Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Το Κοάν της ημέρας

Οι νοηματοδοτήσεις που στο εσωτερικό της συνετέθησαν, περιείχαν και το αριστερό διάβημα. Η αστική πολυανεκτική Δημοκρατία, το κράτος Δικαίου, η κινηματική κουλτούρα, η κριτική, η Τέχνη, η διαφάνεια στις διακρατικές σχέσεις ήταν τα ισχυρά πολιτικοθεωρησιακά πυκνώματα που επέτρεψαν την ανάπτυξη και του αριστερού διαβήματος και που σήμερα ακριβώς αυτά τα νοηματικά πεδία οργανώνουν την πιο αξιόπιστη κριτική στους Μερκελισμούς και την ενδοευρωπαϊκή κόλαση.

Ανεξαρτήτως αν μαφίες, στρατηγικά συμφέροντα και lobbies διατρυπούσαν και νόθευαν τη δικαϊκή και κανονιστική ισορροπία, ανεξαρτήτως αν πολλά αριστερά κόμματα της Δύσης φυλλορρόϊσαν στον εκμαυλισμό και την έκπτωση και ανεξαρτήτως αν αυτή η κατασκευή, η «Ευρώπη» και η «ευρωπαϊκότητα» είναι μια αφαίρεση, προϊόν πολιτικού εκλεκτικισμού. Οι έννοιες όταν συλλογικοποιούνται, ούτως ή άλλως, παραβιάζονται. Δεν κουβαλούν μόνο τα «περιεχόμενά» τους αλλά και αυτά που ενθέτουν οι κοινωνικές αναδιαρθρώσεις.

Οι έννοιες επαεννοιολούνται με τις εισροές των πολλαπλών συλλογικών επιθυμιών. Στον βαθμό που δημιουργούν συνοχές, που οργανώνουν την προοδευτική αιτηματολογία και διοργανώνουν το μαζικό κοινωνικό θυμικό, οι έννοιες έστω και στην παρανόησή τους, λειτουργούν ως κοινωνικό ενέργημα, επιδρούν, διασκευάζουν, μορφοποιούν.

7 σχόλια:

 1. Άπαιχτος! Πρέπει να θαυμάζει πολύ τον εαυτό του που με τόσα πολλά λόγια δεν λέει τίποτε απολύτως! Να τον χαίρονται! Αλλά μάλλον αλληλοθαυμάζονται εκεί πέρα ...
  hopenends

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εναλλακτικές αναγνώσεις παρακαλώ! (μπας και βγάλουμε άκρη :p )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα να βγάλεις άκρη, δεν γράφηκε ποτέ το κείμενο γι' αυτό το λόγο. Είναι μια νέα μορφή τέχνης αυτή που πρέπει να υπάγεται στην λογοτεχνία, αν και δεν είμαι σίγουρος - ίσως και η ποίηση να την διεκδικήσει κάποτε.
   Το ζητούμενο είναι να σου γυρίσει το κεφάλι 360 μοίρες πάνω από μία φορά. Οπότε, δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη, αλλά να το κεφάλι σου το ίδιο
   γ

   Διαγραφή
  2. Να μία Εναλλακτική
   Το παιδί ( http://www.youtube.com/watch?v=poNWA8FwzfU ) «βγάζει μάτια». «Κεντάει».Πάει για μεγάλη καριέρα. Ilief

   Διαγραφή
 3. Αποεννοιολογηθηκα!!!
  ...κοινως έμεινα άναυδος, ενεός... καρότο ρε παιδι μου! Τι σκεψη ! Τι λόγος!

  Ουγκάγκα μπουμ μπουμ χι γκάπα γκουμ μπιρλί γκαγκά
  αούγκιγκι αούγκιγκι μπάγκαλα γκάουγκα γκα.

  Ο γιόκας μου ρωτάει συνεχώς
  μπαμπάκα μου τι πάει να πει φτωχός.
  Τι πάει να πει κονόμα τι θα πει «θα φας καλά»
  παιδί είναι και ρωτάει για πολλά.
  Του φτιάχνω χαρακτήρα, του μιλάω σοβαρά
  και πάντα του απαντάω καθαρά:

  Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι γκαπα γκουμ μπιρλι γκαγκα
  αουγκιγκι αουγκιγκι μπαγκαλα γκαουγκα γκα


  http://youtu.be/FwSEKgR5eL0

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν έχει άδικο όμως! «Οι έννοιες επαεννοιολούνται με τις εισροές των πολλαπλών συλλογικών επιθυμιών.» Πράγματι. Οι όροι ΕΕ, δημοκρατία, ελευθερία κλπ επανανοηματοδοτήθηκαν με βάση τις συλλογικές επιθυμίες του οπορτουνισμού. Γι' αυτό το ΑΚΕΛ έψαχνε λύση του κυπριακού εντός της ΕΕ, ο Σύριζα λύση του προβλήματος χρέους εντός της ΕΕ κλπ, αγνοώντας ότι ένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί αν αντιμετωπίζεις τα συμπτώματα και όχι τις αιτίες,, αντί να ακολουθήσουν τον άλλο δρόμο που κόβει τις αιτίες με το μαχαίρι και στη συνέχεια αντιμετωπίζει τα όποια συμπτώματα έχουν ξεμείνει μέχρις ότου αυτά σταματήσουν να ανατροφοδοτούνται από τις αιτίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τον πληρώνουν άραγεσ? Αλλά τι ανάγκη έχουν οι αριστεροί με τόση χρηματοδότηση.

  Αλί στους κομμουνιστές με τον δογματικό, ξύλινο και απολιθωμένο λόγο.

  Ακολουθεί οπτικοακουστικό ντοκουμέντο:
  ΚΑΣΣΕΤΑ-Κωνσταντόπουλος-Συνασπισμός-2004.
  IMAGE by History Channel:
  το ΚΚΕ διακατέχεται από δογματικές αντιλήψεις και αδυνατεί να συλλάβει τα διδάγματα της νέας ιστορικής φάσης. «Το ΚΚΕ είναι το μόνο από τα μεγάλα Κ.Κ. της Δυτικής Ευρώπης που αρνείται την όποια επαφή με τις διεργασίες για την συγκρότηση του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς. Και δεν είναι τυχαίο. Είναι το μόνο κόμμα που θέτει ως στόχο όχι την αλλαγή αλλά τη διάλυση της Ε.Ε. Είναι το μόνο κόμμα που θέτει ως στόχο την αποδέσμευση της χώρας του από την Ε.Ε. Είναι το μόνο κόμμα που καλλιεργεί έναν νέο εθνικισμό και συναντιέται σ' αυτό με ακραίες δυνάμεις και λαϊκισμούς»
  http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/blog-post_24.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή