Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Το φιδάκι ο Διαμαντής

-Κάποτε, μετά την πτώση της χούντας θα ήταν αδιανόητο όχι μόνον κάποιος να κάνει δημόσια προπαγάνδα υπέρ της, αλλά ακόμη και να δηλώνει ότι υπήρξε οπαδός της. Όσο για τους αθωωθέντες βασανιστές αυτοί έβρισκαν άσυλο υπό την προστασία εφοπλιστών εκτός Ελλάδας.

Σήμερα όχι μόνον παραχωρείται στον ΣΚΑΙ άπλετος τηλεοπτικός χρόνος στα πρωτοπαλίκαρα της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» , αλλά ταυτόχρονα αφαιρείται από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» του ίδιου συγκροτήματος των Αλαφούζων η ανακοίνωση των δημοσιογράφων της, οι οποίοι προς τιμή τους τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για αυτήν την προκλητική προβολή.

-Κάποτε παρά τις όποιες αντιρρήσεις μας, οι οποίες αν μη τι άλλο δεν μας στοίχιζαν την κομματική μας υπόσταση, γιορτάζαμε τις λήξεις των Συνεδρίων μας και την εκλογή των νέων οργάνων του κόμματος μας έχοντας την πεποίθηση ότι αυτό θα συμβάλει στην ενδυνάμωση του, στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος , στην πορεία προς το σοσιαλισμό.

Σήμερα αντί να γιορτάζουμε, θλιβόμαστε βλέποντας να παρεμποδίζεται να φτάσει μέχρι το Συνέδριο η όποια αντίρρηση, να εξαφανίζονται από τα ανώτερα όργανα του κόμματος, όλοι όσοι ψέλλισαν μια κάπως διαφορετική από εκείνη του καθοδηγητικού πυρήνα άποψη, ή ακόμη όσοι δεν στήριζαν αυτόν τον πυρήνα αρκούντως φανατικά, να διαπομπεύονται με τον πλέον βάναυσο τρόπο όλοι εκείνοι που εξέφρασαν ευθαρσώς τις αντιρρήσεις τους. Θλιβόμαστε, βλέποντας το κόμμα να επικυρώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την αυτοκαταστροφή του.
Γ. Ρούσης, "Το αλογάκι Ντιαμαντίνο", Ίσκρα

41 σχόλια:

 1. Οι "κ.Καθηγητές" που θέλουν να ηγηθούν της εργατικής τάξης, 'Όταν καταλάβουν πως στο κόμμα, δεν θα κάνουν "καριέρα", ότι το ΚΚΕ δεν είναι ο "βαστάζος" των μικροαστικών ονείρων τους,
  φεύγουν με καταγγελίες.
  Η δεξιά πορεία χρειαζεται "αριστερό άλλοθι".
  Συνήθως μετατρέπονται σε αντιΚΚεδες και στην πορεία γίνονται και ολίγον ΚΚΕδολόγοι

  Περισσότερα για τον κ.Καθηγητές και λοιπούς,
  στην ανάρτηση και σε σχόλια στο
  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8142.html )
  Κυνηγοί φαντασμάτων.Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Α, νοσταλγία του παλιού καλού παρελθόντος! Τι γλυκές αναμνήσεις κ. Καθηγητά! Πως τα φέρνει η μοίρα όμως και πέφτει μια μέρα ο ουρανός στο κεφάλι σε όσους ταυτίζουν την απελευθέρωση από το "ζωώδες βασίλειο της ανάγκης" με τη δουλειά που σου δίνει η αγορά και τη άνετη (αλήθεια για πόσους;) διαβίωση και την μικρή γαλήνια καθημερινότητα. Και μετά τι μένει παρά η αναπόληση και ο θρήνος για τον χαμένο παράδεισο και τη κατηφόρα του Θρύλου και της Πανάθα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πόσο χυδαίος μπορεί να καταντήσει αυτός ο άνθρωπος; Πόσο θλιβερός; ούτε από αυτόν δεν περίμενα τέτοιου τύπου παραβολή...

  Βασίλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απο την θεωρια και την ιδεολογια στην κατινια και το κουτσομπολιο. Οι καθηγηταδες κλαψουριζουν επειδη οι πληβειοι αποφασιζουν μονοι τους για το κομμα τους. Ξυδι. ΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Παρεμπιπτόντως προσέχοντας τα bold στο κείμενο παρατήρησα ότι έχει γούστο το πως στο "σήμερα" συμπαρατάσσονται τα εξής φαινόμενα: χουντικοί νοσταλγοί, χρυσαυγίτες και το σταλινικό σημερινό ΚΚΕ που καταπνίγει κάθε αντίθετη φωνή: 'βασανιστές' της χούντας- 'βαναυσότητα του ΚΚΕ. Να οι όροι-γέφυρα του Ρούση που ενώνει χούντα, Χ.Α. και ΚΚΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι "παρεμπιπτόντως"; Αυτό είναι ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ του κειμένου. Τα υπόλοιπα, περί ΑΕΚ, βάζελου και γάβρου και περί αλογακίου Ντιαμαντίνο είναι καθαρά για ξεκάρφωμα.

   Το όλο ζήτημα είναι να συνδεθεί η ανερυθρίαστη νοσταλγία για τη χούντα με το συνέδριο του ΚΚΕ, η Χ.Α με το ΚΚΕ, ο Αλαφούζος με την Παπαρήγα, κλπ κλπ.

   Διαγραφή
  2. Οι βασανιστές των ΕΑΤ-ΕΣΑ με τους βασανιστές του προσυνεδριακού, ο Καραμπέρης, ο Σταματόπουλος, ο Θεοφιλογιαννάκος και ο Μάλλιος με τον Μεντρέκα, τον Μαϊλη και τον Κουτσούμπα, ο Ρούσης με τους μάρτυρες της χούντας, κοκ.

   Διαγραφή
  3. Και φυσικά, όλα αυτά στο μουλωχτό, το "να σας πω τι σκέφτομαι τα βράδια όταν έχει πανσέληνο", το "μιλάμε στο υποσυνείδητο" (subliminal messages, ΚΚΕ=Χ.Α), και το συνειρμικό. Λογικό επιχείρημα δεν χρειάζεται, δεν επιχειρηματολογούμε, λέμε ρε παιδί μου, κάποιες σκόρπιες σκέψεις βάζουμε στο χαρτί για να εκφραστούμε.

   Textbook Goebbels.

   Διαγραφή
  4. Να του στείλω λινκ για Λαντόζ χωρίς συνταγή γιατρού;

   Εναλλακτικός τίτλος για το «Αλογάκι»:

   Αριστερή Μουνοκλαψίαση

   ΥΓ Αν είναι βαρύ, μην το ανεβάσεις.

   Διαγραφή
  5. Έχεις δίκιο! Απόλυτη ευθυγράμμιση με τη θεωρία του συνταγματικού τόξου με λαγό τον Ρούση.

   υγ.3 αράδες αναφορά στη χούντα, 4 αράδες στη Χ.Α ενώ 10 αράδες για ΚΚΕ.

   Διαγραφή
 6. http://mao.gr/kyprianou/ εσείς μιλάτε με το επαναστατικό ΑΚΕΛ με το οποίο έχετε και μεγάλη ταύτιση απόψεων και αφήστε το Ρούση να λέει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Porca miseria! Να είσαι τρολ, να είσαι και αποτυχημένο τρολ.

   "Η προηγούμενη ακόμη κυβέρνηση του ΑΚΕΛ ζήτησε να μπει στο μηχανισμό της ΕΕ για τη στήριξη των τραπεζών. Και είχε περάσει τα πρώτα 25 νομοσχέδια προετοιμασίας του μνημονίου με κάποιες μειώσεις μισθών, συντάξεων κλπ ανεξαρτήτως προθέσεων. Αρα το πρόβλημα προϋπήρξε, τουλάχιστον εκδηλώθηκε από το 2012. Δεν ευσταθεί ως αιτία το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που είχαν οι κυπριακές τράπεζες. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 4,5 δισ. ευρώ, ενώ η σωτηρία των κυπριακών τραπεζών απαιτεί πάνω από 17 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα πού χάθηκαν;"
   http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7355386&publDate=27/3/2013

   Διαγραφή
  2. "Μπορεί μια κυβέρνηση που διακηρύττει την πρόθεσή της να διαχειριστεί τον καπιταλισμό και την κρίση του μέσα από τις δομές της ΕΕ να διαπραγματευτεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων; Εδώ το παράδειγμα της Κύπρου ξεμπροστιάζει το ΣΥΡΙΖΑ. Ενα το κρατούμενο είναι η στάση του ΑΚΕΛ, που σαν κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε τη δανειακή σύμβαση και επί των ημερών του ψηφίστηκαν τα πρώτα νομοσχέδια. Ανεξάρτητα από διακηρύξεις και προθέσεις, ο συμβιβασμός στο πλαίσιο της ΕΕ δεν μπορεί παρά να είναι αντιλαϊκός και να ανοίγει το δρόμο για τα επόμενα μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι το «όχι» της κυπριακής Βουλής ήταν απάντηση στο κυρίαρχο μείγμα διαχείρισης που εφαρμόζεται στην Ευρωζώνη, ότι έκανε σκόνη τους εκβιασμούς, αύξησε τη διαπραγματευτική ισχύ της κυβέρνησης και έβαλε παρακαταθήκη για μια άλλη ΕΕ. "
   http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7353679

   Διαγραφή
  3. Φιλάκια από την ΚΟΒ ΚΚΕ Κύπρου (http://www.902.gr/sites/default/files/kypros_prok_25.3.2013.pdf), και την επόμενη φορά με τον κηδεμόνα σου και πιο διαβασμένος. Ιδιαίτερα σ' αυτό το μπλογκ.

   Διαγραφή
  4. Μάλλον εδώ ήθελες να παραπέμψεις ε; http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=359733


   Διαγραφή
  5. "ο Άντρος Κυπριανού διαπίστωσε μεγάλη ταυτότητα απόψεων και προσεγγίσεων μεταξύ ΚΚΕ και ΑΚΕΛ"

   Αφού το είπε ο Άντρος ρε Νίκο, έτσι θα ναι. Ο Μιζέριας τον εκτιμάει τον Άντρο. Αφού της πάστας του είναι. Της "αριστερής ενότητας" που λέμε;

   Διαγραφή
  6. Έτσι είναι. Το είπε και ο Άντρος, το έγραψε και με μεγάλα γράμματα και η Ελευθεροτυπία (ξέρεις ντε αυτή που την είχαν πάντα διπλωμένη μέσα από το ΠΡΙΝ οι απανταχού μίζεροι της τελευταίας δεκαπενταετίας), ε έτσι θα 'ναι. Το ότι όπου υπάρχει εκπρόσωπος του ΚΚΕ προβάλλεται το ΑΚΕΛ σαν κραυγαλέο και μνημειώδες παράδειγμα πολιτικής, και ιδεολογικής αποτυχίας είναι δευτερεύον.

   Διαγραφή
 7. Το διαλύσατε στην κριτική το ΑΚΕΛ. Πω,πω!!!
  "ανεξαρτήτως προθέσεων" Πρέπει να είχε καλές προθέσεις το ΑΚΕΛ όταν ψήφιζε τους 25 μνημονιακους νόμους, εγώ σας πιστεύω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κακομοίρη μου...κοιμήσου εσύ, κοιμήσου και η τύχη σου δουλεύει...

   Διαγραφή
  2. @ Μιζέριας: Παρατήρησα ότι δεν είσαι good sport όταν γίνεσαι ρεζίλι.

   Πήγαινε σπαμ να αποκτήσεις καλύτερη αθλητική νοοτροπία.

   Διαγραφή
  3. Να το επαναλάβω μήπως εντυπωθεί στο μυαλό των οπαδών και των μελών τού μεγάλου αυτού κόμματος τής αριστερής ελληνικής ανάτασης και κάμψης τού κορμού προς τα δεξιά και χαλαρώστε και επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές για να βγείτε κυβέρνηση:

   http://solidarite-internationale-pcf.over-blog.net/article-trois-deputes-du-pge-dont-jean-luc-melenchon-votent-au-parlement-europeen-une-resolution-de-cohn-b-117325831.html?utm_source=feedly

   η πρόταση [Κον-Μπεντί] για «νομιμοποίηση της παρουσίας Τουρκοκυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο [παρατηρητές] και την έναρξη εμπορικών σχέσεων» ψηφίστηκε μεταξύ άλλων και από τον Μελανσόν και τον Κλούτε τού Λίνκε.

   Δήλωση από ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ή θάφτηκε το θέμα;

   Διαγραφή
  4. Δεν το κατέγραψα την πρώτη φορά λόγω εξάντλησης από κωλοεβδομάδα. Έχουμε ελληνική ανακοίνωση, ξέρει κανείς;

   Διαγραφή
  5. Μεθοδεύσεις στο Κυπριακό και ρόλος του ...Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

   Στο πλαίσιο της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, αναφορικά με το Κυπριακό, η ομάδα των Πρασίνων, εκ μέρους της οποίας ο Ντανιέλ Κον Μπετίτ κατήγγειλε την ΕΕ γιατί δεν πίεσε την Κύπρο για επανένωση, κατέθεσε τροπολογία στην οποία ζητά από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης «να καλέσει δύο παρατηρητές να εκπροσωπήσουν την τουρκοκυπριακή κοινότητα στο Ευρωκοινοβούλιο, ενόψει των επόμενων ευρωπαϊκών εκλογών το 2014». Η τροπολογία απορρίφθηκε με 412 ψήφους κατά (μεταξύ των οποίων του ΚΚΕ) και 135 υπέρ, μεταξύ των οποίων και πρωτοκλασάτα στελέχη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς όπως ο Ζαν Λικ Μελανσόν (υποψήφιος με το Μέτωπο της Αριστεράς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές) και ο Γιουνούς Ομαρζέ από τη Γαλλία καθώς και ο ευρωβουλευτής της γερμανικής Die Linke, Ζίργκιν Κλούτε, αποδεικνύοντας στην πράξη ποιος προωθεί την ντεφάκτο διχοτόμηση της Κύπρου με την αναγνώριση του ψευδοκράτους και την άσκηση πιέσεων για ένα νέο «σχέδιο Ανάν».

   Στα όσα εγκρίθηκαν, με δεδομένο ότι η ΕΕ προωθεί μαζί με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, σε συνεργασία με την Τουρκία, «λύση» στη βάση του «σχεδίου Ανάν», επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας και την οικονομική συγκυρία την οποία βιώνει το νησί, το Ευρωκοινοβούλιο υποστηρίζει ότι η Άγκυρα «έχασε μια σημαντική ευκαιρία προκειμένου να αρχίσει μια διαδικασία δέσμευσης και ομαλοποίησης των σχέσεων με την Κύπρο, κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ».
   http://www.902.gr/eidisi/eyrovoyli/14979/toyrkia-eyropaiki-enosi-eyhologia-anafores-gia-stratigiki-synergasia-kai-sto

   Διαγραφή
  6. Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/03/2012
   ( http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=675949 )
   Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διατήρησε τον κυπριακό λαό έξω από τη μέγκενη τρόικας - ΔΝΤ
   Παράδειγμα για την Ελλάδα ο Χριστόφιας μας λέει ο Αλέξης.

   Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/08/2011
   ( http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=633517 )
   Η Κύπρος επιμένει διαφορετικά

   Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/12/2012
   ( http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=734473 )
   Μνημόνιο και Μνημόνιο

   11 ΙΟΥΝ 2012
   ( http://politischios.gr/parembaseis/akel-os-paradeigma-gia-syriza )
   Το ΑΚΕΛ ως παράδειγμα για το ΣΥΡΙΖΑ

   Ημερομηνία ανάρτησης: 22 Σεπτεμβρίου 2012.
   ( http://www.politis-gr.com/?p=35999 )
   ΑΚΕΛ: «Αντέγραψαν» την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ;

   22/9/2012
   ( http://www.inews.gr/253/syriza-kanto-opos-to-akel.htm )
   "ΣΥΡΙΖΑ: ΚΑΝ’ΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΚΕΛ!

   ( http://erascy.blogspot.com/2012/01/blog-post_23.html )
   Είναι το ΚΚΕ πρότυπο για την κυπριακή Αριστερά;

   Ημερομηνία δημοσίευσης: 09/12/2012
   ( http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=735377 )
   Η Κύπρος διαπραγματεύεται σθεναρά την ένταξή της στο Μνημόνιο
   Του Σπύρου Λαπατσιώρα


   ( http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11356:kipros-mnimonio&catid=81:kivernisi&Itemid=198 )
   Γ. ΛΙΛΛΗΚΑΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΛΙΡΑ !
   Το Ίσκρα σπρώχνει όλο και πιο ανοιχτά τον ακροδεξιό Λιλλήκα:


   Αυτά λοιπόν για το τι έγραφαν για ακελ-χριστοφια, συριζα και λοιποί ακόλουθοι της σοσιαλδημοκρατίας.
   'Ολα τα ποιο πάνω λινκς από σχόλια στο ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/lenin-reloaded.html ). Ilief

   Διαγραφή
  7. Κριτική στο ΑΚΕΛ για σκεπτικό-πολιτική ΚΚ Γαλλίας Ιταλίας
   Κριτική σε "Κυβέρνηση της αριστεράς" λέγεται στην καθιμιλουμένη

   Κυριακή 4 Νοέμβρη 2012
   ( http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7123597 )
   ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
   Ανέδειξε τη διαπάλη για τους δύο δρόμους ανάπτυξης

   (..)Υπάρχουν δύο δρόμοι, ο ένας είναι αυτός που ακολουθείται σήμερα, δηλαδή ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και ο άλλος είναι ο σοσιαλιστικός δρόμος, που προτείνει το ΚΚΕ. Σήμερα, υπάρχει μια τεράστια εμπειρία, δεν υπάρχει αριστερή ή δεξιά διαχείρισης του καπιταλισμού. Υπάρχει η πείρα, τα Κομμουνιστικά Κόμματα έκαναν κυβέρνηση με τον Μπρόντι, στη Γαλλία το Κομμουνιστικό Κόμμα μπήκε στην κυβέρνηση Ζοσπέν, στην Κύπρο σήμερα το ΑΚΕΛ θέλει να φέρει το σοσιαλισμό, βρέθηκε να έχει την κυβερνητική εξουσία, ποιο είναι το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα είναι η ίδια κατάσταση.

   Εάν δε λυθεί το θέμα της εξουσίας και όχι της κυβέρνησης, εκεί που θα καταντήσεις είναι η ονομαζόμενη "κυβερνώσα αριστερά". Η ΔΗΜΑΡ είναι το παράδειγμα. Αρα, όσοι προσπαθούν να παγιδεύσουν τον ελληνικό λαό στο δίλημμα της αριστερής κυβέρνησης, που θα αναλάβει να κάνει ανθρώπινο τον καπιταλισμό, προσφέρουν τη χειρότερη υπηρεσία.(..)Ilief

   Διαγραφή
 8. Τι φιδάκι, ρε Αντώνη. Μαύρο φίδι κολοβο-τομημένο. Η σημειολογία του βρωμάει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Είναι τουλάχιστον αστείο να προσάπτεται στο ΚΚΕ του "καμμία συμμετοχή σε καμμία καπιταλιστική κυβέρνηση" η κατηγορία για ομοιότητα με το ΑΚΕΛ σε οποιοδήποτε επίπεδο, δε νόμιζετε κύριοι;  metalorixos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πήγαινει εδή να θαυμάσεις τι είπε σήμερα ο Λαοπρόβλητος Ηγέτης

  http://left.gr/news/alexis-tsipras-shedio-skliris-diapragmateysis-kai-sygkroysis

  «κάποιοι πίστεψαν ότι ο κίνδυνος για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα θα ήταν μία πιθανή αντι-μνημονιακή κυβέρνηση, μία πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν αφελείς όσοι το πίστεψαν αυτό.(...)"

  Σήμερα στο ξενοδοχείο Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ σε εκδήλωση του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου.

  Μεταξύ άλλων:

  "υπάρχει κίνδυνος αφελληνισμού των τραπεζών"

  "Δεν έχουμε ούτε ρεβανσιστική διάθεση απέναντι σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες"

  "θα αξιοποιήσουμε τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και βεβαίως ένα σημαντικό κλάδο που είναι η ναυτιλία, ο οποίος πρέπει να στηριχτεί"

  "Πιστεύω ότι η δημιουργία στη Γερμανία ενός συντηρητικού κόμματος από τα σπλάχνα της αστικής τάξης της Γερμανίας υπέρ της επιστροφής στο μάρκο θα είναι μια αρνητική εξέλιξη για την Ευρώπη, για τη Γερμανία και για εμάς." (Γερμανοί τη Μέρκελ κ τα μάτια σας)

  "Κάποιοι αισιοδοξούν ότι, αν κόψει κάποιο κομμάτι από τους Φιλελεύθερους, τότε η κ. Μέρκελ θα αναγκαστεί να κάνει κυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους, και άρα θα υπάρξει αλλαγή στην οικονομική πολιτική. Έχω την εκτίμηση ότι όταν στην κοινωνία υπάρχει ένα κόμμα που τραβάει προς συντηρητικότερες θέσεις, που τραβάει προς πιο εθνοκεντρικές θέσεις, πιο αντιευρωπαϊκές, παρασύρει συνολικά την πολιτική προς αυτή την κατεύθυνση." (κόπασε ο άνεμος της σοσιαλδημοκρατίας-είπαμε τη Μερκελ κ τα μάτια σας)

  " Θεωρώ και θέλω να κλείσω μ’ αυτό ότι είναι εθνική υπόθεση όχι απλά μιας νέας λαϊκής πλειοψηφίας ή μόνο των εργαζόμενων η διεκδίκηση μιας νέας στρατηγικής διαπραγμάτευσης." (Τι να την κάνεις τη νέα λαϊκή πλειοψηφία, τι να τους κάνεις τους εργαζόμενους όταν δεν έχεις μαζί σου τους κροίσους)

  raven

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα στελέχη της υγειούς επιχειρηματικότητας, των "οικολογικών" και ανθρωπιστικών "ευαισθησιών" λένε και άλλα

   ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=25/4/2013&columnId=1761 )


   ( ..) «ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ»: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως κάποιοι πυροβολισμοί μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μιας ολόκληρης χώρας και το νέο μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου την ίδια στιγμή που για την οικονομική καταστροφή δεκάδων συνανθρώπων μας που καλλιεργούν φράουλες φαίνεται πως δεν δίνεται η δέουσα σημασία, αντιθέτως κάποιοι βιάστηκαν να τις βαφτίσουν ματωμένες» (από την ανακοίνωση των γεωτεχνικών / στο ILIALIVE) (..)


   ( .. ) Εκεί, στην Ηλεία, μετά την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτυρήθηκε, γιατί συκοφαντούνται οι φραουλάδες βγήκαν και οι γεωτεχνικοί «αγανακτισμένοι», γιατί «κάποιοι πυροβολισμοί» χάλασαν το κλίμα. Κατανοητοί. Και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ανάμεσα στους φραουλάδες φιγουράρουν και στελέχη του κόμματός της («λέγε με Λαϊνά»), και οι γεωτεχνικοί καθώς σε μια κρίσιμη φάση κάνουν καθαρό ότι επιλέγουν να συνδέσουν την ύπαρξή τους με τα κέρδη των συγκεκριμένων καπιταλιστών.

   Αυτό που δεν κατανοούμε είναι γιατί η αγωνία ορισμένων για τα καπιταλιστικά κέρδη πρέπει να γίνει και αγωνία μιας κοινωνίας την οποία οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό κάθε απόχρωσης απομυζούν όπως ακριβώς η βδέλλα όταν της αφήνεις περιθώριο να υπάρχει. ( .. )


   Γιατ την στάση στελεχών του Συριζα για Μανωλάδα στο ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/blog-post_23.html ).Ilief

   Διαγραφή
 11. Ποιό ακελ και ποιός κυπριανού ρε μιζέρια; Εδώ να πούμε στέλνουν συγχαρητήρια από το κκ κίνας στο δεκανίκι του συστήματος. Εμ δεν τα λένε δεν τα γράφουνε γι'αυτό τα γράφω μόνος μου:

  http://902.gr/eidisi/19o-synedrio-kke/15373/hairetistirio-minyma-toy-kk-kinas

  Τώρα για τον Ρούση θα έλεγα ότι πρόκειται απλώς για το πρώτο του άρθρο ως μέλος της ΟΑΚΚΕ πλέον (δύσμοιρη πανάθα, από τους ρωσόδουλους στους λαφαβανόδουλους), δυστυχώς όμως νομίζω πως ο Αντώνης έχει απόλυτο δίκιο. Ο μέσος αναγνώστης της ελευθεροτυπίας θα ξεκινήσει από την μπάλλα, θα πάει στο μικροαστικό "τόσα χρόνια διάβασμα κι ούτε μια δουλειά της προκοπής" (εδώ δείχνει τα δόντια του ο μαρξιστής Ρούσης, ταξική ανάλυση του εκπαιδευτικού συστήματος, όχι αστεία), και κάπου εκεί θα θυμηθεί και την φλόγα που καίει μέσα του για να το παίξει αντιφασίστας και αντικομμουνιστής ταυτόχρονα.

  Κι αυτός ο άνθρωπος πέρασε από ΚΜΕ. Έσπειρα δράκους και θέρισα ψύλλους λοιπόν; Μπα, πολύ επιεικής ήσουν Κάρολε, οι δράκοι ψόφησαν χρόνια τώρα, μόνο οι σαύρες μας έμειναν.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και που να πούμε για τον χαιρετισμό του ΚΚΡΟ προς το ΚΚΕ

   Μόνο που ο "Ρ" αποκαλύπτει την σοσιαλδημοκρατική στάση του Ζιουγκάνοφ.
   ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7406420&publDate=23/4/2013 )
   (..) ΡΩΣΙΑ
   Ισχυρές αυταπάτες «κεντροαριστερής» διαχείρισης

   Η πτώση των ρυθμών ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε στο ρωσικό Κοινοβούλιο την περασμένη Παρασκευή. Ο Πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, σημείωσε πως η βιομηχανική παραγωγή από ρυθμούς ανάπτυξης 8,2%, που είχε το 2010, έπεσε στο -2%, εκτιμώντας πως η Ρωσία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κρίσης, το οποίο έρχεται στο φόντο της ένταξης της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), που έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες σε μια σειρά σημαντικούς κλάδους της ρωσικής οικονομίας.

   Ο Πρόεδρος του ΚΚΡΟ εκτίμησε πως πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός «γκανγκστερικού, επιθετικού, κερδοσκοπικού καπιταλισμού, φιλελεύθερης ροπής, που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια» στη Ρωσία. Ταυτόχρονα, έσπειρε αυταπάτες πως «μια νέα κυβερνητική ομάδα, με νέα πολιτική και στρατηγική», μια «κεντροαριστερή κυβέρνηση, εθνικών συμφερόντων και λαϊκής εμπιστοσύνης», θα μπορέσει να βγάλει τη Ρωσία από την επερχόμενη οικονομική κρίση.

   Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΡΟ τάσσεται ανοιχτά υπέρ της συγκρότησης «κεντροαριστερής κυβέρνησης», ενώ στο παρελθόν η αστική τάξη της Ρωσίας είχε χρησιμοποιήσει μια τέτοια «κεντροαριστερή» κυβέρνηση (και με στελέχη του ΚΚΡΟ), για να βγάλει τη χώρα από την καπιταλιστική κρίση, μεταφέροντας τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους.

   Εκείνη η κεντροαριστερή κυβέρνηση των Πριμακόφ - Μασλιουκόφ (Σεπτέμβρης 1998 - Μάης 1999), όσο και η σημερινή τοποθέτηση του ΚΚΡΟ για συγκρότηση ανάλογης κυβέρνησης, έχει δεχτεί τη σφοδρή κριτική του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ), που θεωρεί πως οι κομμουνιστές ακυρώνουν το λόγο ύπαρξής τους όταν συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης του καπιταλισμού και μάλιστα από κυβερνητικές θέσεις. (..)Ilief

   Διαγραφή
 12. "Χωρίς την Ελλάδα και την Κύπρο δεν υπάρχει Ευρώπη, χωρίς την Ελλάδα και την Κύπρο θα είναι μια Ευρώπη που θα έχει χάσει τον ένα πνεύμονά της."

  http://www.avgi.gr/article/227875/tora-koureuoun-kai-ta-tameia-

  Τολμώ να προσθέσω ότι η Ευρώπη, χωρίς Ελλάδα και Κύπρο, θα είναι σαν να της αφαίρεσαν και ένα νεφρό...

  "γλίτωσα απ' τις τίγρεις και με φάγαν οι κοριοί"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. "-Κάποτε περιμέναμε νάρθουν οι Κυριακές, πηγαίνοντας να απολαύσουμε το «μπαλέτο της εργατικής τάξης», δηλαδή βλέποντας το Θρύλο, το Βάζελο, ή το Δικέφαλο. Ξεφεύγαμε έτσι έστω για λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας, και ξεχνούσαμε τα προβλήματα μας. Σήμερα που τόχουμε πιο πολύ από ποτέ ανάγκη, πάμε και βλέπουμε έναν Ολυμπιακό που δεν βλέπεται, ένα Βάζελο που με 37 βαθμούς πίσω του πανηγυρίζει επειδή απέσπασε ισοπαλία από αυτόν τον αξιοθρήνητο Ολυμπιακό , και αλλοίμονο μια ιστορική και μεγάλη ΑΕΚ να κινδυνεύει να πέφτει κατηγορία."

  Ενω αν είχαμε να βλέπουμε το Messi θα είχαμε ένα απάγκιο ... Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι γνωστό και στο Ρούσση ότι η μανία της παρτίδας την Κυριακή γιγαντώθηκε συστηματικά και ενσταλλάχθηκε στη συνείδηση του πόπολου (του μισού, έστω) για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία απο το καθεστώς της φασιστικής δικτατορίας στην Ιταλία (κάπου 2000 παιότερα προσφέρονταν ψυχαγωγικά θεάματα (πραγματικά reality show) με ελέφαντες που πατούσαν δούλους, αλλά αυτό συνέβαινε σε περίοδο άνθισης της οικονομίας όταν ο Πομπηίος διηξήγαγε τους θριάμβους του στη Ρώμη). Καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρχουν βίτσια (και είναι ανθρώπινο) να μην μπορεί κάποιος να μην είναι οπαδός ποδοσφαίρου, αλλά είναι ουδόλως συνετό να χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα σε πολιτική, ας την πούμε έτσι, ανάλυση. Αντίθετα θα έπρεπε να χαίρεται αν το πόπολο δεν το έριχνε στα γήπεδα με την αφορμή που οι "αγαπημένες" του ομάδες σέρνονται στο χόρτο, και το θέαμα δεν αξίζει για να "ξεφεύγουμε" από την καθημερινότητα, όπως δηλώνεται. Αλλά ευτυχώς γι αυτόν υπάρχει και το Champions league! (Μα τη πίστη μου δεν το περίμενα ποτέ να δω το Ρούσση να στενοχωριέται που είδε τον Carnera να πέφτει στο καναβάτσο!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Από Κάουτσκι.. Τυρίμος

  Βασίλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε 2 λέξεις. Αυτό ακριβώς κατάντησε

   Κ.Α

   Διαγραφή
 15. καθηγητης με απωλεια μνημης συν τοις αλλοις
  Η Εθνικη Παραταξη τι ποσοστο ειχε παρει στας εκλογας του 1977 ?

  Σε μερικους ανθρωπους ο αντικομμουνισμος εχει μετατραπει σε ψυχωση/ Δεν ειναι τυχαιο οτι ο Ρουσης σχεδον σε καθε αρθρο του επτιθεται στο ΚΚΕ. Πλεον ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσια εμμισθη η αποτελεσμα του διαταραγμενου μυαλου του ελαχιστη σημασια εχει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Κρίμα...και είχα σε μια άλφα υπόληψη το θεωρητικό του έργο
  δυστυχώς η ταχύτατη μετάλλαξη του αριστερού οπορτουνισμού σε αριστερό δεκανίκι του σύριζα (καθαρά αστικού κόμματος πλέον), αφήνει λίγα περιθώρια για οποιαδήποτε ακόμα και τακτική συνεργασία μαζί τους.

  την ενότητα και την κοινή δράση δεν την χαλάει το ΚΚ, τη χαλάνε όσοι ξεπουλιούνται για ένα γραφείο και 2 εκδόσεις στην αστική τάξη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. http://www.youtube.com/watch?v=xM48A5S40Pc

  H πιο επαναλαμβανόμενη αοριστολογία οποιουδήποτε αντιστέκεται στον καπιταλισμό ή στο εποικοδόμημά του είναι η εξής : "πρέπει να αλλάξουμε πρώτα σαν άτομα, να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε".

  Το συναντάς σε όλους. Σε φασίστες, σε τραγοπαπάδες, σε ρεφορμιστές, σε ανθρώπους που θέλουνε πίσω τα κλεμμένα. Το μόνο που δεν αγγίζουνε, είναι οι σχέσεις ιδιοκτησίας, ο τρόπος παραγωγής κλπ.

  1. Γιατί έγινε μεγάλη αντικομμουνιστική προπαγάνδα από την Αμερική και από δεξιά πλευρά, οπότε ο άλλος τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας-οικονομίας ταυτίζεται με σφαγές.
  2. Γιατί Πουλαντζάδες, Καστοριάδηδες και Ρούσηδες ασκούνε κριτική σε πράγματα που δεν υπάρχουν, καταλήγοντας στο ίδιο ακριβώς πράγμα που καταλήγει κι ο Ρούσης κι ο Χριστόδουλος. Η κριτική από αριστερά, καταλήγει στα ίδια σκατά με τον τραγόπαπα τον φιλοχουντικό.

  "Ας πάψουμε λοιπόν σε όλους τους τομείς να εθιζόμαστε στο υπάρχον και ας επιδιώξουμε την ανατροπή του.

  Ας πάψουμε να αντιδρούμε σαν εκείνο το αλογάκι, τον Ντιαμαντίνο, στο οποίο αναφέρεται ο Γκράμσι, το οποίο επειδή είχε γεννηθεί μέσα σε ένα ορυχείο, από μια φοράδα που μετέφερε κάρα με μεταλλεύματα, του ήταν αδιανόητο να διανοηθεί ότι θα μπορούσε να ζήσει ελεύθερο στα λιβάδια υπό το φως του ήλιου."

  Πώς αλλάζει αυτό Ρούση; Το ξέρεις πώς και το πολεμάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εκείνο που χρειάζεται είναι επιβράδυνση, χρόνος για ανάλυση. Για «κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής» μιλούσαν και οι γάλλοι φασίστες και τεχνοκράτες στο μεσοπόλεμο. Και οι μεν και οι δε με τον όρο «κοινωνικοποίηση» εννοούσαν την ταξική συνεργασία [«δημιουργία ενός ελκυστικού συστήματος διμερών αμοιβαίων συμφωνιών και συλλογικών συμβάσεων ανά βιομηχανικό κλάδο για τη ρύθμιση των όρων εργασίας και παραγωγής»] --- με το κράτος σε ρόλο «διαιτητή» [ο διαιτητικός ρόλος δεν απέκλειε την κρατική βία]. Αυτά σε επίπεδο ιδεολογίας και προπαγάνδας. Οι πραγματικές στοχεύσεις ήταν άλλες. Αυτό το σχήμα χρησιμοποιήθηκε μεταπολεμικά για τη «αναμόρφωση» τού γερμανικού και μετέπειτα ευρωπαϊκού συνδικαλιστικού συστήματος. Ακολουθώντας το παράδειγμα τού Πιπί, μπορεί και ο Ρούσης αύριο να αρχίσει να μιλάει για «κοινωνικοποιήσεις». Από μόνο του αυτό δεν μας λέει τίποτε.

   Διαγραφή
 18. του αφιερώνω 2 άσματα έτσι για να πάρει μαθήματα μαρξισμού που τα ξέχασε από κάποιον που δεν είναι καν μαρξιστής αλλα μάλλον τα ξέρει καλύτερα:

  http://www.youtube.com/watch?v=4Ou-6A3MKow
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2pOl8MlVveA#!
  saronida

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ο πιο ταιριαστός σύντομος τίτλος ανάρτησης ever.

  ΑπάντησηΔιαγραφή