Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Κοκτέιλ Μολότωφ #282

Σύμφωνα με τους ειδήμονες της ΕΕ και όχι μόνον (και όπως προκύπτει από τις δύο προηγούμενες αναρτήσεις), η Κύπρος ήταν ένα ευνομούμενο, ορθολογικά αναπτυγμένο και ευημερόν κράτος, με εύρωστη καπιταλιστική οικονομία, μέχρι να μπει στην ΕΕ.

Αφού μπήκε στην ΕΕ, αφού δηλαδή αποδέχτηκε και τυπικά όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις της ΕΕ για όλους τους τομείς της οικονομίας της όπως οφείλει κάθε κράτος-μέλος, περιλαμβανομένου του νομοθετικού πλαισίου για τη διακίνηση "βρώμικου χρήματος", η Κύπρος, πάλι σύμφωνα με τους ειδήμονες της ΕΕ και όχι μόνον, έγινε "πουτανάκι", "προτεκτοράτο" και "αποικία" ενός κράτους εκτός ΕΕ, της Ρωσίας, η οικονομία της καταστράφηκε από τον ανορθολογισμό και την τρέλα που απεχθάνεται η ΕΕ, και γενικά έκανε εντελώς του κεφαλιού της και παράκουγε όλες τις εντολές της ΕΕ.

Ηθικόν δίδαγμα: Αν θέλετε να έχετε μια οικονομία σύμφωνη με το ιδανικό της ΕΕ, μην μπαίνετε στην ΕΕ όταν σας λένε να μπείτε στην ΕΕ. Άμα μπείτε στην ΕΕ, θα αποκτήσετε μια οικονομία πλήρως ασύμβατη με αυτή της ΕΕ και σύμφωνη με τη μαφία ενός τρίτου κράτους εκτός ΕΕ, και τότε η ΕΕ δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, παρά μόνο για να καταστρέψει την νοσηρή και τοξική σας οικονομία.

11 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Η Γερμανική άνω - κάτω Βουλή περνά ψήφισμα που θα απαιτεί:
   Α. Την δραματική μείωση του Βιομηχανικού τομέα στην Γερμανία γιατί πάσχει από υπερδιόγκωση.
   Β. Την απαγόρευση ιδιοκτήτων πλοίων στην Ελλάδα γιατί ο εφοπλιστικός τομέας έπαθε τουμπανίαση από τα κέρδη και μαράζωσαν οι υπόλοιποι κλάδοι από τον καημό τους.
   Για μία Ευρώπη των υγιών. Πάνω από όλα η Υγεία των Κρατών.

   Διαγραφή
  2. Λάθος καταλαβες Αντώνη γιατί είσαι ανυπόμονος.
   Δεν περίμενες το Iago ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/lenin-reloaded.html )
   να πιάσει στο υπεραστικό τον Δελαστικ να σου μεταφέρει την αλήθεια και την θεση της αριστεράς.

   Μετά τα παραμύθια της χαλιμάς από σοσιαλσωβινιστική πλευρά που με ένα νεύμα των "καλών διαπραγματευτών", η Ρωσία θα προστάτευε τους κύπριους,
   πάμε σε σκυλάδικο να πετάξουμε λολουδικό. Όοοοπα ( http://www.youtube.com/watch?v=-5rASWTctNg ) " η ενοτητα της αριστερας ". Ilief

   Διαγραφή
 2. off topic αλλά σημαντικό
  2λεπτη ομιλία Μπαλού
  ( http://www.youtube.com/watch?v=apxKluHxYls )
  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΜΕ

  Tο πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα που διεξάγονταν οι εργασίες του Συνεδρίου βρισκόταν σύσσωμη η ομάδα των αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ και μόλις 50 αντιπρόσωποι από όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις!
  Δείτε τον χώρο, δείτε τις άδειες καρέκλες. Μετά οι της ΓΣΕΕ έχουν αγωνίες, θα κάνουν αγώνες και κάποιοι από την ΑΠ μιλάνε για "απεργίες διαρκείας".IIief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επίσης από e.oikodomos
  ( http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7903.html )
  Συνδικαλιστές-τουρίστες στην Αλεξανδρούπολη!

  (..) Αυτή την εικόνα παρουσίαζε η αίθουσα που διεξάγεται το 35ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, σήμερα το πρωί. Ένα δάσος από άδειες καρέκλες. Την ίδια στιγμή που στην αίθουσα βρίσκονταν όλοι οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ (που κατήγγειλαν το γεγονός), οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων απουσίαζαν πανηγυρικά, όπως απουσίαζαν πάντα από τα πραγματικά προβλήματα και τους αγώνες των εργατών. Μόνο που η πρόκληση αυτή τη φορά ξεπερνάει κάθε προηγούμενη.

  Την ώρα που η εργατική τάξη της χώρας δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο από την κυβέρνηση των πλουτοκρατών, την ώρα που η ξεπουλημένη ηγεσία των καρεκλοκένταυρων της ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να μείνουν έξω από «χρώματα» και «μακριά από κόμματα», την ώρα που ξοφλημένες συνδικαλιστικές καριέρες αλλάζουν στέγη για να μπορέσουν να παραμείνουν στο προσκήνιο, την ίδια ώρα, όλοι αυτοί και μαζί οι υπόλοιποι αντιπρόσωποί τους, αντί να συζητούν με ποιους τρόπους οι εργάτες θα σταθούν όρθιοι, απουσιάζουν με τρόπο θρασύ και προκλητικό από την αίθουσα του συνεδρίου, συμπεριφερόμενοι σαν τουρίστες σε διακοπές! Φαίνεται πως τους κούρασε το πολύ άγχος τους για το πώς το «χρέος» θα γίνει «βιώσιμο», και πότε θα έρθει η «ανάπτυξη»… (..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το άφησα και στην Dis:

  Εδώ ανακοίνωση ΑΚΕΛ στα γαλλικά, το πρωτότυπο υπάρχει πουθενά; Αποστασιοποιείται από ΣΥΡΙΖΑ (με bold)·[*] μου έκανε εντύπωση που ο Μελανσόν μίλησε για «αποκλεισμό», γιατί περί αυτού πρόκειται (ο Λαπατσιώρας μεταθέτει το ζήτημα στο γεγονός ότι η Κύπρος ήταν εκτός αγορών, όμως δεν ήταν αυτός ο λόγος που πάγωσε το σύστημα· το πάγωμα επιβλήθηκε ατύπως από την ΕΚΤ, εξ ου και η «πράξη πολέμου», και η ευθύνη φορτώθηκε post factum στην δική σας Κεντρική). Σε έναν ιδανικό κόσμο, μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί μόνο σε επίπεδο ΟΗΕ/ή ευρωκοινοβουλίου.

  http://solidarite-internationale-pcf.over-blog.net/article-evenements-a-chypre-le-kke-pc-grec-appelle-a-intensifier-la-campagne-pour-la-rupture-avec-l-uni-116457335.html

  Les événements à Chypre, avec l'escalade de l'offensive anti-populaire, démontrent une fois de plus l'ampleur de la manipulation orchestrée par ces forces qui ont diffusé au sein des peuples l'idée que l'accession à l'UE apporterait prospérité, convergence, solidarité en faveur des peuple. Voilà ce qu'est l'Union européenne, et elle ne pourra pas changer.


  Son essence reste la même, quelle que soit la force qui tende à s'imposer au sein de l'UE – l'Allemagne et les pays qui s'alignent sur elle, ou alors d'autres axes et alliances comme l'alliance des pays du Sud comme le prétend SYRIZA, autrement dit l'UE est une alliance prédatrice qui s'attaque aux travailleurs dans leur ensemble afin de garantir le taux de profit des grands groupes économiques.

  [*] Τα πουτανάκια τού ΝΑΡ πήραν γραμμή να χτυπήσουν ΑΚΕΛ. Να το έχετε υπόψη (δες Βαθύ Κόκκινο).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα αυτή η ανακοίνωση που παραθέτεις και λινκάρεις είναι ανακοίνωση του ΚΚΕ, δεν καταλαβαίνω γιατί λες του ΑΚΕΛ.

   Διαγραφή
  2. Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ είναι αυτή: http://solidarite-internationale-pcf.over-blog.net/article-les-communistes-chypriotes-akel-lancent-un-appel-a-la-resistance-a-la-politique-de-l-ue-la-sol-116411557.html

   Και είναι για κλάμματα.

   Διαγραφή
  3. Με αφρρμή την Κύπρο, η θεωρία των άκρων στη Γαλλία, αμέσως μόλις ο (σούπερ οπορτουνιστής βεβαίως βεβαίως) Μελανσόν έκανε λόγο για διεθνές οικονομικό σύστημα και ριζοσπαστικοποίησε κάπως το λόγο του. PCF μπερδεμένο, και μάλλον όχι μόνο το PCF αλλά ίσως και κάτι αποεννοιολογιμένοι αριστεροί στην Ελλάδα. Κάπως περίεργο που στο FG δεν μιλάνε για κακιά Γερμανία, για λαμόγια κλπ, αλλά για διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
   http://www.lemonde.fr/politique/article/2013/03/24/le-derapage-de-melenchon-sur-moscovici_1853400_823448.html
   ένας άλλος

   Διαγραφή
 5. Κι αυτό για να μην σας κοροϊδεύουν για την άλλη Ευρώπη. Λέει ότι από την στιγμή που ο Ομπάμα _αποφάσισε_ να εμβαθύνει τα μέτρα λιτότης (δες και τελευταίο Κρούγκμαν για Ομπάμα τον «λιτοτικό»), εξαφανίστηκαν οι _όποιες_ κριτικές δηλώσεις για τις ευρωπαϊκές πολιτικές (πολλαπλασιαστές, ρυθμός δημοσιον. προσαρμογής, κ.λπ) εκ μέρους τού ΔΝΤ/Λαγκάρντ. Με άλλα λόγια, η απόφαση είναι για γενικευμένο σπιράλ λιτότητας [για την «κατάσχεση» των καταθέσεων--> καλομελέτα κι έρχεται και στο Ελάντα]

  http://cadtm.org/Meme-le-FMI-le-dit

  Ce qui complique un peu le projet des dirigeants européens, c’est la décision de l’administration Obama d’approfondir radicalement les politiques d’austérité qu’elle avait menées dans la foulée de l’administration Bush. Les coupes budgétaires dans les dépenses publiques et sociales en particulier vont s’accroître aux États-Unis. Cela n’aidera pas les entreprises européennes à gagner des parts de marché. Seul le Japon semble vouloir adopter une timide politique de relance, ce qui reste à confirmer.

  Conclusion : À l’aune des objectifs décrits plus haut, la convergence est totale entre le FMI et les dirigeants européens. D’ailleurs, depuis décembre 2012, moment où l’administration Obama a annoncé qu’elle allait radicaliser les politiques d’austérité aux États-Unis, on n’a plus entendu de déclarations critiques de la part de Christine Lagarde ou d’autres dirigeants du FMI à l’égard de la politique menée en Europe.

  ΑπάντησηΔιαγραφή