Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Παρακαλείται ο Αλέξης Τσίπρας να μην κλέβει ιδέες απ' το Lenin Reloaded!

Ο λαός μίλησε λοιπόν: Να ξανακάνουμε εκλογές. Να στείλουμε άλλον να το αναδιαπραγματευτεί. Κάποιον που να τα λέει καλύτερα. Κάποιον με καλύτερο μαλλί. Κάποιον που να μην χύνει το νερό στους ομολόγους του. Κάποιον που να μην κλάνει.
"Άπερκατ στο πορτοφόλι, ντιρέκτ στο μυαλό"

Την ανάγκη να διεξαχθούν εκλογές στην Ελλάδα πριν από τις κάλπες στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, ώστε «να μεγιστοποιηθεί η πίεση της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Blomberg.
enet

3 σχόλια:

 1. «της επαναδιαπραγμάτευσης» στο «η πίεση της επαναδιαπραγμάτευσης» είναι γενική αντικειμενική, τής αιτίας, τής αξίας ή του τιμήματος, τού περιεχομένου --- κατά το αγέλη βοοειδών ---, χρεοδιαγραφική ή τής τραπεζικής συγχώνευσης; Τι τέλος πάντων είναι;

  ΥΓ Υποκειμενική πάντως δεν είναι, λόγω τού παθητικού ρήματος «μεγιστοποιηθεί», όπου ως υποκείμενο νοείται ο Αλέξης ή η κυβέρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο σ. Χριστόφιας ήταν κλανιάρης; :-D
  Έγραψα πριν λίγο σε ένα άλλο μπλογκ και το μεταφέρω κι εδώ:

  Ο στόχος τότε ήσαν οι Εβραίοι:
  Στην αρχή κατέγραφαν τις περιουσίες τους, μετά ένα αστέρι στο πέτο και … τσουπ στο τραίνο για το άγνωστο.
  (γεμάτο με τους δήθεν κεφαλαιοκράτες Εβραίους τραπεζίτες της Σαλονίκης, σαν τον Μπεναρόγια ένα πράμα)
  Ποιοι ιδιοποιήθηκαν τις περιουσίες τους; Ποιοι τους πήραν τα σπίτια και τα μικρομάγαζά τους;
  Κατά τ’ άλλα το παραμύθι δούλευε καλά: “οι Εβραίοι τοκογλύφοι, ο έμπορος της Βενετίας, που πίνουν το αίμα του φτωχού κοσμάκη με το μπουρί …”

  70 χρόνια μετά οι τεμπέληδες Έλληνες, οι νωθροί Ισπανοί, οι γλεντζέδες Ιταλοί και οι ρεαλιστές Κύπριοι, οι τελευταίοι με το κομμουνιστικό κόμμα-σφραγίδα και τον πανίβλακα πρόεδρο και ΓΓ που τίναξε στον αέρα τη μισή Κύπρο αφήνοντας στο σκοτάδι ολόκληρο το νησί.
  Γιατί να αποθηκεύσω εγώ τα εκρηκτικά; Ο μ…..ς της παρέας είμαι;
  (θα μπορούσε να πει ο χοντρός ΓΓ και πρόεδρος)
  Ήρθε λοιπόν ο τύπος με το λιγδιασμένο μαλλί, (καμία άλλη εναλλακτική!) μέσα σε 15 μέρες και πάνω σε τριήμερο αργίας και το γλυκό έδεσε!

  Ρίξτε μια ματιά γύρω σας και σκεφτείτε το μέλλον.
  Το παρελθόν είναι εδώ για να μας διδάσκει και μόνον.


  Το άσχημο είναι ότι με τέτοια "αριστερά", τυπου ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, κλπ ο λαός θα βλέπει κόκκινο (ακόμα και του ΚΚΕ) και θα φεύγει μίλια μακρυά στις αγκαλιές του κάθε είδους Γκρίλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γι αυτό η ΓΓ τόνισε πως "δεν είμαστε αριστεροί αλλά κομμουνιστές",
   δεν συμμετέχει σε κυβερνήση αριστεράς. Το ΚΚΕ βλέπει μακρυά και ξέρει το τι έρχεται. Και είναι έτοιμο.Όπως το 2007 το ΚΚΕ μιλούσε για μειώσεις μισθών στο δημόσιο και όλη η εργατική αριστοκρατία γέλαγε.

   Στο άλλο. Αυτοί που ήταν να πάνε σοσιαλσωβινιστικά ακροδεξιά φασιστικά εκεί θα πάνε.
   Και δεν θα βρίσκουν την πρόχειρη δικαιολογία ότι "το ΚΚΕ τους εξαπάτησε με την κυβέρνηση της αριστεράς". Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί πρώην ΠΑΣΟκοι αντιΚΚΕ πάνε προς ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι (ποιο μεγάλοι σε ηλικία) πήγαν προς ΔΗΜΑΡ. Και κάποιοι άλλοι (όχι και τόσο λίγοι), που ψάχνουν για "μεγάλο αρχηγό", του ρεύματος "αυριανής", "έξτρα", κλίνουν κυρίως προς χ.α. Και ας λέει ο Βενιζέλος για όσα "συνταγματικά τόξα" και όσα άλλα προπετάσματα καπνού θέλει να ρίξει.

   Κάποιοι λίγοι-ελάχιστοι θα μετακινηθούν προς ΚΚ.
   Το ΚΚ αρνείται να παίξει ρόλο "νεροκουβαλητή" που θα πιέζει την αστική τάξη προς τα αριστερά.
   Και βάζει στο 19ο θέμα εξουσίας μεθαύριο και όχι την "δευτέρα παρουσία".Όχι ως "κατηγορική προσταγή"(καλά το γράφω Αντώνη;)
   ως κάτι το ιδεώδες αλλά ως κάτι το πραγματικό.

   Και εκεί εστιάζεται η "κουβέντα" για το ΑΑΔΜ. Και για την μέση θέση του Ελληνικού Κεφαλαίου στην Ιμπεριαλιστική Πυραμίδα(το γνωστό δεν έχουμε αστική τάξη της προκοπής κ.α.).
   Όχι ότι το ΑΑΔΜ του 1996 ήταν "λάθος". Ανταποκρίνονταν με βάση τα γεγονότα εκείνης της εποχής και της δύναμης και επηρροής του κόμματος, της παλινόρθωσης του καπιταλισμού στην πρώην ΕΣΣΔ το 1991.

   Το Κόμμα "κλείνει" και την παραμικρή χαραμάδα με με όλους αυτούς τους αναξιόπιστους μικροαστούς μεσοαστούς που το λοιδώρησαν και το λοιδωρούν, και κυρίως θέλουν να εξυπηρετήσουν τα μικροαστικά-μεσοαστικά τους συμφέροντα χρησιμοποιώντας το Κόμμα της Εργατικής Τάξης, το ΚΚΕ, σαν είδους "μπαμπούλα" στο παζάρι τους με την αστική τάξη. Και μετά ως γνήσιοι αστοί, όταν τα έβρισκαν, θα το πετούσαν "σαν στυμμένη λεμονόκουπα". Και το κυριότερο, η εργατική τάξη θα μετρούσε ήττα για 20+ χρόνια. Ιlief

   Διαγραφή