Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Προλετάριοι, μάθετε από πού έρχεστε και πού σας πηγαίνουν! Βίντεο για τον ένα χρόνο της Λαϊκής Επιτροπής της Νέας Ιωνίας

Με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δημιουργία της Λαϊκής Επιτροπής Νέας Ιωνίας δημιουργήσαμε ένα βίντεο-ντοκιμαντέρ, για την ιστορία της Νέας Ιωνίας, τους εργατικούς αγώνες στην περιοχή και τη δράση της Λαϊκής Επιτροπής. Η προσπάθεια να αποτυπωθεί όλη η ιστορία της Νέας Ιωνίας και του εργατικού κινήματος προφανώς δεν φτάνει στα 35 λεπτά του βίντεο, νομίζουμε όμως ότι είναι μία καλή αφορμή για να ψάξει ο κόσμος, να μάθει γνωστές και άγνωστες πλευρές.

Η ιστορία της Νέας Ιωνίας, όπως και όλης της κοινωνίας, είναι η ιστορία των ταξικών αγώνων. Η διαρκής πάλη του καταπιεσμένου να αποτινάξει από πάνω του τον καταπιεστή. Μέσα από αυτήν διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε. Μέσα από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ. Για να πάρει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοι της, την εξουσία στα χέρια τους.

Κανείς μόνος του στην κρίση
Ένας για όλους και όλοι για έναν

2 σχόλια:

  1. Αυτός είναι ο δρόμος. Λαικές επιτροπές παντού. Το ΚΚΕ πρέπει να πάρει πολύ σοβαρά αυτό το παράδειγμα. Μόνο έτσι θα αφυπνιστεί η εργατική τάξη και θα ξανασταθεί στα πόδια της. Και μόνο έτσι το ΚΚΕ θα ξαναμπεί στις καρδιές των απλών ανθρώπων. Εκεί δηλαδή που είναι η θέση του. Και επιτέλους ας σταματήσουμε να αντιπαλεύουμε παρόμοιες προσπάθειες που ίσως να προέρχονται από άλλους πολιτικούς ή απολίτικους χώρους. Το ΚΚΕ πρέπει να είναι πάντα εκεί. Και σιγά σιγά η ιδεολογική του ανωτερότητα θα αποδεικτεί και η στάση του θα γίνει κατανοητή. Η εργατική τάξη και όλος ο λαός ξέρει πολύ καλά ποιο είναι το ΚΚΕ..απλώς το έχει ξεχάσει..εμείς πρέπει να του το θυμίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική η πρωτοβουλία της ΛΕ Ν.Ι, και πάρα πολύ καλό το αποτέλεσμα. Ελπίζω να βρει μιμητές και σε άλλες ΛΕ άλλων περιοχών (έλα η Καλαμαριά!)

    Αν και σωστά έθεσαν κάποιοι στον προσυνεδριακό το θέμα ότι σε αυτές τις βάρβαρες εποχές ο πολιτισμός πρέπει να τύχει της ίδιας ανάπτυξης (από την προλεταριακή φυσικά σκοπιά, από πολιτισμό "Καθημερινής" δεν έχουμε ανάγκη) που έχει και η πολιτική οικονομία, η ιστορία και η πολιτική θεωρία από το κόμμα, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποτελούν σημαντικές συνεισφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή