Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν την πορεία των σωματείων να φτάσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν την πορεία των σωματείων και των Ομοσπονδιών να φτάσει έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ επετράπη μόνο σε μια αντιπροσωπεία τους να μεταβεί στο υπουργείο και να συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καταγγείλει τη δολοφονική επίθεση των μεγαλοϊδιοκτητών γης και των μπράβων τους ενάντια στους εργάτες γης στη Μανωλάδα.

«Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στους μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα» αναγράφει το πανώ που βρίσκεται στην κεφαλή της πορείας και το κρατούν εργάτες-μετάναστες από το Μπανγκλαντές, μέλη της Ένωσης Εργαζομένων μεταναστών Μπανγκλαντές.

Στις 5μ.μ. θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εργασίας.

1 σχόλιο:

 1. από ( http://rizospastis.gr/columnStory.do?publDate=18/4/2013&id=14549&columnId=781 )

  Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
  Aπό μέρα σε μέρα
  (..) Ανησυχούν από τους ταξικούς αγώνες

  Σε επίδειξη αυταρχισμού, απειλών και συκοφαντίας ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα επιδόθηκε προχτές ο Αντ. Σαμαράς από το συνέδριο του «Εκόνομιστ». Ο κατ' εξοχήν εκφραστής του κυβερνητικού δόγματος «νόμος και τάξη», διαβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τους εκπροσώπους των εγχώριων και ξένων μονοπωλίων για την πυγμή του απέναντι στους ταξικούς αγώνες. «Δεν έχουν δίκιο κι όλοι όσοι φωνάζουν. Με φθαρμένα συνθήματα, με κραυγές μίσους, με "επαναστατική γυμναστική" καθημερινά στους δρόμους», ανέφερε προκλητικά, φανερώνοντας το μίσος της κυβέρνησης για τους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού. Τα παραπάνω συμπλήρωσε με συκοφαντίες ότι οι εργαζόμενοι «διώχνουν επενδύσεις» και «κλείνουν εργοστάσια», κραδαίνοντας το μαστίγιο της υποταγής των εργαζομένων στην εξαθλίωση για να αυξάνονται τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, για να κρύψει ότι το καπιταλιστικό κέρδος και η αναρχία στην παραγωγή ανοιγοκλείνει τα εργοστάσια σε ανάπτυξη και κρίση, πετώντας στο δρόμο εκατομμύρια εργαζόμενους.(..)

  (..) Καθόλου τυχαία, το πρώτο δείγμα έδωσε η κυβέρνηση όταν με εντολή του πρωθυπουργού τα ΜΑΤ χτύπησαν τον ηρωικό απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών. Ακολούθησαν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για την επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών. Οι απειλές για φυλάκιση απέναντι στους εργαζομένους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που έκαναν απεργία. Η ένταση της κρατικής καταστολής, των απειλών απέναντι στο κίνημα είναι προειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και όλων των αστικών κυβερνήσεων της ΕΕ. Οι Γάλλοι και Βέλγοι χαλυβουργοί στον μονοπωλιακό όμιλο «Arcelor Mittal» χτυπήθηκαν τον προηγούμενο Φλεβάρη στο Στρασβούργο από την αστυνομία κατά τη διάρκεια κινητοποίησης κατά των μαζικών απολύσεων που ανακοίνωσε η πολυεθνική. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 22/11/2012 ψήφισε έκθεση που προβλέπει τη λήψη «προληπτικών μέτρων» από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ για να αντιμετωπιστούν οι λαϊκοί αγώνες και κυρίως στο ενδεχόμενο αυτοί να ριζοσπαστικοποιηθούν. (..)

  (..) πέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής, αποτελεσματική απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο ενιαίος, οργανωμένος αγώνας των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, το στέριωμα της συμμαχίας τους, η ριζοσπαστικοποίηση της πάλης τους διεκδικώντας την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους σε συνδυασμό με την εναντίωση στην καταστολή των αγώνων. Για να βρίσκει τοίχο η κυβέρνηση και η εργοδοσία, να ακυρώνεται κάθε προσπάθεια ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού, ο αγώνας ενός κλάδου να είναι αγώνας όλων, για να σπάει την πυγμή της κυβέρνησης, να απαντάει αποτελεσματικά στην κατασταλτική της μανία. Σε αυτήν την κατεύθυνση χρειάζεται να δυναμώσουν τα χαρακτηριστικά των εργατικών λαϊκών αγώνων, με επόμενο σταθμό την 1η του Μάη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.
  Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή