Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Παρέμβαση του ΚΚΕ στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά για τις απειλές σε βάρος μεταναστών/Τα αδικαιολόγητα προσπαθεί να δικαιολογήσει η Ελληνική Αστυνομία


Παρέμβαση στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, την Τέταρτη, ένα 24ωρο μετά τις καταγγελίες που βγήκαν στο φως για την κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων σε βάρος μεταναστών που βρίσκονται στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Πειραιά – το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης- και τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε μετανάστης από αστυνομικό του Τμήματος. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Βαγγέλης Μαρούπας, γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Πειραιά του Κόμματος. Μαζί τους ήταν και ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Ασλάμ Τζαβέντ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες 9 μετανάστες από το Πακιστάν και 3 από το Μπαγκλαντές έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, από τις 18 Απρίλη. Την συγκεκριμένη μέρα, αστυνομικός διέκοψε την ώρα της προσευχής της ομάδας, πήρε έναν από τους μετανάστες ο οποίος θρηνούσε τον θάνατο της μητέρας του και τον ξυλοκόπησε μπροστά σε όλους. Στις 22 Απρίλη, δεύτερος αστυνομικός επιδόθηκε σε ύβρεις και απειλές σε έναν ακόμα μετανάστη της ομάδας.


Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον ταξίαρχο, κ.Διαμαντόπουλο, και τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος. Στη διάρκεια της συνάντησης καταγγέλθηκε από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ το γεγονός ότι οι μετανάστες κρατούνται ως εγκληματίες και κάτω από άθλιες συνθήκες, επειδή δεν διαθέτουν τα ανάλογα έγγραφα και αναδείχτηκε η αντιμεταναστευτική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με τον μετανάστη που σύμφωνα με τις καταγγελίες δέχτηκε τον ξυλοδαρμό. Όπως ανέφερε ο ίδιος στην αντιπροσωπεία: «Είχε πεθάνει η μητέρα μου και πάνω στην απελπισία μου είχα αυτοτραυματιστεί με κάρτα τηλεφώνου. Την ώρα της προσευχής ένας αστυνομικός με έβγαλε έξω από το κελί και αφού μου είπε ότι αυτά (δηλαδή τα τραύματα) μπορώ να στα κάνω και εγώ άρχισε να με χτυπάει με τα χέρια, μπροστά στα μάτια των υπολοίπων».

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον μετανάστη που δέχτηκε τις απειλές αστυνομικού. Όπως ανέφερε: «Μου είπε ο αστυνομικός ότι θα σου βάλω κατηγορίες που δεν πρόκειται να βγεις ποτέ από δω μέσα» και πρόσθεσε ότι ήταν «παρών» όταν είδε τον ξυλοδαρμό του συμπατριώτη του. «Δεν είμαστε ζώα, άνθρωποι είμαστε» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης ένα στοιχείο που αναδείχτηκε από τους επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης τα λέει όλα: «Η χωρητικότητα των κρατητηρίων είναι 140 άτομα τίγκα και έχουμε 315»!

Από την Διαμάντω Μανωλάκου επισημάνθηκε ότι δεν φτάνει που η αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και οι συνεχείς επιχειρήσεις - σκούπα έχουν μετατρέψει τα αστυνομικά τμήματα σε φυλακές, με τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, έρχονται να προστεθούν και τα κρούσματα της παραβίασης των στοιχειωδών δικαιωμάτων των μεταναστών και των βάρβαρων συμπεριφορών. Τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι στο πλευρό τους, έχει αναδείξει αυτά τα προβλήματα και στη βουλή, ενώ πρωτοστατεί για να δυναμώσει η συμπαράσταση από την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.


Τα αδικαιολόγητα προσπαθεί να δικαιολογήσει η Ελληνική Αστυνομία

Ανακοίνωση σχετικά με βίντεο που παρουσίασε διαδικτυακή σελίδα και στο οποίο φαίνεται ο άγριος ξυλοδαρμός μετανάστη από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ» και της «Άμεσης Δράσης», εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το περιστατικό έχει συμβεί στις 3 Γενάρη 2012 στην πλατεία Αμερικής, «όταν συνελήφθη αλλοδαπός γιατί ανέτρεπε κάδους απορριμμάτων, προξενούσε φθορές σε σταθμευμένα οχήματα και διατάρασσε την κοινή ησυχία». Μία μέρα μετά την ανάρτησή του στο διαδίκτυο, είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει ολοκληρωθεί.

Η ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα, επισημαίνει πως οι δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς που απεικονίζονται να χτυπούν, να βρίζουν και να κλωτσούν με μανία τον μετανάστη ο οποίος δεν αντιστέκεται, τους έχει τιμωρήσει πειθαρχικά με χρηματικό πρόστιμο ενώ εις βάρος ενός υπαιτίου αστυνομικού θα ασκηθεί προσφυγή από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, για επιβολή ανώτερης πειθαρχικής ποινής. Στην απάντησή της η Αστυνομία δεν κάνει λόγο ούτε γιατί δεν έχει ασκηθεί προσφυγή εναντίον του τελευταίου αστυνομικού ένα χρόνο μετά την έναρξη (ίσως και την ολοκλήρωση της ΕΔΕ) ούτε όμως και για τους δύο άνδρες με μαύρα ρούχα που ήταν δίπλα στους ένστολους και χτυπούσαν τον μετανάστη.
902

1 σχόλιο:

 1. ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=25/4/2013&id=14556&columnId=161 )

  (..) Οι φασίστες ξεπουλάνε λαό και τόπο

  (..)Υποκριτές ως το μεδούλι οι φασίστες, άλλα λένε στο λαό, άλλα πάνε και κάνουν πίσω από την πλάτη του στη Βουλή και αλλού, ακριβώς για να ξεπουλήσουν στα ξένα και ντόπια μονοπώλια, που πιστά υπηρετούν, τον πλούτο του λαού και του τόπου, υποστηρίζοντας ανοιχτά την κυβέρνηση στην τέτοια προσπάθειά της.

  Μήνες ολόκληρους οι νεοναζί με συγκεκριμένες αναφορές διαφήμιζαν ρωσικά και αμερικάνικα μονοπώλια της Ενέργειας να 'ρθούν να βάλουν χέρι στο φυσικό αέριο Ελλάδας και Κύπρου.

  Αναζητούν «στρατηγικό επενδυτή» να μπει στα πετρέλαια της Καβάλας, αποδέχονται την καταστροφική για τα λαϊκά συμφέροντα εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική με τη συμμετοχή ιδιωτών. Εκαναν προτάσεις εντός Βουλής στην κυβέρνηση πώς να ξεπουλήσει νησιά και νησίδες που ορέγονται οι μεγαλοκαρχαρίες.

  Κάνοντάς της πλάτες για να εκποιήσει τα πάντα, ουσιαστικά αποδέχτηκαν την τοποθέτηση ενός μεγαλοεπιχειρηματία στο τιμόνι του διαβόητου Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, φροντίζοντας να... απέχουν από τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή όπου τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν και καταψήφισαν.

  Συν το γεγονός ότι ακριβώς όπως συμφέρει τα αφεντικά, πασχίζουν να επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα ΕΕ/τρόικας και άλλων, ψάχνουν μεγαλοϊδιοκτήτες και εργολάβους για πάμφθηνους εργάτες, με 18 ευρώ μεροκάματο, δίχως ένσημο και ασφάλιση. Εχθροί του λαού, τραμπούκοι των μονοπωλίων, πρέπει να αποκαλύπτονται και να απομονώνονται με κάθε ευκαιρία. (..)Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή