Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Η Κύπρος διδάσκει: Δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρ. Κυπριανού

Άντρος Κυπριανού (ΓΓ του ΑΚΕΛ*)
Αντικρούει τα περί ευθυνών της προηγούμενης κυβέρνησης
Γενικός Γραμματέας: Άνδρος Κυπριανού
Ιδεολογία: Κομμουνισμός, Μαρξισμός, Λενινισμός, Ευρωκομμουνισμός 

Τη μεγαλύτερη δυνατή συλλογικότητα για αντιμετώπιση των δεινών που τίθενται ενώπιον του κυπριακού λαού, επιβάλλουν οι κρισιμότατες στιγμές δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, κάνοντας λόγο για προκλητική συμπεριφορά από στελέχη της Kυβέρνησης και του ΔΗΣΥ και φέροντας ως παράδειγμα τη χθεσινή δήλωση του ΥΠΟΙΚ σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή όπου επέρριψε ευθύνες στη Βουλή για τις εξελίξεις.

Ο κ. Σαρρής, ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού, υποστήριξε πως αν η Βουλή υπερψήφιζε τη συμφωνία Αναστασιάδη- Eurogroup για κούρεμα, δεν θα ακολουθούσαν όσα ζούμε σήμερα. «Ο κ. Σαρρής δεν δικαιούται να προσποιείται πως δεν γνωρίζει. Ήταν παρών στη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου στο Προεδρικό με την Τρόικα. Ήταν παρών όταν οι εκπρόσωποι της Τρόικα ανέφεραν ρητά πως και αν εγκρινόταν το 1ο νομοσχέδιο στη Βουλή, ο τελικός τους στόχος με τις τράπεζες ήταν να γίνει αυτό που συμβαίνει σήμερα. Την ίδια θέση εξέφρασαν οι Τροϊκανοί και ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών».

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, είπε, πως οι Τροϊκανοί είχαν υποδείξει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως είχαν ενημερώσει τους υπηρεσιακούς της κυβέρνησης για τις προθέσεις τους, συνεπώς δεν ευθύνονταν αν οι υπηρεσιακοί δεν ενημέρωναν πλήρως τον κ. Αναστασιάδη.

Την ευθύνη για τις εξελίξεις, τόνισε ο κ. Κυπριανού, έχει ακεραία η Τρόικα λοιπόν και όχι η Βουλή, αναφέροντας ως ενδεικτικές τις δηλώσεις Ντάιζενμπλουμ και Μπαρνιέ ότι αυτό που εφαρμόζεται στην Κύπρο θα’ ναι το πρότυπο και για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Θέλω επίσης να υπενθυμίσω στον κ. Σαρρή την παραδοχή του κ. Αναστασιάδη όπως την αποκάλυψε δημόσια ο Αρχιεπίσκοπος. Ότι δηλαδή ο κ. Αναστασιάδης πήγε απροετοίμαστος στη σύνοδο του Eurogroup στις 15 Μαρτίου και ότι τον πρόδωσαν οι σύμβουλοι του».


Πολλοί, συνέχισε, αναφέρονται στο γεγονός ότι είναι ο Δ. Χριστόφιας που κάλεσε την Τρόικα στην Κύπρο, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για τις εξελίξεις. Το γεγονός πως η κυβέρνηση Χριστόφια αποτάθηκε στο Μηχανισμό Στήριξης, ανέφερε, δεν σήμαινε ότι ήταν πρόθυμη να αποδεχθεί παράλογες και αντιλαϊκές απαιτήσεις της Τρόικας. Εκεί, είπε, συνοψίστηκε εξάλλου και η έντονη κριτική που της ασκήθηκε από την τότε αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση: ότι δεν «τόλμησε» και δεν ήταν αρκετά «αποφασιστική» ώστε να αποδεχθεί αυτές τις απαιτήσεις. Κατά τον κ. Σαρρή, συνέχισε, αποτελεί επιτυχία σε σχέση με τη χρεοκοπία η τόλμη και η αποφασιστικότητα να γίνει αποδεκτή μια συμφωνία που προνοεί μαζικές απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων και καταστροφή της οικονομίας.

Σήμερα, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, παρουσιάζονται όλοι να εκπλήττονται για το γεγονός πως τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα μας έφεραν ως εδώ. «Όταν όμως για μήνες ως ΑΚΕΛ υποστηρίζαμε πως τραγικά λάθη και αποφάσεις των τραπεζών μας οδήγησαν στο Μηχανισμό Στήριξης, η τότε αντιπολίτευση μας απέδιδε «ιδεοληψίες» και «δογματισμούς». Ο δε κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μας εγκαλούσε κάθε φορά που αναφερόμασταν στο τραπεζικό σύστημα, απαιτώντας να επιδείξουμε σεβασμό και εμπιστοσύνη στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στον τότε διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας».

Η στάση τους, είπε, δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή νηφάλιας συζήτησης και προβληματισμού για το πώς θα μπορούσαμε να συμβάλουμε όλοι στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα. Ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή προσφέρει τη χείριστη υπηρεσία στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων. Πρέπει, είπε, όλοι να δείξουμε την ανάλογη υπευθυνότητα. Όχι για να παραδώσουμε, όπως είπε, την Κύπρο στη λαιμαργία των δανειστών αλλά για να εργαστούμε για τη σωτηρία της.

Απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να είναι πολύ προσεκτικοί στους χειρισμούς στους οποίους προβαίνουν για το τραπεζικό μας σύστημα, λέγοντας πως στόχος μας θα πρέπει να είναι η διάσωση της Τράπεζας Κύπρου, του Συνεργατισμού και των άλλων τραπεζών και όχι με ερασιτεχνικούς χειρισμούς να επιτείνουμε τις δυσκολίες. Απηύθυνε επίσης έκκληση στον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος αύριο όταν θα ανοίξουν οι τράπεζες και να λειτουργήσει με τρόπο που θα τις στηρίζει και όχι να τις αποδυναμώνει περισσότερο.

Είχαν προειδοποιήσει, ανέφερε ο κ. Κυπριανού, ότι όταν θα μπαίναμε στη διαδικασία με την Τρόικα θα είχε συνεχώς νέες απαιτήσεις, λέγοντας πως αυτό άρχισε να συμβαίνει και η Τρόικα έχει απαιτήσεις για επιπρόσθετα ζητήματα. Ερωτηθείς αργότερα τι εννοεί, παρέπεμψε στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για περεταίρω αποκοπές μισθών και συνταξιοδοτικών ωφελημάτων, ενώ «θυμάστε ότι μας έλεγαν ότι θα δεχθούμε αυτό το πακέτο και τέλειωσε». Σε λιγότερο από μια εβδομάδα φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι έτι, σημείωσε.

Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας
----------------------------------
Δεν μπορεί η κυβέρνηση, είπε, να λέει ότι για όλα φταίει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο που ενέκρινε η Βουλή προνοεί πως για αυτά τα ζητήματα συναποφασίζει ο ΥΠΟΙΚ, δηλαδή η κυβέρνηση – όπως είπε – και ο Διοικητής.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στη Διοίκηση της ΚΤ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ παρέπεμψε και πάλι στο νομοσχέδιο, διερωτώμενος εάν η κυβέρνηση έχει πραγματικά αυτή την άποψη γιατί δεν αξιοποιεί την πρόνοια «που ανακάλυψε πριν από δύο περίπου μήνες, ότι δηλαδή είχε την ευχέρεια να ανακαλέσει το διορισμό του Υποδιοικητή; Όπως μπορούσε να ανακαλέσει τον διορισμό του Υποδιοικητή θα μπορούσε να ανακαλέσει και τον διορισμό του Διοικητή, εάν κι εφόσον το επιθυμεί», καλώντας την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει εάν αυτά τα πράγματα συναποφασίζονται ή όχι, όπως λέει το νομοσχέδιο. «Κι αν όχι γιατί δεν απαιτεί τη συναπόφαση;»

Σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι ο κ. Δημητριάδης έπραξε το καλύτερο που μπορούσε να πράξει, ο κ. Κυπριανού είπε ότι έχει πολύ έντονες απόψεις «όχι απλά και μόνο για το πώς λειτούργησε ο κ. Δημητριάδης αλλά για το πώς λειτούργησε η κυβέρνηση γενικότερα. Αλλά θεωρώ ότι δεν είναι η ώρα τώρα να πω αυτές τις έντονες απόψεις», είπε, προτάσσοντας ότι προέχει να σώσουμε ό,τι μπορεί να διασωθεί. Αν θέλουμε η οικονομία να περιορίσει τα τραύματά της είναι απαραίτητο να σώσουμε την Τράπεζα Κύπρου, τον Συνεργατισμό και τις υπόλοιπες τράπεζες. Να γίνουν σοβαροί χειρισμοί σε όλα τα ζητήματα, επεσήμανε και «να ειπωθεί επιτέλους και κάποιο όχι στην Τρόικα».

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι την ίδια τύχη που θα έχει ο Διοικητής της ΚΤ θα πρέπει να έχει και ο ΥΠΟΙΚ, απάντησε πως ότι έχει να πει γι’ αυτό θα το πει στη συνέχεια.

Πρώην Διοικητής ΚΤ
--------------------------
Κληθείς να σχολιάσει αυτά που ακούστηκαν χθες στη Βουλή πως η Λαϊκή τράπεζα κρατήθηκε στον αναπνευστήρα για να γίνουν οι εκλογές και υπήρχε άντληση ρευστότητας από τον ELA που έφθασε το 60% του ΑΕΠ της Κύπρου, ο κ. Κυπριανού ότι τον περασμένο Ιούνιο το ELA της Λαϊκής είχε φτάσει στα 8 δις ευρώ και τότε κάποιοι ήθελαν η τότε κυβέρνηση να επαναδιορίσει τον Διοικητή της ΚΤ που, όπως αποκαλύφθηκε στη Βουλή – είπε αποφάσιζε μόνος του χωρίς να ζητά την άποψη του ΔΣ της ΚΤ.

Η συμφωνία με την Ελλάδα για την αποκοπή των εκεί καταστημάτων, είπε, περιλαμβάνει την ανάληψη από μέρους της Κύπρου ELA ύψους 6 δις το οποίο είχε διοχετευτεί στην Ελλάδα και αυτή τη συμφωνία δεν την έκανε η κυβέρνηση Χριστόφια, αλλά η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, όπως ανέφερε. Με την απόφαση για μεταφορά της έδρας της Μαρφίν Λαϊκής στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2012 από τον τότε Διοικητή της ΚΤ, πρόσθεσε, αναλάβαμε ένα μεγάλο μέρος του ELA που καλείται σήμερα να αποπληρώσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Τότε, είπε, όλοι συμβούλευαν τον Αθανάσιο Ορφανίδη να κάνει αυτή την πράξη. «Δεν θέλω να επιρρίψω ευθύνες στον κ. Ορφανίδη. Εδώ που βρίσκονται τα ζητήματα πρέπει να είμαστε όλοι αντικειμενικοί». Γι’ αυτό, είπε, να μην αναλωθούμε τώρα σε εκατέρωθεν αλληλοκατηγορίες, λέγοντας πως αυτό επιχειρεί η κυβέρνηση τις τελευταίες 2-3 μέρες.

Σχέδιο ΑΚΕΛ για απεγκλωβισμό
---------------------------------------
Ερωτηθείς εάν υπάρχει βάση συνεργασίας με την κυβέρνηση αφού υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας καθώς το ΑΚΕΛ πιστεύει σε λύσεις εκτός Τρόικας, ενώ η κυβέρνηση όχι, ο ΓΓ του κόμματος είπε ότι θα εργαστούν για να πείσουν γι’ αυτή την άποψη. Αυτό που πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση, πρόσθεσε, είναι ότι «όταν βρίσκεσαι σε τόσο δύσκολη θέση πρέπει να αφήσεις το μυαλό σου ελεύθερο, να το απεγκλωβίσεις από όποια τοιχώματα βάζεις γύρω του, να μελετήσεις όλα τα πιθανά σενάρια και να βρεις τι είναι το προσφορότερο για τον κόσμο και τον τόπο μας. Αυτό θέλουμε ως ΑΚΕΛ να γίνει και πρέπει να γίνει με μεγάλη ταχύτητα, προτού δημιουργηθούν τετελεσμένα που δεν θα μπορούν να ανατραπούν».

Γι αυτό το λόγο, είπε, κάλεσαν δύο κορυφαίους καθηγητές από την Βρετανία και την Γερμανία και θα παρουσιάσουν την πρόταση του ΑΚΕΛ πολύ σύντομα και ολοκληρωμένα για το τι πρέπει να γίνει μετά τις αποφάσεις Eurogroup – Αναστασιάδη. Πολλοί, συνέχισε, ρωτούν γιατί δεν ετοίμαζαν τις προτάσεις αυτές νωρίτερα για να δηλώσει ότι τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά, όπως η καταρχήν συμφωνία με την Τρόικα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σήμερα, είπε, έχουν διαφοροποιηθεί δραστικά τα δεδομένα και διερωτήθηκε εάν είναι τυχαίο που ο Νομπελίστας και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας, Χριστόφορος Πισσαρίδης μίλησε στο Bloomberg για μελέτη του ενδεχομένου αποχώρησης από το ευρώ. Πρέπει να μείνουμε στατικά σε αυτά που συνέβαιναν πριν 6 μήνες, διερωτήθηκε, ή να μελετήσουμε ενδεχόμενα σενάρια και να καταλήξουμε στο καλύτερο υπό τα δεδομένα.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Βουλευτή του ΔΗΣΥ, Πρόδρομου Προδρόμου πως ο Διοικητής της ΚΤ λειτούργησε με πολιτικά κριτήρια, αφήνοντας τη Λαϊκή στον αναπνευστήρα για τις Προεδρικές εκλογές, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως το ερώτημα αυτό «θα πρέπει να το απευθύνετε στον τότε ΥΠΟΙΚ, κ. Σιαρλή, αν γνώριζε, πόσο και τι γνώριζε; Δηλαδή, σήμερα ο κ. Δημητριάδης κινείται με πολιτικά κριτήρια του ΔΗΣΥ όταν τοποθετείται με τον τρόπο που τοποθετείται;». Παρέπεμψε στο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από τη Βουλή και μιλά για συναπόφαση Διοικητή – ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας ότι ο κ. Προδρόμου αντί να επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση «ας δει πώς θα βοηθήσει την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να χειριστεί τα ζητήματα με τον σωστό τρόπο».

Ταμεία προνοίας
---------------------
Σε ερώτηση αναφορικά για τη διάσωση των ταμείων προνοίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως το κόμμα του επεξεργάζεται δικά του σενάρια, θα ακούσει και το τι έχει να πει η κυβέρνηση και όταν θα είναι έτοιμοι θα τα δημοσιοποιήσουν.

Το πιο ανεύθυνο πράγμα, πρόσθεσε, είναι να βγαίνει «ο καθένας από εμάς και να πλειοδοτεί για το τι είναι καλύτερο να γίνει». Ανέφερε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις διάφορες συσκέψεις στο Προεδρικό, είπε, ότι με την έγκριση της συμφωνίας με την Τρόικα το κάθε τι θα πρέπει να γίνεται αποδεκτό κι από την Τρόικα, γι αυτό «χρειάζεται ν’ απεγκλωβιστούμε επιτέλους από αυτή τη λογική, η οποία μας περιορίζει πάρα πολύ στο πως πρέπει να κινηθούμε».
Offsite

13 σχόλια:

 1. Ο ευρών "Μαρξισμό, Λενινισμό, Κομμουνισμό" ή ακόμα και "Ευρωκομμουνισμό" οπουδήποτε πιο πάνω αμειφθήσεται με κυπριακό χαλούμι 500g.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς το παραπάνω. Ας ξεφυλλίζει την Χαραυγή (καθημερινά ανεβαίνει και σε PDF). Μόνο αν είσαι οπαδός της Ομόνοιας αξίζει τον κόπο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δημοψήφισμα: Φέρτε πίσω τον Αλέκο.
  O κ.παναγιώτης το πολύ που θα κάνει είναι ή να βοηθήσει τον Αλέκο σε αντιΚΚΕ ανάχωμα, ή να τον φέρει ξανά πίσω με "δάφνες". Όλα με ορίζοντα τις ευρωεκλογές. Η επηροή του μειώνεται σε σημείο που να "τρώει κατσάδιασμα" και από "φίλιες" φυλλάδες(π.χ. αυγή, εφημερίδα των συντακτών).

  Τα πάντα όλα.
  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/lr.html )
  ( http://www.tanea.gr/news/politics/article/5009097/eixan-moirasei-metaksy-toys-mexri-kai-ta-ypoyrgeia/ ).Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άσχετο.. αλλά διάβασε αυτό: http://opinion24.gr/index.php/%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9/item/982-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AC-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%B7-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δημοσιεύτηκε στον Προσυνεδριακό το πιο πάνω; Γιατί δεν το είδα εκεί. Πού δημοσιεύτηκε αρχικά;

   Διαγραφή
  2. Ναι, εδώ: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7365865&publDate=31/3/2013

   ΟΚ, διαφωνώ προσωπικά σε αρκετά, αλλά είναι κριτική μέσα στα πλαίσια των διαδικασιών διαλόγου και δεν βρίσκω τίποτε διαδικαστικά μεμπτό.

   Διαγραφή
  3. το γράφει και εδώ ( http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=31/3/2013&id=14517&pageNo=20&direction=1 ). Το επίπεδο της συνείδησης είναι αναντίστοιχο με τις καταστάσεις και αυτό είναι λογικό να προβληματίζει αρκετό κόσμο.

   Στο 5 δεν έχει πειστική αντιπαράθεση. Στο blog είτε ο διαχειριστής είτε οι σχολιαστές έχουν ήδη αναφέρει αρκετά παραδείγματα που καταρίπτουν τον μύθο της φτωχού συγγενή της ελληνικής αστικής τάξης και της ψωροκώσταινας, Επίσης έχουν γίνει επεξεργασίες αναλύσεις σχόλια στην ανάλυση του Λένιν για τον Ιμπεριαλισμό.

   Από την άλλη οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες που η τακτική του χτες είναι πλέον περασμένη.
   Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να αυξήσει αυτό που λέμε μέσο ποσοστό κερδους. Αδύναμα κεφάλαια και κυρίως εργασία απαξιώνονται. Οι παλιές σοσιαλδημοκρατικές - αριστερές επιδιώξεις (γνωστές ως "κόκκινες γραμμές") έχουν υποστεί ήττα μπροστά στην μάχη ζωής του κεφαλαίου. Οι εξελίξεις στην Κύπρο, όπου ήρθαν τα πάνω κάτω σε δύο εβδομάδες, διδάσκουν.Ilief

   Διαγραφή
  4. και για να συνεχίσεω, το κυρίοτερο αυτό ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1719.html ).

   Οι απόψεις του είναι σεβαστές.
   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7365865&publDate=31/3/2013 )
   Και η όποια κριτική σε αυτά που γράφει έγινε με διάθεση συμβολής όχι φτηνής εξυπνάδας.
   Το επίπεδο συνείδησης είναι ποιο κάτω από τις ανάγκες της εποχής και αυτό προβληματίζει όσο να είναι. Το βιβλίο του " είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε" είναι αξιόλογο. Ilief

   Διαγραφή
 5. Εσύ Αντώνη που είσαι ινσάιντερ, για κατέβασε κάτω κάνα Παφίλη, κάνα Μπογιό για να τους ξεστραβώσει ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. "Ότι δηλαδή ο κ. Αναστασιάδης πήγε ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΣ στη σύνοδο του Eurogroup στις 15 Μαρτίου"

  Ρε γαμω το... Παραγιναμε τεμπεληδες τελευταια οι Ελληνες. Παρα την τρομερη πειρα μας, παραμελούμε τα προκαταρκτικα...
  Σφαλμα... μεγαλο σφαλμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για να το ξεκαθαρίζουμε λοιπόν, να το εμπεδώσει ο κόσμος: Όταν ένας αστός πολιτικός παίρνει αντιλαϊκές αποφάσεις και μέτρα είναι επειδή ήταν ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΣ, όχι επειδή είναι αστός πολιτικός και προασπίζει τα συμφέροντα της τάξης του.

   Συνεπώς, απώτατος στόχος της ταξικής πάλης για την εργατική τάξη είναι τα ταχύρρυθμα φροντιστήρια "προετοιμασίας" της αστικής τάξης να παίρνει αποφάσεις συμφέρουσες για την εργατική.

   Παρακάτω βλέπουμε τα τραγικά αποτελέσματα της έλλειψης προετοιμασίας Σαμαρά σε σχέση με τους προετοιμασμένους Ραχόι και Μόντι, για παράδειγμα:

   Ν. Χουντής: "Σύνοδος Κορυφής: Πρώτο ρήγμα στις πολιτικές τους"

   Στο μεταξύ, σχολιάζοντας την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής τόνισε ότι "σηματοδοτεί ένα πρώτο ρήγμα στις πολιτικές που προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη της μεγάλης δημοσιονομικής και τραπεζικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη στις πλάτες των εργαζομένων". Επίσης σημείωσε πως "σε καμία περίπτωση η απόφαση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών 'απευθείας από ευρωπαϊκούς μηχανισμούς' δεν είναι ικανή από μόνη της να σταματήσει τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση που συγκλονίζει την Ε.Ε.". Ταυτόχρονα επισήμανε πως "η απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών πρέπει να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα προκειμένου να μειωθούν τα δανειακά βάρη", ενώ πρόσθεσε πως "στη διαπραγμάτευση πριν και κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Κορυφής, η ελληνική κυβέρνηση ήταν και 'απούσα', και 'γονατισμένη'".
   http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=698751

   Διαγραφή
  2. Και ξερεις όταν δεν ειναι επαρκη τα προκαταρκτικα υπαρχει σοβαρότατο πρόβλημα...


   Κάποιος πρεπει να τους το πει τελοσπάντων... Πουναι ο Ασκητης; Ακόμα δεν τον πηραν αυτον;

   Διαγραφή