Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται


Κώστας Ζαχαριάδης:

"...Εν έτη 2013 έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνα για να ψήνουν και να ζεσταίνονται σε κλειστό χώρο. Οι άνθρωποι αυτοί με βάση τις στατιστικές ανήκουν στο υψηλότερο μορφωτικό κλάσμα της ελληνικής κοινωνίας κι όμως αγνοούσαν τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης ή τις γνώριζαν εν μέρει και τις υποτίμησαν.

Η είδηση αποτελεί μια τραγική επιβεβαίωση ότι πληρώνουμε σαν κοινωνία με πολύ βαρύ τίμημα, πέρα από πολιτικά σφάλματα – εγκλήματα και άλλες ανεπάρκειες όπως η χαμηλή κοινωνική μας μόρφωση και η υποτίμηση της αίσθησης των πραγματικών κινδύνων..."

Πηγή: ecoleft

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το σχόλιο του Θ.Τζήμερου στο tweeter προκάλεσε την άμεση καθαίρεση του από τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του "δημιουργία ξανά", ενώ έχει δρομολογηθεί και η οριστική διαγραφή του από το κόμμα.

Καμμία αντίδραση ΔΕΝ έχει προκύψει από τον χώρο της "οικολογικής αριστεράς" (ένα ακόμη χαϊδευτικό του ΣΥΡΙΖΑ), για την προβολή των πιο πάνω απόψεων σε μέσο του πολιτικού αυτού χώρου.

Αντί δικού μας σχόλιου, θα επαναλάβουμε ένα που ακολούθησε το κείμενο στο ecoleft:

Ναι πράγματι χρειάζεται παιδεία, περιβαλλοντική αγωγή, δημοσία υγεία, αναλυτική γεωμετρία, διαφορικές εξισώσεις, διοφαντική ανάλυση, ψυχολογία όχλου...ευτυχώς δηλαδή γιατί νόμισα οτι θα χρειαστεί πετρέλαιο που είναι και ακριβό...ρε γελοίε.

Πηγή: Fadomduck

30 σχόλια:

 1. Η πάντα ευαίσθητη αριστερή στρουθοκάμηλος και ο μη γαμάς τον Μαργαρίτη ακόμα δεν κατάλαβαν τίποτα.
  (θα μου πεις οτι ακόμα ασχολούνται με το πρόβλημα του υπερτροφικού δημοσίου και την παραίτηση του Τζήμερου)
  Διευκρίνηση: Οι του εκολέφτ και οι συναφείς οικολογούντες είναι τάσεις της ΔΗΜΑΡ.
  (και το γλυκό έδεσε)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προσεχώς απ' τις εκδόσεις Αυνανιζόμενο Παχύδερμο:

   "Λιμός και έλλειψη παιδείας: Μια συγκριτική μελέτη για το χαμηλό πνευματικό επίπεδο των πολιορκημένων του Μεσσολογίου και του Λένινγκραντ και τις επιπτώσεις του στις διαιτητικές τους επιλογές."

   Διαγραφή
 2. Σχόλιο μιας κάποιας Αφροξυλάνθης Βασταρούχα:
  Σκόπιμο είναι, αντί να τους γυρίζουμε από το ένα γραφειο στο άλλο και από την μια υπηρεσία στην άλλη να τους εκτοπίσουμε (όπως λέει και ο αρχηγός μας Θέμος Τζήμερος) στις πρόσφατα αγορασμένες νησίδες για να εργαστούν αμισθί για τα τουριστικά έργα των καταριανών επενδυτών.
  Φτάνει πια, όχι άλλο υπερτροφικό δημόσιο.
  Ζήτω η χωρίς υπερωρίες εθελοντική εργασία.
  Θάνατος στους εναπομείναντες ΔΥ.
  Ζήτω ο αγνός και αμόλυντος ιδιωτικός τομέας.
  Οχι στο κρέας αλόγου. Ναι στο κρέας στρουθοκαμήλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://www.zougla.gr/greece/article/proto-pedi

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τέλειο το σχόλιο σου Αντώνη, στο κλέβω !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Κ.Ζαχαριάδης είναι τακτικότατος αρθρογράφος της Αυγής, όπως εύκολα βλέπει κανείς εδώ ( http://ecoleft.wordpress.com/tag/%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82/ ).
  Άρα μάλλον δεν μπορούμε να τον χρεώσουμε στην ΔΗΜΑΡ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλέ ποια ΔΗΜΑΡ; Νεολαία ΣΥΝ είναι ο άνθρωπος: http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=19321

   Διαγραφή
  2. Στο βιογραφικό του δεν γράφει κάτι αλλά στο παρακάτω άρθρο στο τέλος αναφέρεται ότι είναι μέλος της ΚΕ του συριζα:

   http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=755529

   Επίσης σε αυτό το φοβερό σάιτ, το εκολέφτ, υπάρχει μόνιμη διαφήμιση του βιβλίου ενός άλλου μεγάλου πνεύματος, του γιάννη μπαλάφα, θυμίζω:

   http://leninreloaded.blogspot.ca/2012/12/blog-post_26.html

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
 6. Το βιογραφικοό του κ. Κ.Ζαχαριάδη εδώ:
  http://costaszachariadis.wordpress.com/about-2/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. κι όμως ρε σύντροφοι,θέμα χρόνου είναι να βγούν διάφοροι γραφικοί να το δικαιολογήσουν κι από πάνω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. στο μεταξύ έκανα το λάθος να διαβάσω και την "εξήγηση" που δίνει ο ίδιος ο "αρθρογράφος" κι ένα έχω να πώ...να τον χαίρονται και αν είναι εύκολο να τον αφήσουν άπλα χώρο να τους ξεβρακώνει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κοντά στ’ άλλα είναι κι αγράμματος…

  Ο τύπος είναι κι άσχετος στην μητρική του γλώσσα.

  Γράφει: Εν έτη (!!!)

  Ίσως όμως να ζητάμε και πολλά από τους του ΣΥΝ και της «Αυγής»: πάλι καλά που μπορούν να γράφουν ό,τι και όπως γράφουν και να διαβάζουν ό,τι και όπως διαβάζουν…

  Μη απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές ητης Ανατολικής Βαλτικής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εγω του εκαμα σχολιο αλλα περιμενει εγκριση ακομα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Όταν γράφαμε έκθεση, οι καθηγητές μας έλεγαν να μην πολιτικοποιούμε το θέμα και να γράφουμε στο τέλος ότι όλα είναι ζήτημα παιδείας. Φαινόμενο θερμοκηπίου; Παιδεία. Πόλεμος; Παιδεία. Κακή - Πρόχειρη- διατροφή; Παιδεία. Κυνήγι του χρήματος ως αυτοσκοπός; Παιδεία!

  Δεν περνούσε από το μυαλό τους ότι υπάρχει και ένα σύστημα που λέγεται καπιταλισμός ότι όλοι δεν έχουν ευκαιρίες χρήματα και χρόνο, ότι αρκετοί γονείς τους έφευγε ο πάτος για πενταροδεκάρες. Όλα λοιπόν θέμα παιδείας! Σε κόσμους ιδεών! Σε κόσμους όπου οι ιδέες προϋπάρχουν των ανθρώπων και κάνουν που και που καμία βόλτα κάτω στην γη. Για το αν χρειάζεται και ένα μυαλό για να παράγει ιδέες ούτε λόγος. Όπως ούτε λόγος πως για να παράγει ιδέες το μυαλό, χρειάζεται το στομάχι να είναι στοιχειωδώς γεμάτο.

  Οι συνταγές για μία καλή ουδέτερη έκθεση μου θυμίζουν τα γραφόμενα Τζήμερου και Ζαχαριάδη.Μόνο που η δήθεν ουδετερότητα σε μία εποχή όξυνσης της ταξικής πάλης σημαίνει πως διαλέγεις το στρατόπεδο του αντιπάλου. Στο τελευταίο ο μεν Τζήμερος μέσα στην νεοφιλελεύθερη μαυρίλα του, είναι φανερό το σε ποιο πολιτικό στρατόπεδο είναι, σε σχέση με τον "δήθεν ουδέτερο" Κώστα Ζαχαριάδη.Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. «Όπως ούτε λόγος πως για να παράγει ιδέες το μυαλό, χρειάζεται το στομάχι να είναι στοιχειωδώς γεμάτο.»
   +1!

   Διαγραφή
  2. "Όταν γράφαμε έκθεση, οι καθηγητές μας έλεγαν να μην πολιτικοποιούμε το θέμα και να γράφουμε στο τέλος ότι όλα είναι ζήτημα παιδείας. Φαινόμενο θερμοκηπίου; Παιδεία. Πόλεμος; Παιδεία. Κακή - Πρόχειρη- διατροφή; Παιδεία. Κυνήγι του χρήματος ως αυτοσκοπός; Παιδεία!"

   Έτσι ακριβώς. Κι εγώ το έχω σκεφτεί πολλές φορές τι αστική σάχλα ήταν αυτή με την οποία μεγαλώνουν τόσες γενιές. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπάρχει ταξική σκέψη στην Ελλάδα. Την "παιδεία" σας μέσα!

   Διαγραφή
 12. "εν έτΗ 2013...".

  Ανώνυμος8

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Πάντως παίζει και μια πολύ μικρή πιθανότητα ο Τζήμερος να αντέγραψε Ζαχαριάδη... :)

  Το tweet του Τζήμερου έγινε 3 λεπτά μετά την δημοσίευση στο ecoleft. 2:00 το άρθρο, 2:03 το tweet... Πραγματικά τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται... Ακόμη και στον χρόνο... :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ γέλιο θα πέσει αν ο Τζήμερος είδε το άρθρο στο ecoleft και είπε: "Α, να κάτι αριστερό που μπορώ να πω. Όλο φασίστα με αποκαλούν. Κάτσε τώρα... θα τους δείξω εγώ ότι δεν είμαι..." :)

   Διαγραφή
 14. Χρηστικές πληροφορίες εν όψει αύξησης χρήση του σύγχρονου μέσου θέρμανσης όπως το μαγκάλι.... σε επόμενο επεισόδιο θα κάνουμε μαθήματα ιππασίας όπως "η σωστή στάσις του σώματος επι του όνου" τόσες χιλιάδες πινακίδες κατατέθηκαν ...... επίσης πολύ καλό θέμα " η ασφαλής μετατροπή των κοπράνων εις παξιμάδιον..." κοινώς "πως να κάνετε το σκατό σας παξιμάδι..." μην έχουμε και τίποτις άλλα ατυχήματα και μας τα πρήζουν τα συκώτια διάφοροι τύποι ........ κάτι επίσης πολύ σημαντικό "Ο σωστός (πολιτικά) χρόνος (timing!!!!) της αυτοκτονίας ......" έτσι για να μην έχουν οι κουμουνιστές επιχειρήματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Χρηστικές πληροφορίες εν όψει αύξησης χρήση του σύγχρονου μέσου θέρμανσης όπως το μαγκάλι.... σε επόμενο επεισόδιο θα κάνουμε μαθήματα ιππασίας όπως "η σωστή στάσις του σώματος επι του όνου" τόσες χιλιάδες πινακίδες κατατέθηκαν ...... επίσης πολύ καλό θέμα " η ασφαλής μετατροπή των κοπράνων εις παξιμάδιον..." κοινώς "πως να κάνετε το σκατό σας παξιμάδι..." μην έχουμε και τίποτις άλλα ατυχήματα και μας τα πρήζουν τα συκώτια διάφοροι τύποι ........ κάτι επίσης πολύ σημαντικό "Ο σωστός (πολιτικά) χρόνος (timing!!!!) της αυτοκτονίας ......" έτσι για να μην έχουν οι κουμουνιστές επιχειρήματα
  (κράσρε το ρημάδι και ίσως το πόνημα να ανεβεί δις... συγγνωμη )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Προσπαθεί ο φασιστάκος να το σώσει αλλά άδικος ο κόπος του...
  http://ecoleft.wordpress.com/2013/03/01/%CE%B5%CE%BE%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BB%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BE%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CE%AC%CE%BD/
  ούτε να στηρίξει τα πραγματικά του πιστεύω δεν έχει το σθένος ο μεταπτυχιακός σαλτιμπάγκος...
  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α, και μην ξεχνιόμαστε... έρχεται.. έρχεται...
   http://www.koutipandoras.gr/33633/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%BF.html

   Διαγραφή
  2. Όπως υπήρχε η πιθανότητα δεξιοί αντιμνημονιακοί να ψήφιζαν ΚΚΕ στις εκλογές του 2012 και τσουπ εμφανίστηκε το κόμμα Καμμένου,
   έτσι και τώρα που οι αριστερές προσδοκίες για τον ΣΥΡΙΖΑ εξατμίστηκαν και μπορεί κάποιοι να πάνε προς ΚΚΕ τσουπ εμφανίστηκε το κόμμα Αλαβάνου. To είχε πει -με άλλα λόγια- η ΓΓ. Ilief

   Διαγραφή
  3. "To είχε πει -με άλλα λόγια- η ΓΓ"

   Πολλές φορές. Και η ΚΟΜΕΠ, και ο Ρίζος.

   Και ο ψηρίς: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/07/blog-post_03.html

   Διαγραφή
  4. Eννοείται και ο Ρίζος. Θα διαβάσω του ψηρίς. Εκτιμώ τα σχόλιά του.Ilief

   Διαγραφή