Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Το Κοάν της ημέρας

Το ατελείωτο κράξιμο της ελληνικής κατάστασης κινδυνεύει να μας κάνει όλους ενδο-οριενταλιστές. Αντί να μιλάμε για ελληνικά και γερμανικά έθνη, θα έπρεπε να μιλάμε για alternative nations, δηλαδή για τεθλασμένες ονειρικές κοινότητες.

[...]
Παραδοσιακά η περιπλοκότητα του μοντέρνου γεννιόνταν στη παραμεθόριο. Εκεί ξεκινούσε το μίξερ που μετά γινόταν της μόδας στο κέντρο - ο κοσμοπολιτισμός ξεκινούσε στην αποικία – πρώτα στο Χονγκ-Κονγκ και μετά στο Λονδίνο. Παρομοίως, το κολάζ χρονικοτήτων που έλαβε χώρα στην ευρωπαϊκή Ελλάδα είναι ανεπανάληπτο: ο μετανάστης δίπλα στο νεόπλουτο, ο ρόκερ δίπλα στο χασάπη, ο κνίτης δίπλα στο γκέι –το μίγμα είναι απείρως ακραίο, εκρηκτικό και δυσανάγνωστο. Είναι πολύ πιο αινιγματικό να είσαι πανκ στην Καρδίτσα, raver στο μενίδι και avant-garde θεατρίνος στον Έβρο, απ΄ότι όλα αυτά μαζί στη Νέα Υόρκη. 
Αλ. Παπαδόπουλος,"Το Μοντερνικό Θαύμα της Ελλάδας και Μερικοί Σκόρπιοι Λυγμοί από τη Δραπετσώνα" Red Notebook


13 σχόλια:

 1. ...και τωρα με το internet εμφανιζονται οι γκει χασαπιδες κνιτες διπλα στο red notebook.Παει χαλασε ο κοσμος.(το παραδοσιακο ειναι το πρωτο εναντι του μεταμοντερνου βερμπαλισμου του δευτερου)

  G.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτός ο τύπος πρέπει να περνάει καλά πάντως. Έχει κάτι από 1999.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τους raver που τους ξεθαψε? Τωρα στο Μενιδι ακουνε progresive house και βλεπουν ergo proxy.

  https://www.youtube.com/watch?v=In-YC0CF-s4

  G.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν έχεις ακουστά που λένε "Πάρε ναυτάκι Συριανό, ρέιβερ απ' το Μενίδι"; Ξακουστοί οι ρέιβερ του Μενιδίου.

   Διαγραφή
 4. "Alexandros Papadopoulos was born in Thessaloniki, grew up in Athens, got drunk in Paris, lost his youth in London and felt like an astronaut in Manchester: the sky is always dark and the city looks like a spaceship..."

  http://postnubilablog.blogspot.co.uk/2013/03/blog-post_29.html

  Συμπατριωτάκη σου Αντώνη;

  Όπως θα έλεγε κι ένας κοινωνικά πολύ έμπειρος των ελληνικών δρώμενων συνάδελφος που σέβομαι, όταν εκφέρω καμιά φορά παντελώς άτοπες θέσεις:

  "Δεν τα έτρωγε στραγάλια καλύτερα τα λεφτά που ξόξεψε για να σε σπουδάσει ο πατέρας σου;"

  Η ιδεολογική γύμνια της ελληνικής "αριστεράς" έχει φτάσει πλέον σε τέτοιο αδιέξοδο που έχει γίνει ένα κινούμενο κοάν.

  subutai red

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Σεβαστάκης φτιάχνει Σχολή αγόρι μου, τη νέα Σχολή της Θεσσαλονίκης, με κεντρικό άξονα τη θεματική "εμένα στ' αρχίδια μου βασικά".

   Διαγραφή
  2. Ως υποκείμενα που ποτέ δεν διάβηκαν το κατώφλι τού μετά, παραβλέπετε, κύριοι, την αυτοαναφορική ενδοκειμενικότητα ή και την ενδοκειμενική αυτοναφορικότητα τού ντεμπραγιάζ των πολυσχιδών υποκειμενικοτήτων τού πάθους τής τεθλασμένης ανά«κλασης» [επί] τής παραμεθορίου --- η οποία ανάκλαση στο κείμενο σημαίνεται με τρόπο περίtechno δια τής εναλλαγής παρεργικών παραγράφων με και χωρίς αγκύλες [τετράγωνες] ...

   Όρχις Α. Καπαμάς

   Διαγραφή
  3. http://www.r2d2translator.com/

   Διαγραφή
  4. Μπερδεύεις τον Δημήτρη με τον Νικόλα Σεβαστάκη, Αντώνη, και μας τρομάζεις εμάς εδώ πάνω. Ο ζωγράφος στην Αθήνα διδάσκει. Οπότε να ανακαλέσεις για τη νέα Σχολή της Θεσσαλονίκης, άσε που για τον Παπαδόπουλο θα πρέπει λογικά να ερίζουν και οι Παριζιάνοι και οι Μανκούνιανς.
   Έφη Α.

   Διαγραφή
  5. Α, όχι δεν τους μπερδεύω, αλλά νόμισα ότι και ο Δημούτρης μένει Θεσσαλονίκη, για αυτό βουλιάζει η πόλη από ταλέντο. Με το μπαρδόν!

   Διαγραφή
  6. Ως υποκείμενα που ποτέ δεν διάβηκαν το κατώφλι τού μετά, παραβλέπετε, κύριοι, την αυτοαναφορική ενδοκειμενικότητα ή και την ενδοκειμενική αυτοναφορικότητα τού ντεμπραγιάζ των πολυσχιδών υποκειμενικοτήτων τού πάθους τής τεθλασμένης ανά«κλασης» [επί] τής παραμεθορίου --- η οποία ανάκλαση στο κείμενο σημαίνεται με τρόπο περίtechno δια τής εναλλαγής παρεργικών παραγράφων με και χωρίς αγκύλες [τετράγωνες] ...

   Όρχις Α. Καπαμάς

   Χα χα χα χα χα!

   Διαγραφή
 5. προφανώς εκτός θέματος, αλλά δείτε το κι αυτό:http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_31/08/2012_459199
  cia 239

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Από άλλα ταλέντα βουλιάζει, δε μας λείπουν τα ταλέντα :)
  Ε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή