Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Για την Κύπρο μας: The Ίσκρα-Πατριωτικό Μέτωπο Crash Test

Αθήνα 22 Φεβρουαρίου 2013.

Καληνύχτα Κύπρος…

Το συντριπτικό ποσοστό των Κυπρίων, ένα απίστευτο 72,34%, ψήφισε υπέρ του σχεδίου Ανάν, ψηφίζοντας τους δύο μειοδότες ανανιστές, Αναστασιάδη και Μαλά. Ψήφισε ταυτόχρονα, υπέρ του τουρκικού επεκτατισμού, υπέρ των σχεδιασμών της Νέας Τάξης για το λαβωμένο νησί, κατά της κληρονομιάς των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, κατά της παρακαταθήκης του Τάσου Παπαδόπουλου, κατά του Γρηγόρη Αυξεντίου, κατά του τελευταίου μας εθνικού ήρωα, Σολωμό Σολωμού, κατά όλων αυτών για τα οποία χρόνια και χρόνια, Κύπριοι δημοκράτες αγωνιστές, σπατάλησαν τη ζωή τους.

Το 72% του κυπριακού Λαού, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα, παγκάλειου τύπου: Μαζί τα φάγαμε. Γι αυτό, από εδώ και εμπρός, ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι….

Το 72% του κυπριακού Λαού αποφάσισε να κάνει μια τρομακτική επιλογή. Ούτε καν μια ισορροπημένη πρόταση, μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου, για να «κρατάει πισινή». Ούτε καν για το στοιχειώδες συμφέρον του. Ούτε καν για την αξιοπρέπειά του. Ούτε καν για να κρατήσει τα προσχήματα, απέναντι στο αίμα των ηρώων που χύθηκε για την ελευθερία και τη δημοκρατία, το οποίο σήμερα και το 72%, απολαμβάνει.

Οι προσκυνημένοι περίσσεψαν. Οι αγωνιούντες και αγωνιζόμενοι λίγοι. Όπως γίνονταν πάντα σε τούτον τον δυστυχισμένο τόπο που η πλειοψηφία του, έσκυψε το κεφάλι στον Τούρκο για εκατονταετηρίδες, έστειλε τα παιδιά της λεία στους μπέηδες, στις ξενιτιές και στην σκλαβιά.


Απλά, πολύ απλά, με την ετυμηγορία της αυτή η πλειοψηφία των Κυπρίων, λέει σε κάθε τόνο και με ένταση: Καληνύχτα Κύπρος.

Οι λίγοι γενναίοι και περήφανοι που απέμειναν, να μην χάνουν το κουράγιο τους. Όπως δεν το έχασαν γενιές και γενιές που πάλεψαν και μάτωσαν, τόσο στο νησί, όσο και στον εθνικό κορμό. Εμείς τουλάχιστον του Πατριωτικού Μετώπου, θα είμαστε όπως πάντοτε, μαζί τους.

Όσο για τους πολλούς του 72%, ας είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ακριβές αντίτιμο της επιλογής τους. Όπως όλα δείχνουν, θα είναι σύντομα όλο δικό τους και θα εκφράζεται στη γλώσσα που διακαώς επιθυμούν να εντάξουν στο λεξιλόγιό τους: Αι σιχτιρ μπουρντάν, ιτόουλ ιτισί, πις γιουνανού. Το άκουσαν το ’74, θα το ξανακούσουν σύντομα. Να είναι σίγουροι…

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr
pametopo@gmail.com


Θα μας λιώσουν στο τέλος εμάς τους Έλληνες. Σε Ελλάδα και Κύπρο. Θα το καταφέρουν γιατί δεν είμαστε αξιοπρεπείς άνθρωποι. Δεν θα μας λυπηθεί κανείς, γιατί καταστρεφόμαστε με τις υπογραφές και με την ψήφο μας.[...] Ο Γρίβας ήταν επικεφαλής μιας αντικομμουνιστικής συμμορίας δολοφόνων, πιθανότατα συνεργαζόμενης με τις γερμανικές αρχές κατοχής, για να γίνει λαμπρότατος στρατιωτικός ηγέτης ενός εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα στην Κύπρο και να παίξει στη συνέχεια έναν πολύ πιο αμφίβολο ρόλο.
Δ. Κωνσταντακόπουλος, "Θανάσιμος Κίνδυνος για το Κυπριακό Κράτος και τους Έλληνες της Κύπρου"

...υπερψηφίζοντας τον Ν. Αναστασιάδη οι Κύπριοι γνωρίζουν άριστα ότι ψηφίζουν υπέρ της υπαγωγής της χώρας τους σε καθεστώς μνημονιακής υποτέλειας, αλλά και υπέρ της εφαρμογής κάποιας νέας εκδοχής του σχεδίου Ανάν, αν το απαιτήσουν οι Αμερικανοί ή οι Ευρωπαίοι. [...] Αν οι Κύπριοι π.χ. θελήσουν, αποδεχόμενοι κάποια λύση τύπου Ανάν στο Κυπριακό, να γίνουν έμμεσο εξάρτημα της Τουρκίας, προφανώς και δεν μπορούν να περιμένουν από την Ελλάδα βοήθεια, αν σε κάποια υστερότερη φάση διαπιστώσουν τι έγκλημα έχουν διαπράξει εναντίον του ίδιου τους του εαυτού. Τους νέους τους φίλους η Κύπρος θα πρέπει να τους βρει στο στρατόπεδο των φιλοτουρκικών ή ενδοτικών δυνάμεων.
Γ. Δελαστίκ, "Οι Κύπριοι ψήφισαν...Μνημόνιο και Σχέδιο Ανάν"

Δημοκρατικότατα σήμερα οι ελληνοκύπριοι θα ψηφίσουν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπέρ της οικονομικής και πολιτικής υποδούλωσης της χώρας τους, υπέρ της ουσιαστικής παράδοσης των κατεχόμενων εδαφών στους Τούρκους, υπέρ της μετατροπής της χώρας τους εκ νέου σε αποικία, αν και αυτή τη φορά με περισσότερους αφέντες, όχι μόνο τους Βρετανούς. [...] κανένας Κύπριος – και μιλάμε αναφερόμενοι πλέον στο λαό- δεν αρνείται την υπαγωγή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε καθεστώς μνημονίου, σε πλήρη αντίθεση με την Ελλάδα! Επιπροσθέτως, οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό άγνοιας. Γνωρίζουν άριστα τα δεινά που υφίστανται οι Έλληνες λόγω του Μνημονίου. Είναι πλήρως ενημερωμένοι για το τι τους περιμένει από το Μνημόνιο, αλλά παρ΄ όλα αυτά, δεν προβάλλουν την παραμικρή αντίσταση, έστω και φραστική. Πως εξηγείται η στάση τους;[...] Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι Κύπριοι – και όμως σήμερα θα ψηφίσουν …υπέρ αυτών των εξελίξεων! Αυτό θα σηματοδοτήσει η εκλογή Αναστασιάδη. Όταν όμως ένας λαός συμπεριφέρεται έτσι, όση περιφρόνηση και αν αξίζει η στάση του, αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχουν βαθύτερες αιτίες για τη συμπεριφορά του.
Γ. Δελαστίκ, "Αυτοκτονεί σήμερα η Κύπρος"

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι ο Κυπριακός λαός πάει να επιλέξει, δυστυχώς, στην Κυπριακή Προεδρία ένα φανατικό θιασώτη της τρόϊκας και ενός ιδιαίτερα επονείδιστου Κυπριακού μνημονίου αλλά και ένα λυσσασμένο υπερασπιστή του νεοαποικιακού σχεδίου ΑΝΑΝ, που απέρριψε ο κυπριακός λαός.[...] Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν στην Iskra ότι τα αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα της Κύπρου θα έχουν άκρως επώδυνες παρενέργειες και στην Ελλάδα, της οποίας οι εξελίξεις επηρεάστηκαν καθοριστικά από την Κύπρο σε όλο τον προηγούμενο αιώνα.
"Φανατικός Μνημονιακός και 'Ανανιστής' ο νέος πρόεδρος της Κύπρου"

5 σχόλια:

 1. "Η εποχή μας, έχει βάλει τη λεγόμενη αριστερά σε ένα πρωτοφανές ιστορικό δίλημμα. Σε ένα δίλημμα που μοιάζει με τις συμπληγάδες πέτρες. Της δείχνει δύο δρόμους. Από τη μια το δρόμο της νεοφιλελεύθερης δεξιάς με αποχρωματισμένα τα εθνικιστικά στοιχεία, από την άλλη το δρόμο των ντόπιων Καραμπελιάδων Τουρκοφάγων και λοιπών "πατριωτικών δυνάμεων" με αποχρωματισμένο τον νεοφιλελευθερισμό. Της δείχνει δύο δρόμους προς το φασισμό.

  Αυτή ίσως να είναι η ειδοποιός διαφορά της εποχής μας από όλες τις άλλες. Κυρίως από την εποχή, όπου στην αντίπερα όχθη υπήρχε ένα νεοσύστατο σοβιετικό κράτος.Πως η αριστερά δεν έχει άλλο δρόμο, παρά να επεξεργαστεί το δικό της δρόμο. Στο κάτω κάτω είναι η μόνη που διαθέτει ένα δρόμο που δεν βγάζει στο παρελθόν. Σήμερα, επαφίεται μόνο, στην καθαρότητα του νου, στη στοχοπροσήλωση, στην επιμονή και στην πολιτική διαύγεια, η αποφυγή της επιλογής ενός από τους δύο φασισμούς. Τίποτα γύρω δεν δείχνει πως αυτό το εγχείρημα θα επιτευχθεί. Δεν έχει άλλη επιλογή όμως η αριστερά να κάνει, παρά τον προσδιορισμό της θέσης της εκτός συμπληγάδων."
  http://disdaimona.blogspot.com/2013/02/blog-post_23.html

  Κάτι ξέρει αυτή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η συντρόφισσα εν που τζείν τους/τες λλίους/ες που αξίζουν να ονομάζουνται Κομμουνιστές, τουτέστιν - λαμβανομένοι υπόψιν τους "αριστερούς" τύπου Δελαστικ και σια - Ζωντανή Νεκρή, όπως τζιαι η Αλήθκεια: ενσαρκώνουν το κατεσταλμένο της όποιας αστικής φαντασίωσης/ιδεολογίας.

  ΖΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν δεν προλάβουμε τον πλήρη εγκλωβισμό ανάμεσα στον νεοφιλελευθερισμό και τον "αντιμνημονιακό πατριωτισμό" ως δρόμους που τέμνονται στον φασισμό --το δίλημμα "Total Gas ή Προμηθέας Gas", για να το πω συμβολικά--, σύντομα θα είμαστε όλοι νεκροί νεκροί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. η πρωτη ερωτηση ειναι η πιο ευκολη
  σοσιαλσοβινιστες στην ελλαδα σημερα ειναι ο συριζα ο οποιος προσπαθει να ερθει εν τω μεσω της οικονομικης κρισης σε συμβιβασμο με το ελληνικο κεφαλαιο με αλλα λογια να συρει την εργατικη ταξη πισω απο τα αφεντικα της στο σκληρο πραγματι ανταγωνισμό με τα αλλα κεφαλαια. η συνθηματολογια περι αναπτυξης η αναμορφωση (aka εκσυγχρονισμος του πολ. συστηματος που επαγγελεται η επιτροπη σοφων του αλλα και τελευταιος ερωτας με το αμερικανικο κεφαλαιο και οι συναντησεις με τον αμερικανικο παραγοντα εκει στοχευουν και οδηγουν. η λογικη ειναι απλη αν κερδισουν οι δικοι μας (καπιταλιστες) κατι θα περισσεψει και για τους τζουτζεδες τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Μίκης Θεοδωράκης σχολιάζοντας το ζήτημα της ΑΟΖ είπε πως η Ελλάδα πρέπει να δράσει άμεσα. «Είμαστε μισό μέτρο από την πηγή και δεν πίνουμε νερό» τόνισε, ενώ παράλληλα είπε πως για την καθυστέρηση στην εκμετάλλευσή της ευθύνονται οι εφοπλιστές και οι ιδιοκτήτες διυλιστηρίων.

  Με παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε ως εξαρτημένους όσους λένε ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί η ΑΟΖ, υποστηρίζοντας ότι στην αξιοποίησή της αντιδρούν εφοπλιστές, αλλά και οι ιδιοκτήτες των διυλιστηρίων κύριοι Λάτσης και Βαρδινογιάννης, γιατί η εκμετάλλευση της ΑΟΖ θα επιφέρει -όπως είπε- κατάργηση των δύο διυλιστηρίων.

  Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι με την Τουρκία μπορεί να υπάρξει κάποια συμφωνία, σημείωσε όμως ότι με το μνημόνιο 1 και 2 παραχωρείται ο πλούτος της χώρας.


  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=55Tlh8SFu_U ***


  Πηγή: Θεοδωράκης: Λάτσης και Βαρδινογιάννης δεν θέλουν την αξιοποίηση της ΑΟΖ [ηχητικό] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/92038#ixzz2LjilfYg0  *** ΡΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, αν δεν κάνω λάθος, το κοίτασμα Shan Deniz που θα δώσει ενέργεια σε όλη την Ευρώπη, ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν. Ποιο το βιωτικό επίπεδο των ανθρώπων του Αζερμπαϊτζάν; Αν δεν κάνω λάθος, πολύ χαμηλότερο των Ελλήνων.
  ΡΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, εδώ μαλώνουν για τους αγωγούς και λες πως τα κοιτάσματα εξαρτώνται από τη βούληση μιας κυβέρνησης κι από ένα τελεσίγραφο;
  Κρίση υπερσυσσώρευσης, ιμπεριαλισμός, υπεραξία, είναι άγνωστες έννοιες στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
  ΝΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, πάμε για πόλεμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή