Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Κοσμοϊστορικά γεγονότα στην Ιταλία!!! (Ακόμη μια έγκυρη πολιτική ανάλυση)

ΙΤΑΛΙΑ: ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΕ!

...Η σύγκρουση του δεξιού Μπερλουσκόνι με τον κεντροδεξιό Μόντι καταγράφει και τις αντιθέσεις που αναπτύσσονται μέσα στην ίδια την αστική τάξη της Ιταλίας [...] Η αντιπαράθεση έχει να κάνει με τα εθνικά και όχι μόνο συμφέροντα της Ιταλικής αστικής τάξης. Η κυβερνητική κρίση σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα θα συνεχισθεί στην Ιταλία. Μεγάλα τμήματα του Ιταλικού λαού γυρίζουν την πλάτη στο παλιό πολιτικό σήστημα. Η λαϊκή αγανάκτηση εκφράστηκε όμως όχι θετικά στηρίζοντας το λαϊκιστικό κόμμα "5 αστέρια" του τηλεαστέρα Πέπε Κρίλο. Αυτό έγινε γιατί η ριζοσπαστική αριστερά δεν κατάφερε να πείσει τον κόσμο που σήμερα υποφέρει και στην Ιταλία από τις πολιτικές λιτότητας. Η Αριστερά για μια φορά ακόμα πλήρωσε τα λάθη του παρελθόντος με επιλογές έξω από την ταξική της διαφορετικότητα.

30 σχόλια:

 1. Καλά, συγκρούστηκε δεξιός με κεντροδεξιό ενώ η αριστερά μένει έξω από την ταξική της διαφορετικότητα κι εγώ δεν παίρνω πρέφα;

  Απαράδεκτο για πράκτορες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Η Αριστερά για μια φορά ακόμα πλήρωσε τα λάθη του παρελθόντος με επιλογές έξω από την ταξική της διαφορετικότητα.»

  Αν αναφέρεται στο ΚΚΙ (που δεν αναφέρεται) βεβαίως έχει δίκιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μόνο που η φράση "ταξική διαφορετικότητα" είναι για γέλια ως φράση (συμπίλημα της μεταμοντέρνας πολιτικής της ταυτότητας με τον ταξικό προσανατολισμό, ό,τι να ναι), και μόνο που κανείς δεν κάνει "επιλογές" άσχετες με τον βασικό ταξικό του προσανατολισμό. "Κατά λάθος" σοσιαλδημοκράτες που κατά βάση είναι κομμουνιστές πχ, δεν υπάρχουν. Ούτε εργατικά κόμματα που "επιλέγουν" αστικό πολιτικό προσανατολισμό.

   Εν ολίγοις, και σε ό,τι αφορά τη φράση, ο γνωστός αχταρμάς με μπόλικη αυτοαναφορική κουτοπονηριά για πασπάλισμα.

   Διαγραφή
  2. αυτοαναφορική=και καλά κριτική για το σφύριζα και την ηγεσία του, κουτά, που "επιλέγουν έξω από την ταξική τους διαφορετικότητα", ή πώς αλλιώς το λένε, "έχουν παραμερίσει την δέουσα ταξική μεροληψία."

   Ρε ουστ κόπροι!

   Διαγραφή
  3. εκφράστηκε όμως όχι θετικά--> Τι γλώσσα είναι αυτό; Πρωτοαραμαϊκά; Περιφραστική Γάματα;

   έξω από την ταξική της διαφορετικότητα---> δυο αρνήσεις τι μας κάνουν; αν εκφραζόταν εντός τής διαφορετικότητάς της, θα ήταν εντός ή εκτός τής ομοιότητάς της προς εαυτόν; Υπό ποιες διαλεκτικές προϋποθέσεις γίνεται η αριστερά δεξιά και τούμπαλιν; Τι Έγελος που μας χρειάζεται...

   Η αντιπαράθεση έχει να κάνει με τα εθνικά και όχι μόνο συμφέροντα της Ιταλικής αστικής τάξης--> έχει να κάνει, που-χου, και με τα σεξουαλικά, τα ερωτικά, τα οικογενειακά, τα συμφέροντα των φίλων και των εχθρών, των κατοικιδίων και των φυτών, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, των μαχαιροπήρουνων, των οικοσκευών, των οικιακών συσκευών και των ασημικών κ.ο.κ. της Ιταλικής αστικής τάξης.

   Πεπίτο και Σπίντι Γκονζάλες

   Διαγραφή
  4. Τι γλώσσα είναι αυτό; Πρωτοαραμαϊκά;

   Ισκραϊκή Β.

   "έξω από την ταξική της διαφορετικότητα---> δυο αρνήσεις τι μας κάνουν; αν εκφραζόταν εντός τής διαφορετικότητάς της, θα ήταν εντός ή εκτός τής ομοιότητάς της προς εαυτόν;"

   Αν εκφραζόταν εντός της διαφορετικότητάς της θα ήταν εκτός της ομοιότητάς της προς τον άλλο, ενώ τώρα που εκφράστηκε εκτός της διαφορετικότητάς της είναι εντός της ομοιότητάς της προς τον εαυτό της.

   Εγώ συγκράτησα ότι ο Γκριλ-ο έχει 25.5%, κάπου 23% περισσότερα από δύο ΚΚ της κακιάς ώρας μαζί με τρία κινήματα, και ότι όλα τα κόμματα ήταν συνδυασμοί δέκα κομμάτων το καθένα: Έχουν πολλή δημοκρατία στην Ιταλία, καμιά 50ρια κόμματα συνασπίστηκαν για να συγκρουστεί η δεξιά, η κεντροδεξιά, ο αγανακτισμένος και η κεντροαριστερά.

   Διαγραφή
  5. Επίσης συγκράτησα ότι οι Ιταλοί γύρισαν την πλάτη στο παλιό κομματικό σύστημα (όπου συνασπιζόντουσαν μόνο 40 κόμματα) για να συγκρουστεί ο καναλάρχης, ο ηθοποιός, και η πορνοστάρ και ότι αμφισβητείται η γερμανική ΕΕ, τέρμα τα δίφραγκα καργιόλα Μέρκελ!

   Διαγραφή
  6. τώρα που εκφράστηκε εκτός της διαφορετικότητάς της είναι εντός της ομοιότητάς της προς τον εαυτό της.=εννοείται φυσικά, της ομοιότητας της με τον εαυτό της ως μη διαφορετικής, δηλαδή της ομοιότητά της με αυτό που δεν είναι ο εαυτός της, δηλαδή...

   Διαγραφή
  7. Η εφημερίς που στηρίζει Φθείριζα.

   http://www.guardian.co.uk/world/2013/feb/25/italy-election-result-euro-fears

   But the biggest loser of all was the sober, professorial, Mario Monti, Italy's outgoing prime minister.

   His ill-assorted alliance of free-market liberals, Christian Democrats and former neofascists appeared to have garnered barely 10% of the vote. Its failure was the price of the tax increases and unpopular reforms that Monti's administration imposed after taking office in November 2011.


   «Γιατί ο Άλεξ δεν πήγε Βενεζουέλα. Όλες οι απαντήσεις εδώ»:

   http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/feb/25/hugo-chavez-venezuela-legacy?

   Διαγραφή
 3. "Αυτό έγινε γιατί η ριζοσπαστική αριστερά δεν κατάφερε να πείσει τον κόσμο"

  Η ριζοσπαστική αριστερά ως μέρος των κυβέρνησεων των Ντα Αλέμα και Πρόντι ψήφισε πακέτα λιτότητας και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις πληρώνει τα λάθη της. Να που το ομολογεί και το Ίσκρα. Το ούζο κάνει το κεφάλι καζάνι ας προτιμήσουν τσίπουρο.Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν υπάρχει αριστερά στην Ιταλία, πόσο μάλλον "ριζοσπαστική." Αυτά είναι φαντασιώσεις των σφυριζαίων και των φίλων τους, να χουν να γράφουν για "αριστερά" στα περιοδικά. Ποια αριστερά; Διέλυσαν μόνοι τους το ΚΚΙ αφού το ξεφτέλισαν και φτιάξανε δυο κόμματα που είναι και τα δύο για κλωτσές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν λένε "αριστερά" εννοούν αριστερά στα πρότυπα Αγγλίας-ΗΠΑ- Ελευθεροτυπίας.Δηλαδή φοιτητιώσα αριστερά με ινστρούκτορες καθηγητές πανεπιστημίων που στο τέλος ψηφίζει Ομπάμα ή εργατικό κόμμα μ.βρεττανίας.

   Στην Ιταλία "ριζοσπάστης αριστερός" υπουργός στην κυβέρνηση Πρόντι(2006-2008) πρότεινε να βγει από την σημαία το σφυροδρέπανο από την σημαία!

   Από τις τελευταίες σοβαρές κομμουνιστικές αριστερές στην Ευρώπη είναι το ΚΚΕ.Ilief

   Διαγραφή
 5. "ταξική διαφορετικότητα"? Στο συριζα από τις πολλές ιδεολογικές παρτούζες με οτι πετάει και ότι κολυμπάει μπέρδεψαν τα μπούτια τους.Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σοφιανός για εργαζόμενους στον 902

  http://youtu.be/uAcFz7jk7JI?t=3m53s

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. καλως και το τρολ. τι κανεις γιαννη κουκια σπερνω.
  καθε φορα που θα γινεται ρομπα ο τσυριζα θα βγαινει και ενας καραγκιοζης να λεει "γιατι δεν φορας κρανος;" συγνωμη " το ΚΚΕ κανει απολυσεις"
  ανωνυμε να σε πω. στην ισκρα ειναι ολοι δημοσιογραφοι; απο τον τροπο που γραφουν και εκφραζονται μαλλον για συμμαθητες του μπιλια μοιαζουν. πληρωνονται; και ΑΝ ναι ποσα; στην αυγη τα ιδια και θελω απαντησεις με νουμερα, το ιδιο και στο κοκκινο. το ΚΚΕ εχει δωσει νουμερα, αν δεν δωσεις παρε την γκαιμπελισκικη συριζια σου και βαλτη εκει, στον βρωμεερο αποπατο που βγηκε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν ξέρω αν το ξέρατε, αλλά τζάμπα τόση κουβέντα στον προσυνεδριακό. Τελικά ΚΕ και ΓΓ βγάζει η Κανέλλη από ό,τι έμαθα από την έγκυρη πηγή του Left.gr. Επίσης άδειασε το ΚΚΕ για "Ρ". Ναι, μα την Παναγία, διαβάστε το ρεπορτάζ, τα αποδεικνύει όλα με το ν και με το σ: http://www.left.gr/article.php?id=25147

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μιξτ μέταφορ: "Προσωπικά στο ερώτημα : Κόμμα θερμοκήπιο ή κόμμα ανοιχτό μπαχτσέ, με όλα τα λουλούδια να ανθίζουν, απαντώ χωρίς δισταγμό το δεύτερο. Αρκεί να είναι σαφές τι προϊόντα παράγει ο μπαχτσές".Τάδε έφη Αλέξης ο μαοϊστής κηπουρός.

   Αλέξη, ο μπαχτσές με τα λουλούδια παράγει προϊόντα όπως καρότα, πατάτες, λάχανα, τέτοια.

   Διαγραφή
  2. Είχε υπόψιν του τους κολοκυθοανθούς ο περβολάρης τής αριστεράς ... ορχιδέες και τουλίπες θερμοκηπίου, μακριά από μας, φτου πιπέρι και κύμινο.

   Διαγραφή
  3. Καλά ο Μελιγκώνης είναι γνωστός. Αλλά το διάολο μου μέσα, κανείς δεν του έχει πει τόσα χρόνια πως η Κανέλη δεν είναι καν κομματικό μέλος, δεν έχει δικαίωμα ψήφου ούτε για γραμματέα ΚΟΒ; Μα κανείς;

   Διαγραφή
  4. Κοίτα, τουλάχιστον δεν γράφει ότι θα παρθούν αποφάσεις με sms, χρέωση 0.45 σεντ στο 690-VOTE-FOR-GSECRETARY. Αυτό για το Left.gr είναι ένα θετικό βήμα σε ό,τι αφορά επίπεδο ρεπορτάζ.

   Διαγραφή

  5. Μιας και το κόμμα έχει οικονομικά προβλήματα όπως έδειξε και το video σου,
   θα μπει televoting για την οικονομική του ενίσχυση
   Ψηφίζω στο televoting for General Secretary! Αυτό ας το γράψει το -πάντα-έγκυρο left.gr.Ilief

   Διαγραφή
  6. Σε τι ακριβώς είναι γνωστός ο Μελιγκώνης ρε παιδιά και εγώ τον ακούω πρώτη φορά; Έχει κληρονομικό χάρισμα, Τζόσουα και Μύριαμ φάση, λέει τον καφέ, διαβάζει τα ντολμαδάκια, τι διάολο κάνει; Επειδή από τις δηλώσεις Κανέλλη μέχρι τα συμπεράσματα υπάρχει ένα κενό που φτωχά μυαλά σαν το δικό μου δεν το αντιλαμβάνονται, δώστε μου καμιά πληροφορία για αυτό το λαγωνικό μπας και μάθω κι εγώ τι γίνεται σ'αυτό το ρημάδι το "κώμα".

   Επίσης αυτό το Matrix24 που βρήκε την είδηση το left.gr τι φρούτο είναι; Ακόμη, απ'την εσπρέσσο γιατί δεν αναδημοσιεύουν τίποτα; Δλδ τα συντρόφια του λαϊφασταϊλίστικου ρεπορτάζ δεν χωράνε στον λαχανόκηπο του Αλέξη; Τι σεχταρισμοί είναι αυτοί;

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  7. Α, ο Τρας τον ξέρει, εγώ πρώτη φορά βλέπω τέτοιο φρούτο. Το Μάτριξ πάλι δεν ξέρω τι είναι, αλλά είχε για Ριζοσπάστη κακοί καπιταλιστές να φύγει η Παπαρήγα, οπότε τα δημοσιογραφικά και ερευνητικά κριτήρια του Λεφτ νομίζω ότι υπερκαλύφθηκαν.

   Διαγραφή
  8. Ο Μαλιγκώνης πρέπει να είναι από τους ΚΚΕδολόγους τους εκεί πέρα, θυμάμαι την υπογραφή του σε διάφορα κουλά άρθρα, αν δεν με απατά η μνήμη μου και σε αυτό που έλεγε για τους "σκληρούς" του ΚΚΕ στο λιμάνι που τους άφησε ακάλυπτους το ΠΑΜΕ για να μην ...συνεργαστεί εμ τον ...ΣΥΡΙΖΑ!
   Πιάσε το αυγό και κούρεφτο....

   Διαγραφή
 9. Μίζεροι καταστροφολόγοι και αρνητές της ύπαρξης ιταλικών κομμουνιστικών κομμάτψν της προκοπής, έφτασε η ώρα σας. Tο πραγματικό κομμουνιστικό κόμμα, το υπερτροτσκιστικό Partito Communista dei Lavoratori, αδελφό κόμμα του... ΕΕΚ-Σάββα Μιχαήλ θα κοσμεί τα έδρανα της Βουλής από αύριο.

  Εμπρός για την διαρκή παγκόσμια ταυτόχρονη επανάσταση.

  Εμπρός Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι. Τώρα με Φεράντο αντίσταση και πάλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προβοκάτσια (και παράλληλα τραγωδία). Θα ορκιζόμουν ότι μέχρι πριν από λίγα λεπτά το PCL εμφανιζόταν στη Wikipedia με τρεις έδρες. Τώρα φαίνεται ότι τις παίρνει το Forza Nuova. Μάλλον τυπογραφικό λάθος. Πίκρα.

   Διαγραφή
  2. Ανάθεμα την ώρα! Κατάρα στη στιγμή! Πήρανε τις έδρες του Λαβορατόρι!

   Διαγραφή
 10. Αν ψήφιζα στην Ιταλία, μάλλον θα ψήφιζα τον Μπέπε Γκρίλο –που είναι και συνάδελφος μπλόγκερ- αλλά μπορεί να ψήφιζα και τον Μπερλουσκόνι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Μπερλουσκόνι πως θα τα κάνει μπουρδέλο όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν μπορώ να καταλάβω τί ξεπερνάει τη λογική μου περισσότερο:
  1. Η φράση "λειτουγώ έξω από την ταξική μου διαφορετικότητα" ή
  2. Η φράση "είμαι αναρχικός"

  Λαμβάνοντας υπόψιν πως το "είμαι αναρχικός" σημαίνει "είμαι αναρχιστής" ή "πιστεύω στον αναρχισμό" νομίζω πως τελικά το Νο.1 κερδίζει επάξια τον τίτλο fucked up mindfuckin' phrase ever

  Καλό βράδυ από μέσα από την εξώπορτα...χμ...δεν μπορώ να το μιμηθώ. ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ;

  ΤΣΑΦ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Νομίζω έχετε χάσει το πόϊντ της ανάρτησης, το οποίο είναι:
  "Τι συμβαίνει με το μάτι του Αντώνη Σαμαρά.
  Το δράμα που δεν γνωρίζει ο κόσμος"
  Η σχολαστικιστική ενασχόλησή σας με τις «ταξικές διαφορετικότητες» και τις εξυπνάδες περί «Περιφραστικής Γάματα» δείχνει την αναισθησία σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή