Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Ο Μάκης Παπαδόπουλος στην "Ανατροπή" του Πρετεντέρη

23 σχόλια:

 1. Το βλεπα χτες και ήταν άψογος.
  Όλα τα λεφτά δε η τεράστια ατάκα του όταν του πέταξαν την κλασσική καραμέλα περί γκουλάγκ.

  Ernest Everhard.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σκόνη τους έκανε. Ενδεικτικό το ότι ο Βορίδης αρχικά έβαλε την ΕΣΣΔ στην κουβέντα και μετά έφτασε ο Πρετεντέρης να διαμαρτύρεται ότι "γυρίσαμε στην ΕΣΣΔ".

   Σκόνη.

   Διαγραφή
  2. "λαικη απαντηση στην αστικη βια"
   τα ειπε ολα
   Βαλτε και την απαντηση να την εχουμε να την χαιρομαστε ντε!

   kagemusha

   Διαγραφή
 2. Ένας εναντίον όλων. Μεγάλο παλικάρι ο Μάκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. το γελοιότερο όλων βεβαια ήταν όταν πέσαν να τον φάνε επειδή υποτίθεται ξέφυγε απο το θέμα μιλώντας για τη διαφθορά των πολυεθνικών και αμέσως μετά ακολούθησαν (οι πολύ σχετικές με το θέμα!) αναλύσεις άρθρων του Συντάγματος..saronida

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ποιο είναι το δεύτερο δάσος στο 10:05;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αξίζει να προσέξει κανείς το ειρωνικό γελάκι όλων ανεξαιρέτως των καλεσμένων+του Πρετεντεράκου σε κάθε αποστροφή του λόγου του Παπαδόπουλου, γελάκι που ο σκηνοθέτης φρόντισε να αναδεικνύει με πλάνα. Η εντύπωση μου αμεσως μόλις είδα το βίντεο ήταν ότι προσπαθούσαν να υπονομεύσουν τη σοβαρότητα αυτών που έλεγε ο Παπαδόπουλος και με μη λεκτικό τρόπο και να τα παρουσιάσουν ως αστεία. Γελούσανε τα σούργελα αλλα'να δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραία. Αφού τους άρεσε τόσο πολύ και το διασκέδασαν, να τον καλούν συχνά να το διασκεδάζουμε κι εμείς.

   Διαγραφή
  2. και εμείς γελάμε
   ειδικά με τους "κορυφαίους αριστερούς"
   ( http://www.youtube.com/watch?v=U6NgqDZBP4c ).Ilief

   Διαγραφή
  3. Η καρδούλα τους το ξέρουν αν τους άρεσε. Θυμάμαι που είχε βγει ο Παπαδόπουλος στο ΜΕΓΚΑ σε μια πρωινή εκπομπη -πρέπει να ήταν με τον Καμπουράκη- και τους είχε πάρει παραμάζωμα σε σημείο που να έχει κατεβάσει ο Καμπουράκης το κεφάλι και να μιλάει μόνος τους. Σαν σχολιαρόποαιδα που τους μαλώνει ο δάσκαλος ήταν. Γιαυτό και χασκογελάγανε γιατί δεν μπορούν να του αντιπαρατεθούν. Δυστυχώς δεν είδα την εκπομπή αλλά πρέπει να είναι από τις λίγες φορές που ο Πρετεντέρης δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι του σαν παλιά αλεπού που είναι. Δε πειράζει ας το συνηθίσουν.

   Διαγραφή
  4. ... τέτοια πλάνα είναι ένας από τους κανόνες του "μάνιουαλ" της τηλεσκηνοθεσίας για να αλφαδιάζεται η συναίνεση του τηλεθεατή. Ενας δεύτερος κανόνας είναι να μην αφήνει ο "συντονιστής" ασχολίαστη (συχνά με μονοσύλλαβους συνοδευτικούς ήχους) ούτε μία φράση από το λόγο του "επικίνδυνου" κάθε φορά ομιλητή, ώστε να μην πήξει ο χυλός στο κεφάλι του τηλεθεατή. Πρέπει να υπάρχει πάντα "θόρυβος" που να καλύπτει μέρος του "σήματος". Ενας τρίτος κανόνας είναι οι συνεχείς διακοπές, η αλλαγή της ερώτησης μεσούσης της απάντησης στην προηγούμενη ερώτηση, και οι αδικαιολόγητες προτροπές, πριν ακόμη συμπηρωθεί μία στοιχειώδης φράση μετά ρήματος, να παραμείνει ο ερωτώμενος στο θέμα. Κι βέβαια έπεται η συνειδητή χάβρα που την προκαλούν συστηματικά οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων διότι είναι προς όφελός τους αλλά και προς όφελος του καναλιού που μεταδίδει, δοθείσης της ευκαιρίας, ριάλιτι σόου προσφορά στο αποβλακωμένο κοινό.

   Διαγραφή
  5. "Η καρδούλα τους το ξέρουν αν τους άρεσε. Θυμάμαι που είχε βγει ο Παπαδόπουλος στο ΜΕΓΚΑ σε μια πρωινή εκπομπη -πρέπει να ήταν με τον Καμπουράκη- και τους είχε πάρει παραμάζωμα σε σημείο που να έχει κατεβάσει ο Καμπουράκης το κεφάλι και να μιλάει μόνος τους. Σαν σχολιαρόποαιδα που τους μαλώνει ο δάσκαλος ήταν. Γιαυτό και χασκογελάγανε γιατί δεν μπορούν να του αντιπαρατεθούν. Δυστυχώς δεν είδα την εκπομπή αλλά πρέπει να είναι από τις λίγες φορές που ο Πρετεντέρης δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι του σαν παλιά αλεπού που είναι. Δε πειράζει ας το συνηθίσουν."

   Θα έρθει ένας του ΚΚΕ μας είπανε. Ξέρω κι εγώ πώς τον λένε, Παπαδόπουλο μας είπανε. Τρέχα γύρευε μας είπανε. Σιγά το πράμα μας είπανε... http://leninreloaded.blogspot.com/2013/03/blog-post_4462.html

   Διαγραφή
  6. @Π. Ακριβώς. Προσθέτω απλώς αυτό που είπε ο Νίκος για γελάκια ως μέσο αντιπερασπισμού όταν τα επιχειρήματα δεν... και έχουμε την πλήρη εικόνα. Αλλά όσα και να κάνουνε, ένα ρηγματάκι το ανοίγει κάθε φορά που κάνουν το λάθος να τον έχουν σε πάνελ.

   Διαγραφή
 6. Ήσσονος σημασίας παρατήρηση, αλλά κορυφαίος ο comic relief χαρακτήρας της Φώφης.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Eυτυχώς, υπάρχει η ενημέρωση από Πρώτο Θέμα και Δανίκα
  Όπως έγραψες Αντώνη ( κόμμα κίντερ ο Σύριζα -διάβασε Υ.Γ.του "Ρ"- )

  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7406441&publDate=23/4/2013 )
  (..)***
  Η αυτοακύρωση του κ. Δανίκα

  Είναι αλήθεια ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη ικανότητα ή πολύ μεγάλη σύγχυση για να μπορείς να γράφεις μία άποψη και ταυτόχρονα να την ακυρώνεις σε ένα και μόνο άρθρο. Και όμως, αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του κριτικού κινηματογράφου, Δ. Δανίκα, και στο τελευταίο άρθρο που έγραψε στη στήλη του, ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ, που διατηρεί στην κυριακάτικη εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ισχύει απλά η αντιΚΚΕ εμπάθεια που οδηγεί τον αρθρογράφο να εκτίθεται.

  Λέει ο Δ. Δανίκας - ή μάλλον επαναλαμβάνει - τα τετριμμένα που γράφονται και λέγονται για το ΚΚΕ. Οτι πορεύεται μόνο του, ότι δε συμμαχεί με κανένα κόμμα, ότι είναι περίπου σαν το «σκαντζόχοιρο», ότι τα παραπέμπει όλα στο μέλλον, ότι στη συνείδηση των πολιτών ΚΚΕ = δραχμή, απομόνωση, δελτίο τροφίμων, Βόρεια Κορέα, Αλβανία κλπ.

  Ομως ο Δ. Δανίκας δε μένει σε αυτά. Επεκτείνει την αντιΚΚΕ επίθεσή του, λέγοντας ότι το σύστημα μεταχειρίζεται πονηρά το ΚΚΕ και το χρησιμοποιεί για να τα... χώνει στο ΣΥΡΙΖΑ.

  Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα από τα γραφόμενα του Δ. Δανίκα είναι το εξής: Ακόμη και αν δεχτούμε ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού έχει τέτοια γνώμη για το ΚΚΕ, από πού την έχει σχηματίσει; Σίγουρα όχι από τις Θέσεις του ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ δεν έχει τέτοιες Θέσεις. Από πού λοιπόν; Μα από το ίδιο το σύστημα και όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του (κανάλια, εφημερίδες, εκπαίδευση κλπ) και που χρόνια τώρα χρησιμοποιεί τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα σε βάρος του σοσιαλισμού και του ΚΚΕ, επειδή το τελευταίο δε δέχεται να γίνει ένα γλυκανάλατο κόμμα του χεριού του, όπως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Αυτό το σύστημα, που κατά τον Δ. Δανίκα μεταχειρίζεται «πονηρά» το ΚΚΕ υπονοώντας ότι το ευνοεί, αναπαράγει όλον αυτό τον οχετό σε βάρος του ΚΚΕ. Αυτό το σύστημα με τις εφημερίδες του, σαν και αυτές που έχει αρθρογραφήσει κατά καιρούς ο Δ. Δανίκας. Ο οποίος ξέρει πολύ καλά τι λένε και τι γράφουν για το ΚΚΕ. Εκτός αν έχει την εντύπωση ότι εργάζεται σε αντισυστημικές εφημερίδες... Δεν το νομίζουμε και άρα εκτίθεται ακόμη περισσότερο!

  ΥΓ: Το ποιον παίζει και ποιον όχι το σύστημα ο κ. Δανίκας μπορεί να το διαπιστώσει αν ξεφυλλίσει το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας του, λίγες σελίδες παρακάτω από το δικό του άρθρο. Εκεί θα δει το ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες από την επίσκεψη Τσίπρα στα γραφεία της εφημερίδας του «ΘΕΜΑτος». Και «τις ενθουσιώδεις εντυπώσεις που άφησε», όπως γράφεται. Μήπως και το άρθρο εναντίον του ΚΚΕ, ο κ. Δανίκας το «εμπνεύστηκε» κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης επίσκεψης;(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. η καλύτερη απάντηση σε Πρετεντερηδες και συνδαιτημόνες,
  είναι η παρακάτω γελοιογραφία στον "Ρ"

  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7406012&publDate=23/4/2013 )
  (..)
  -Έτσι και καταδικαστεί ο Άκης δεν θα ξαναγίνει όργιο μίζας;
  -Δεν έχει το μονοπώλειο ο Άκης. Το κάθε μονοπώλειο έχει τον κάθε Άκη.(..).Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδή στην χθεσινή «Ανατροπή» του MEGA έγινε προσπάθεια να συσχετιστεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα με την διαφθορά, να μερικές αντιγραφές από το Βιβλίο του Μπογιόπουλου «Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε»

   Διαφθορά-Διαπλοκή Νο1

   (..)Ούτε ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του ΝΑΤΟ μετεβλήθη επειδή πριν λίγα χρόνια αποπέμφθηκε ο Β.Κλας από γενικός γραμματέας του, λόγω εμπλοκής του στο σκάνδαλο με τα ελικόπτερα Agusta, ούτε βεβαίωςτο πλιάτσικο στο Ιράκ έπαψε να είναι πλιάτσικο επειδή επήλθε «κάθαρση» στην πυραμίδα του ΝΑΤΟ

   Ουδέποτε «συναχώθηκε» ο καπιταλισμός στις ΗΠΑ, όταν τη δεκαετία του 70 βρέθηκε στο στόχαστρο η δυναστεία Ροκφέλερ ή επειδή την δεκαετία του 90 συνέβηκε κάτι ανάλογο με την Microsoft του Μπιλ Γκέιτς, ή επειδή κατέρρευσε η δεμένη με χίλια νήματα διαπλοκής με το Λευκό Οικό εταιρεία Enron, ή επειδή υπήρξαν ακόμα και πολιτικοί σεισμοί στο αμερικανικό πολιτικό εποικοδόμημα μεγέθους ενός Γουότερ-γκέιτ ή ενός Ιράν-γκέιτ. Όσο για τις πολυεθνικές, με τα 1,5 δις δολλάρια που «έσπρωξαν» σε Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον και Κέιν στις προεδρικές εκλογές του 2008, ξέρουν καλύτερα ποιοι εκλέγουν τους προέδρους στις ΗΠΑ.

   Ουδέποτε μετεβλήθη ο χαρακτήρας της ΕΕ, όπως προέβλεπαν επί προεδρίας Σαντέρ διάφοροι «φωστήρες», λόγω της αποπομπής ολόκληρης (!) της κομισιόν με την κατηγορία των σκανδάλων. Παρομοίως, οι επίτροποι ποτέ δεν έπαψαν να διορίζονται με βάση την προϋπηρεσία που έχουν σε πολυεθνικές ή να προστρέχουν σε αυτές μετά την «ευδόκιμη» θητεία τους στην Κομισιόν

   Ούτε τα «καθαρά χέρια» των εισαγγελέων εξάγνισαντο σύστημα στην Ιταλία του Μπερλουσκόνι και της Κεντροαριστεράς.

   Ούτε η αυτοκτονία Μπερεγκοβουά έφερε την «κάθαρση» στη Γαλλία, μία χώρα όπου τον Σιράκ, με την «περιώνυμη» θητεία του στο Δήμο του Παρισιού, τον διαδέχτηκε ο Σαρκοζί, επίσης ελεγχόμενος για δοσοληψίες του δικού του κόμματος με την βαθύπλουτη Μπετανκούρ της L’Oreal.

   Ούτε βεβαίως η φυλάκιση Βρεττανού βουλευτή το Γενάρη του 2011 με αφορμή τα σκάνδαλα «αξιότιμων» μελών του βρετανικού κοινοβουλίου απέτρεψε τη λιτότητα, μία λιτότητα που όμοιά της δεν έχουν ζήσει οι Βρετανοί πολίτες από την εποχή που ο Τσώρτσιλ τους υποσχέθηκε «δάκρυα και αίμα».

   Αντιθέτως, έχουμε το φαινόμενο η θητεία ακόμα και σε πρωθυπουργικούς θώκους, όπως των Σρέντερ και Μπλέρ, να αξιοποιείται ως μία πρώτη τάξεως «συστατική» για τις προσλήψεις τους ως συμβούλων, από την Gazprom και από την JP Morgan, αντίστοιχα(..) Μπογιόπουλος «ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ» (Σελίδες 124-125)

   Διαγραφή
  2. Διαφθορά Νο2

   Επειδή στην χθεσινή «Ανατροπή» του MEGA έγινε προσπάθεια να συσχετιστεί η οικονομική κρίση με την διαφθορά.

   Ο τζίρος της διαφθοράς παγκοσμίως υπολογίζεται σε 1 τρις δολάρια ετησίως(2010 – Οργάνωση Διεθνή Διαφάνεια). Σε απόλυτο ποσό φαντάζει τεράστιο, όμως σε ποσοστό αντιστοιχεί σε 1,5% (ολογράφως σε ενάμιση τα εκατό) του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ αθροίσματος των ΑΕΠ (60+ τρις δολάρια)!

   Ερωτήματα
   προς όλους όσους υπερασπίζονται το σύστημα, του «ηθικού» καπιταλισμού,
   προς αυτούς θέλουν να στρέψουν την λαϊκή οργή μόνο προς την διαφθορά αλλά όχι συνολικά προς το καπιταλιστικό σύστημα,
   προς του «Ας μη γίνει λαϊκή δημοκρατία, ας γίνει μια αστική δημοκρατία που να μην είναι χυδαία, που να μην εξευτελίζει τον άνθρωπο»(όπως ο Τζιμάκος).

   Γιατί η διαφθορά δεν είναι αφύσικη, ούτε «τοπικό» φαινόμενο, όσο αφορά την «λειτουργία της αγοράς»;

   Γιατί ο υπόλοιπος 98,5%, ο «καλός και ηθικός» καπιταλισμός δεν μπορεί να κατισχύσει εκείνου του «μιαρού» «κακού»;

   Πως γίνεται μόλις το 1,5% «του ανέντιμου», να σπρώχνει στην κρίση το 98,5% του «φτωχού πλην τίμιου» καπιταλισμού; Ilief

   Διαγραφή
 9. Παντα ετσι ειναι ο Μάκης ,βαλτε την συζήτηση με τον Πάγκαλο και την Γιουγκοσλαβία ,θα γελάτε μεχρι αύριο

  κουσιατε ναζνταροβια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από τα αγαπημένα μου video και κατά τη γνώμη μου το κορυφαίο βούλωμα στην κουραδομηχανή που έχει γίνει ποτέ.
   http://www.youtube.com/watch?v=P_sZX7moGLo

   Διαγραφή
  2. Στο 3:20
   "Kατα βάση υποστηρίζεται ότι η Ν.Δημοκρατία. γιατί σας αρέσει η δυστυχία του λαού, σας αρέσει να κλείνουν οι επιχειρήσεις.."

   Στο 5:10
   "Είστε μηχανισμός προπαγάνδας της Ν.Δ."

   Ποιοί τα λένε; Αυτοί που συγκυβέρνησαν και συγκυβερνούν με την Ν.Δ.

   Γεννιούνται και άλλα ερωτήματα.
   Τι διαφορετικό, τι παραπάνω λένε τώρα οι φασίστες, για το ΚΚΕ από τα λεγόμενα - υπονοούμενα του video;
   Τι παραπάνω που γράφονται κατα καιρούς σε εφημερίδες του αστικού τύπου και της αντικκεδικης "αριστεράς" από τα λεγόμενα - υπονοούμενα του video;

   To video του σχολίου του Ανδρέα 24 Απριλίου 2013 - 4:42 μ.μ. ( http://www.youtube.com/watch?v=P_sZX7moGLo ) είναι για την α-λήθεια. Όπου α-λήθεια είναι το αντίθετο της λήθης.Για να μην ξεχνάμε.Ilief

   Διαγραφή
 10. Ο Μάκης είναι μεγάλο κεφάλαιο.
  Αλλά δυστυχώς ο κόσμος πέφτει στις (ανατρ)οπές που τον σπρώχνουν με δια βίου τηλεοπτική (και όχι μόνο) εκπαίδευση. Στη συγκεκριμένη δε περίπτωση η χθεσινή (22/4/2013) Πρετεντεριάδα είναι η σκούρα όψη (κάλυψη) του γάμου του Άκη. Για τη σημειολογία του πράγματος, βλέπε συμμετοχή Διαμαντάκου. Η άλλη σημειολογική παρατήρηση είναι ότι, με τη συμμετοχή του φασιστοειδούς που ακούει στο όνομα Θεοδωρόπουλος, έχουμε τρεις (3) από το Συγκρότημα, που συγκροτούν την κυρίαρχη ιδεολογία-ενημέρωση.
  Και επειδή είμαι φαν του Μάκη:
  2:00
  Μ.Π.: έχουμε κράτος αναποτελεσματικό στο να ελέγξει συνθήκες εργασίας, αλλά αποτελεσματικό να καταργεί ωράρια καταστημάτων
  ΠΡΕΤ: Δεν είναι της ίδιας τάξης πρόβλημα, ότι ένας υπουργός κλέβει το Δημόσιο με το να άνοίγουν την Κυριακή τα καταστήματα.
  Μ.Π.: Όταν υπάρχει μια αποστολή που υπηρετεί την αδικία, φυσικά κάποιοι υπάλληλοι θα αναπτύξουν δράση και θα έχουμε ένα κράτος που στην περίπτωση της Μανωλάδας θα κρατάει τη συγκεκριμένη στάση, ενώ απέναντι σε υπουργούς θα τηρείται στάση ασυλίας, μέχρι τη στιγμή που θα γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι.
  3:30
  Μ.Βο.: Εμείς βάλαμε τη μπάλα μέσα, τώρα την πετάξαμε όξω.
  Μ.Π.: Το μέτρο δεν είναι «ο νόμος είναι νόμος», αλλά ποια ταξικά συμφέροντα υπηρετεί ο νόμος. Δεν υπάρχει μια νομιμότητα υπεράνω ταξικών συμφερόντων και αυτό φαίνεται στην κάθε Μανωλάδα και στον κάθε Τσοχατζόπουλο. Ακόμα και στις ατομικές ευθύνες δεν φτάνουμε στην ταμπακέρα της απευθείας ανάθεσης. Υπάρχει μια ολόκληρη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Γιατί δινόντουσαν οι μίζες; Για να γίνουν απευθείας αναθέσεις.
  5:30
  Μ.Π.: Με την έννοια των ποινικών ευθυνών υπάρχει ατομική ευθύνη, αλλά υπάρχει πολιτική ευθύνη, όταν υπηρετείς ένα διεφθαρμένο σύστημα, μιας νομιμότητας που έφθασε με νόμιμο τρόπο μέχρι την αυτοδιάλυση του γερμανικού κοινοβουλίου για να έρθει ο Χίτλερ. Νόμιμα έγινε. Νόμιμα επίσης στο Σύνταγμα του 52 προβλεπόταν η διάλυση του κοινοβουλευτισμού που αντί να την κάνει ο βασιλιάς την έκανε ο Παπαδόπουλος. Αυτή είναι η αστική νομιμότητα.
  6:00
  Μ.Βο.: (το σκουλήκι το οποίον) Γιατί νόμιμα γίνανε και τα γκουλάγκ κι οι εκτοπίσεις κι οι δίκες; της Μόσχας…
  Μ.Π.: Αν θέλετε να συζητήσουμε για τη λαϊκή απάντηση στην αστική βία, να συζητήσουμε.
  7:35
  Μ.Βο. Η Σοβιετική Ένωση είχε διαφθορά;
  Μ.Π. Αφήστε να πω μια κουβέντα και θα σας πω και για τη Σ.Ε…. Κι εκεί ήταν το ίδιο πρόβλημα. Ήταν η υποχώρηση στις δυνάμεις της αγοράς, η εξασθένηση των σοσιαλιστικών σχέσεων του κεντρικού σχεδιασμού. Εκεί ο ίδιος αντίπαλος μας βγήκε από μέσα. Η ταξικότητα μιας πολιτικής κρίνεται από τα συμφέροντα που υπηρετεί, από το ότι κατεδαφίζει εργασιακά ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  8:45
  Μ.Π.: Εξάλειψη της μήτρας που γεννά αυτό το πρόβλημα, και που βεβαίως το γέννησε και στη σοσιαλιστικές χώρες όσο υποχωρούσαν στις δυνάμεις της αγοράς, γι αυτό από το 50 και μετά φούντωσε η διαφθορά.
  ΠΡΕΤ: Πήγαμε στο 50 και στη Σ.Ε.!
  Μ.Π.: Μα έγινε αναφορά. Υπάρχει απάντηση όταν αποδυναμωνόταν ο εργατικός έλεγχος στον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Διαφημίσεις!
  (Διαφημίσεις)
  9:20
  Μ.Π.: Ο βρετανικός κι ο ιταλικός καπιταλισμός, που έχουν ιστορικό κράτος, που έχουν ιστορικό κράτος και όχι τις παθογένειες που λέτε, αντιμετωπίζουν την ίδια βαθιά κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου και όχι κρίση ενός κρατικού τομέα. (Προς τον Βουδούρη) Η ρητορική σας κάνει το εξής: παίρνει το ένα σύμπτωμα που είναι οι τράπεζες όταν μιλάμε για την Ιρλανδία ή την Κύπρο, παίρνει το άλλο σύμπτωμα, που είναι το κράτος, όταν μιλάμε για την Ελλάδα ή την Ιταλία, και πάλι βλέπει τα δέντρα και όχι το δάσος, που είναι το δάσος ενός συστήματος που παράγει υπερσυσσώρευση κεφαλαίου και κρίση και στη Βρετανία και στην Ιταλία και στη Δανία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Το "Διαφημίσεις!" πριν από το 9:20 δεν το φωνάζει βέβαια ο Μάκης, αλλά ο δαίμων (Πρετεντέρης). Συγγνώμη Μάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή