Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Το Κοάν της ημέρας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν υπήρχε βραβείο εσωκομματικής δημοκρατίας θα το έπαιρνε πανηγυρικά ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Θανάσης Καρτερός, Ίσκρα, 14 Απριλίου 2013


ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

3. ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
[...]
Είναι απολύτως αναγκαίο, να πάψει να εμφανίζεται απόκλιση, και ορισμένες φορές αντίθεση, ανάμεσα στην δημόσια εκφώνηση της «γραμμής» του ΣΥΡΙΖΑ και των θέσεων του, όπως αποτυπώνονται στις συλλογικές αποφάσεις. Πρέπει να σταματήσουν απαράδεκτα φαινόμενα να εκφωνούνται σημαντικές θέσεις και να αναλαμβάνονται σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως η «πολιτική συμμαχιών», χωρίς να έχει προηγηθεί επ’ αυτών συζήτηση και απόφαση των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ (Συνέδριο, Συνδιάσκεψη, Κεντρική Επιτροπή, Γραμματεία, 9μελές), συχνά δε χωρίς καν στοιχειώδη ενημέρωση τους.
Ίσκρα, την ίδια μέρα


[...] Στο τέλος των ομιλιών της διήμερης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής έγινε ειδική συζήτηση για τις τροπολογίες της Αριστερής Πλατφόρμας επί του κειμένου της απόφασης.

Η Αριστερή Πλατφόρμα έθεσε τελικά σε ψηφοφορία τις δύο από τρεις ως άνω τροπολογίες της και συγκεκριμένα την τροπολογία που αφορά την ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη ως απάντηση στους εκβιασμούς για την ακύρωση των μνημονίων και την τροπολογία που αφορά την ανάγκη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς και την διαμόρφωση πολιτικοκοινωνικού μετώπου για την προώθηση της.

Η Αριστερή Πλατφόρμα, μετά τις διατυπώσεις που προστέθηκαν στην απόφαση σε σχέση με τη δημοκρατική και συλλογική λειτουργία του Κόμματος, δεν έθεσε σε ψηφοφορία την δική της αντίστοιχη τροπολογία.

Οι δύο τροπολογίες της Αριστερής Πλατφόρμας τελικώς δεν εγκρίθηκαν κατά τις ψηφοφορίες από την Κεντρική Επιτροπή, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι έτυχαν σημαντικής αποδοχής από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αφού τις υπερψήφισαν πολύ περισσότερα μέλη απ’ όσα είχαν εκλεγεί με τη λίστα της Αριστερής Πλατφόρμας στην πρόσφατη Συνδιάσκεψη του Κόμματος.

11 σχόλια:

 1. "That joke isn't funny anymore"
  Έχουν και συνέδριο. Αλήθεια, πότε θα το κάνουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπάρχει ένα στοιχείο επανάληψης της αντίφασης στη φαρσοκωμωδία, αναντίρρητα. Αλλά για μένα η επανάληψη της ίδιας ακριβώς αντίφασης είναι στοιχείο της φαρσοκωμωδίας.

  Τώρα, για το συνέδριο, γιατί ρωτάς; Θα ασχοληθεί κανένας μήπως; Ναι, όσοι ασχολήθηκαν με το τι ήταν τα Ινστιτούτα στις ΗΠΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ομερτά, πράγματι...

   Διαγραφή
  2. 11-14 Ιούλη είναι το συνέδριο. Ξέρεις, στον κολοφώνα της δημόσιας ενασχόλησης με την πολιτική. Καλύτερα μόνο δεκαπενταύγουστο, αλλά τότε μάλλον θα είναι διακοπές οι σύνεδροι.

   Διαγραφή
  3. Άρα ο Αλέξης θα ξανα-ζητήσει εκλογές από Σεπτέμβρη και μετά. Που να τρέχουν τώρα καλοκαιριάτικα.
   Να μην πούμε το "τηλεοπτικό κοινό" τους (απολιτίκ νεοι) πάνε στην παραλία. Στην αποχή λόγω παραλίας είχαν δώσει την εξήγηση για το 4,4% των ευρωεκλογών του 2009, όταν οι δημοσκοπήσεις τους έδιναν 6-7%.Ilief

   Διαγραφή
 3. Θα χουν παει και διακοπες οι της εφημεριδας των συντακτων κι αντε να δεις μετα εσυ "ολο το παρασκηνιο", που λεει και το πρωτοσελιδο τους για το συνεδριο του κκε.

  isley

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί με κάνεις και τους διαβάζω Αντώνη? Πήγα και εγώ να διαβάσω για την "βιοποικιλότητα". Και διαβάζω λοιπόν:
  "Εννοείται ότι ο άλλος δρόμος, των καταστατικών φραγμών και απαγορεύσεων δεν υφίσταται -γιατί καήκαμε στο γάλα. Δεν υφίσταται μάλιστα όχι μόνο ως πρόταση, αλλά ούτε ως σκέψη -διότι φυσάμε και το γιαούρτι. Καλύτερα να έχουν όλοι το δικαίωμα να διαφωνούν δημοσίως, να συμφωνούν δημοσίως, να διαφωνούν με τους διαφωνούντες δημοσίως, να συμφωνούν με τους συμφωνούντες δημοσίως -σε όλες τις πιθανές παραλλαγές. Παρά να κάψει ο πάγος της ομοφωνίας έναν πολιτικό βιότοπο που ευνοεί την ανάπτυξη όλων των αριστερών ειδών -κι ας μας ξεκουφαίνουν καμιά φορά τα φλύαρα βατράχια."
  Και λες εντάξει προσπαθεί να εξηγήσει το μπάχαλο που βγάζουν προς τα έξω.
  Και μετά διαβάζω:
  "Τούτων δοθέντων όμως καλό θα ήταν να λείψουν οι υπερβολές. Η επανάληψη, ας πούμε, διαφορετικών απόψεων αιχμής δεν είναι πάντα μήτηρ μαθήσεως -μπορεί να είναι πατήρ οχλήσεως. Οι επιλεκτικές διαρροές από κορυφαία όργανα είναι απλώς ξευτίλα -και έτερον ουδέν. Οι ξεχωριστές συνεδριάσεις πελαργών, βατράχων, μελισσών και κονίκλων, πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του βιότοπου είναι ολίγον δημοκρατία και ολίγον πόλεμος των ειδών -εμποδίζει την εξέλιξή τους. Κατά τα άλλα, προσοχή στο γορίλλα -καραδοκεί...."
  Έτσι για να ξέρουμε μέχρι που θα πρέπει να φτάσει η απεριόριστη δημοκρατία.
  Υ.Γ Γιατί σταμάτησε να μετράει το ημερολόγιο για την αποχώρηση ΑΠ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Υ.Γ Γιατί σταμάτησε να μετράει το ημερολόγιο για την αποχώρηση ΑΠ?"

   Έχασα τις μέρες γαμώτο, και την πίστη μου στον Λαφαζάνη...Κάποιος να μου πει πόσες μετράμε σήμερα..

   "Παρά να κάψει ο πάγος της ομοφωνίας έναν πολιτικό βιότοπο που ευνοεί την ανάπτυξη όλων των αριστερών ειδών -κι ας μας ξεκουφαίνουν καμιά φορά τα φλύαρα βατράχια".

   Εγώ θα δοκίμαζα ναπάλμ αντί για πάγο της ομοφωνίας πάντως.

   Διαγραφή
  2. Διακινδυνέυοντας να γίνω μέρος μιας αέναης καταμέτρησης. Οι μέρες είναι ήδη 71.

   Διαγραφή
 5. ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7.html )
  Το ημερολόγιο του Αλέξη

  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/lr.html )
  Το LR συνεργάζεται με την Ελευθεροτυπία για μια πραγματικά αποκαλυπτική συνέντευξη με Π. Λαφαζάνη

  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8309.html )
  Εσωκομματική δημοκρατία στον Συριζα.Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ξέρει κανείς πού διάολο πήγαν το άρθρο του Καρτερού; Να το μετέφεραν απλώς σε άλλο λινκ ή να έπεσε σύρμα "κόψτε τις μαλακίες γιατί μας έχουν πάρει πρέφα μέχρι και τα τσιμέντα"; Είναι κι αυτές οι απαιτήσεις του ΑΡ για ανάκτηση της συλλογικότητας στην λήψη αποφάσεων, γι'αυτό το λέω...

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή