Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Χρυσή "Αυγή";

Το παρακάτω κατάπτυστο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Θανάση Καρτερού, από τη σχολή πολιτικής λογικής που πριν κάποια χρόνια απαντούσε κανείς μόνο στον "Στόχο", την "Ελεύθερη Ώρα" ή, άντε, στην "Αυριανή" δημοσιεύτηκε στις 3/2/2013 στην εφημερίδα Αυγή. Ήδη έχω επικοινωνήσει για το θέμα αυτό, το οποίο θεωρώ πολύ σοβαρό, με τον Ριζοσπάστη, όπως ελπίζω να κάνουν και άλλοι σύντροφοι, ζητώντας επίσημη απάντηση σ' αυτή την χρυσαυγίτικου χαρακτήρα ιταμότητα της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την άποψή μου, το ΚΚΕ οφείλει να ζητήσει γραπτή και δημόσια απολογία και ανάκληση του δημοσιεύματος από την εφημερίδα Αυγή και να καταθέσει αίτημα παρέμβασης της ΕΣΗΕΑ.

Παραθέτω τον χυδαίο λίβελλο Καρτερού, και κατόπιν θα καταθέσω ορισμένα ξερά στοιχεία που αποδεικνύουν από μόνα τους τον παραληρηματικό και παρανοϊκό χαρακτήρα των όσων γράφει ο κύριος Καρτερός:
Τι τους ήρθε και τα έβαλαν με το ΚΚΕ;
Καρτερός Θανάσης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/02/2013 
Τι τους ήρθε και έπεσαν με όλη τη βιαιότητα των λόγων και των έργων τους την περασμένη βδομάδα πάνω στο ΚΚΕ; Γιατί προχώρησαν σε ένα καταιγισμό κατηγοριών περί βίας και εξτρεμισμού εναντίον ενός κόμματος του οποίου η δράση, πολιτική και συνδικαλιστική, υπήρξε σχεδόν υποδειγματική και επί της ουσίας μετριοπαθής για κομμουνιστικό κόμμα, και δεν χαρακτηρίζεται από βιαιοπραγίες, όπως έγραψε με αφορμή τα γεγονότα στο υπουργείο εργασίας στο κύριο άρθρο του το "Βήμα"; Προς τι το αστυνομικό μένος το οποίο οδήγησε στην πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα σύλληψη και παραπομπή με βαριές κατηγορίες 35 στελεχών και φίλων του κόμματος, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ;
Το πράγμα βρομάει δεξιά λογική νόμου και τάξης βεβαίως. Θα μπορούσε μάλιστα να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για έλλειψη ευελιξίας από την πλευρά του Δένδια, όπως αποφάνθηκε ο Ψυχάρης. Για υπερβολική αντίδραση σε μια συνηθισμένη αγωνιστική πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, που ουκ ολίγες φορές έχει προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες ακτιβισμού και στο υπουργείο Εργασίας, χωρίς, κατά το κοινώς λεγόμενο, να ανοίξει μύτη. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτε το βίαιο, τίποτε το εξτρεμιστικό και, από μια άποψη τίποτε το καινούργιο δεν συνέβη από την πλευρά των συνδικαλιστών. Το βίαιο, το εξτρεμιστικό και το πράγματι καινούργιο συνέβη από την πλευρά των δυνάμεων καταστολής.
Προφανώς όμως δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με έλλειψη ευελιξίας ούτε με υπερβολική αντίδραση κι ας λέει ο Ψυχάρης. Το μπαράζ των κυβερνητικών δηλώσεων, οι βρουτσιές για άσκηση βίας από τους συλληφθέντες και καταστροφές στο υπουργείο, οι κεδικογλίες περί νόμου και τάξης, έρχονται σε τόσο κατάφωρη αντίθεση με όσα υμνητικά για τη μετριοπάθεια και την υπευθυνότητα του ΚΚΕ ακούστηκαν ακόμα και στη Βουλή από συντηρητικά στόματα πριν μόλις λίγο καιρό, ώστε να προκύπτει ένα απλούστατο συμπέρασμα: Το πράγμα ήταν στημένο. Ούτε ο Δένδιας έγινε ξαφνικά μονοκόμματος ούτε ο Κεδίκογλου αποφάσισε επειδή θύμωσε με το ΚΚΕ να αλλάξει τη χαμηλών τόνων αντιμετώπισή του από τη δεξιά. Ούτε βέβαια ο Βρούτσης να το παίξει με δική του πρωτοβουλία κομμουνιστοφάγος.
Για ποιο λόγο όμως να τα βάλουν έτσι βάναυσα με το ΚΚΕ; Για ποιο λόγο να χώσουν ξαφνικά στον πίνακα της βίας και το κόμμα το οποίο δεν έχανε ευκαιρία να συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με την κουκούλα και πράξεις βλακώδους ή ύποπτου εξτρεμισμού; Δεν χρειάζεται πολιτική σοφία, ούτε καν οι πληροφορίες περί αλλαγής στρατηγικής που διαρρέουν από το περιβάλλον του Μουρούτη εδώ και αρκετό καιρό. Τα δεξιά κέντρα προπαγάνδας επιλέγουν την αντιπαλότητα με το ΚΚΕ, την όξυνση των σχέσεων με το ΚΚΕ, το μέτωπο με το ΚΚΕ, διότι έτσι ελπίζουν σε τρία πράγματα: Πρώτον, να συγκινήσουν το ακροατήριο της Χρυσής Αυγής, ένα μέρος του οποίου ακούει κομμουνισμός και βγάζει σπυράκια. Δεύτερον, να εμπεδώσουν το διαφημιστικό τους μήνυμα για μηδενική ανοχή στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και, τρίτον, γιατί υπολογίζουν, σε συνδυασμό με την προπαγάνδα τους περί δεξιάς στροφής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα μπορέσουν να προκαλέσουν απώλειές του από τα αριστερά.
Κάτι μπορούμε να κόψουμε εμείς από τη Χρυσή Αυγή, κάτι να κόψει το ΚΚΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς επάνω τους. Αυτό είναι το σχέδιο. Το οποίο εμπλέκει βεβαίως την αστυνομία και τη δικαιοσύνη σε κομματικούς σχεδιασμούς -αλλά πρώτη φορά είναι; Επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις διαφορές, την έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού, την αντιπαλότητα στην Αριστερά - αλλά πρώτη φορά είναι επίσης; Και δείχνει τελικώς ότι η Δεξιά μπορεί να τα πηγαίνει καλά με τα ΜΑΤ και τα ρόπαλα, αλλά από πολιτικό μυαλό πάσχει. Διότι αγνοεί στην περίπτωση αυτού του τυχοδιωκτισμού ένα απλό γεγονός: Δεν έχει καμιά σημασία τι θα κόψει και ποιος θα κόψει από ποιον αυτή τη στιγμή στην Αριστερά. Αντίθετα έχει τεράστια σημασία ότι, εξαπολύοντας τη βία και τις συκοφαντίες συλλήβδην εναντίον των κομμάτων της, φέρνει τον κόσμο τους και την ιδέα της συνεργασίας τους πιο κοντά. Κι αυτό θα έπρεπε να τους απασχολεί περισσότερο από τη βλακώδη κοπτορραπτική της βίας...
Δεν θα επεισέλθω στην σκοπιμότητα άρθρων όπως αυτό του Βήματος που επικαλείται ο κύριος Καρτερός για να στηρίξει το "επιχείρημά" του, παρά για να επισημάνω ότι οι στοχεύσεις του άρθρου αυτού έχουν ήδη καταγγελθεί στον Ριζοσπάστη:
Το ιδεολόγημα του «θεσμικού» ΚΚΕ, θέλει να το απαξιώσει στα μάτια λαϊκών ανθρώπων που το προσεγγίζουν, αναγνωρίζουν τη μαχητικότητα και τη σταθερότητά του, μέχρι την εκ διαμέτρου διαφορετική αντίληψη που έχει για την οικονομία και την εξουσία. Την ίδια ώρα που από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους καλούσαν την κυβέρνηση να μην επιτίθεται στο «συστημικό» ΚΚΕ, τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά τους έκραζαν στη Βουλή για τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας που ξεπερνάει το ΚΚΕ, όταν στηρίζει τους αγώνες στα λιμάνια, στα μπλόκα των αγροτών και αλλού. 
Οι ίδιες εφημερίδες υιοθετούσαν στα ρεπορτάζ τους, αυτούσιους τους ισχυρισμούς και τις προβοκάτσιες της κυβέρνησης, επαναφέροντας το ζήτημα της βίας και της ανάγκης αυτή να καταδικαστεί σε κάθε της έκφραση. Τέτοια τερτίπια δεν πιάνουν στο ΚΚΕ. Τα έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν, το ίδιο θα κάνει και τώρα, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια να συκοφαντηθούν οι ταξικοί αγώνες. 
Θυμίζω ότι έχουν προηγηθεί ανάλογες προσπάθειες, από τον κύριο Παπαχελά για παράδειγμα, έμμεσης συκοφάντησης του ΚΚΕ ως "συστημκού" πριν από μεγάλες απεργίες και πορείες, και έχουν επίσης απαντηθεί επίσημα (Ριζοσπάστης, 16/11/2012). Αν και μάλλον δεν χρειάζεται να το θυμήσω στον κιτρινιστή κύριο Καρτερό, γιατί αυτές ακριβώς τις προσπάθειες του αστικού Τύπου εκμεταλλεύεται με τόσο χυδαίο τρόπο ο ίδιος.

Επίσης προσθέτω ότι είμαι προσωπικά στη διάθεση οποιουδήποτε αμφιβάλλει για τον συστηματικό και συντονισμένο χαρακτήρα των επιθέσεων του αστικού Τύπου στο ΚΚΕ που αποκρύπτει γκεμπελικά ο Θανάσης Καρτερός. Έχω ήδη δόσει δείγματα του είδους της "ασυλίας" που απολαμβάνει το ΚΚΕ στον αστικό Τύπο σε απάντησή μου σε αντίστοιχα χυδαιογραφήματα των κυρίων Μαυροειδή και Παπακωνσταντίνου, και δεν έχω κανένα πρόβλημα να δώσω και άλλα αν κάποιος δεν έχει σαφή αντίληψη του θέματος.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τον "στημένο" και με στόχευση τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρα της επίθεσης των ΜΑΤ εναντίον των συνδικαλιστών στο Υπουργείο Εργασίας:

Θα μπορούσε μήπως ο κύριος Καρτερός να μας εξηγήσει, αφού θεωρεί πως η εν λόγω επίθεση έχει να κάνει με απόπειρα παρεμποδισμού του από ό,τι φαίνεται εμμονικού νταλκά του κόμματος που εκπροσωπεί να γίνει κυβέρνηση, σε ποια πλαίσια εντάσει ο ίδιος την επίθεση των ΜΑΤ στην Χαλυβουργία και την σύλληψη έξι εργατών τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου 2012, και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σχεδόν καθολικά απών από τις διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια συμπαράστασης που ακολούθησαν;

Θα μπορούσε να μας πει τι σχέση είχε με την εκλογική ανακοπή της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κυβερνητικό θρίαμβο η επίθεση των ΜΑΤ στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και τα μέλη του ΠΑΜΕ που τα συνόδευαν στις 27 Σεπτεμβρίου 2012;


Σχετικά, τέλος, με την περίφημη ανακοπή του "καλπάζοντος" ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της οποίας εντάσσει ο κύριος Καρτερός τη "στημένη" επίθεση των ΜΑΤ και των αστικών ΜΜΕ κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ:

Θα τον λυπήσω, αλλά όπως δείχνουν όλες ανεξαίρετα οι δημοσκοπήσεις από τον Ιούνιο του 2012 και μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά στάσιμος στις εκλογικές προτιμήσεις από το πέρας των εκλογών και έπειτα. Κατέγραψε, το πολύ, μικρή άνοδο για ένα διάστημα και μικρή κάθοδο μετά. Στην ουσία, βρίσκεται σήμερα στα ίδια επίπεδα που βρισκόταν και την ημέρα των εκλογών. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Τώρα, για το γιατί δεν συνέχισε τον καλπασμό του προς τις κυβερνητικές καρέκλες που τόσο πολύ καίει και ανησυχεί τον κύριο Καρτερό, έχω την αίσθηση ότι αυτό δεν αφορά το ότι ο κύριος Δένδιας έστειλε τα ΜΑΤ στους συνδικαλιστές στο Υπουργείο Εργασίας. Ποιος ξέρει, μπορεί να αφορά την αιφνίδια και μυστικοπαθή συνάντηση με Σιμόν Πέρες καλοκαιριάτικα· ή ίσως τη δήλωση "δεν θα κατεβάσουμε τον κόσμο στους δρόμους" από το κόμμα που άρμεξε την αφέλεια των πλατειών· ή, μπορεί, τις συναντήσεις με τον "γκαουλάιτερ" Ράιχενμπαχ· ή, πιθανώς, την προβολή της Χίλαρι Κλίντον και της Μαριάννας Λάτση από τις σελίδες της Αυγής· ή τη δήλωση Σκουρλέτη ότι τα ΜΑΤ φέρθηκαν με ύποπτα "χαλαρό τρόπο" στους ναυτεργάτες του Σκαραμαγκά· ή τις δηλώσεις Τσίπρα στον Χατζηνικολάου περί ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος νοικοκύρηδων και καταδίκης της βίας από όπου και αν προέρχεται· ή τις δηλώσεις Παπαδημούλη για μη επιθυμητή παρουσία των αντιεξουσιαστών στον ΣΥΡΙΖΑ, ή αυτές για βύσματα που απεργούν στο Μετρό· ή κάποια από τις δεκάδες κωλοτούμπες του κόμματος και των στελεχών του για το Μνημόνιο· ή τον χαρακτήρα των think tanks που κάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ και τους παιάνες στην ωριμότητα του κόμματος από τον ελληνικό και αμερικανικό αστικό Τύπο και ακόμα και από πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας· ή την ρεκλάμα στον Ομπάμα και το ΔΝΤ ως απελευθερωτές απ' τον "μερκελικό ζυγό"· ή την περηφάνεια για το ότι σας συνάντησε, εντελώς από μόνος του και χωρίς άδεια της ΝΔ, ο Σόιμπλε· ή την εκκωφαντική απουσία του κόμματος από όλες τις κλαδικές και συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και αγώνες· ή το γεγονός ότι ο "κινηματισμός" του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε ως ιδεολογία της κίνησης προς βουλευτικές αποζημιώσεις και καρέκλες.

Ποιος ξέρει.

Γεγονός είναι ότι η επίθεση των ΜΑΤ σε 35 συνδικαλιστές που είχαν επισκεφθεί το Υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις υπουργού της κυβέρνησης δεν έχει την παραμικρή σχέση με όσα επικαλείστε, διότι ούτε είναι η πρώτη επίθεση των ΜΑΤ κατά του ΠΑΜΕ μετά τις εκλογές, ούτε εσείς "βαλτώσατε" τώρα.

Γεγονός επίσης είναι ότι εσείς δεν έχετε την παραμικρή σχέση με την αριστερά στο όνομα της οποίας μιλάτε. Θα ήθελα να πιστεύω ότι ο Άγγελος Ελεφάντης γυρίζει στον τάφο του με το πού καταντήσατε την Αυγή.

Ελπίζω να έχετε την δέουσα απάντηση από το ΚΚΕ.

28 σχόλια:

 1. Θλιβεροί λακέδες του συστήματος. Έχουν ξεπεράσει στον γκαιμπελισμό ακόμα και το ΠΑΣΟΚ. Η απάντηση ΚΑΙ σε αυτούς στους δρόμους, στους ταξικούς αγώνες, εκεί που ΚΑΙ αυτοί τρέμουν.
  Αλήθεια είναι δυνατόν μετά από όσα μεσολάβησαν από τον Ιούνη και μετά να υπάρχουν αριστεροί που να στηρίζουν αυτό το άθλιο σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα που προσπαθεί να στήσει την νέα Πασοκιάδα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το ρετάλι ήταν κάποτε διευθυντής του Ριζοσπάστη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό πράγματι είναι ένα θέμα. Πρέπει το κόμμα να ψάξει τι φταίει και όλοι αυτοί (και είναι πάρα πολλοί) έγιναν στελέχη σε καίριες θέσεις μάλιστα. Ίσως να απαιτούνται πιο αυστηρά κριτήρια και περισσότερος έλεγχος από τα κάτω.

   Διαγραφή
  2. " Έχουν ξεπεράσει στον γκαιμπελισμό ακόμα και το ΠΑΣΟΚ. "
   Δεν το έχουν ξεπεράσει. Σε λογική νοοτροπία και κυρίως η ταξική τους θέση χρειάζονται ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

   Να συνεισφέρω στα σημεία

   ( http://www.rizospastis.gr/wwwengine/storyPlain.do?id=7165591 )
   Το ΚΚΕ φταίει που ο συνδικαλιστής Κολλάς, πρώην ΠΑΣΚΕ νυν Αυτόνομη Παρέμβαση(ΣΥΡΙΖΑ) να δηλώνει στην ΓΣΕΕ πως είναι εθνικοσοσιαλιστής;


   Το ΚΚΕ φταίει που ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον..Παπαδήμο του οποίου την κυβέρνησή ήθελε να την ρίξει μέσω εκλογών;   ( http://www1.rizospastis.gr/storyTextOnly.do?id=7034050&publDate=13%2F9%2F2012 )
   Το ΚΚΕ αναγκάσε τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύσει τις απεργίες;


   ( http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7150423 )I
   Το ΚΚΕ ανάγκασε τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσει τον πρόεδρό του για κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο;Ιlief

   Διαγραφή
  3. Στρωμα ασε τις μπλογκοτσαρκες και βγαλε το τριτο μερος. Σορι για το ασχετο του θεματος, αλλα τον κυνηγαω σ ολο το ιντερνετ.

   Isley

   Διαγραφή
  4. Πες τα ρε isley !!

   Μας έχει στην πείνα τώρα και ενάμισι χρόνο ... Στρώμα δεν την παλεύουμε άλλο !! Περιμένουμε το τρίτο μέρος .. Τελείωνε ! Γιώργος από Ηρακλειο Κρήτης Σορρυ και από μένα για το άσχετο του σχολίου μου.

   Διαγραφή
 3. Πολύ γέλιο:

  http://leftg700.blogspot.com/2013/02/blog-post_5587.html?showComment=1359972429921#c6699717094401500223

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πώς το λέγανε με λίγα λόγια οι παλιοί καλοί πασόκοι(φτου); Αριστερός ψάλτης της δεξιάς.

  Στο ίδιο μοτίβο κι εδώ. Σπιλώνει μορφή πάλης,αν και από την αρχή φωνάζουν όλοι πως έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και όχι τραμπουκισμός, και ταυτόχρονα στρέφεται γενικά κατά του εργατικού αγώνα στο σύνολο, με τη λογική πως το ΚΚΕ παίζει μιντιακά παιχνίδια που βγαίνουν υπέρ της κυβέρνησης.
  Βέβαια, δεν ξέρω πόσο επηρεάζεται ο καναπεδάκιας ψηφοφόρος από τέτοια κείμενα, γιατί έτσι κι αλλιώς θέλει λύση εδώ και τώρα και δεν ασχολείται καν να ψάξει τί είναι αυτό που ψηφίζει κ αυτό που δεν ψηφίζει.

  Τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι κάτωθι σχολιαστές του Βήματος ΔΕΝ κατάλαβαν ότι η επίθεση των ΜΑΤ ήταν στημένη από την ΝΔ για να πάρει ψήφους το ΚΚΕ και δήλωσαν τα εξής (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=495794&h1=true#commentForm):

   "Ως πότε | 02/02/2013 16:00
   Θα ανεχόμαστε το ΚΚΕ και τον Σύριζα... Να τεθούν αμέσως εκτός νόμου. Αν δεν τολμάει να το κάνει ο κ Σαμαρας να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον κ. Μιχαλολιάκο."

   "τους τραμπουκισμούς | 01/02/2013 16:16
   των Κνιτών στα Πανεπιστήμια τις παραδέχονται;;;;;;;
   Mery"

   "Ελεος με το ΠΑΜΕ | 01/02/2013 09:16
   Αυτο που γνωριζουμε ειναι οτι το ΠΑΜΕ ειναι ενα ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ οργανο που βγαινει εξω ΜΕ ΚΑΔΡΟΝΙΑ για να περασει κομματική γραμμή. Τους ειδαμε στην Ακαδημιας το 2011 οταν προκλητικά εσπρωχναν πεζους στο δρομο για να περάσουν. Δεν εχει θεση σε υπουργικά γραφεία , ουτε σε πορείες ,ουτε σε διαμαρτυρίες κοκ. Δεν εχει θεση στην σημερινη πραγματικοτητα . Αν καθομαστε να ασχολουμαστε με το ποιος τα εσπασε μπηκαμε στην χρονομηχανη για τα 70ς ελεος
   ntek"

   "idioths | 01/02/2013 00:38
   το κκε επρεπε να ειχε τεθει εκτοσ νομου εδω και παρα πολλα χρονια,, ..βεβαια πλεον εχει εξαφανιστει αφου το αποροφησε ο συριζα..σε πολλα κρατη ειναι παρανομα
   idioths"

   "ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ | 31/01/2013 17:33
   Εξω απο την Ελλαδα τα κατοχηκα στρατευματα των Μπολσεβικων του ΚΚΕ ! Ζητω η ΕΛΛΑΣ !!!
   ΓΙΩΡΓΟΣ"

   Διαγραφή
  2. "Οι ΚΚδες ξέρουν τα δικαιώματα τους | 31/01/2013 16:19
   ως προς το Σύνταγμα, ξεχνούν όμως τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από αυτό. Συνεχώς διαβάζουν τις παραγράφους που γράφουν για δικαιώματα.
   as"

   "Τυχαίο το 4% ? | 31/01/2013 15:59
   Δεν ξέρω τι έσπασε το ΠΑΜΕ στο ΥΕ. Ξέρω όμως ότι πριν 3 χρόνια, εμφανίστηκαν στην πόρτα του Δημ. Σχολ. της κόρης μου τρεις (3!!!) άσχετοι με το σχολείο νταήδες του ΠΑΜΕ οι οποίοι με μαγκιά ανακοίνωσαν σε 500 μαθητές και δασκάλους ότι το σχολείο θα κλείσει. Η αστυνομία δεν θέλησε να παρέμβει (ήξερε τι την περίμενε στον Τύπο αν τους έδιωχνε) και οι έξαλλοι γονείς έμειναν με 2 εναλλακτικές. Να σπάσουν στο ξύλο τους αυτόκλητους "προστάτες του λάου" (και μετα να σέρνονται στα δικαστήρια σαν φασίστες) ή να πάρουν τα παιδιά και να φύγουν, βλαστημώντας την τύχη να γεννηθούν Ελληνες... όπερ και έκαναν. Την άλλη μέρα, υπερήφανο το ΠΑΜΕ δήλωνε 90% συμμετοχή στα κλειστά σχολεία...Τυχαίο το 4% ?
   Αρχίλοχος"

   "Αγελαστες πετρες | 31/01/2013 15:59
   Καθε ποινικη διωξη ''αγωνιστων'' του ΠΑΜΕ ειναι ιεροσυλη πραξη. Γι'αυτο και δεν υπαρχουν καταδικες, οσο και να ψαξετε. Ειναι νομικα αδεσμευτο, ασκει δηλαδη κυριαρχια, αυτη η χωρα του ανηκει Ολοκληρωτικα και ειναι εξωφρενικο που ενα τουλαχιστον τμημα της δεν εχει αποσχισθει ή παραχωρηθει ωστε το ΠΑΜΕ ανεμποδιστα να ασκει την κυριαρχια του και να εφαρμοζει τα θεαρεστα σχεδια του. Το ΠΑΜΕ χρειαζεται χωρο, επικρατεια ωστε η μνησικακια και η αγελαστη αδιαλλαξια του να εκδιπλωνεται ελευθερα και να μη βασανιζεται απο τυχον αμφιβολιες και αμφιθυμιες. Ο σκαιος ταξικος εχθρος επιτελους πρεπει να συμμεριστει αυτη την αναγκη του, να αποδεχθει την αυτοκατανοηση του και να του αποδωσει τα αυτονοητα του.
   infamia"

   "Έπιασε δουλειά η Αλέκα | 31/01/2013 15:43
   Κάθε φορά τα ίδια. Από συγκέντρωση σε συγκέντρωση στον αγώνα για τον εργάτη ενάντια στο κεφάλαιο. Παραλύει η οικονομική ζωή, οι επιχειρήσεις θα υποστούν ζημιές και το κόστος επιστρέφει στον μισθωτό. Η Αλέκα κάνει τη φιγούρα της και εμείς πληρώνουμε τη νύφη. Η αδιαλλαξία του ΠΑΜΕ δεν συμφέρει κανέναν. Εργασία και εργοδοσία είναι αλληλένδετες στον τροχό της οικονομίας. Οπότε ο διαχωρισμός τους είναι ανόητος. Το ΠΑΜΕ πιστεύει στον διαχωρισμό και στην αντιπαλότητα και όχι στην συνεργασία.
   as"

   Διαγραφή
  3. "τα κομματοσκυλα | 31/01/2013 15:34
   εγω δεν εχω να γραψω κατι αλλο απο αυτα που διαβασα απλα προσυπογραφω ειμαι μεγαλος καιι εχω δει πολλα μπραβο κοπελα μου
   theo"

   "Το κερδος | 31/01/2013 14:39
   Τωρα που στον ΣΥΡΙΖΑ ακουγονται ολο και πιο πολλες "συστημικες" φωνες και οι "κοσμοπολίτικες" τασεις, δημιουργειται μοιραια ενα κενο στην καλυψη του οργανωμενου μετωπου της συγκρουσιακης αγανακτησης. Καποιος πρεπει να το καλυψει -με τα προσδοκωμενα κερδη- στο χρηματιστηριο των κομματικων επιρροων. Το ΚΚΕ με το ΠΑΜΕ ειναι εδω χρονια, σταθερα. Ε, ας δειξει κι αυτο λιγη ευελιξια. Οπως αποκαταστησε τον Γκεβαρα και τον ("προδοτη") Βελουχιωτη προσφατα, ας πει και καμια καλη κουβεντα και για τον Τροτσκυ -ακομα και για τον Μαο- και δεν εχει να χασει τιποτα. Το αντιθετο, μπορει να κερδισει ισως καποιες "απογοητευμενες συνιστωσες". Τους παληους Παμίτες δεν θα τους πειραξει. Δεν νοιαζονται γι΄ αυτα.
   nikaram"

   "Προτείνω... | 31/01/2013 13:43
   ...να οργανωθεί μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με την παρουσία όλων των πολιτικών, να κατέβουν και όλοι οι εργατοπατέρες, ώστε κάποια στιγμή σίγουρα να προσεγγίσουν και οι δυνάμεις καταστολής μήπως και αλληλοφαγωθούν μέχρι τέλους όλοι αυτοί μεταξύ τους και ησυχάσουμε...
   Ανώνυμος / η"

   "Με μια διαφορά! | 31/01/2013 13:35
   Πράγματι το ΠΑΜΕ δεν κάνει βανδαλισμούς και έχει περιφρούριση,αρκεί κανείς να μη μπεί μπροστά στο έργο του, όπως γινόταν έως τώρα! Όταν όμως συλλαμβάνονται όπως τώρα που εφαρμόστηκε ό νόμος;
   Σωκράτης Μάκρας"

   "Αρκετά πλέον με τους τραμπούκους αυτούς... | 31/01/2013 13:28
   Αρκετά με τους πληρωμένους τραμπούκους του ΠΑΜΕ. Καταλήψεις για ασήμαντη αφορμή και για δημιουργία εντυπώσεων.Πότε κλείνουν υπουργεία, πότε τα λιμάνια , πότε εργοστάσια ή δρόμους. Να γίνει πιο αυστηρός ο νόμος για τις καταλήψεις , για να πάψει αυτή η ασυδοσία. Όταν το ΚΚΕ απέλυε εργαζόμενους, εκεί δεν πήγε το ΠΑΜΕ να κάνει κατάληψη. Πριν μερικές μέρες διαβάσαμε με φρίκη ότι , στη Β.Κορέα πεθαίνουν οι άνθρωποι από τη πείνα και σκοτώνουν μέχρι τα παιδιά τους κάποιοι. Για να έχει το άθλιο αυτό δικτατορικό καθεστώς πυρηνικά όπλα. Αυτός είναι ο κομμουνισμός και τα αίσχη του."

   Διαγραφή
  4. "Μισθοι μελων ΠΑΜΕ | 31/01/2013 11:57
   Μπορειτε να βρειτε πως ζουνε τα μελη του ΠΑΜΕ, δουλευουνε, παιρνουνε συνταξη? πως εχουνε χρονο να ειναι συνεχεια καπου εκτος απο δουλεια?
   Βασιλης Ιωαννιδης"

   "Επειδή γνωριζόμαστε μεταξύ μας... | 31/01/2013 11:55
   Γνωρίζουμε και την τακτική του ΚΚΕ. Μπήκαν παράνομα σε έναν χώρο, έκαναν παράνομη κατάληψη, εμποδίζοντας την ελεύθερη κίνηση άλλων, την εργασία άλλων παράνομα. Και όταν ήρθε η αστυνομία να τους εκδιώξει, αντιστάθηκαν με βία. Αυτό είναι ο ορισμός του αδικήματος "αντίσταση κατά της αρχής". Δεν είμαι νομικός, αλλά νομίζω πως είναι τουλάχιστον ηλίθιο να επιβραβεύουμε τους παρανομούντες και να κατηγορούμε τους φύλακες του νόμου που απλώς πήγαν να κάνουν την δουλειά τους, όπως το επιβάλλει ο νόμος.
   Αλέξανδρος Αθ."

   "Τι δικαιολογίες είναι αυτές πάλι | 31/01/2013 11:41
   Πάλι προστασία στο ΠΑΜΕ; άντε στην οργή του θεού όλοι σας. Το ποιός έκανε τις ζημιές είναι παραπάνω από δευτερεύον, η ουσία είναι η παράνομη κατάληψη. Στην φυλακή όλα τα παράνομα καθάρματα επιτέλους να σταματήσουν αυτές οι απίστευτες ενέργειες. Σε κανένα κράτος του κόσμου δεν γίνονται τέτοια πράγματα.
   xenos"

   "ΠΑΜΕ vs Cosa Nostra | 31/01/2013 11:32
   (ΠΑΜΕ) Δεν αφήνουν κανέναν να περάσει VS (Cosa Nostra) βία και απειλή (επιστράτευση). (ΠΑΜΕ) Συνδικαλιστές με καλό μισθό και βολεμένα μερικά παιδιά τους VS (Cosa Nostra) με τόσα λεφτά (-15%) δεν αρκεί ο χώρος ούτε για μίνι λίστα από ρουσφέτια. (ΠΑΜΕ) Ιδεολογία από άλλη εποχή, αντίληψη πραγμάτων ελλιπής που καταλήγει να ασκείτε βία (έστω και ψυχολογική) σε αθώους και να προστατεύονται μαζί με τα χλωρά και τα ξερά. VS (Cosa Nostra) καθυστερημένοι επί το πλείστον νομίζουν ότι είναι πολύ έξυπνοι και μορφωμένοι ενώ έχουν διαπαιδαγωγηθεί μέσα σε ένα σύστημα που δεν κερδίζεις τίποτα με την αξία σου παρά εκβιάζεις, τραμπουκίζεις ή αγοράζεις. Αποδεδειγμένα ψεύτες, παρίσταναν τους αντιμνημονιακούς.
   Ο μακάκας που δουλεύει 355/365"

   Διαγραφή
  5. "Εργατικα κινηματα παρανομων! | 31/01/2013 11:29
   Τολμω να επισημανω δυο παραλειψεις: Τα συνδικαλιστικα κινηματα ανδρωθηκαν την εποχη που το Πασοκ ηταν παντοδυναμο - απο κομματοσκυλα / εργατοπατερες - με μοναδικο σκοπο να ρειχνουν τις δεξιες κυβερνησεις. Το Παμε καθοδηγητε απο το ΚΚΕ με μοναδικο σκοπο να σαμποταρει οποιαδηποτε (καπιταλιστικη) αναπτυξη. Δυστυχως δηλαδη, το εργατικο κινημα στην πατριδα παιζει - μαζι με την κρατικη γραφειοκρατια, κατασταλτικο ρολο στην αναπτυξη της χωρας και του εργατικου κινηματος. Γιαυτο και δεν ειναι τυχαιο που οι 'εργατικες' κινητοποιησεις στην Ελλαδα γινονται παντοτε απο ανθρωπους που προσεληφθησαν παρανομα (βλεπε κομματοσκυλα!) για να διατηρησουν μονο τα προνομια τους κι ας βουλιαξει η πατριδα!
   βασιλης"

   "ΠΑΜΕ και νόμιμη τάξη! | 31/01/2013 11:19
   Αυτή η τελευταία είναι από μόνη της ύβρις για τους κόκκινους φρουρούς των δικαιωμάτων των "εργαζόμενων" (και αγροτών, και αυτοαπασχολούμενων, και μικρομεσαίων, και ιατρών και δικηγόρων μεχρι και... εφοπλιστών θα τολμήσω να πω αν τυχόν κάνουν και αυτοί απεργία κατά της "αστικής κυβερνήσης"!.Με άλλα λόγια, η "αντίσταση" δικαιολογεί τα πάντα! Ζήτω στο κλείσιμο των δρόμων κράζει στεντορίως η Αλέκα! Ισως οσονούπω να κράξει και υπέρ του ανοίγματός τους αν οργανωμένα διαμαρτυρηθεί γι' αυτό κάποια άλλη τάξη, ας πούμε οι φορτηγατζήδες! Για το ΚΚΕ ό αγώνας είναι αυτοσκοπός, πως όχι εφόσον είναι κατά της "καθεστηκυίας τάξης"? Αραγε, τις συνέπειες της εφαρμογής των νόμων απ' αυτήν, τις έχουν μετρήσει?
   Ph.J"

   "από τις ελάχιστες φορές | 31/01/2013 11:14
   που σας συγχαίρω για κάποιο άρθρο σας.. παρόλα αυτά αν έπρεπε υποχρεωτικά, με το μαχαίρι στο λαιμό, να επιλέξω ανάμεσα σε ΠΑΜΕ κι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΡΟΖΑ, Διαμαντόπουλους κι Κουράκηδες, θα επέλεγα ΠΑΜΕ...
   καρλο μαρξ"

   "Κομμουνιστοφασίστες! | 31/01/2013 10:19
   Οταν τα κανουν χρυσαυγιτες, ΝΑΑΑΑΑ οι καταγγελιες και οι διαμαρτυριες!Οταν τα κανουν τα πρωτα τους ξαδερφια,δηλαδη οι παρατρεχαμενοι του κομμουνισμου, δεν τρεχει και τιποτα!Ειναι ο ''λαος''!Και οι δυο, ομως, ΄΄βλαπτουν εξισου την Συρια΄΄!Γι αυτο ας κηρυχτουν εκτος νομου και τα δυο συνονθυλευματα αποβρασματων για να τελειωνουμε,αφου και οι δυο δεν σεβονται το συνταγμα.Στειλτε τους με ενα σαπιοκαραβο στην Βορειο Κορεα για να τους φανε-ο καννιβαλισμος λογω πεινας εκει ανθει και στο φιναλε θα χρησιμευσουν και σε κατι!
   Κάτων ο Τιμητής"

   Διαγραφή
  6. "Παραλογισμός | 31/01/2013 10:09
   Mε συγχωρείτε, το θέμα σας στην Ελλάδα είναι, ποιός ευθύνεται για τις ζημιές στο γραφείο του υπουργού, τα ΜΑΤ ή το ΠΑΜΕ ή οτι 50 άνθρωποι ετσιθελικά εισβάλουν σε ένα γραφείο (υπουργού, γενικού γραμματέα, απλού εργοδότη καμία σημασία δεν έχει) και το καταλαμβάνουν καταπατώντας νόμους και ο,τι έχει απομείνει απο το ελληνικό σύνταγμα; Και μετά κάποιοι αναρωτιούνται, γιατί η Ελλάδα έφτασε εκεί που έφτασε και γιατί οι περισσότεροι Ευρωπαίοι έχουν μια αρνητική εικόνα για τη χώρα και για τον πληθυσμό της; Γιατί έχει χαθεί η κοινή λογική και θριαμβεύει η παράνοια, η βία και η αδιαλαξία μειοψηφιών για αυτό. Γιατί έχετε θάψει τη δημοκρατία με τα ίδια σας τα χέρια από καιρό ήδη προ μνημονίου. Για αυτό.
   Κατερίνα Δ. από εξωτερικό"

   "οι μπουκαδορο συνδικαλες στηριζουν την κυβερνηση | 31/01/2013 09:55
   Mαθαμε και κατι αλλο . Δεν ειναι εξαγρειωμενοι πολιτες που κανουν μπουκες και ξεφτυλιζουν τη χωρα ειναι πληρωμενοι συνδικαλες απο τα χρηματα των φορολογουμενων .Οταν η Παπαρηγα κατηγορουσε οτι δηθεν οι κουκουλοφοροι πλιατσικολογοι ειναι προβοκατορες εννουσε τους δικους της μπουκαδορους που το επαιζαν λαος .Δυστυχως οι πρακτικες αυτες οι ανιστορητες και εκτος τοπου στηριζουν τους ανικανους της κυβερνησης και τα συμφεροντα τους . Καποτε μπουκαδοροι συνδικαλες ο κομματικος λοχος της Παπαρηγα και ομαδα κρουσης θα πρεπει καταλαβουν οτι δεν στηριζουν κανενα εργαζομενο σκληρα ελληνα φορολογουμενο ουτε δινουν προοπτικη στους ανεργουςουτε βοηουν να σιχαθουν τους ανικανους κυβερνωντες .
   vm"

   "Μόνο στην Ελλάδα | 31/01/2013 09:40
   ...μπουκάρουν 40 "αγωνιστές" σε γραφείο υπουργού με το έτσι θέλω και μετά ψάχνουμε να κατηγορήσουμε τα ΜΑΤ, τον Υπουργό (θα έσπασε καρέκλες ά-λα-Τσακ-Νόρις!), την Γκολντμαν-Σακς, την Σί-Άι-Έι, κλπ....
   Ναι Ναι"

   "ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ | 31/01/2013 09:36
   Αν ακούγατε στη ΝΕΤ σήμερα το πρωί μία δημοσιογράφο να επιμένει να πάρει απάντηση αν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν ευθύνη για της ζημιιές κι ο εκπρόσωπος των συνδκαλιστών να λέει "θα σας πω αλλάν μην εστιάσουμε σ΄συτό" Αφού τέλος μακρηγόρησε για το πώς έγιναν τα πράγματα (όχι πώς έγιναν οι ζημιές) η δημοσιογράφος επανήλθε "δεν μου απαντήσατε". Οπότε ο εκ του ΠΑΜΕ βρήκε ευκαιρία να πει πάλι τα ίδια, οπότε παρενέβη ο δημοσιογράφος Αρβανίτης για να ρωτήσει για τρίτη φορά..Και τότε ο συνδικαλιστής είπε ότι αυτά τα έκανε η Αστυνομία. Και εγώ λέω τώρα. Οι συλλήψεις που έγιναν δεν είχαν ανάγκη ζημιών για να πραγματοποιηθούν. Η κατάληψη είναι αρκετή για να οδηγήσει κάποιον στη φυλακή. Λάθος?
   G. Demetriou"

   "Επίσης το ΠΑΜΕ | 31/01/2013 09:21
   Επίσης το ΠΑΜΕ επειδή είναι αριθμητικά μικρότερο απότι δείχνει στις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και αποκλεισμούς δεν πάει μόνο του αλλά ακολουθείται από την ΚΝΕ και ΜΑΣ, όλους τους βραχίονες του ΚΚΕ. Είναι ερωτηματικό επίσης εάν αυτοί που συμμετέχουν είναι εργαζόμενοι ή έχουν άλλο αντικείμενο. Συνήθως συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης των σημείων που καταλαμβάνει και η Αστυνομία δεν τολμά να το ενοχλήσει και δεν παρεμβαίνει σε όποια παρανομία το ΠΑΜΕ μεπλέκεται
   Γρηγόρης"

   Διαγραφή
  7. "ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ; | 31/01/2013 09:05
   Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Αν αυτοί του ΠΑΜΕ ονομάζονται συνδικαλιστές τότε είναι αλήτες και γουρούνια. Οποιοσδήποτε με αγωνιστικό πνεύμα και σκοπό εμποδίζει τα δικαιώματά μου, τα δημοκρατικώς εκπορευόμενα και αυτονόητα δεδομένα όπως η ελευθερία της σκέψης του λόγου και της εργασίας εγκληματεί διότι καταστρατηγεί το σύνταγμα και τους νόμους. Δηλαδή οι άνθρωποι που κατ' επανάληψη καταφέρθηκαν εναντίον των δικαιωμάτων μου πρέπει αυτεπαγγέλτως να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Στη χώρα όμως οπου ευδοκιμούν τα άκρα για να καπελώσουν τους απλούς πολίτες, όπως ΠΑΜΕ, ΧΑ, αναρχικοί κολλητοί των αστυνομικών και των πολιτικών για ποιά δικαιοσύνη να μιλάμε που θα έπρεπε να εκτίουν ισόβια κάθειρξη;
   Fotagogos"

   ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΤΕΡΟ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ.

   Διαγραφή
  8. Πολλοί αντικομμουνιστές "νοικοκυραίοι" μαζεύτηκαν στο "Ελεύθερο Βήμα".Ilief

   Διαγραφή
  9. Ακριβώς, μα ΑΚΡΙΒΩΣ, τις ίδιες μαλακίες ακούμε σε συζητήσεις εδώ και χρόνια από άτομα που ΔΕΝ έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με την πολιτική οικονομία-φιλοσοφία.
   Το πώς φτάνουν να είναι αντικομμουνιστές; Άγνωστο. Σίγουρα η καθημερινή επανάληψη του ίδιου μοτίβου στα μμε, το πώς διδάσκεται η ιστορία στα σχολεία και ο κινηματογράος παίζουν τεράστιο ρόλο.
   Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι πως υπάρχει ομοιομορφία απόψεων. Δεν ακούς κάτι καινούριο. Τις ίδιες μαλακίες παπαγάλιζα κι εγώ μικρότερος πριν αποκτήσω την όποια συνείδηση που έχω τώρα. Κι ας ψηφίζαν ΚΚΕ στο σπίτι, όταν εγώ έφυγα από αυτό έλεγα τα ίδια σκατά με κάθε μικροαστό "δεν αλλάζει τίποτα", "όλοι ίδιοι είναι" , "δεν κάνετε κριτική στο κόμμα σας" , "έχετε κολλήσει στις ιδέες" , "τί να κάνω στην πορεία αφού δεν βγαίνει τίποτα" μέχρι και........ " τα παιδιά της Παπαρήγα γιατί πήγαν σε ιδιωτικό σχολείο" έλεγα κάποτε και όλα τα καλά.

   Τα έλεγε κι ο Λένιν για τον κινηματογράφο. Πού να είχε δει το αποτέλεσμα της τηλεόρασης!

   Τέλος πάντων. Δεν απελπιζόμαστε. Αναλύουμε τα δεδομένα, επεξεργαζόμαστε τρόπους για να ξυπνήσουμε συνειδήσεις και συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

   Τσαφ

   Διαγραφή
 5. "Ο μακάκας που δουλεύει 355/365". Τουλάχιστον αυτός ξέρει τι είναι. Οι υπόλοιποι δυστυχώς δεν το ξέρουν. Αν και πιστεύω ότι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι εργαζόμενοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τι εννοείς; δεν είναι ένας αυτός που τα γράφει όλα; πληρώνουν και δεύτερο;
   cia 239

   Διαγραφή
  2. Αμ δεν είναι ένας...κάτι τέτοια λέγαμε κι έχουμε βρεθεί με 95% από κέντρο ως νεοναζί ...

   Διαγραφή
 6. Τα άτομα που ''σχολιάζουν'' κατά αυτόν τον τρόπο πρέπει να μας πεισμώνουν στη δράση μας.Άτομα που δεν έχουν καμιά επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα-κάθε άλλο.Επιχειρούν να δημιουργήσουν την εντύπωση μιας ''πλειοψηφίας''.Η περίπτωση του ''Βήματος'' πράγματι είναι η κορύφωση αυτού του παροξυσμού χυδαιότητας και ύβρεων.Ότι πιο αντιδραστικό υπάρχει ''εκτονώνεται'' εκεί.
  Ευτυχώς για μας υπάρχει ο αληθινός κόσμος των εργατικών αγώνων,των πραγματικών προβλημάτων.
  *Αν και διαβάζω πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα τις εξαιρετικές αναρτήσεις στο φιλόξενο ιστολόγιό σας,είναι η πρώτη φορά που σχολιάζω και ελπίζω να δημοσιευθεί το σχόλιό μου.
  Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. http://www.902.gr/eidisi/apopseissholia/8594/poios-dinei-grammi-se-poion

  Σε περιπτωση που δεν το εχεις δει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μετά το φαιδρό -- αναφέρομαι σε αυτό εδώ το απίθανο άρθρο των ούγκανων του left.gr: http://www.left.gr/article.php?id=23101 που είχε σχολιαστεί σε άλλη ανάρτηση -- έρχεται και το χυδαίο.

  Η πρετεντεροποίηση αυτού του τύπου "αριστερών" είναι γεγονός, και φοβάμαι ότι πάνε πολλά χρόνια που ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία, απλώς τώρα βλέπουμε όλοι τα αποτελέσματα. Η πραγματικότητα για όλους αυτούς είναι αυτή που παρουσιάζεται από τα δελτία των 8, όπως και για τον πρετεντέρη. Οι κοινωνικοί αγώνες δίνονται στα ξεκατινιάσματα των παραθύρων και πουθενά αλλού, από εκεί έλειπε και θα συνεχίσει να λείπει το παμε.

  Παράδειγμα από το προηγούμενο άρθρο:

  "Γι' αυτό, μέχρι στιγμής, δεν ανταποκρίνεται σε προτάσεις για κοινωνικές κινητοποιήσεις που διατυπώνουν οι συνδικαλιστές της ριζοσπαστικής Αριστεράς."

  Περιμένω με αγωνία ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτές τις φοβερές προτάσεις (σίγουρα περιλαμβάνουν και απεργία διαρκείας), μαζί με τα πεπραγμένα αυτών των ριζοσπαστών συνδικαλιστών (τις απεργίες που διοργάνωσαν, στήριξαν, τις μεθόδους δράσης τους κτλ) και τις κατηγορίες τους εναντίον του παμε (αυτά με τις θέσεις στα συμβούλια έχουν τρελό ενδιαφέρον, το ζουμί άλλωστε των κοινωνικών αγώνων είναι στις συνδικαλιές).

  Αν και όπως γνωρίζουμε κοινωνικοί αγώνες είναι οι πατάτες και οι πλατείες, ενώ οι απεργίες αποτυχημένες και παρωχημένες, άσε που είναι και οι κοινωνικοί εταίροι στην μέση, των οποίων την μόστρα χαλάει το παμε με τα "χαπενινγκς" του. Και πέρα από αυτά είναι και οι λίστες, τα στικάκια, οι δηλώσεις πίστης στην αναρχία, οι κοκορομαχίες στο τουίτερ (α ρε "αντιεξουσιαστές" του κώλου, που μου κάνατε τον κροπότκιν δυσαρεστημένο ψηφοφόρο του κερένσκι) και όλα αυτά που απασχολούν και λαμβάνουν ως πραγματικότητα διανοητικοί τιτάνες σαν τον πρετεντέρη (ρίξτε μια ματιά στο βιβλίο του οπωσδήποτε, θα καταλάβετε αμέσως την λογική πίσω από το 99% των συριζαϊκών πονημάτων).

  Τι να σου κάνει λοιπόν κι ο καρτερός; Τα κουκιά μετράει και ξαναμετράει ο άνρθωπος, κοιτάει μην χάσει κανένα. Είναι κι αυτός ο άτιμος ο μεσαίος χώρος ακατανόητος, πάνε ο βενιζέλος κι ο κουβέλης με τον σαμαρά, κόντρα στις ρίζες τους κι έχουν χάσει τ'αυγά και τα πασχάλια στο ΕΚΜεκ. Βάλτε έναν ρούση κι έναν ππ να τους πιέσουν κι αυτούς στ'αριστερά μπας και σιάξουν, αφού έχετε μείνει οι υπόλοιποι να πιέζετε στ'αριστερά το δντ και τον ομπάμα (αυτά τα άρθρα του παπαχελλά τα έχασες θανασάρα μου έτσι; μην στεναχωριέσαι σε λίγο καιρό ίσως αρθρογραφεί κι αυτός στην αυγή και θα τα μαθαίνεις πριν βγουν στην κυκλοφορία).

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα σχόλιά σου βαράνε πάντα καρδιά.

   Εξαιρετικά σχόλια, πραγματικά.

   Διαγραφή
 9. Ο συγγραφέας ως προαγωγός

  http://www.rednotebook.gr/details.php?id=8664

  «Για τον μηδενιστή [ακροαριστερό ή αναρχικό] τρομοκράτη», έγραφε τις προάλλες στην Αυγή ο Νικόλας Σεβαστάκης, «δεν υφίσταται αντίπαλος, κοινωνικός ή πολιτικός αντίπαλος: υπάρχει ο «εχθρός που πρέπει να εξοντωθεί» [επιχείρημα Νόλτε/Φιρέ: εν αρχή ην ο κόκκινος Τρόμος]. Αν ισχύουν όμως αυτά, κυβέρνηση και αστυνομία δεν δίνουν στην πραγματικότητα μάχη εναντίον της [ακροαριστερής ή αναρχικής] τρομοκρατίας. Στην πραγματικότητα επιβεβαιώνουν το κοσμοείδωλο της [ακροαριστερής ή αναρχικής] τρομοκρατίας, που από ιδεολογικό πρωτογονισμό βλέπει στο κράτος μία εχθρική και αποκλειστικά βίαιη (άρα αποκλειστικά βίαια αντιμετωπίσιμη), μηχανή που τρομοκρατεί. Αναφέρομαι βέβαια στο κοσμοείδωλο της ακροαριστερής ή αναρχικής τρομοκρατίας. Η τρομοκρατία της ακροδεξιάς, [απόρροια τής ακροαριστερής ή αναρχικής τρομοκρατίας] που στρέφεται κυρίως κατά της ζωής (οι στόχοι της, βλέπετε, δεν έχουν περιουσία…) στην Ελλάδα βρίσκεται στο απυρόβλητο.

  ----

  Για το ερώτημα: Ποιος δίδαξε χρυσαυγιτισμό τον Θανασάκη τον Καψερό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έξοχα. Νομίζω θα το αναδημοσιεύσω σετάκι με αυτό: http://www.left.gr/article.php?id=23233

   Διαγραφή