πριν, συγκαλύπτοντας τις ευθύνες της. Απέδωσαν την αιτία στη μη εφαρμογή των νόμων για τη «λαθρομετανάστευση», όπως τη λένε, και τη μαύρη εργασία, απαιτώντας να εφαρμοστούν οι νόμοι, δηλαδή το τσάκισμα των μεταναστών, αποκρύπτοντας τις συνθήκες - κόλαση της ζωής των εργατών γης στην περιοχή και της άγριας εκμετάλλευσης, που θυμίζει αμερικανικό Νότο στο 18ο και 19ο αιώνα. Συνθήκες που νομιμοποιούν οι ίδιοι οι αστικοί νόμοι της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και του κέρδους. Απύθμενη υποκρισία και αποπροσανατολισμός, αφού η ακόρεστη δίψα του κέρδους οπλίζει και δολοφονεί.

   Ενα δεν έκαναν. Δεν είπαν κουβέντα για την άμεση απάντηση στους δολοφόνους καπιταλιστές με τις κινητοποιήσεις του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, των συνδικάτων, της εργατικής τάξης σε Μανωλάδα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα... Αθλια δημοσιογραφία.(..)Ιlief

   Διαγραφή
  8. Από την ανάρτηση και με τα λόγια των μετα λόγια των εργατών. Η απάντηση προς πιτσιρίκους left gr κ.α..

   (..) Ο Οσμάν Σαρντάμ, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Αττικής, κατήγγειλε την εργοδοτική επίθεση, τονίζοντας ότι «μαζί με τους Έλληνες εργάτες θα παλέψουμε ενάντια στην εργοδοτική επίθεση». (..)

   (..) «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στους μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα» ανέγραφε το πανό στην κεφαλή της πορείας που το κρατούσαν εργάτες-μετάναστες από το Μπανγκλαντές, μέλη της Ένωσης Εργαζομένων Μεταναστών Μπανγκλαντές. (..)Ilief

   Διαγραφή
 2. Στην Πάτρα, από νωρίς χτες το βράδυ, οπαδοί του Κόμματος τηλεφωνούσαν ΑΥΤΟΙ στις κομματικές τους επαφές και μέλη του Κόμματος ρωτούσαν ΠΡΩΤΟΙ την καθοδήγηση,εάν και τι ώρα θα κατέβουμε σήμερα οργανωμένα στη Μανωλάδα.
  Και σήμερα το πρωί, οι διάλογοι ήσαν κάπως έτσι:
  -Προσυγκέντρωση στις 2.30, εκεί. Θα έρθεις;
  -Αν θα έρθω, λέει!!! Όλο το βράδυ αυτό σκεφτόμουνα!

  Οι κομμουνιστές, σήμερα, βρέθηκαν εκεί που τους πρόσταζε η συνείδησή τους
  και το ταξικό τους καθήκον.
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7400885&publDate=19/4/2013 )

  (..) Το πανό κρατούν μετανάστες από την Ενωση Εργαζομένων Μπαγκλαντές, ένας εκ των οποίων ήταν εργάτης γης στη Μανωλάδα. «Οι εργαζόμενοι εκεί δεν πληρωνόμασταν και όποτε πάμε να ζητήσουμε λεφτά δεχόμαστε συχνά επιθέσεις», λέει στο «Ριζοσπάστη» ο Αμπντούλ, ο οποίος δούλευε για δύο χρόνια στα χωράφια μέχρι πριν από δύο μήνες. «Υπήρχε πάντα ένας επιστάτης που μας επέβλεπε και ήλεγχε αν κάναμε τη δουλειά καλά. Δουλεύαμε 8 ώρες στα χωράφια και μετά μας έβαζαν να δουλεύουμε άλλες δύο - τρεις ώρες τσάμπα. Αυτό συνέβαινε σχεδόν κάθε μέρα. Ζούσαμε κάτω από άθλιες συνθήκες, απάνθρωπες, μέσα σε παράγκες, χωρίς νερό».

  Η στάση της κυβέρνησης ήταν ακόμα μια φορά προκλητική, αφού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να φτάσουν στο υπουργείο, στήνοντας «φραγμό» από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ακόμη και στην αντιπροσωπεία προέβη σε σωματικό έλεγχο και δεν επέτρεψε τα κινητά τηλέφωνα.

  Ξεχωριστή ήταν η παρέμβαση του Οσμάν Σομπχάν, μέλους της Διοίκησης του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού και Δέρματος Αττικής, κατήγγειλε την εργοδοτική επίθεση, τονίζοντας ότι «μαζί με τους Ελληνες εργάτες θα παλέψουμε ενάντια στην εργοδοτική επίθεση». Ο Ματάρ Αλχαμάτ, μετανάστης από τη Συρία, από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τόνισε, κάτω απ' τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων: «Δεν είμαστε δούλοι και δε θα γίνουμε δούλοι. Είμαστε εργαζόμενοι. Και την Πρωτομαγιά θα είμαστε όλοι μαζί Ελληνες και ξένοι εργάτες στην απεργία». (..)Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή