Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Λαϊκή-Μικροεπεισόδια έξω απ' τη Βουλή-Κύπρου-Εκπέμπει SOS

Λαϊκή Τράπεζα: Μικροεπεισόδια έξω από τη Βουλή!

Επεισόδια έξω από τους χώρους όπου στεγάζεται η Βουλή σημειώθηκαν λίγο μετά τις 17:30.

Αγανακτισμένοι-απελπισμένοι υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας στο άκουσμα του νέου ότι διαλύεται ο τραπεζικός οργανισμός τους και ότι απολύονται 500 υπάλληλοι (βέβαια η Κ.Τ.Κ. το διαψεύδει) μετέβησαν για διαδήλωση στη βουλή.

Δεν αποφεύχθηκαν οι μικροσυμπλοκές μεταξύ αγανακτισμένων και αστυνομικών.

Κάποιοι έσπασαν τον κλοιό και κατευθύνθηκαν προς την είσοδο της Βουλής, ωστόσο ανακόπηκαν από τα εκεί όργανα της τάξης. Ζητούσαν από τους αστυνομικούς να περάσουν εντός του κτηρίου.

Οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές, αφού βίωνες τον πόνο ανθρώπων που απελπίζονται. Kάποιοι απ' αυτούς ήταν μουδιασμένοι, δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν.

Λίγο αργότερα μεταδόθηκε επίσημα από την εκπρόσωπο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Αλίκη Στυλιανού, η πληροφορία ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων. Στη δήλωση-διάψευσή της είπε πως με τον όρο «αναδιάρθρωση τράπεζας» δεν σημαίνει κλείσιμό της.

24hcom.cySOS εκπέμπει η Τράπεζα Κύπρου

Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε οριακή και εύθραυστη κατάσταση. Η επόμενη κίνηση μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια ή καταστροφική.

Γι’ αυτό και μέσα στα πιεστικά χρονοδιαγράμματα που μας επιβλήθηκαν, οφείλουμε να ζυγίσουμε προσεκτικά τις επιπτώσεις της όποιας λύσης επιλέξουμε.

Είναι επιτακτικό να προχωρήσουμε άμεσα στη συνομολόγηση μιας συμφωνίας με το Eurogroup, η οποία, μεταξύ άλλων, θα διασφαλίζει την παροχή συνεχούς ρευστότητας προς τις κυπριακές τράπεζες, ούτως ώστε να σωθεί η κυπριακή οικονομία. Η “υπαλλακτική” επιλογή που είναι η διάλυση κυπριακών τραπεζών, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου. Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία εάν, συνειδητά ή λόγω καθυστέρησης, επιτρέψουμε την υιοθέτηση του σεναρίου αυτού που με μαθηματική ακρίβεια δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας στο μέλλον.

Απευθύνουμε έκκληση προς την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να καταλήξουν και να υιοθετήσουν άμεσα ένα σχέδιο που θα οδηγήσει σε μια συμφωνία με το Eurogroup και το οποίο θα σώζει την κυπριακή οικονομία και θα διασφαλίζει το μέλλον της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου