Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση της ΚΟ Αχαΐας του ΚΚΕ για τη συνάντηση της Χρυσής Αυγής με το διοικητή του Νοσοκομείου Ρίου

Ανακοίνωση για το νέο κρούσμα παρέμβασης της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο της Πάτρας, εξέδωσε η ΚΟ Αχαΐας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου με στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής προκειμένου να εντοπιστούν και να εκδιωχθούν μετανάστριες εργαζόμενες ως αποκλειστικές νοσοκόμες. Είναι το δεύτερο κρούσμα στην περιοχή μας αφού λίγες μέρες πριν έγινε η έφοδος των τραμπούκων της ΧΑ στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Βαρύτατες ευθύνες έχει και ο διοικητής του Νοσοκομείου του Ρίου, γιατί όχι μόνο δεν πέταξε έξω τον φασίστα της ΧΑ, αλλά τον διαβεβαίωσε για τις προσπάθειες και τους ελέγχους που κάνει η Διοίκηση για την "επίλυση" του σχετικού του αιτήματος. Ευθύνες έχει και ο υπουργός Υγείας γιατί είναι γνωστός ο ρόλος της ΧΑ μέσα στα νοσοκομεία.

Η ΚΟ Αχαΐας του ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική της ΧΑ που προσπαθεί να ενοχοποιήσει τους μετανάστες για την ανεργία γενικά και ειδικά στο χώρο της Υγείας.

Οι τεράστιες ωστόσο ελλείψεις σε νοσηλευτικό, ιατρικό και άλλο προσωπικό οφείλονται στην πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, της ΕΕ, που προχωρά συνεχώς σε περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με πρόσχημα τα μνημόνια και την ανάγκη μείωσης του δημόσιου χρέους και με στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση και παράδοση της Υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και άλλων υγειονομικών μονάδων έχουν σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο τμημάτων και απευθείας απολύσεις προσωπικού.

Παραπλανά συνεπώς τα λαϊκά στρώματα η Χρυσή Αυγή όταν εμφανίζει ως αιτία της έλλειψης προσωπικού και αύξησης της ανεργίας τους μετανάστες και όχι την κυβερνητική πολιτική και τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να δραστηριοποιηθούν και να κερδοσκοπήσουν στο χώρο της Υγείας.


Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες ασθενείς είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, την οποία στηρίζει και προστατεύει με κάθε τρόπο η Χρυσή Αυγή χτυπώντας το εργατικό κίνημα.

Γι’ αυτό Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να παλέψουν από κοινού για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για την ένταξη και μονιμοποίηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας των αποκλειστικών νοσοκόμων».

12 σχόλια:

 1. τι δηλωσαρα και αυτη σημερα από Λοβερδο!!!

  σοσιαλφασισταράς με τα όλα του

  από "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικατο" σε ναζιστές.

  άγριο, ανελεητο πολιτικό μίσος πρεπει να κατακάψει τα καθάρματα του αστισμού

  drazen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για Λοβέρδο:

   Λοβέρδος:«Η Χρ.Αυγή είναι το πιο γνήσιο κίνημα από τη μεταπολίτευση και μετά»!- Ένας πιστός αποκαλύπτεται
   Δημοσίευση: Πέμ, 14/02/2013 - 18:21
   pdf
   email
   Print


   Του Γιώργου Σαρρή   Καταπληκτική δήλωση «ειλικρίνειας» από τον Α.Λοβέρδο:

   «Η Χρ.Αυγή είναι το πιο γνήσιο κίνημα από τη μεταπολίτευση και μετά», είπε στον ΣΚΑΙ!!

   Και όπως κι ο ίδιος εξήγησε δεν το λέει επειδή είναι μαζί τους.

   Γιατί το λέει όμως;

   Μα γιατί σαν πιστός υπηρέτης και συνειδητός λάτρης του συστήματος που τον συντήρησε τόσα χρόνια, μπορεί να διακρίνει ποιοι είναι οι φρουροί του καπιταλισμού και στέκεται στο πλάι τους.

   Η Χρ. Αυγή είναι ο πιο βίαιος, σκληρός και ορκισμένος προστάτης του συστήματος. Ο φασισμός ήταν και είναι η τελευταία λύση, το τελικό αποκούμπι για το σύστημα στις πιο δύσκολες στιγμές του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόνο τότε κάνει εντυπωσιακά την εμφάνισή του από την ανυπαρξία.

   Κάποιο «μαγικό» χέρι τον φέρνει τότε στο προσκήνιο σαν κανονικό μαντρόσκυλο του σπιτιού που κινδυνεύει. Είναι κυριολεκτικά ο μπράβος του καπιταλισμού.

   Ο Λοβέρδος λοιπόν, που τώρα έχει βγει από τα όρια του ΠΑΣΟΚ και κινείται στο χώρο του all around μπαλαντέρ, είναι έτοιμος για όποιο έργο θεωρηθεί χρήσιμος για την προστασία αυτού του συστήματος. Και βέβαια δεν έχει όρια με όρους δεξιάς, αριστεράς κλπ. Δεν έχει καν πολιτική ηθική, αφού κάτι τέτοιο θα περιόριζε το «έργο» που είναι διατεθειμένος να «προσφέρει». Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το τι είναι ο φασισμός και η Χρ.Αυγή σε τέτοιες δύσκολες στιγμές για τον αγαπημένο του καπιταλισμό. Δεν πα να σφάζουν φτωχούς και κυνηγημένους. Δεν πα να είναι οπαδοί του Χίτλερ και του ναζισμού που δολοφόνησε εκατομμύρια στην πατρίδα του και σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη δύσκολη ώρα βρίσκονται στην ίδια πλευρά.

   Και στις δύσκολες ώρες αποφασίζει κανείς με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

   Έτσι κάνει και ο «καλός» Ανδρέας, που απλώνει τα «δίχτυα» του και στέλνει μηνύματα από την άκρα δεξιά μέχρι την «κεντροαριστερά» που όμως, όπως έχει φανεί και αποδειχτεί ιστορικά, κανένα πρόβλημα δεν έχει να δώσει το χέρι της στο φασισμό προκειμένου «να σώσει την πατρίδα» από επικίνδυνες ανατροπές.

   Το είπε υπέροχα δεκαετίες πριν ο Μπ. Μπρέχτ μιλώντας για αυτούς που δεν μπορούν να αποχωριστούν τον καπιταλισμό:

   «Αυτοί ή θα αφανιστούν από το φασισμό ή θα προθυμοποιηθούν να μην κάνουν καμιά ενέργεια εναντίον του ή θα προθυμοποιηθούν να κάνουν τα πάντα γι' αυτόν. Θα αμφιταλαντεύονται στο βαθμό, που θα τους παρασύρει η ελπίδα τους, ότι το σύστημα της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής μπορεί να σωθεί χωρίς την επιβολή βαρβαρότητας».

   http://www.902.gr/eidisi/apopseissholia/9484/loverdosi-hraygi-einai-pio-gnisio-kinima-apo-ti-metapoliteysi-kai-meta

   Διαγραφή
  2. Γελοιότητες Λοβέρδου
   Δημοσίευση: Τρί, 12/02/2013 - 14:31

   Όλοι όσοι συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια σ’ αυτό το πολιτικό σύστημα και στα κόμματά του, που έφεραν το λαό και τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση, τώρα γυρίζουν ως άλλοι μεσσίες μέσα από άλλους σχηματισμούς και καλούν το λαό να αφήσει πίσω του τα «λάθη» που έγιναν και όλοι μαζί πιο έμπειροι από πριν να σώσουμε τη χώρα.

   Ένας απ’ αυτούς είναι και ο κ. Λοβέρδος, που, αφού και με τη δική του συμβολή διαμορφώθηκε η σημερινή κατάσταση, τώρα ξαναγυρίζει με σκοπό να φτιάξει ένα κόμμα για το μέλλον, ενώ η ΡΙΚΚΣΥ, όπως είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «ΤΩΡΑ», είναι ένας φορέας που αφορά αυτά που αφήνουμε πίσω.

   Άλλος ένας σωτήρας του λαού λοιπόν, που, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε, ψήφιζε και έπαιρνε αποφάσεις, τώρα σα να μην τρέχει τίποτα επιστρέφει.

   Η αλήθεια είναι όμως μία. Όσο οξύνονται οι κοινωνικές αντιθέσεις, η αστική διακυβέρνηση θα επιχειρεί να προσαρμόζεται σε νέα μορφή: Και σε αυτή της συνεργασίας κομμάτων και με την ύπαρξη «νέων» κομμάτων με τον ίδιο ακριβώς ρόλο και αποστολή.

   Τρέχει λοιπόν και ο Λοβέρδος μήπως αρπάξει κανένα κόκαλο από την εξουσία. Αυτές είναι οι επιδιώξεις του χρεοκοπημένου πολιτικού Λοβέρδου και της παρέας του.
   http://www.902.gr/eidisi/apopseissholia/9272/geloiotites-loverdoy

   Διαγραφή
  3. Λοβέρδος υπέρ της Χρυσής Αυγής
   Δημοσίευση: Πέμ, 14/02/2013 - 14:59
   pdf
   email
   Print


   Της Κικής Αλεξάνδρου

   Μιλώντας χτες στον ΣΚΑΪ ο Α. Λοβέρδος είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι το πρώτο κίνημα που γεννιέται στη μεταπολίτευση αυθεντικά και δεν πρέπει στην ουσία να το καταγγέλλει ο λαός. Με αυτόν τον τρόπο τάσσεται στην πράξη υπέρ της Χρυσής Αυγής.

   Αυτό το εγκληματικό μόρφωμα δεν είναι «αυθεντικό κίνημα». Είναι γέννημα του συστήματος, εκφράζει τμήματα της αστικής τάξης, στελεχώνεται από υμνητές του Χίτλερ, από παλιούς και νέους νοσταλγούς της χούντας. Όσα και να λέει ο Λοβέρδος, ο λαός θα τους απομονώσει και θα τους τσακίσει. Όσο για τον χρεοκοπημένο πολιτικό Λοβέρδο, οι «ιδέες του» αποτελούν σκουπίδια και σαν τέτοια θα αντιμετωπιστούν.
   http://www.902.gr/eidisi/apopseissholia/9463/loverdos-yper-tis-hrysis-aygis

   Διαγραφή
  4. Και κάπου εδώ, τραβάμε το καζανάκι για τον κύριο και πάμε παρακάτω.

   Διαγραφή
  5. ο κύριος έλεγε πως οι μετανάστες "στοιχίζουν" στο νοσοκομειακό σύστημα 150.000.000€
   Το ίδιο περίπου ποσό έλεγε και ο Άδωνις,

   Τελικά, όπως δείχνει και η παρακάτω έρευνα στο ( http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_07/12/2010_424960 ) ερευνητές δείχνουν με στοιχεία πως η δαπάνη για νοσοκομειακή περίθαλψη μεταναστών είναι 5.000.000€

   Τι 150(Ανδρέα-Άδωνη) τι 5(έρευνα). Το ίδιο θα είναι! Ilief

   Διαγραφή
  6. "Γιατί το λέει όμως;

   Μα γιατί σαν πιστός υπηρέτης και συνειδητός λάτρης του συστήματος που τον συντήρησε τόσα χρόνια, μπορεί να διακρίνει ποιοι είναι οι φρουροί του καπιταλισμού και στέκεται στο πλάι τους."

   Πολύ ωραιο το άρθρο του Γιώργου Σαρρή για τον Ανδρέα Λοβέρδο, indeed.

   Διαγραφή
 2. για τους 14 απληρωτους για μηνες του ριζοσπαστη, θα ανεβασεις κάτι η τους εχει επιστρατεύσει η αλέκα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι, δεν θα ανεβάσω τίποτα. Γιατί δεν ανεβάζεις εσύ κάτι, αφού αυτή είναι η μέριμνα και ο καϊλές σου;

   Διαγραφή
 3. http://www.antarsya.gr/node/1056

  φίλε antarsya εχω και εγω μια ερωτηση: το ΙΟΒΕ είναι άραγε "εργαστηρι νεοφιλελευθερων πολιτικών";;

  δεν είναι εργαστήρι του καπιταλιστικού θανάτου;;;

  τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά;;

  drazen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω ο antarsya να είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα ενδιαφέροντά του και οι προτεραιότητές του δείχνουν μάλλον υπερβολικά πολύ σε άλλες πολιτικές κατευθύνσεις.

   Διαγραφή
  2. @antarsya: Να είμαστε τίμιοι. Ήσουν πολύ απρόσεκτος. Εμμονή με τον Ρ όταν το βουλώνει ακόμα και ο Σφύριζα και λινκ στον Ζούγκλα; Τς τς τς...Κάπως πιο έξυπνο το antarsya από όσους γράφουν αντικομμουνιστικά σχόλια με νικ "Κνίτης", αλλά όχι και πολύ.

   Διαγραφή