Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Σε ανοιχτή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΚΕΛ

-Αυτά που θα σου πω θα του πεις του Άντρου να λέει τώρα: Πραξικόπημα, Ατίλλας, εγκλωβισμένοι καταθέτες, Γκαουλάιτερ, σεισμοί, τσουνάμια, εκδικητική μανία, Γερμανία.
-Όχι Γκαουλάιτερ ρε Παναγιώτη, το Γκαουλάιτερ δεν κολλάει να πούμε.
-Είπα, Γκαουλάιτερ. 

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού είχε την Καθαρά Δευτέρα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημερώθηκε για τη στάση του κυπριακού κόμματος εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων που δρομολογεί η απόφαση για «κούρεμα» των καταθέσεων στη Μεγαλόνησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετέφερε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι το θέμα είχε τεθεί και επί προεδρίας του Δημήτρη Χριστόφια, αλλά ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας φέρεται να είχε αρνηθεί την πρόταση.

Ο Αλ.Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι η εφαρμογή της επίμαχης απόφασης του Eurogroup πρέπει να αποτραπεί, όπως είπε, ώστε να μην αποτελέσει προηγούμενο για άλλες χώρες και να μην απειλήσει τη σταθερότητα ολόκληρης της Ευρωζώνης.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν τα δύο κόμματα να συντονίσουν τις κινήσεις τους τα επόμενα 24ωρα.

9 σχόλια:

 1. Πίσω στη Λευκωσία:

  -Ίντα μπου πκιασες τον Τσίπρα τηλέφωνο ρε κουμπάρε. Αφού είμαστε κομμουνιστικό κόμμα.
  -Όι μάνα μου, ίντα μανός! Λαφαζανιές εν να του λαλούμε ρε του κόσμου, εν στο ΚΚΕ που ένι ο Λαφαζάνης;
  - Ρε κοπέλια. Πκιάτε να θκιαβάσετε τον "Αριστερισμό" του Λένιν λαλούσιν. Ίντα μπου μας κόφτει εμάς καλό ο Λένιν;
  - Ρε ππεζεβέγκη, καταθέσεις έσιεις;
  -Έχω, καλό.
  -Σκάσε και θκιάβαζε, εν να μας πάρει και να μας σηκώσει ούλους άμα μας ρωτήσουνε που τον Σύριζα μαρξισμό και εν ηξέρουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. -Σωπάτε ρε τζαι εν ακούω τη γραμμή. Να θκιαβάσουμε κάτι Ιντιγκνέζ βουζ λαλεί.
  -Όι μάνα μου, ίντα πελλάρες!
  -Σιώπα ρε, χώρκατε, γάρε! Εν τεχνογνωσία τούτα τα πράματα λαλούσιν.
  -Ρε πελλάνατε ρε; Ακούτε τους ξιμαρισμένους τους καλαμαράες; Τι ιντιγκνέζ βουζ τζιαι αφκά με τα κολόθκια. Εν να φκούμε τζαι στους δρόμους τωρά; Άτε τζαι χω αφήσει τη σούβλα στο Παραλίμνι.
  -Εν να τα ξιχάσεις τούτα σύντροφε. Εν να κάμουμε θεωρία τωρά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλα φαγάκι για τα τραπεζικά μονοπώλια! Φρέσκο, φρέσκο φαγάκι!

   Συνεδριάζει εκ νέου, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας με αντικείμενο της μεταβίβαση των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού των τριών κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

   Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και οι τρεις συστημικές τράπεζες, ο όμιλος της Εθνικής - Eurobank, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, η κάθε μια βέβαια με διαφορετικούς όρους και επιμέρους προτάσεις. Ανοικτό παραμένει πάντα και το ενδεχόμενο οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα να περάσουν στο Tαχυδρομικό Tαμιευτήριο.

   Όπως επισημαίνουν έγκυρες πληροφορίες μεταξύ άλλων έχουν να επιλυθούν νομικά και διαδικαστικά ζητήματα καθώς οι δυο από τις τρεις κυπριακές τράπεζες είναι ιδιωτικές και χρειάζεται η άδεια του βασικού μετόχου προκειμένου να προχωρήσει η σχέση διαδικασία.

   Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, το όλο έργο της εξεύρεσης των ενδιαφερομένων για την απόκτηση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα έχει αναλάβει η ΤτΕ.

   με πληροφορίες ΑΠΕ

   http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=351327

   Διαγραφή
 3. Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο την Τρίτη στις 5 μ.μ. έξω από το Κυπριακό Κοινοβούλιο απευθύνουν η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ στην Κύπρο και η Οργάνωση Βάσης της ΚΝΕ στην Κύπρο, με σύνθημα «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία - Σύγκρουση με ΕΕ, ΔΝΤ, αστικές κυβερνήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα».

  Ολόκληρη η ανακοίνωση των Οργανώσεων:

  «Το ΚΚΕ καταδικάζει την αντιλαϊκή απόφαση του EUROGROUP για την Κύπρο και την επιβάρυνση σε λαϊκά εισοδήματα που θα έχει η επιβολή χαρατσιού στις καταθέσεις.

  Το ΚΚΕ στέκεται δίπλα στον κυπριακό λαό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κατά των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλουν ΕΕ - ΔΝΤ - αστικές κυβερνήσεις στους λαούς και των δύο χωρών. Καλούμε τον κυπριακό λαό, συνολικά τους εργαζόμενους στην Κύπρο να αντισταθούν σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Να μην επιτρέψουν να μπει "χέρι" στο λαϊκό εισόδημα που σαν στόχο έχει τη συνέχιση της κερδοφορίας του τραπεζικού κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

  «Οι μάσκες έπεσαν»!!!

  Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ώρα οι εργαζόμενοι της Κύπρου να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο της ΕΕ και των μηχανισμών της. Αποδείχθηκε ότι η ΕΕ είναι λυκοσυμμαχία που από την ύπαρξή της ωφελεί το κεφάλαιο. Η "αλληλεγγύη" και η "συλλογικότητα", που συνεχώς πλάσαραν οι αστικές κυβερνήσεις, ξεσκεπάστηκαν στην πράξη μέσα από τα σενάρια των εκβιασμών των ΕΕ - ΔΝΤ - Ρωσίας.

  Τώρα καλούν το λαό πάλι να πληρώσει το μάρμαρο. Για μια ακόμα φορά τα δανειακά πακέτα επιβεβαιώνουν ότι στόχο έχουν να επιταχύνουν προαποφασισμένα μέτρα, στο πλαίσιο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας κρατών – μελών.

  Καμιά αναμονή!!!

  Στο δίλημμα "κούρεμα" ή χρεοκοπία ο κυπριακός λαός, όπως και ο ελληνικός πρέπει να διαλέξουν άλλο δρόμο. Το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής με το καπιταλιστικό σύστημα, που φέρνει ανεργία, φτώχεια στις λαϊκές οικογένειες, που "κουρεύει" το λαϊκό εισόδημα. Πρέπει να διαλέξει το δρόμο της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τους εκφραστές τους, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις ντόπιες αστικές κυβερνήσεις.

  Να μην επιτρέψει να βάλουν στο χέρι τον ορυκτό πλούτο, τους υδρογονάνθρακες, ευρωπαϊκές δυνάμεις ή άλλες.

  Να παλέψει για τη δική του κυριαρχία, τη δική του εξουσία, με αποδέσμευση από την ΕΕ, που στο επίκεντρό της θα έχει την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των λαϊκών οικογενειών. Για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό.

  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 5 μ.μ. ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ.

  ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!!!».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Sorry, εκτός και αν υπάρχει σχέδιο αυτόνομου και ξεχωριστού από τους μηχανισμούς του ΑΚΕΛ συλλαλητηρίου, θα παρακούσω την ανακοίνωση. Στην Κύπρο ζω, δε ζω στη Μοζαμβίκη. Είναι κομμάτι προσβλητικό να διαδηλώνω μαζί μ' αυτούς που διέσωσαν τη Λαϊκή με 1.8 δις χωρίς κανένα όφελος για το λαό για να κυκλοφορεί ελεύθερος κι ωραίος ο Βγενό (http://www.dealnews.gr/Trapezes/item/45921-Εγκρίθηκε-το-σχέδιο-διάσωσης-της-Λαϊκής-Τράπεζας), ψήφισαν 26 αντεργατικά νομοσχέδια σε 30 λεπτά (http://leninreloaded.blogspot.com/2012/12/i.html), και υπόσχονταν ένα πιο γρήγορο Μνημόνιο μέσω Μαλά (http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=112120). Θα ήταν σαν να διαδήλωνα με τον Κωστάκη Καραμανλή μόλις ανακοίνωσε το πρώτο Μνημόνιο ο ΓΑΠ.

   Και καλά θα κάνει το ΚΚΕ να σκέφτεται περισσότερο τις ανακοινώσεις του για τους "ανοιχτή γραμμή με ΣΥΡΙΖΑ". Έχουμε και νεύρα.

   Διαγραφή
 4. Με βάση το υστερόγραφο στο σχόλιο σου, αν θες κάνε μια επεξήγηση τι εννοείς, γιατί μας δίνεις την αίσθηση ότι έρχεται σε αντίφαση με το αμέσως παραπάνω σχολιασμό σου.
  Με εκτίμηση :)
  Γιάννης Χανιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννοώ ότι η ειδησεογραφία στο 902 εξακολουθεί να αναπαριστά το ΑΚΕΛ ως εναλλακτική. Δεν είναι εναλλακτική. Το ΚΚΕ έχει ευθύνη μεγάλη πλέον να διαλύσει τις ψευδαισθήσεις των κυπριακών λαϊκών στρωμάτων ότι με διαμαρτυριούλες που ελέγχει το ΑΚΕΛ έξω απ' τη Βουλή θα γίνει οτιδήποτε. Η κατάσταση δεν μπορεί να περιμένει, είναι πλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

   Διαγραφή
 5. κανεις λαθος εδω αντωνη, δεν το εμφανιζει σαν εναλλακτικη, εμενα μου εκανε εντυπωση ας πουμε οτι εγινε ξεχωριστη αναφορα στα μπλοκ της πεο, ενω εχει ελαχιστη στο ακελ και εδον. επισης υπαρζει κομματικη οργανωση πλεον κατω και γενικα θελει προσεκτικους χειρισμους οταν μιλας για αλλο κομμα αλλης χωρας που κανεις προσπαθειες, στα πλαισια της αυτονομιας καθε κομματος, να αλλαξει στροφη, ολοκληρο ή κομματι του εστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δέχομαι το λάθος, ήμουν πολύ εκνευρισμένος με το ΑΚΕΛ εκείνη την ώρα. Έχεις δίκαιο.

   Διαγραφή