Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Οι νομικές συνέπειες

Όλες οι ομάδες που χρησιμοποιούν τη βία, ισχυριζόμενες ότι ανήκουν στον χώρο της αναρχίας --πράγμα που εγώ δεν πιστεύω, διότι θεωρώ τη χρήση βίας την πιο αυταρχική πράξη που μπορεί κανείς να διαπράξει-- και αυτές οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν τις νομικές συνέπειες.
Αλέξης Τσίπρας, συνέντευξη στον Paul Mason, BBC


'Οταν ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό

Σε συνέχεια πρόσφατων δηλώσεών του, σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο θεματοφύλακας της αστικής νομιμότητας, σήμερα ο Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο BBC υπερασπίστηκε τον «ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό», προβάλλοντας την άποψη πως όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι εκτός αυτού και παρουσίασε τη δική του εκδοχή για την επιχείρηση «νόμος και τάξη».

Παρότι χαρακτήρισε ανιστόρητη τη θεωρία των δύο άκρων, δήλωσε: «Θα εφαρμόσουμε το νόμο. Θα είμαστε άτεγκτοι στην εφαρμογή του νόμου (...) θα εξαρθρώσουμε τους θύλακες της Χρυσής Αυγής μέσα στον κρατικό μηχανισμό. Δεν θα ανεχθούμε παραβατικότητα από κανέναν και από καμία ομάδα. Και απέναντι στις ομάδες εκείνες που χρησιμοποιούν τη βία και μπορεί να ισχυρίζονται ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο (...) Κι αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».


Η σκόπιμα «διασταλτική» ορολογία που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την «ανομία» και την πρόθεσή του να πατάξει κάθε μορφή βίας, χαϊδεύει τα αυτιά των αστών ότι από το βούρδουλα του κράτους δεν πρόκειται να γλιτώσει το ταξικό εργατικό κίνημα, το οποίο στον «ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό» εξομοιώνεται με τον «εξτρεμισμό», τη «βία» και την «τρομοκρατία».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, δεν έκρυψε ότι ο στόχος του μείγματος αστικής διαχείρισης, που πρεσβεύει, για ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου, περνάει μέσα απ' τον αφοπλισμό του κινήματος με κάθε μέσο. Έτσι, κάλεσε την Ευρωένωση να συναινέσει στην «αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος» και στην «αντικατάσταση του μνημονίου» με «ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και ανάπτυξης», με αντάλλαγμα την «κοινωνική ειρήνη», την οποία χαρακτήρισε αναγκαία για να ξεπεραστεί η κρίση.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, ο Αλ. Τσίπρας πρόβαλε σαν πλεονέκτημα του κόμματός του τη δυνατότητά του να χειραγωγεί λαϊκές συνειδήσεις, λέγοντας ότι «έχουμε αυτό το πλεονέκτημα, την ίδια στιγμή που βρισκόμαστε μέσα σε μια διαδήλωση, να βρισκόμαστε και στην Ουάσιγκτον και να συζητάμε και με το IMF και να συζητάμε με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Σόιμπλε στη Γερμανία».

Ας σημειωθεί τέλος πως και σε αυτή του τη συνέντευξη, ο Αλ. Τσίπρας «χάιδεψε» τα αυτιά της καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ, δίνοντας άφεση στα αντιλαϊκά πεπραγμένα προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ. 'Εφτασε μάλιστα να εκθειάσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, την οποία το Κόμμα και ο λαός την κέρδισαν με το σπαθί τους.

Αναφερόμενος στον Α. Σαμαρά, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «πολύ σύντομα και από την ίδια του την παράταξη θα βρεθούν πολιτικοί που θα του βάλουν ένα φρένο σ' αυτή τη στρατηγική. Γιατί ο προκάτοχός του στη ΝΔ ήταν γόνος μιας οικογένειας, του αείμνηστου Καραμανλή, ο οποίος νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ελλάδα, ήρθε για να συμφιλιώσει τις δύο αντίπαλες παρατάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου