Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Τα φασιστικά καθάρματα και η καμπάνια για την τρομοκράτηση του λαού

Νέο κρούσμα τρομοκράτησης από τη Χρυσή Αυγή

Τη διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πύλη Πολιτισμού» στο Ναύπλιο προσπάθησαν να παρεμποδίσουν το απόγευμα της Τετάρτης, μέρα της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης, τα φασιστοειδή της τοπικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Σε μια ακόμη προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού, οι τραμπούκοι, με ρόπαλα, κράνη και κουκούλες, εμφανίστηκαν προκλητικοί, όπως καταγγέλλει η πρόεδρος του συλλόγου Χρ. Σταυρουλάκη, ενώ γινόταν η διανομή τροφίμων. Και ρωτούσαν πολίτες που έφευγαν με τρόφιμα και τους φαίνονταν «ύποπτοι» αν ήταν αλλοδαποί και ζητούσαν μάλιστα και ταυτότητες. «Ο σύλλογος δίνει τρόφιμα που προέρχονται από το υστέρημα των συμπολιτών μας, χωρίς να θέτει ζήτημα εθνικότητας», εξηγεί η πρόεδρος. Να σημειωθεί ότι και την περασμένη βδομάδα, που γινόταν η διανομή, εμφανίστηκαν πάλι 2 με 3 φασιστοειδή ρωτώντας αν βοηθάει ο σύλλογος αλλοδαπούς με τρόφιμα.

Για ακόμη μια φορά όμως η βρώμικη απόπειρα των χρυσαυγιτών να τρομοκρατήσουν και ρίξουν το δηλητήριο δεν βρήκε έδαφος, αφού δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο και απώθησαν τα τάγματα εφόδου των φασιστοειδών. Έτσι πρέπει να τους απομονώνει και να τους αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, γιατί είναι εχθροί τους.Ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν συνδικάτα και φορείς του Ναυπλίου.

Συγκεκριμένα, η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ αναφέρει: «Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που δε διστάζουν να επιτίθενται ακόμα και σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς με κοινωνική δράση και αλληλεγγύη.

Άλλο ένα κρούσμα εφόδου χτες βράδυ στο Σύλλογο "Η Πύλη του Πολιτισμού" στο Ναύπλιο, που φαίνεται ότι αποτελεί μέρος μιας καμπάνιας εκφοβισμού και τραμπουκισμού από τη Χρυσή Αυγή.

Είναι το όπλο του συστήματος που εκπαιδεύεται στις πλάτες των μεταναστών, για να χτυπήσει τους εργάτες, τους ανέργους και όσους αγωνίζονται και διεκδικούν.

Οι εργαζόμενοι και άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να απομονώσουν αυτούς που παίζουν το ρόλο των νταβατζήδων στα αφεντικά για να μπορούν ανενόχλητα να μειώνουν τους μισθούς, χωρίς να σηκώνει κανείς το κεφάλι.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα θα δώσει την απάντησή του, μέσα από τους ταξικούς αγώνες και την κλιμάκωσή τους, απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του και οι παρατρεχάμενοί τους, στον εργαζόμενο λαό».

Ο Σύνδεσμος Τεχνιτών Οικοδόμων Ναυπλίου υπογραμμίζει: «Το ΔΣ του σωματείου μας καταγγέλλει τη φασιστική Χρυσή Αυγή, για άλλο ένα κρούσμα εφόδου που υπήρξε χθες βράδυ, ενάντια στο Σύλλογο "Η Πύλη του Πολιτισμού", ζητώντας να τους δώσουν λογαριασμό πού δίνουν την κοινωνική αλληλεγγύη, στοχοποιώντας μετανάστες και Τσιγγάνους που ζουν στην περιοχή.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μετανάστες και τα άλλα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, που καλλιεργούν το μίσος μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών.

Με τη δράση μας και τους αγώνες μας να απομονώσουμε όλους αυτούς που τώρα επιτίθενται στους μετανάστες, ανοίγοντας το δρόμο για να επιτεθούν αύριο και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα που διεκδικεί το δίκιο του».

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας επισημαίνει: «Το ΔΣ του Σωματείου μας καταγγέλλει τη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή μας.

Η αυθαίρετη τραμπούκικη δράση αυτού του φασιστικού μορφώματος πρέπει να απομονωθεί από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Δε διστάζουν να μπουκάρουν σε νοσοκομεία, σε συλλόγους κ. α., ζητώντας λογαριασμό για το αν εργάζονται μετανάστες στα νοσοκομεία ή αν δίνεται κοινωνική αλληλεγγύη από φορείς όπως ο Σύλλογος "Η Πύλη του Πολιτισμού", όπως έγινε χθες βράδυ.

Καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες και καλούμε εργαζόμενους, ανέργους, μετανάστες, το λαό της περιοχής να απομονώσουν όσους καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες και όχι μόνο, γιατί αύριο θα στραφούν ενάντια στο λαϊκό κίνημα που παλεύει για το δίκιο του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου