Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Κύπρος: Οι εξελίξεις από τις 8:22 πμ ως τις 12:00 μμ

08:22 Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Γκρεγκ Κλαρκ εξασφάλισαν τέσσερις Συντηρητικοί βουλευτές του βορείου Λονδίνου, οι οποίοι θα συνοδεύονται από αντιπροσωπεία της ελληνοκυπριακής παροικίας.

08:34 Σύσκεψη το πρωί των πολιτικών αρχηγών

08:41 Η τελική πρόταση της κυβέρνησης

08:53 Έτοιμη να εξετάσει «διάφορες επιλογές» για τη χορήγηση βοήθειας στην Κύπρο είναι η Ρωσία, δήλωσε στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς και σε άλλα ευρωπαϊκά μέσα ο πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει πρώτα η ΕΕ και η ίδια η Κύπρος να παρουσιάσουν νέες, λειτουργικές προτάσεις.

09:04 Τα μπόνους των τραπεζιτών θα έχουν ανώτατο όριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από το επόμενο έτος, ως μέρος του πλαισίου μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης του τραπεζικού τομέα, που συμφωνήθηκε αργά την Τετάρτη, μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

09:10 Συνεχίζονται σήμερα στη Μόσχα οι διαβουλεύσεις του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν οι τρόποι με τους οποίους η Ρωσία μπορεί να συνδράμει στην έξοδο της Κύπρου από την κρίση.

09:10 Σαρρής:«Ζητάμε ανοικτά βοήθεια από την Ρωσία»

09:30 Ξεκίνησε η σύσκεψη των Αρχηγών.

09:45 Bloomberg: Γιατί η Ρωσία είναι κακή λύση για την Κύπρο

09:49 Στο Προεδρικό βρίσκονται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο Μάριος Κάρογιαν, ο Άδωνις Γιάγκου, ο Διοικητής της ΚΤ, Πανίκος Δημιτριάδης, ο Δημήτρης Συλλούρης, ο Γενικός Εισαγγελέας, o Xρίστος Πατσαλίδης, ο Πέτρος Κληρίδης και ο Γιαννάκης Ομήρου

10:06 Ανακοίνωση του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, όπου διαψεύδει τα περί συμφωνίας για κούρεμα επί προεδρίας του.

10:29 Αυθόρμητη εκδήλωση μαθητών του Λυκείου Κύκκου Α' στη Λευκωσία για τις τελευταίες εξελίξεις στον τόπο μας.

10:23 Χριστόφιας: "Δεν συζητήσαμε ποτέ για κούρεμα"

10:30 Η ρωσική τράπεζα Sberbank αναφέρει πως δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει κάποια κυπριακή τράπεζα

10:43 Μόλις έφτασε στο Προεδρικό ο Τάσος Μητσόπουλος.

10:45 "Ανησυχώ πολύ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο, κυρίως λόγω των επιπτώσεών τους στους πολίτες της Κύπρου. Στο παρελθόν επιλύσαμε μεγαλύτερα προβλήματα. Ελπίζω ότι και αυτή τη φορά θα βρεθεί λύση" υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο

10:55 Το SIGMA μετέδωσε την πληροφορία ότι οι Ρώσοι ζήτησαν ποσοστά από το οικόπεδο 12.

11:01 Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έστειλε τελεσίγραφο-απειλή. Αν μέχρι τη Δευτέρα δεν βρείτε λύση, ξεχάστε το χρήμα. Διασφαλίζει ρευστότητα μέχρι τη Δευτέρα.

11:04 Αποχώρησε από το Προεδρικό ο κ. Πέτρος Κληρίδης. Δεν έκανε δηλώσεις.

11:06 Ο Σαρρής αποκαλύπτει τί συνέβη το επίμαχο βράδυ της Παρασκευής

11:06 Ντάισελμπλουμ: "Η Κύπρος αποτελεί ένα συστημικό κίνδυνο. Ένα νέο μεγάλο ρωσικό δάνειο δε θα λύσει τα προβλήματα. Αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πεισθεί ότι το χρέος της Κύπρου μπορεί να γίνει βιώσιμο δε θα υποστηρίξει ένα σχέδιο διάσωσης. Η αναδιάρθρωση των τραπεζών πρέπει να προέλθει από "μη-κατοίκους με μεγάλες καταθέσεις".Ελπίζει έντονα ότι το νέο πακέτο μέτρων θα προσφέρει μία πιο "δίκαιη ισορροπία" και πρόσθεσε πως το Eurogroup θεωρεί πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μία πιο δίκαιη κατανομή με μεγαλύτερη συνεισφορά από τους μεγάλους καταθέτες και όχι τους μικρούς".

11:08 Σύμφωνα με το news247.gr το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας ζητά οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις με καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ σε κυπριακές τράπεζες να έχουν τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση.

11:16 EKT: Την Δευτέρα τέλος η ρευστότητα στη Κύπρο

11:20 Πρόεδρος Eurogroup: «Η Κύπρος δεν γλιτώνει το κούρεμα»

11:26 "Λαική Τράπεζα" 'Ώρα Μηδέν

11:52 Πανίκος Δημητριάδης: Αναμένω ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχουμε πρόγραμμα στήριξης για την Κύπρο.

11:57 Dijsselbloem - πρόεδρος Eurogroup: Δεν θεωρώ ότι η ΕΚΤ απειλεί την Κύπρο

11:55 Dijsselbloem - πρόεδρος Eurogroup: "Αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτό που έχει συμβεί".

Πηγή: Cytoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου