Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η κινητοποίηση ενάντια στην επιχείρηση τρομοκράτησης των κατοίκων της Ιερισσού

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η κινητοποίηση ενάντια στην επιχείρηση τρομοκράτησης των κατοίκων της Ιερισσού (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση κατοίκων της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, παρά τη δυνατή βροχή,όπου αναμένεται να απολογηθούν οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο πλαίσιο της καταδρομικής επιχείρησης της αστυνομίας στα σπίτια τους. Το Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης είναι αποκλεισμένο από κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων αλλά και στηρίζοντας τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού «Ελληνικός Χρυσός», εκφράζει η Ελένη Γερασιμίδου, βουλευτής του ΚΚΕ που παραβρίσκεται στη συγκέντρωση των κατοίκων. Από τις 10.30 η προσυγκέντρωση που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.


Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Ξέρουμε πως ο στόχος της συγκυβέρνησης των μονοπωλίων είναι να εφαρμοστεί ο νόμος της κερδοφορίας τους και να γίνει πάση θυσία η επένδυση ενός πολυεθνικού ομίλου, ληστεύοντας το λαϊκό πλούτο και ρημάζοντας την περιοχή. Απέναντι στη δική τους πολιτική που χρησιμοποιεί και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς αντιτάσσουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία που βάζει μπροστά της τις σύγχρονες ανάγκες του φτωχού λαού μας».

Επιπλέον, το ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές Καβάλας διοργάνωσαν συλλαλητήριο το Σάββατο στην πλατεία Καπνεργάτη ενάντια στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας και ιδιαίτερα στην εξόρυξη του χρυσού, αλλά και ενάντια στην τρομοκρατία που επιχειρεί να επιβάλει η τρικομματική κυβέρνηση.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους αγώνες των κατοίκων σε Χαλκιδική και Θράκη για να μην προχωρήσει η εξόρυξη του χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και στο Πέραμα Έβρου. Καλεί το λαό της Καβάλας να καταδικάσει τον αυταρχικό κατήφορο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και να αντιδράσει οργανωμένα ενάντια σε αυτές τις αντιδραστικές πρακτικές. «Δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την παράδοση του πλούτου της περιοχής στα μονοπωλιακά συμφέροντα», σημειώνει.

1 σχόλιο: