Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Ο Ριζοσπάστης για το ΑΚΕΛ, χθες

[...]το παράδειγμα της Κύπρου ξεμπροστιάζει το ΣΥΡΙΖΑ. Ενα το κρατούμενο είναι η στάση του ΑΚΕΛ, που σαν κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε τη δανειακή σύμβαση και επί των ημερών του ψηφίστηκαν τα πρώτα νομοσχέδια. Ανεξάρτητα από διακηρύξεις και προθέσεις, ο συμβιβασμός στο πλαίσιο της ΕΕ δεν μπορεί παρά να είναι αντιλαϊκός και να ανοίγει το δρόμο για τα επόμενα μέτρα.

Οι κομμουνιστές έχουν υποχρέωση να μελετούν την πείρα, να αναζητούν το βασικό στοιχείο στη μια ή την άλλη εξέλιξη, να εξετάζουν προσεκτικά τις τάσεις που διαμορφώνονται. Από αυτήν τη σκοπιά, είναι χρήσιμη η πείρα της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ και των εξελίξεων στην Κύπρο. Οι θιασώτες του κοινοβουλευτικού δρόμου καλλιέργησαν συγχύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για τη διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ. Εγκάλεσαν το ΚΚΕ, καλώντας το να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.
Τώρα, που φαίνονται καθαρά τα αδιέξοδα της διαχείρισης και πλήττεται ο λαός με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, τώρα που αποκαλύφθηκε ακόμα περισσότερο ο ρόλος της ΕΕ και αποδείχθηκαν στην πράξη οι μύθοι περί «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», σφυρίζουν αδιάφορα και αποκρύπτουν πως, ανεξάρτητα από προθέσεις, δεν μπορεί να συνυπάρξει πολιτική ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που έχει κριτήριο το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου.
Γ. Μαρίνος, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ριζοσπάστης

2 σχόλια:

  1. Σωστά, αλλά ο Μαρίνος και το ΚΚΕ πρέπει να βρει την ριζα αυτης της πολιτικής του ΑΚΕΛ, δλδ το αυτονόητο: το ΑΚΕΛ είναι οππορτουνιστικο κόμμα, και σαν τέτοιο είναι τόσο "αδελφό" όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας το παραδεχτουμε,χρειαζομαστε ενα κομμουνιστικο κομμα κυπρου η αν δεν γινεται ακομα καλυτερα ενα κοινο κκε για Ελλαδα και κυπρο.Εξαλου ο κυπριακος λαος ειναι Ελληνες οπως και ολοι οι αλλοι ακαι αφου δεν διαθετει δικο του κομμα ας γινει το κκε το κομμα του για να καθοδηγησει τον αγωνα του Κυπριακου λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή