Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Πολιτικά σκουπίδια απ' την Ελλάδα; Όχι, ευχαριστούμε!

ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ EUROGROUP!
Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ!

[...]

Πρώτη ομιλία ήταν από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος τάχθηκε κατά της προσπάθειας εξόντωσης του τραπεζικού και αποταμιευτικού μας συστήματος εκ μέρους των Τροικανών.

Στην ομιλία του ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης, έκανε λόγο για επιβολή χρεοκρατίας εκ μέρους της Ευρώπης, τασσόμενος κατά της προσπάθειας αυτής μέσω του νομοσχεδίου περί κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο.

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, είπε πως οι Ευρωπαίοι μας πρόσβαλλαν σε κάθε συνάντηση που είχαμε μαζί τους. Μας κατηγόρησαν ότι κάνουμε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μας μίλησαν για δελτίο των μυστικών τους υπηρεσιών, όπως είπε. Αν έχουν διαφορές με τους Ρώσους το γήπεδο της επίλυσης δεν είναι η Κύπρος τόνισε ο κ. Συλλούρης.


Από Ευρώπη της αλληλεγγύης αυτό που θέλουν οι Ευρωπαίοι είναι να οδηγήσουν σε μια Ευρώπη της αδικίας και του δυσθεώρητου χάσματος μεταξύ Βορρά και Νότου, είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου.

Το ερώτημα, σημείωσε, δεν είναι το παράνομο κούρεμα το ζήτημα σήμερα είναι αν η κυπριακή δημοκρατία ως συντεταγμένο κράτος θα αποδεθχεί να μετατραπεί σε πειραματόζωο «γιατί περί αυτού πρόκειται». «Όχι στον ωμό εκβιασμό» είπε ο κ. Ομήρου.

Ζούμε την κρισιμότητα των εξελίξεων και την ιστορικότητα των περιστάσεων, είπε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν. Οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε σήμερα, σημείωσε, δεν λησμονιούνται γρήγορα, αλλά με αυτές γράφεται ιστορία. Η πατρίδα, τόνισε, υφίσταται άδικη και απρόκλητη επίθεση. Εμείς δεν θα δώσουμε σε κανένα το δικαίωμα να μας μετατρέψει σε πειραματόζωο, διεμήνυσε.

Βρισκόμαστε σε καθοριστικη στροφή της ιστορίας μας, για όλους μας, είπε στην ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Οι εξελίξεις στην Κύπρος, όπως εκτίμησε θα σφραγίσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην ΕΕ. Η Κύπρος αυτή τη στιγμή γίνεται το πειραματόζωο του κουρέματος των καταθέσεων, σημείωσε και πρόσθεσε πως πίσω από την απόφαση του Eurogroup κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Ο κ. Κυπριανού πρότεινε από του βήματος της Βουλής να αποσύρουμε το αίτημα βοήθειας προς την Τρόικα.

Στην ομιλία του, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως είμαστε ενώπιον της πιο κρίσιμης συνόδου της Ολομέλειας στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Δεν είναι η ώρα για αλληλοεπίριψη ευθυνών, είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου και πρόσθεσε πως είναι ώρα αυτοκριτικής, εθνικής ευθύνης και αποφάσεων σωτήριων για τη χώρα μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει συγχωροχάρτι για όποιους ευθύνονται, τόνισε.

Δικαιολογημένα νιώθουμε απογοήτευση για την συμπεριφορά του Γιούρογκρουπ απέναντι στην Κύπρο και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε ο κ. Νεοφύτου. Χαρακτήσε την απόφαση του Eurogroup ως οικονομικό χαρακίρι στα θεμέλια της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι αυτό δεν ήταν η κοινοτική αλληλεγγύη που αναμέναμε και που επιβαλλόταν να επιδείξουν οι ευρωπαικές κυβερνήσεις.

Πιστεύουμε ότι η πιο κρίσιμη και εποικοδομητική στάση του ΔΗΣΥ, αφού έχει απορριφθεί η πρόταση για αναβολή της συνεδρίας, είναι η στάση της αποχής από την ψηφοφορία, είπε ο κ. Νεοφύτου.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης. «Χαιρετίζουμε το μεγάλο και στεντόρειο, αγωνιστικό «Όχι» της Κυπριακής Βουλής στο καταστροφικό σχέδιο του Eurogroup», δήλωσε και πρόσθεσε πως «Το «Όχι » της Κύπρου είναι κόλαφος για την 3κομματική κυβέρνηση της χώρας μας που συναίνεσε στην εγκληματική απόφαση του Eurogroup που ενταφίαζε την Κύπρο».

«Οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου διέσωσαν το μέλλον και την αξιοπρέπεια της χώρας. Έκαναν ότι δεν έκαναν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας που έχουν ψηφίσει 3 Μνημόνια της καταστροφής και υποδούλωσης.

«Η σημερινή απόφαση της κυπριακής βουλής δείχνει το δρόμο της πραγματικής διαπραγμάτευσης που δεν διανοήθηκε ποτέ να ακολουθήσει καμία μνημονιακή κυβέρνηση στη χώρα μας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την καταψήφιση από το κυπριακό κοινοβούλιο της συμφωνίας του Eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων.


Ώρα να τα μαζεύουμε: Οι σαλτιμπάγκοι του ελληνικού τσίρκου εγκαταλείπουν την Κύπρο μετά την πολιτική της εκμετάλλευση:

Η ΦΡΙΚΤΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !
ΔΕΝ ΛΕΣ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ !
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑ ΣΥΡΙΩΤΗΣ

Μετά το πρώτο περήφανο «ΟΧΙ», αποτέλεσμα κυρίως των αυθόρμητων λαϊκών αντιδράσεων, η Κυπριακή πολιτική ηγεσία στο σύνολο της, με διαφορετικές ταχύτητες η κάθε πλευρά της, αντί να προσχωρήσει θαρραλέα μπροστά, αναδιπλώθηκε άτακτα!

Πρώτος και καλύτερος στην άτακτη υποχώρηση ο ανεκδιήγητος μνημονιακός και φανατικός Ανανιστής Ν. Αναστασιάδης

Η Κυπριακή Βουλή, την Παρασκευή (23/3/13) το βράδυ, ψήφισε, με διαδικασίες εξπρές, εννιά επείγοντα νομοσχέδια. Τα περισσότερα με ευρεία συναίνεση, όπως αυτό για το Ταμείο Αλληλεγγύης που το ψήφισε και το ΑΚΕΛ και άλλα , όπως η διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας, με πλειοψηφία και με το ΑΚΕΛ να απέχει (!). Το Σάββατο (23/3) αναμένεται να ψηφισθεί, επίσης, νομοσχέδιο που κατά πάσα πιθανότητα θα «κουρεύει» κατά 20-25% τις άνω των 100 χιλ. καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου (βλ. ρεπορτάζ εδώ).

Η αναδίπλωση της Κυπριακής ηγεσίας μετά το ηχηρό «ΟΧΙ» της Κυπριακής Βουλής στο Eurogroup, μοιάζει, ίσως, με βατερλώ.

Η Κύπρος φέρεται έτοιμη να πράξει τα πάντα προκειμένου να μην διακινδυνεύσει μια σύγκρουση με τη Γερμανική ΕΕ/ ΔΝΤ και πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη.

Φτάνει στο σημείο να προτείνει την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων και των συντάξεων, την υποθήκευση του ενεργειακού της πλούτου, το εκ των προτέρων «κλείσιμο» μιας μεγάλης τράπεζας όπως της Λαϊκής, ακόμα και κούρεμα των μεγάλων καταθέσεων έως και 20%, (ενώ πολλοί, πρίν, δεν σήκωναν κουβέντα για «κούρεμα» 10%,) μόνο και μόνο για να βρεθεί μια φόρμουλα συνεννόησης και συμφωνίας με την τρόικα.

Η Κυπριακή ηγεσία αναδιπλούμενη τελεί υπό πανικό και κινδυνεύει να δεχθεί όρους πολύ χειρότερους από την πρώτη απόφαση του Eurogroup.

Είναι αδιανόητο και εξωφρενικό να αποδεχθεί η Κύπρος την απόφαση του Eurogroup και μάλιστα σε πολύ χειρότερη έκδοση και να φτάσει στο σημείο να πληρώσει το αστρονομικό για τα Κυπριακά δεδομένα ποσό των 17 δις (10 δις δάνειο από τρόικα και 7 δις από την καταλήστευση του Κυπριακού λαού και ίσως από «κούρεμα» καταθέσεων) στους τραπεζίτες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ταυτόχρονα ούτε καν να αποφύγει αλλά να εισέλθει, άβουλη και μοιραία, στην κηδεμονία της τρόικας και τον φαύλο κύκλο των μνημονίων.

Ένα τέτοιο σχέδιο και η πιο άθλια και εξανδραποδισμένη αποικία δεν θα το υιοθετούσε.

Πολύ περισσότερο, που ένα τέτοιο σχέδιο όχι μόνο είναι βέβαιον ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα αλλά και είναι πιθανόν να μην έχει και καμία στοιχειώδη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα από την Τρίτη (26/3), μόλις ανοίξουν ,αν ανοίξουν, οι Κυπριακές Τράπεζες.

Το τραγικό συμπέρασμα από τις Κυπριακές εξελίξεις, κάτι που αφορά και την Ελλάδα και την ελληνική Αριστερά, είναι ότι δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ) και πολύ περισσότερο να ακυρώσεις τις μνημονιακές απαιτήσεις της, αν δεν είσαι έτοιμος και να το εννοείς, να συγκρουσθείς και με την ευρωζώνη και να ακολουθήσεις την πορεία του εθνικού νομίσματος.

Δυνάμεις που αμφισβητούν την τρόικα δεν μπορούν όχι μόνο να τη διώξουν αλλά ούτε καν να διαπραγματευτούν σοβαρά μαζί της, αν δεν διαθέτουν πρόταση εξόδου από την ευρωζωνική φυλακή.

Μια δύναμη που θέλει να ακυρώσει τα μνημόνια, είναι καλύτερα να μην το επιχειρήσει, αν δεν είναι ταυτόχρονα αποφασισμένη να βγει εκτός ευρωζώνης και να ακολουθήσει μια νεά προοδευτική πορεία μετασχηματισμού.

Διότι όποια χώρα τολμήσει να αμφισβητήσει τρόικα και μνημόνια, ενώ δεν έχει καμία βούληση και τρέμει την έξοδο από το ευρώ, τότε θα επιστρέψει στις μνημονιακές δεσμεύσεις με ακόμα χειρότερους και επονείδιστους όρους.

Αυτό, δυστυχώς, έκανε η Κυπριακή κυβέρνηση με την απόφαση του Eurogroup και σε εκείνο ή τον άλλο βαθμό όλες σχεδόν οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου και του ΑΚΕΛ, δυστυχώς, συμπεριλαμβανομένου.

Ενώ οι πολιτικές δυνάμεις είπαν, όπως το είπαν, «ΟΧΙ» στο Eurogroup, επειδή δεν είχαν προετοιμασθεί ούτε ήταν σε θέση να απειλήσουν σοβαρά για έξοδο από το ευρώ, υπέκυψαν άτακτα στους εκβιασμούς και επέστρεψαν στο «στόμα του λύκου» κάτω από χειρότερους και πλέον ταπεινωτικούς όρους.

Είναι αλήθεια ότι ΕΕ/Γερμανία/ΔΝΤ και η κατάπτυστη κυβέρνηση Σαμαρά έστειλαν στο «γκρεμό» την Κύπρο με την απόφαση του Eurogroup.

H Κύπρος, όμως, μπορούσε να αποφύγει τον Καιάδα.

Μπορούσε να τον αποφύγει, αν το πρώτο «ΟΧΙ» το συνόδευε με την εξαγγελία ότι θα προχωρούσε αυτό το «ΟΧΙ» μέχρι τέλους και με οποιοδήποτε προσωρινό τίμημα ή προσωρινή θυσία.

Όμως αυτήν τη θέση δεν την πρότεινε επισήμως καμιά, σχεδόν, πολιτική δύναμη στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Αντίθετα, η κυπριακή κυβέρνηση έσπευσε, ως έτοιμη από καιρό, στον εξανδραποδισμό - ενώ η ελληνική κυβέρνηση της έστελνε τελεσίγραφο ωρών να επιστρέψει στο σφαγείο ΕΕ/ΔΝΤ και να συμφωνήσει, το είδος της λαιμητόμου που θα την καρατομήσει.

Και η Κύπρος αποφάσισε να επιλέξει, μάλον, τη χειρότερη λαιμητόμο και από τα χειρότερα χέρια δημίου. Τα χέρια της τρόικας.

Αυτά είναι τα χάλια σε Αθήνα και Λευκωσία.

Ως πότε θα τα ανεχόμαστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου