Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Κοκτέιλ Μολότωφ #276

Για να ανάψει η σπίθα του φλογερού πατριωτισμού της αριστεράς, που θα κάνει την καρδιά της πέτρα και θα ξεχάσει για άλλη μια φορά την ταξική πάλη για να θυσιαστείς εσύ για την πατρίδα και τη λευτεριά απ' τον ξένο ζυγό, πρέπει να υπάρχει αέριο.

Χωρίς αέριο, δεν φτιάχνεται σπίθα. 

3 σχόλια:

 1. Αν επιτρέπεται:

  https://www.youtube.com/watch?v=FhaYvI1yrUM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το αέριο κάνει τη σπίθα πυρκαγιά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χα χα χα! (Άλλη μία φορά) Φοβερός!

  Αέριο. Διεθνή παιχνίδια για το ποιες πολυεθνικές σε συνεργασία με τούρκους έλληνες αιγύπτιους κλπ αστούς θα εκμεταλλευτούν ενδεχόμενα κοιτάσματα υδρογοναναθράκων-
  Σπίθα. (Ίσκρα εις την ρωσική). Λαφαζάνης + άλλοι αριστεροί ποικίλων τάσεων, νεροκουβαλητές της αστικής τάξης.

  Το φάντασμα της Γ΄Διεθνούς τριγυρίζει. Το φοβάται και ο Τσακαλώτος του ΣΥΡΙΖΑ(το έχει δηλώσει στην οικονομική επιτροπή της Βουλής με αφορμή την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων εφαρμοστικών νόμων και δανειακής σύμβασης).

  Για αυτό η "κουβέντα" για το ΑΑΔΜ έχει πάρει αυτές τις διαστάσεις. Το "σεχταριστικό κλπ κλπ" ΚΚΕ στηρίζεται στην εργατική τάξης, επιζητά την ταξική ενότητα της, στην ενότητα στην βάση, κάνει συμμαχίες με μικροαστικά στρώματα φτωχή αγροτιά τους αυτοαπασχολούμενους. Το "συντηρητικό" ΚΚΕ προχώρησε ποιο αριστερά. Αυτοί οι κ.Καθηγητές που του έκαναν "αριστερή κριτική" (από μικροαστικές ) θέσεις πήγαν πολύ ποιο δεξιά.

  Το ΚΚΕ προχώρησε το παλαιό ΑΑΔΜ το πήγε δύο βήματα παραπάνω. Εμπλούτισε η θεωρία, έδειξε τη μέση θέση της Ελληνικής αστικής τάξης στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα(BUSSINESS στα Βαλκάνια και σε πρώην λαϊκές δημοκρατίες ΟΝΕ ΕΕ ΟΟΑΣΑ ΝΑΤΟ). Έβαλε τον σοσιαλισμό σε ποιο άμεσο χρόνο. Όχι σε 30 χρόνια(θα υπάρχει και καλός καπιταλισμός την δευτέρα παρουσία) αλλά για αύριο-μεθαύριο.

  Μεγάλη μερίδα του κόσμου φοβάται το δίλλημα που θέτει η ίδια η πραγματικότητα "καπιταλισμός ή σοσιαλισμός" και όλα αυτά που απαιτούν οι καταστάσεις. Όμως ακόμα και τα ποιο ταπεινά αιτήματα της σοσιαλδημοκρατίας με καπιταλισμό με παγκόσμια κρίση ΔΕΝ μπορούν να γίνουν.

  "Είμαστε στο 50% της λιτότητας" λένε ότι διαρρέουν ΔΝΤ ΕΕ ΕΚΤ. Και στο βάθος υπάρχει και πολεμικό κλίμα στην ΝοτιοΑνατολική Μεσόγειο που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει. Δεν μπορούν να αποκλειστούν και τα πολύ χειρότερα εάν η πορεία παραμένει η ίδια(ευρωπαϊκός δρόμος καπιταλισμός κλπ κλπ).Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή