Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Κοκτέιλ Μολότωφ #278

Η διαφορά του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού σε κρίση από τον ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό σε πόλεμο μπορεί να συνοψιστεί ως εξής:

Ο ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός σε κρίση δεν έχει κανένα πρόβλημα, όταν εμπλέκεται κέρδος, να ταϊζει τους ανθρώπους άλογα.

Ο ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός σε πόλεμο δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, όταν έρθει η δική του ώρα, να ταϊζει τα άλογα ανθρώπους.

Και το πέρασμα από τον έναν στον άλλον θα είναι τόσο ομαλό, νομοτελειακό και αδιαμαρτύρητο, τόσο εν τέλει φυσιολογικό, όσο ήταν και το πέρασμα από σουπερμάρκετ με τα 80 είδη δημητριακών στην νόμιμη πώληση ληγμένων και τον κιμά αλόγων.

5 σχόλια:

 1. Σημειώσεις:

  1. Ο μύθος των αλόγων του Διομήδη, που ταϊζόντουσαν με ανθρώπινο κρέας πιθανόν να έχει κάποια βάση πέραν αυτής της αλληγορικής αντιστροφής της φυσικής τάξης: http://miskatonicbooks.wordpress.com/2011/11/29/the-horror-of-man-eating-horses/

  2. Η σφαγή αλόγων για ανθρώπινη κατανάλωση έγινε νόμιμη στις ΗΠΑ χάρη σε νόμο του γνωστού και ως "Μάρτιν Λούθερ Κινγκ" της Ρένας Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ, Μπαράκ Ομπάμα; http://technorati.com/lifestyle/article/obama-legalizes-horse-slaughter-for-human/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Και το πέρασμα από τον έναν στον άλλον θα είναι τόσο ομαλό, νομοτελειακό και αδιαμαρτύρητο, τόσο εν τέλει φυσιολογικό, όσο ήταν και το πέρασμα από σουπερμάρκετ με τα 80 είδη δημητριακών στην νόμιμη πώληση ληγμένων και τον κιμά αλόγων."

   Δυστυχώς έτσι είναι!

   tom (the old tom)

   Διαγραφή
  2. Σωστά, μάλιστα τόσο τα άλογα (για να τα καταναλώσουν οι άνθρωποι) όσο και τους ανθρώπους (για να τους καταναλώσουν τα άλογα) πρώτα τους ντοπάρουν.

   Διαγραφή
 2. Η φωτογραφία με το άλογο πιο πάνω, νομίζω πως ήταν σε κάποια μετάφραση στα ελληνικά του βιβλίου της Άννας Σιούελ, "Black Beauty" ("Η Μαύρη Καλλονή"). Μιλάω από μνήμης, μπορεί και να κάνω λάθος. Μου φαίνεται μάλιστα πως ήταν σε ένα κεφάλαιο τιτλοφορούμενο "Ο κάλπης" ή κάτι σχετικό, και μιλούσε για ένα μασκαρά ιπποκόμο. Δεν θυμάμαι αν ήταν η Μαύρη Kαλλονή το άλογο που δαγκώνει τον ιπποκόμο, νομίζω πως ναι.

  Ας το προσέξουν καλού κακού οι απανταχού μασκαράδες ιπποκόμοι της αστικής τάξης...

  tom (the old tom)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/02/2013_484525

  «Πράσινο» φως για διανομή σκευασμάτων με κρέας αλόγου σε φτωχούς

  ΑπάντησηΔιαγραφή