Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Ο Μάκης Παπαδόπουλος επιστρέφει διαλογικά και διαλεκτικά (σε παράθυρο)

15 σχόλια:

 1. Χειμαρρος, δεν παρεληψε καμια πτυχη, ουτε μια τοσο δα, ασχολιαστη, μεσα στα πεντε λεπτα που ειχε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θεϊκό που οι δύο δημοσιοκάφροι του Μέγκα αρχίζουν να μιλάνε μεταξύ τους από βαρεμάρα και απόγνωση. Το καλύτερο κομμάτι του βίντεο για τη "διαλογικότητα" που ζητούσε κάποιος εδώ απ' τον 902. Εδώ οι διαλογικοί δημοσιογράφοι λοιπόν! Προτιμάνε να μιλάνε μεταξύ τους για να μην ακούνε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πως ειναι δυνατον με τετοια καθαροτητα, σερβιρισμενη στο πιατο, απο το ΚΚΕ
   τα λαικα στρωματα να ειναι ακομη εγκλωβισμενα στο μικροαστικο κουρκουτι, στην αυταπατη;

   Νομιζω οτι η επιδρομη του κεφαλαιου στον Κυπριακο λαο, θα ειναι ο καταλυτης για τη μαζικη αφυπνηση.

   Διαγραφή
 3. Όταν είδα το βίντεο σκέφτηκα προς στιγμήν ότι ο Μ. Παπαδόπουλος το έκανε, θαρρείς για να απαντήσει στο σχολιό μου! Πράγματι, εδώ βλέπουμε το άλλο άκρο συμπεριφοράς, όπου οι υπόλοιποι στο πάνελ ούτε συμφωνούνε, ούτε εκφράζουν έντονα διαφωνία, αλλά αδιαφορούν! Θα ήταν άδικο να μου πιστωθεί εκτίμηση για αυτό το είδος εκπομπής και "διαλόγου". Αυτό είναι η ύστατη γελοιότητα σε τηλεοπτικό επίπεδο, απλά τουλάχιστον ο αδιάκοπος λόγος εδώ αξιοποιεί το ποσοστό τηλεθέασης των εν λόγω δημοσιοκάφρων. Κοινώς, παίζοντας εκ των προτέρων σε ξένο γήπεδο, ανεξαρτήτως φορμά και ερωτήσεων, δίνεται ένα βήμα λόγου με μεγάλο κοινό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εφόσον αυτό που είδες πάνω είναι ΟΛΗ η ελληνική τηλεόραση πλην 902 (αν δεν είναι έτσι ο Αντ1, το Σκάι, το Μέγκα, η ΝΕΤ, πες μου να ξέρω), και εφόσον δεν σου αρέσει ούτε αυτό ούτε η προσέγγιση του 902, μήπως μπορείς να μου πεις τελικά τι έχεις κατά νου ως μέτρο κριτικής του 902 γιατί δεν το χω καταλάβει. Την ιδεατή τηλεόραση της ώριμης σοσιαλιστικής κοινωνίας; Δεν το λέω ειρωνικά, πραγματικά αναρωτιέμαι από πού αντλείς τα norms, τα κριτήρια, με τα οποία έκρινες την εκπομπή του 902.

   Διαγραφή
  2. Δεν έχω διαβάσει τις αναρτήσεις σου περί διαλόγου ακόμη, αλλά μου κίνησαν το ενδιαφέρον και πρόκειται να το κάνω. Όμως νομίζω ότι είναι θεμιτή η άσκηση κριτικής σε κάποια θέση, χωρίς να υπάρχει κάποιο υπαρκτό παράδειγμα ως αντίθεση. Αφορμή για την κριτική μπορεί να αποτελεί απλώς και η διαπίστωση του ανεπαρκούς καθεαυτή. Διευκρινίζω.

   Η ειδοποιός διαφορά για μένα είναι ότι ο 902 αποτελεί προπαγανδιστικό όργανο ενός κόμματος (και φυσικά της εργατικης τάξης), σε αντίθεση με τα μεγάλα (αστικά) κανάλια, τα οποία ως μέρος του αστικοδημοκρατικού εποικοδομήματος είναι "υποχρεωμένα" να στήνουν διαλόγους με όλα τα κοινοβ. κόμματα (και μέσα σε τέτοιο πλαίσιο να προωθούν τεχνιέντως ή ευθέως την αστική πολιτική). Ως τέτοιο όργανο λοιπόν, θα πρέπει να αποφεύγει αντίστοιχες τεχνικές "στημένων" παραθύρων (όπου σύντροφος ρωτάει σύντροφο, λες και δεν ξέρει!), που αν θες αντιγράφουν και λίγο από το φορμά της αστικής τηλεόρασης. Σου έδωσα το παράδειγμα του εργατικού δελτίου, από πλευράς αναμετάδοσης ειδήσεων. Όσο για την περίπτωση καλεσμένου στελέχους, κάπως καλύτερη από σκηνοθετικής πλευρας θεωρώ τη συνέντευξη Παφίλη, αλλά παραμένει το "παράλογο" του συντρόφου που ρωτάει/αμφισβητεί σύντροφο σα να μη γνωρίζονται. Αφού είναι δεδομένο ότι όλοι οι παριστάμενοι στο κανάλι-κομματικό όργανο παλεύουν για τον ίδιο σκοπό και θα ήταν τακτικά παράλογο (και αντίθετο στο κόμμα νέου τύπου) να αναπτύξουν τις διαφωνίες τους στην πολιτική/επαναστατική θεωρία επί οθόνης! Και αυτή για μένα είναι και θεμελιώδης διαφορά ρόλου του 902 από την τηλεόραση της ώριμης σοσιαλιστικής κοινωνίας, στην οποία διαφορετικές απόψεις για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού θα πρέπει να συζητιούνται δημόσια.

   Εν πάσει περιπτώσει ομολογώ ότι δεν έχω κάποια επεξεργασμένη πρόταση βελτίωσης. Και εν τέλει είναι λίγο παράταιρη η ανάλυση αυτού του θέματος, δεδομένης της αμφίβολης παράτασης της ζωής του 902.

   Διαγραφή
  3. "Ως τέτοιο όργανο λοιπόν, θα πρέπει να αποφεύγει αντίστοιχες τεχνικές "στημένων" παραθύρων (όπου σύντροφος ρωτάει σύντροφο, λες και δεν ξέρει!), που αν θες αντιγράφουν και λίγο από το φορμά της αστικής τηλεόρασης. Σου έδωσα το παράδειγμα του εργατικού δελτίου, από πλευράς αναμετάδοσης ειδήσεων. Όσο για την περίπτωση καλεσμένου στελέχους, κάπως καλύτερη από σκηνοθετικής πλευρας θεωρώ τη συνέντευξη Παφίλη, αλλά παραμένει το "παράλογο" του συντρόφου που ρωτάει/αμφισβητεί σύντροφο σα να μη γνωρίζονται. Αφού είναι δεδομένο ότι όλοι οι παριστάμενοι στο κανάλι-κομματικό όργανο παλεύουν για τον ίδιο σκοπό και θα ήταν τακτικά παράλογο (και αντίθετο στο κόμμα νέου τύπου) να αναπτύξουν τις διαφωνίες τους στην πολιτική/επαναστατική θεωρία επί οθόνης!"

   Άρα, θα πρέπει να μην υπάρχει η αίσθηση του στημένου, όπου σύντροφος ρωτάει σύντροφο λες και δεν ξέρει ήδη ποιες είναι οι κομματικές θέσεις. Δηλαδή, αφού στο ΚΚΕ υπάρχουν θέσεις συγκεκριμένες και συγκροτημένες, δεν έχει κανένα ρόλο ο δημοσιογράφος, και στο συγκεκριμένο παράδειγμα, βγάζεις απλώς τον Παπαδόπουλο να τα πει μόνος του γιατί ο δημοσιογράφος περιττεύει.

   Αλλά επειδή αυτό θα ήταν και αυτό στημένο και άχαρο, δεν κάνεις ούτε αυτό.

   Κάνεις εργατικά δελτία. Δηλαδή έχεις κομματική τηλεόραση αλλά για να μην φαίνεσαι στημένος δεν βάζεις να μιλούν κομματικά στελέχη.

   Αλλά μετά κλείνεις και την κομματική τηλεόραση, επειδή αυτό δεν πουλάει έτσι κι αλλιώς.

   Και περιμένεις να έρθει η ώριμη σοσιαλιστική τηλεόραση (μαζί με τον σοσιαλισμό), που δεν θα είναι ούτε σαν την αστική ούτε σαν την σημερινή κομματική, αλλά μια ατελείωτη διαμάχη και συζήτηση θέσεων. Αυτό δε θα γίνει όταν όλη η κοινωνία θα είναι κομμουνιστική --πράγμα που θα γίνει με κάποιο ανεξήγητο τρόπο και σίγουρα αυθόρμητα, αφού η κομματική προπαγάνδα, μονοδιάστατη και ξερή καθώς είναι, θα έχει προ πολλού εγκαταλειφθεί ως αντιαισθητική-- και θα ανθίζουν όλα τα λουλούδια.

   Το πιασα σωστά;

   Διαγραφή
  4. Θα τραβουσε ακομη περισσοτερο το ενδιαφερον μη ΚΚΕ τηλεθεατων αν οι δημοσιοκαφροι προσπαθουσαν να του αντιπαρατεθουν και του εδιναν τον χρονο να απαντηση.

   Το ιδιο αν προσπαθουσαν οι υπολοιποι των κομματων να του αντιπαρατεθουν.
   Οι ιδιες θεσεις θα ειχαν μεγαλυτερη διεισδυτικοτητα στους μη ΚΚΕδες τηλεθεατες

   Διαγραφή
  5. antonxxx, από τα αστικά μμε προφανώς η αδιαφορία και η μη αντιπαράθεση με τον ικανό και επικίνδυνο ταξικό εχθρό είναι η καλύτερη δυνατή τακτική. Όσο τουλάχιστον δεν κατορθώνουν να τον φιμώσουν.

   Αντώνη, νομίζω είναι πολύ μεγάλο το ζήτημα της προπαγάνδας και των μέσων αυτής και ήδη έχουμε γράψει πολλά. Για μένα υπάρχουν συμβιβαστικές λύσεις (απέναντι στην ακραία έκφανση των λεγομένων μου, που παρουσιάζεις) και θεωρώ πως μπορούν να βρεθούν στον 902. Σου είπα ότι βρήκα πιο σωστά στημένη π.χ. τη συνέντευξη του Παφίλη. Αν ήταν ακόμη πιο σαφές ας πούμε, ότι βρίσκεται εκεί για να κάνει παρουσίαση θέσεων και όχι για να απαντήσει στις "ερωτήσεις" του συντρόφου δημοσιογράφου, νομίζω θα ήταν ακόμη πιο έντιμο. Όπως και θα μπορούσε να γίνεται αναμετάδοση των ομιλιών της Βουλής (όπως στο 902.gr), ή οργάνωση των θέσεων για κάθε ζήτημα σε βίντεο (τύπου κνε για το φασισμό), κάτι που μπορεί να γίνει με συμμετοχή στη σύνταξη στελεχών (που αλλιώς θα τα έλεγαν σε μονόλογο-μονόπλανο). Νομίζω πως η μικρή οθόνη δίνει άπειρα εκφραστικά περιθώρια, ώστε να ξεπεραστεί αυτό το ζήτημα που επεσήμανα. Πριν από την ώριμη σοσιαλιστική λοιπόν.
   Και δε θεωρώ καλοπροαίρετη την ειρωνεία σου περι "αντιαισθητικής προπαγάνδας", καθότι εξαρχής επεσήμανα ότι δε θέτω θέμα αισθητικής (σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες τουλάχιστον), αλλά εκφραστικού μέσου και διαλογικής μορφής.

   Διαγραφή
 4. ( http://902.gr/eidisi/voyli/12857/th-pafilis-den-mporei-na-yparxei-filolaiki-diapragmateysi-mesa-stin-ee-ton )
  Θ. Παφίλης: Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ των μονοπωλίων (VIDEO).Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ καλή η ανάλυση του Παπαδόπουλου, σε 5 λεπτά τα είπε σχεδόν όλα. Ο Παφίλης για άλλη μια φορά καταπληκτικός! Σε 8 λεπτά ανάλυσε την ίδια κατάσταση και την κωδικοποίησε σε σημεία, όποιος έκανε τον κόπο στοιχειωδώς να τον ακούσει, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, και δεν κατάλαβε τι συμπεράσματα βγαίνουν, είναι ή αθεράπευτα μικροαστικά χαζός ή μαύρος...

   Και σε σύνδεση με τις επισημάνσεις από τον Christos Sipsis (σε καμία περίπτωση δεν το βάζω αντιπαραθετικά, Christo, νομίζω πως η κουβέντα που άνοιξες καλό είναι να γίνει) εδώ:

   http://leninreloaded.blogspot.com.es/2013/03/285.html?showComment=1364421077261#comment-c30776424033169538

   να προσθέσω πως το λεξιλόγιο του συντρόφου Παφίλη, λαικό και επιστημονικό ταυτόχρονα, μια χαρά αποδομεί τον καπιταλιστικό τρόπο σκέψης.

   tom (the old tom)

   Διαγραφή
 5. και άλλο video
  ( http://www.youtube.com/watch?v=gt8orpx_qEY#! )
  ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ. Μιλά και για τον Λάκη.Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-29-13-06-34/749-2013-03-26-15-35-55
  Ακολουθεί η συνέχεια του "διαλόγου"... Μην νομίζουν πως τους φοβόμαστε κιόλας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Φυσικά και δεν πρόκειται να δημοσιεύσετε οτιδήποτε έχει πολεμικό χαρακτήρα! Εκτός αν είναι τέτοιου "ήθους" και "χαρακτήρα", ώστε να μπορεί να το αναδημοσιεύει η χρυσή αυγή. Μετά από αυτό, αν εσείς χρειάζεστε αποδείξεις για το χαφιέδικο ρόλο σας, εμένα μου αρκούν και κάποιες ενδείξεις... Όσον αφορά τις συκοφαντίες και τις χυδαιολογίες, κάντε μια απλή αναζήτηση στο site της γκρούπας σας.

  Από κει και πέρα, δεν ανήκω σε καμία παρέα, τον εαυτό μου εκφράζω. Και επιπλέον δεν έχω να ρωτήσω καμία καθοδήγηση, γιατί έχει μια δεκαετία που έχω φύγει από το ΚΚΕ. Αυτό για να σας θυμίσω πως το ΚΚΕ είναι τόσο ευρέως και βαθιά ριζωμένο στην καρδιά και στο νου μας, που απλά θα πέσετε σε ντουβάρια. Δεν είναι ούτε αυτό που εσείς βαφτίζετε "ηγεσία", δεν είναι ούτε καν τα μέλη και τα στελέχη του. Αν και τόσο καιρό μες στο κόμμα, δεν τον μελετήσατε καλά τον αντίπαλό σας. Σας παρέσυρε το μεθύσι της υποδοχής ηρώων που σας επιφύλαξε η αστική τάξη, μαζί και οι νεοναζί. Η θέση σας στην ιστορία είναι γνωστή.

  Καλή σας ανάπαυση και είμαι σίγουρος πως πριν οποιαδήποτε ανάρτησή σας συμβουλεύεστε την ΕΥΠ. Αυτή ξέρει.

  U.Y.

  Προς επιβεβαίωση των όσων λες για το τι θα δημοσιεύσουμε και τι όχι στην ιστοσελίδα μας δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στην στήλη των αναγνωστών. Έτσι για να μην εκτίθεσαι χωρίς λόγο. Καλού- κακού πάντως ξαναρώτα την καθοδήγηση.


  Καληνύχτα.
  http://ethnikismos.net/2013/02/21/6-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3/

  Άψογη η συνεργασία "παιδιά". Πάντα τέτοια, κι εμείς εδώ θα είμαστε να σας ξεμπροστιάζουμε... Χαιρετίσματα στον Μιχαλολιάκο!!!  Επειδή με μεγάλη ευκολία μιλάς για χαφιέδες, θα σου θυμίσουμε μερικές αλήθειες και μερικά γεγονότα:
  1. Ως χαφιέδες χαρακτηρίστηκαν στο παρελθόν ο Πλουμπίδης και ο Ζαχαριάδης. Αν από αυτό δεν έχεις διδαχτεί τίποτα, τότε είσαι ανιστόρητος.
  2. Επειδή μίλησες για ΧΑ θα σου θυμίσουμε τούτο: από τον ΕΑ έχουμε γράψει σχόλια και άρθρα κατ' επανάληψη για τους νεοναζί και τη ΧΑ. Η ηγεσία, όμως, που υποστηρίζεις θεωρεί τη ΧΑ ως ακόμη μια συστημική αστική δύναμη. Πήγαινε να ρωτήσεις στις κομματικές οργανώσεις τι κατευθύνσεις δίνουν για τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί τα μέλη της ΚΝΕ από τους φασίστες και μετά έλα να συζητήσουμε.
  3. Όσον αφορά στα χαϊδέματα που δήθεν απολαμβάνουμε από τον ταξικό εχθρό καλό είναι να αναρωτηθείς γιατί κατά καιρούς Μητσοτάκης, Ντόρα, Χατζηνικολάου, Πρετεντέρης κ.α. εξάρουν την υπεύθυνη στάση του ΚΚΕ.
  4. Επίσης αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί ένας τόσο φανατικός υπερασπιστής της γραμμής βρίσκεται εκτός κόμματος. Σου προτείνουμε να επανενταχθείς. Ίσως έτσι λύσεις και μερικά προσωπικά σου προβλήματα.

  Αυτή είναι η τελευταία μας απάντηση στο τρολάρισμα.  Η οποία τελευταία απάντηση επιβεβαιώνει πως ξέρετε πολύ καλά από ασφαλήτικες μεθόδους. Στην αρχή ο "καλός" μπάτσος που με καλούσε-νουθετούσε να συμβάλω στη συζήτηση που "άνοιξε" το τρολλοσάιτ για το κομμουνιστικό κίνημα (όπως ακριβώς κάνει το "Βήμα" πριν από κάθε συνέδριο του ΚΚΕ "αφιερώματα" στην ιστορία του κομμουνισμού) και τώρα οι επιθέσεις και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Δεν υπονοώ καθόλου πως έχετε προσωπικά προβλήματα τύπου σχιζοειδούς προσωπικότητας... Απλά κάνετε αυτό για το οποίο σας πληρώνουν. Και με πολύ υπεραξία μάλιστα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Για το θέμα που έθεσε ο lothlorien, νομίζω ότι είναι καλύτερη μια "συζήτηση" στον 902 ανάμεσα σε δημοσιογράφο και καλεσμένο, από μια "συνέντευξη". Αυτό ισχύει γενικά είτε δηλαδή μιλάμε για κομματικά ΜΜΕ είτε για οποιοδήποτε άλλο τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα σε μέλη, στελέχη και φίλους του κόμματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή