Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Μάκης Νοδάρος, ή όταν στην Ελλάδα υπήρχε ακόμα ανεξάρτητη αστική δημοσιογραφία

31 Μαρτίου 2008: "Νέα Μανωλάδα Ηλείας: Φράουλες και αίμα"
10 Απριλίου 2008: "Ηλεία: Ολοι γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν"
11 Απριλίου 2008: "Έκρυψαν την αθλιότητα"
13 Απριλίου 2008: "Οι φράουλες της κλοπής"
21 Απριλίου 2008: "Φράουλες και αίμα"
22 Απριλίου 2008: "Αμαρτωλές ιστορίες φραουλάδων σε βάρος εργατών γης"
24 Απριλίου 2008: "Οι 'άθλιοι' της Νέας Μανωλάδας"
12 Μαϊου 2008: "Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Νέα Μανωλάδα"
23 Οκτωβρίου 2008:

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

23 Οκτωβρίου 2008

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με αγανάκτηση την άνανδρη, ύπουλη και εγκληματική επίθεση κατά του συναδέλφου της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», Μάκη Νοδάρου.

Ο συνάδελφος δέχθηκε απρόκλητη επίθεση και υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από δύο άγνωστους άνδρες, που του είχαν στήσει «καρτέρι» έξω από το σπίτι του και οι οποίοι, μετά την αποτρόπαια πράξη τους, διέφυγαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα κλέβοντας και τη συσκευή του τηλεφώνου του.

Οι συνθήκες της άγριας επίθεσης δείχνουν, ότι στόχος των δραστών ήταν η ζωή του συναδέλφου και η τρομοκράτηση των δημοσιογράφων, που επιμένουν, ασκώντας το λειτούργημά τους, να ερευνούν και να αποκαλύπτουν την αλήθεια, χωρίς να φοβούνται εκείνους που θέλουν να τους κάνουν να σιωπούν... Άλλωστε, ο συνάδελφος Μάκης Νοδάρος χαρακτηρίζεται από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του, εμμένοντας στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Η ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον συνάδελφο, διαμαρτύρεται έντονα και απαιτεί να κινητοποιηθούν όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί που υποχρεούνται να βρουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τόσο τους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της άνανδρης επίθεσης, δηλώνοντας, απερίφραστα, την πίστη της στην προάσπιση της ελευθεροτυπίας, της πολύπλευρης και αληθινής ενημέρωσης, στην οποία έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης της χώρας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΠΟΕΣΥ : Εγκληματική επίθεση
Πέμπτη 23 Οκτ 2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει την άνανδρη και δολοφονική επίθεση που δέχθηκε σήμερα το πρωί, έξω από το σπίτι του, ο συνάδελφος Μάκης Νοδάρος, ανταποκριτής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στο νομό Ηλείας και συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Ιόνιον Fm».

Είναι προφανές ότι ο αποκαλυπτικός χαρακτήρας των ρεπορτάζ του συναδέλφου, η μαχητικότητα του και η ασυμβίβαστη προσήλωση του στην αλήθεια και στον έλεγχο της κάθε μορφής εξουσίας, ενοχλούν κύκλους που επιδιώκουν, ακόμα και με την συνδρομή ανθρώπων του υποκόσμου, να τον φιμώσουν και να τον εκφοβίσουν. Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ζητεί από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να ερευνήσουν σε βάθος το περιστατικό και να βρουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της εγκληματικής επίθεσης. Απαιτεί, επίσης, την προστασία του συναδέλφου και την διασφάλιση του δικαιώματός του ελεύθερα και ανεμπόδιστα να ασκεί το λειτούργημά του.


ΕΣΗΕΠΗΝ Επίθεση κατά του Μάκη Νοδάρου 23 Οκτωβρίου 2008

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταδικάζει την άνανδρη και δολοφονική επίθεση που δέχθηκε σήμερα το πρωί, έξω από το σπίτι του, ο συνάδελφος Μάκης Νοδάρος, ανταποκριτής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στο νομό Ηλείας και συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Ιόνιον Fm».

Δυο άγνωστοι άνδρες έστησαν καρτέρι στον συνάδελφο, τον ξυλοκόπησαν άγρια και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα.Είναι προφανές ότι ο αποκαλυπτικός χαρακτήρας των ρεπορτάζ του συναδέλφου, η μαχητικότητα του και η ασυμβίβαστη προσήλωση του στην αλήθεια και στον έλεγχο της κάθε μορφής εξουσίας, ενοχλούν κύκλους που επιδιώκουν, ακόμα και με την συνδρομή ανθρώπων του υποκόσμου, να τον φιμώσουν και να τον εκφοβίσουν.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές της Ηλείας να ερευνήσουν σε βάθος το περιστατικό και να καταλογίσουν ευθύνες εκεί που πρέπει. Απαιτεί, επίσης, την προστασία του συναδέλφου και την διασφάλιση του δικαιώματος, του ελεύθερα και ανεμπόδιστα, να ασκεί το λειτούργημα του.

Οι μαφιόζικες τακτικές και η στρατολόγηση «μπράβων» δεν κάμπτουν το φρόνημα των δημοσιογράφων. Απεναντίας χαλυβδώνουν την πίστη τους υπέρ της αποκάλυψης της αλήθειας και μετατρέπονται σε μπούμερανγκ έναντι όσων τις υιοθετούν.

Είναι απαράδεκτο σε μια ευνομούμενη Πολιτεία οι δημοσιογράφοι να πέφτουν θύματα εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου και να πληρώνουν με αίμα την αμετακίνητη και αταλάντευτη άσκηση των καθηκόντων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου