Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Το επίμαχο απόσπασμα για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις από τους New York Times -- και ένα σχόλιο

“Το ζήτημα δεν είναι γιατί κινούμαστε ξαφνικά τώρα,” είπε ανώτερος αξιωματούχος με γνώση της στρατηγικής της κυβέρνηης, ο οποίος μίλησε με όρο την ανωνυμία επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια. “Είναι το γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν σταμάτησαν τη διάχυση της ανομίας.”

Ο αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι η επιδρομή στη Βίλα Αμαλία και άλλη μία που έγινε την περασμένη εβδομάδα ενάντια στους καταληψίες της Λέλα Καραγιάννη προκάλεσε νέα κρούσματα βίας στις ριζοσπαστικές ομάδες, και είπε ότι τα σχέδια για νέες επιδρομές θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περισσότερο την κατάσταση. Αλλά η καταστολή είναι απαραίτητη, είπε ο αξιωματούχος, ώστε να φανεί ότι η κυβέρνηση θα είναι πρόθυμη να κινηθεί βίαια ενάντια σε άλλες ομάδες — περιλαμβανομένων των αγωνιστικών συνδικάτων που μπορεί να σταθούν εμπόδια στις προσπάθειες του κυρίου Σαμαρά να ολοκληρώσει επώδυνες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και αντιλαϊκά σχέδια ιδιωτικοποίησης κρατικών αγαθών ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών της Ελλάδας.

“Θέλουμε να παρουσιάσουμε τους εαυτούς μας ως επιτυχημένους, να αρχίσουμε να νομιμοποιούμε και πάλι την Ελλάδα στα μάτια της διεθνούς κοινότητας”, είπε ο αξιωματούχος. “Πώς μπορούμε να επιβάλλουμε νέους νόμους ή να προχωρήσουμε με τις μεταρρυθμίσεις όταν παραβιάζεται ο νόμος; Ήρθε ο καιρός να βάλουμε τάξη.”

Πηγή: New York Times
Άρθρο της Liz Alderman, σε συνεργασία με τον Άγγελο Πετρόπουλο
Μτφρ.: Lenin Reloaded

Σχόλιο Lenin Reloaded:

Θεωρώ πως το ρεπορτάζ πρέπει να διαβαστεί με πολύ μεγάλη επιφύλαξη.

Πρώτον, επειδή οι New York Times δεν είναι ούτε "αντικειμενικοί" ούτε αμέτοχοι στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Δεύτερον, επειδή η συνέντευξη με τον "αξιωματούχο" κάνει την συγκυβέρνηση να φαίνεται αποκρουστική ενώ φαίνεται να την υποστηρίζει (αυτό το "παραδέχτηκε [acknowledged] ότι η εισβολή στην Βίλα Αμαλίας προκάλεσε νέα κρούσματα βίας σε ριζοσπαστικές ομάδες" κι αυτό το "θέλουμε να παρουσιάσουμε τους εαυτούς μας" πόσο πιο γκροτέσκα και τεχνηέντως υπονομευτικά να ήταν για την ΝΔ;)

Τρίτον και σημαντικότερον, επειδή οι "αποκαλύψεις" του "αξιωματούχου" είναι πράγματα ρητά και γνωστά σε όλους εδώ και πολύ καιρό. Σ' αυτό το σημείο αξίζει να σταθούμε αναλυτικότερα. Στις 29 Απριλίου 2012, οι σύντροφοι του Praxis δημοσίευσαν ένα αποκαλυπτικό κείμενο με τίτλο "Οι εχθροί του λαού", το οποίο αναδημοσιεύτηκε και εδώ. Η ανάρτηση αφορούσε το δεδηλωμένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και παρέθετε τις ομιλίες του Α. Σαμαρά στο Ζάππειο, στην παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος.

Θυμίζω τι, μεταξύ άλλων, είπε ο Σαμαράς τότε:
Μέχρι πριν λίγο καιρό, το θέμα της Ασφάλειας – κι όχι μόνο από τους λαθρομετανάστες - θεωρούνταν από κάποιους της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, και από κάποια Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης ακόμα, «δεξιά ατζέντα»! 
Κι όποιον τολμούσε να ζητήσει να αλλάξει το νομικό και δικονομικό πλαίσιο αστυνόμευσης τον στιγμάτιζαν αμέσως ως «ακραίο»! 
Τώρα δεν τολμούν πια να πουν τέτοια πράγματα. Ξέρουν ότι η κοινωνία βράζει. Στις γειτονιές βασιλεύει ο τρόμος. Όλη η Ελλάδα νιώθει το φόβο.
Ξαφνικά τι έγινε; 
Τα βάλαμε στην ατζέντα της κοινωνίας. Τα βάλαμε στην ατζέντα των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης. Το ΠΑΣΟΚ που ως τότε σέρνονταν πίσω από τις εμμονές της Αριστεράς, άρχισε να ταλαντεύεται. Και η Αριστερά που μέχρι τότε χάλαγε τον κόσμο, περιορίστηκε να σιωπά. Η απλώς να μουρμουρίζει… 
Βγήκαμε και καταγγείλαμε την «επαναστατική γυμναστική» που κάνουν κάθε μέρα λίγες δεκάδες κομματικοί «στρατιώτες», παραλύοντας την οικονομική ζωή της πόλης. 
Βγήκαμε και καταγγείλαμε απερίφραστα το πλήγμα κατά του τουρισμού από κομματικούς στρατούς που καταλαμβάνουν κάθε τόσο τα λιμάνια και ακινητοποιούν τα πλοία. Πνίγουν την οικονομία των νησιών. Πλήττουν τον τουρισμό. Καταστρέφουν την μόνη βιομηχανία που μπορεί να μας βγάλει από τα δύσκολα αυτή τη στιγμή… 
Αυτά τα καμώματα, που δεν συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο - και που εδώ στην Ελλάδα είναι πια ομαδική αυτοκτονία – θα σταματήσουν! 
Σεβόμαστε απόλυτα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές. Αλλά εδώ τα προνόμια των λίγων διαλύουν τους πολλούς. Η ασυδοσία των λίγων διαλύει ό,τι έχει μείνει όρθιο από την Οικονομία. Και σπρώχνουν στην απελπισία την Κοινωνία. Αυτό θα σταματήσει! 
Και στην Ελλάδα θα ισχύσουν όσα ισχύουν σε όλες τις δημοκρατικές χώρες. Και σε ό,τι αφορά τις πορείες και σε ό,τι αφορά τις απεργίες… 
* Είπα καθαρά ότι θα βγάλω τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. 
Τέρμα κι αυτή η ντροπή! 
Αυτό θα τελειώσει! 
Τέρμα πια η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς! 
Τέρμα η παράδοση της χώρας στις εμμονές μιας Αριστεράς, που αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει σε πολλές άλλες δημοκρατίες, ούτε προτείνει τίποτε, ούτε μαθαίνει. Μόνο καταγγέλλει τους πάντες, ελπίζει στην κρίση και τρέφεται από την κρίση.
Όλα όσα "αποκάλυψε" ο "αξιωματούχος" και αναφέρουν πολλοί σήμερα λες και ανακάλυψαν κάτι, τα είπε δημόσια και ευθαρσώς ο σημερινός πρωθυπουργός πριν μήνες. Και τα υλοποιεί η συγκυβέρνηση κατά γράμμα. Είναι το μόνο πράγμα που υλοποιεί.

Τα είπε επίσης στην περίφημη ομιλία του στο Λαύριο, όπου συνομίλησε με την απεργοσπάστρια της Χαλυβουργίας Ελένη Καταβάτη για την ανάγκη πάταξης των φασαριόζων που οργανώνουν απεργίες. 

Τα επανέλαβε όταν υλοποίησε μέρος των υποσχέσεών του τσακίζοντας τους Χαλυβουργούς με τα ΜΑΤ στο όνομα του "ιερού δικαιαιώματος στην εργασία".

Δεν υπάρχει τίποτε νέο στις "αποκαλύψεις" λοιπόν. Το πραγματικό νέο είναι ότι τις "αποκαλύψεις" (και την τροφοδότηση των ελληνικών ΜΜΕ) τις κάνουν οι Αμερικανοί. Και το ερώτημα είναι γιατί. Γιατί να "καρφώνουν" μια κυβέρνηση για κάτι που είναι ο ανοιχτός και περήφανα δεδηλωμένος στόχος της, ήτοι η κατάπνιξη του εργατικού κινήματος, η άγρια καταδίωξη των μεταναστών εργατών (που όχι απλώς μπουζουριάζονται απ' τους Ξένιους Δίες, κλειδώνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μαχαιρώνονται από τα "εξωθεσμικά" πρωτοπαλίκαρα της "θεσμικής δεξιάς", αλλά δεν αφήνονται ούτε να φύγουν απ' τη χώρα), και η συκοφάντηση του εργατικού κινήματος ως συνώνυμου με τη "βία" και την "κουκουλοφορία" ώστε να δοθούν "εγγυήσεις" στους επενδυτές ότι θα βρουν μια κοινωνία γονατισμένη και παραδομένη; Άραγε, τώρα τα έμαθαν όλα αυτά οι New York Times, και δη από "αξιωματούχο" που "θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του;" Γιατί δεν ρώτησαν δέκα περαστικούς στην Ομόνοια, θα μάθαιναν τίποτα διαφορετικό; Ή μήπως τώρα είπαν και αυτοί να κάνουν λίγη, ας πούμε, έξυπνη "αντιπολίτευση" στο επαίσχυντο καθεστώς της συγκυβέρνησης;

Εγώ λοιπόν θα κρατούσα πάρα πολύ μικρό καλάθι για τις προθέσεις αυτού του κειμένου και ακόμα και για την γνησιότητα των "αποκαλύψεων." Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πάρα πολύ καλά και πάρα πολύ καθαρά ότι η συγκυβέρνηση έχει λυσσωδώς αντιεργατικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα και ότι όλες οι ενέργειες καταστολής, ανεξαρτήτως των εκάστοτε αποδεκτών τους, αναγκαστικά έχουν ως απώτατο και τελικό στόχο την μόνη μορφή κινήματος που μπορεί να απειλήσει την "εύρυθμη" λειτουργία του κανιβαλισμού που λέγεται καπιταλισμός και, υπό προϋποθέσεις, τον ίδιο τον καπιταλισμό, δηλαδή το εργατικό κίνημα.

Τα υπόλοιπα είναι ευρω-αμερικάνικα, μερκελο-ομπαμικά, εν ολίγοις ενδο-ιμπεριαλιστικά "παιχνιδάκια" με πρόθυμους (και πονηρούς) κομιστές και δεν αφορούν τους κομμουνιστές.

27 σχόλια:

 1. Ρε φτιάξτε εκεί ένα πυρηνικό καταφύγιο και μπείτε μέσα εσείς οι 'κομμουνιστές' να μη μολύνεστε από τον υπόλοιπο κόσμο, παρατράβηξε το καλαμπούρι σας.
  Και αναντίστοιχοι των περιστάσεων και προκλητικοί πάει πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ παλήκαρε πρέπει να προσγειώθηκες ανώμαλα εδώ από το σάιτ του πασοκουλογλου που φρόντισε να μας τονίσει και το σημαντικό τμήμα του ρεπορτάζ, ότι δλδ οι τρομοκρατικές ενέργειες των ημερών έγιναν για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από το μείζον λαϊκό ζήτημα της...λίστας λαγκάρντ.

   Πάλι καλά να λες που είναι και οι ριζοσπάστες των NYT να σ'ενημερώνουν για τις εξελίξεις στα συνδικάτα, είχες μπλέξει τα μπούτια σου με τα στικάκια, τις αντιασφυξιογόνες και του μπαλάφες (ξέρω, ξέρω, είσαι ανένταχτος, έχεις δική σου κρίση κτλ).

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  2. ενοχλει η αληθεια?Ε τοσο το χειροτερο για την αληθεια μαλλον κατα τη γνωμη σου...Θα σου προτεινα να φτιαξετε εσεις ενα καταφυγιο, οταν ξεσπασει η λαικη οργη, επαναστατικα, ταξικα, δεν θα χετε που να κρυφτειτε..

   Διαγραφή
 2. Ναι - ολοι ειναι τσιρακια των αμερικανών και του διεθνούς κεφαλαίου - μονο το τιμημένο ΚΚΕ κανει αντίσταση .:)
  Χριστος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρε Καλώς τον Χρίστο που θελε αντιφά μέτπωα! Τι έγινε Χριστάκη; Έπεσε πολύ αμερικάνικο κονέ και ενοχλήθηκες;

   Διαγραφή
 3. Εκπληκτικό δείγμα συνομωσιολογίας αλά Καμένο με κομουνιστικό επίχρισμα. Καλά πάτε, συνεχίστε ατάραχοι!

  Κουλουβάχατας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η συμοωιολογία έγκειται στο να λες "δεν μου λες τίποτε που δεν ξέρω ήδη και αναρωτιέμαι γιατί το ανακάλυψες 9 μήνες μετά;"

   Ε, άμα είναι έτσι να γράφω βιβλία να κονομήσω.

   Μάπα.

   Διαγραφή
 4. Επειδή εξέφρασες την ανησυχία σου σε σχόλιο σε προηγούμενη ανάρτησή σου σχετικά με την πτώση του τρολαρίσματος στο μπλογκ σου, πάρε να ' χεις. Διάλειμμα κάνανε τα παιδιά για κολατσιό και συνεχίζουν ακάθεκτα :). Αυτά είναι πάντως. Μόλις πέφτει το ξεβράκωμα, πέφτουν οι μάσκες, σπάνε τα βρακολάστιχα και φαίνονται πεντακάθαρα οι βρώμικοι αριστεροί τους κώλοι και οι σιχαμένες φάτσες τους, σου κολλάνε μια ταμπέλα που λέει Χαρδαβέλας και τελειώσανε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κολακεύομαι πως, παρά το γεγονός ότι υπάρχει συντεταγμένη σιωπή για τα ζητήματα που τέθηκαν εδώ από ΟΛΑ τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα καταφέρουν να θάψουν το ζήτημα με τέτοιες τακτικές. Είναι πολλά τα στοιχεία, Άρη.

   Διαγραφή
 5. το ωραιο ειναι οτι δεν απανταει κανεις επι της ουσιας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να πει τι; Κοροϊδευόμαστε; Σε ό,τι αφορά τα τρία Ινστιτούτα, τους χρηματοδότες, τη δράση τους και τα κοινά σημεία της ρητορικής τους με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατο να αμφισβητηθούν τα στοιχεία. Όσοι με ξέρουν ξέρουν ότι όταν πηγαίνω μετωπικά για κάτι το έχω ψάξει από πριν. Απλώς, όσο με προκαλούν με σαχλαμαρίτσες, τόσο περισσότερα στοιχεία θα δημοσιεύω.

   Θέλουν;

   Διαγραφή
  2. Κέρδισαν κάτι τα μέλη του Παραλληλογράφου που αποπειράθηκαν εν χορώ να με εκφοβίσουν χθες;

   Κέρδισαν ότι είναι on record ως έχοντας αποπειραθεί να εκφοβίσουν κάποιον με αδιάσειστα στοιχεία που εκθέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

   Με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την φερεγγυότητά τους ως "ανεξάρτητου" σάιτ χωρίς υπόγειες διασυνδέσεις με κομματικούς μηχανισμούς.

   Ας πρόσεχαν.

   Διαγραφή
  3. Θα μου πεις, πώς θα τιμήσει ο ακομμάτιστος α/α Γαλαξιάρχης την προβολή του από το Left.gr; http://www.left.gr/article.php?id=21651

   Είναι και αυτό ένα θέμα, αλλά όχι δικό μου. Εγώ, που δεν είμαι καθόλου ακομμάτιστος, δεν συνεργάζομαι με τον Ριζοσπάστη.

   Διαγραφή
  4. Πρόσθεσε και υστερόγραφο στο μπλογκ του:

   "Υ.Γ. Το ίδιο μήνυμα στέλνω και στο left.gr"

   Έτσι είναι ο μάγκας, ο καραμπουζουκλής, ο ανεξάρτητος, ο αδέσμευτος κτλ. Έκανε και φοβερή σχολιάρα από κάτω με βέλη προς τα δω (να δω ποιός θα μιλήσει για θεωρία των άκρων τώρα):

   "Εξαρτάται ποιον θα ρωτήσεις. Αν είναι Νεοδημοκράτης ή Πασόκος, τότε τα παίρνω από την Κουμουνδούρου. Ειδικά αν είναι Χρυσαυγίτης ή ΚΚΕς τότε τα παίρνω και από τον Σόρος. Αν είναι Συριζαίος τότε είμαι ένας αναρχοαυτόνομος που επιτίθεται άδικα στον Σύριζα ο οποίος έχει καλές προθέσεις και επιθυμεί ειρήνη για όλον τον κόσμο και αγάπη για τον πλησίον, Αμήν. Ευλόγησον"

   Είναι και χιουμορίστας ο άτιμος. Τέλος πάντων για να μάθεις λίγο από πολιτική κι εσύ ο έρμος που εν μέσω κρίσης πήγες να στηρίξεις κκε ενώ σε περίμενε πεδίο δόξης λαμπρό στα 50000+ περιοδικά, εκπομπές, συνέδρια κτλ της ριζοσπαστικής αριστεράς να γίνεις κι εσύ φίρμα και να κάνεις και την κρίση ευκαιρία, πάρε εδώ να ξεστραβωθείς να μάθεις για την κοινωνία που θέλουμε (μην χάσεις και τα σχόλια στα οποία συμμετέχουν πολλές μεγάλες μορφές του διαδικτύου, ο Oblivion είναι ο αγαπημένος μου, όσοι τον θυμούνται από τον σχολιασμό του παραλληλογράφου γνωρίζουν για τι διαμάντι μιλάω):

   http://galaxyarchis.wordpress.com/2012/04/12/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BF/

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  5. " Τέλος πάντων για να μάθεις λίγο από πολιτική κι εσύ ο έρμος που εν μέσω κρίσης πήγες να στηρίξεις κκε ενώ σε περίμενε πεδίο δόξης λαμπρό στα 50000+ περιοδικά, εκπομπές"

   Γεμίσαμε καταπιεσμένες φίρμες...Αυτά παθαίνεις άμα μεγαλώνεις με Fame Story. Δεν θυμάσαι πού καταλήγουν μετά τον θρίαμβό τους στο τηλεπαιχνίδι οι τραγουδισταράδες...

   Διαγραφή
 6. Tσίμπησα κι εγώ και απάντησα στον πρώτο. Τώρα που ξαναβλέπω τα σχόλια συνειδητοποιώ ότι οι συγκεκριμένοι μάλλον άκουσαν από κάπου για Σόρος και LR και μπήκαν να κάνουν σχόλιο όπου βρουν για συνωμοσιολόγους, χαρδαβέλλες κτλ.

  Η ειρωνία είναι ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι εξόχως αντισυνωμοσιολογική καθώς επισημαίνεται το προφανές: ότι δεν χρειάζονταν οι "εξομολογήσεις" ανώνυμου αξιωματούχου για να μάθουμε τα σχέδια της κυβέρνησης όσον αφορά τους εργατικούς αγώνες, αφού μας τα λένε και επώνυμοι λάιβ στις κάμερες. Ακόμη χειρότερα τα βλέπουμε να υλοποιούνται καθημερινώς. Αυτό που ζητείται είναι να γίνεται ανάλυση με πολιτικά κριτήρια και όχι με τα επικοινωνιακά που επιβάλλουν τα αστικά μμε. Θα έλεγα και για τον ταξικό χαρακτήρα του κράτους (βλέπε άρθρο @ψηρις για απεργίες) και για το όπλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού αλλά θα κάψουν φλάτζες τα συριζοπουλα. Όταν έχεις μάθει ότι πολιτική είναι αυτό που συζητάνε στις ειδήσεις φυσικό είναι να αντιδράς σε όποιον σε λέει πολιτικά αγράμματο για αυτό.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως ακριβώς τα λες. Πολύ καλύτερα από μένα κιόλας.

   Διαγραφή
  2. Αλλά να το πω και το παράπονό μου: Μετά από τόσο καιρό δεν έχουν μάθει ότι με το LR θα φάνε τα μούτρα τους; Επειδή έπεσε ένα τηλεφωνάκι ή ένα μεϊλάκι βουρ στον πατσά; Για τι με πέρασαν, για κανα 20χρονο χίπστερ στα Εξάρχεια; Φταίω εγώ μετά που ρεζιλεύονται;

   Διαγραφή
 7. Σεχτάρ ο Τρομερός22 Ιανουαρίου 2013 - 7:04 μ.μ.

  Για να εξετάσουμε μήπως τα "δημοσιεύματα" έχουν σχέση και με παρόμοια "δημοσιεύματα":
  http://www.dealnews.gr/leaders/item/61161-%CE%97-Gazprom,-%CE%B7-%CE%94%CE%95%CE%A0%CE%91-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7
  Οταν λένε οι τροϊκατζήδες "ιδιωτικοποίηση" προφανώς και δεν εννοούν να πάρει την ΔΕΠΑ η GAZPROM η η Sintez. Υπάρχουν και "τα δικά μας παιδιά". Καθένας καταλαβαίνει πως δεν πρόκειται απλά για τα 1.6 δις αξίας της ΔΕΠΑ. Περισσότερο για το "Ανατολικό Ζήτημα" μυρίζει: Διείσδυση Ρώσων στα Βαλκάνια και κάθοδος στη Μεσόγειο.
  Λέτε να ακολουθήσει ο Αντωνάκης την τύχη του Κωστάκη;
  Τι να λέει το STRATFOR σχετικά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι λέει Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ για ένα μέλλον ως εξαθλιωμένο πιόνι του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή;

   Αυτή είναι η ερώτηση.

   Είναι σίγουρη αυτή η τάξη, που σήμερα σκουντουφλάει σε ό,τι μπανανόφλουδα της πετούν ότι ο σοσιαλισμός είναι θέμα "δευτέρας παρουσίας" και όχι ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ;

   Διαγραφή
  2. Σεργιάνι... για την αναζήτηση «σωτήρων»
   Με μια βαλίτσα στο χέρι είναι το τελευταίο διάστημα, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μας θυμίζουν τα αλήστου μνήμης ταξίδια του Γιώργου Παπανδρέου και τα ρεκόρ που είχε σπάσει (όπως γραφόταν τότε) σε ταξίδια και πτήσεις.

   Γερμανία, Κατάρ, Ρωσία, Κίνα ο Σαμαράς, για την αναζήτηση επενδύσεων από πετρελαιάδες, εταιρείες φυσικού αερίου, μεταφορείς, realestate κ.α.

   Βραζιλία, Αργεντινή, Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία ο Τσίπρας, για την ανακάλυψη «επαναστατικής» τεχνογνωσίας διαχείρισης της κρίσης από το Λούλα, τη Ντίλμα , την Κριστίνα, τον Ομπάμα και το Brookings Institute του πάλαι ποτέ σφαγέα των Βαλκανίων, Τάλμποτ.

   Ωστόσο, πίσω από δηλώσεις τους, για πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, πίσω από τις επιμέρους επιδιώξεις, κρύβεται ο κοινός στόχος και των δύο:

   Να πάρουν μέρος στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, που οξύνονται τόσο στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και διεθνώς (πχ. Γερμανία-ΗΠΑ ή ΗΠΑ-Ρωσία) και έχουν ως επίκεντρο τον επιμερισμό της ζημιάς από την κρίση, τον έλεγχο ενεργειακών δρόμων και αγορών κτλ. Σε αυτές τις αντιθέσεις μπλέκονται τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίζονται ως εγγυητές της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στην οποία δήθεν θα συνυπάρχουν αρμονικά και το κέρδος των μονοπωλίων και τα λαϊκά δικαιώματα.

   Θέλουν να παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό ότι μπορούν να του εξασφαλίσουν δήθεν καλούς συμμάχους, που θα επενδύσουν, θα δανείσουν στην Ελλάδα, και με αυτόν τον τρόπο θα ανακουφιστεί ο ελληνικός λαός.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συμμαχίες, για να αντιμετωπίσει τη γερμανική κυριαρχία στην ΕΕ και να εξασφαλίσει ένα άλλο μείγμα διαχείρισης της κρίσης, προς όφελος πάντα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τον καλοδέχονται στις ΗΠΑ, και μάλιστα τα πιο γνωστά αμερικάνικα thinktanks (δεξαμενές σκέψεις). Την ίδια στιγμή όμως συναντιέται και με τον Σόιμπλε και δηλώνει έτοιμος για εξομάλυνση των σχέσεων με τη Γερμανία.

   Γιατί πάνω από όλα, και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν διαπιστευτήρια σε παλιές και ανερχόμενες ιμπεριαλιστικές χώρες, που φιγουράρουν στο κλαμπ του G20, ότι είναι ικανοί να διαχειριστούν το καπιταλιστικό σύστημα.

   Το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Τι θα κερδίσει ο ελληνικός λαός από τα ταξίδια των Σαμαρά – Τσίπρα; Η απάντηση είναι ό,τι κέρδισε και από τα ταξίδια προηγούμενων από αυτούς, ό,τι κερδίζουν και οι λαοί των χωρών αυτών που επισκέπτονται από την πολιτική των κυβερνήσεών τους.

   Δηλαδή τίποτα!
   http://www.902.gr/eidisi/apopseissholia/7503/sergiani-gia-tin-anazitisi-sotiron

   Διαγραφή
  3. @αναρχοκουφιοκεφαλάκηδες: Πολύ "συνομωσιολογικό", ε;

   Διαγραφή
  4. Αφού οι μπετόβλακες αναρχοκουφιοκεφαλάκηδες ενημερώνονται μόνο από left, iskra και λοιπές «ανεξάρτητες» πηγές, στις οποίες έχει πέσει σιγή ασυρμάτου τις τελευταίες μέρες για το ταξίδι στην Αμερική και το Γρ. Τύπου του ΣΥΝ δεν έβγαλε ακόμα ανακοίνωση, ενημέρωση από τα καθαρά αστικά μέσα:

   Τσίπρας: Θα καταθέσουμε την εναλλακτική μας πρόταση στις ΗΠΑ
   http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63770668

   Το οποίο Έθνος, αναδημοσιεύει από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

   Τσίπρας: Θα καταθέσουμε τις απόψεις μας για έξοδο από την κρίση
   http://www.amna.gr/articleview.php?id=27626

   Και το οποίο ΑΠΕ-ΜΠΕ, άλλο πάλι και τούτο, είναι επί πληρωμή!!!

   Παρατήρηση 1: Συριζουλίνια και μπετόβλακες, πολύ κατάθεση πέφτει. Μήπως αφορά και διαπιστευτήρια καπιταλιστικής διαχείρισης;

   Παρατήρηση 2: Λεφτά τώρα το κόμμα έχει. Ζητήστε κονδύλι για να γραφτείτε συνδρομητές σε ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αμερικάνικο κι Ευρωπαϊκό τύπο για να μη σας πιάνουν αδιάβαστους.

   Το καλύτερο που είπε:
   «Πιστεύω ότι υπάρχουν κοινοί προβληματισμοί και κοινά ενδιαφέροντα, διότι αυτή την στιγμή η πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα, η πολιτική της ύφεσης -συνολικά στην Ευρώπη-, δημιουργεί κινδύνους αστάθειας της παγκόσμιας οικονομίας. Και πιστεύω ότι η εναλλακτική μας πρόταση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, καθ' ότι η κρίση δεν είναι ελληνική, είναι ευρωπαϊκή, αφορά συνολικά την Ευρώπη και κατά μία έννοια αφορά όλους όσοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και τις Ηνωμένες Πολιτείες»

   Αυτές τις μπούρδες δε μας τσαμπούναγε κι ο ΓΑΠ το 2009-10, όταν έκανε και αυτός τη δικιά του παγκόσμια tour; Όταν πήγαινε στο φόρουμ του Νταβός, μίλαγε για παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση, φόρο Tobin (ο οποίος και εγκρίθηκε από την κομισιόν χθες) κλπ κι εσείς βγαίνατε στα κεραμίδια, ούτε οι πασόκοι δε σας κατηγόρησαν για συνομωσιολογία. Τα κάναν όλα φανερά, γιατί έτσι παίζεται το ιμπεριαλιστικό παιχνίδι. Ενώ εσάς, σας πιάσαν οι ντροπές και τα σύνδρομα καταδίωξης και κάνετε σαν τις μωρές παρθένες. Δε βαριέσαι, άμαθοι είστε ακόμα. Όταν θα βάλετε το χέρι πιο βαθιά στο μέλι, θα σας φύγουν οι αναστολές και θα είστε υπερήφανοι, όπως τώρα ο αρχηγός σας:

   Για τις επαφές του με Αμερικανούς αξιωματούχους, μέλη του Κογκρέσου και στελέχη δεξαμενών σκέψης, ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να έχουμε τη δυνατότητα να λέμε τη γνώμη μας και τις προτάσεις μας χωρίς διαμεσολαβητές. Και αυτή η δυνατότητα, μας δίνεται από την τετραήμερη αυτή επίσκεψη. Θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω σ' ένα κοινό που παίζει σημαντικό ρόλο, στο Brookings Institution, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ταυτόχρονα, έχω τη δυνατότητα να απευθυνθώ στην Ελληνική Ομογένεια, αλλά και σε σημαίνοντες παράγοντες της πολιτικής ζωής. Θα συναντηθώ επίσης με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς και με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Νομίζω ότι αυτή η δυνατότητα, για μας είναι σημαντική και αξιολογώ ως πολύ σημαντικό επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον να ακούσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με ένα εκπρόσωπο της Αριστεράς στην Ελλάδα, βλέποντας, ίσως, και αναγνωρίζοντας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη που δεν βρέθηκε τυχαία σε τόσο ψηλά ποσοστά. Αναγνωρίζοντας, δηλαδή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η δύναμη εκείνη που θα αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση».

   Και μη βρεθεί κανείς παρεξηγιάρης με το μπετόβλακες…

   Δες κι εδώ ένα συνομωσιολογικό του φίλου σου του γαλαξιάρχη:
   http://galaxyarchis.wordpress.com/2012/10/26/symbolism/

   Για Παπανδρέου και Μπόμπολα, κανένα πρόβλημα. Για Τσίπρα και Αμερικάνους όμως, τζιζ ε; Μην ήτανε κι αυτός τις προάλλες στη συνάντηση με την Αμερικάνικη Πρεσβεία για την οργάνωση του ταξιδιού;

   Διαγραφή
 8. Σεχτάρ ο Τρομερός22 Ιανουαρίου 2013 - 10:21 μ.μ.

  Δε θα μπορούσα να έχω αντίρρηση σε αυτά.
  Το ερώτημα είναι μην τυχόν για τόσο (ουσιαστικούς!!) λόγους βρεθεί και ο ανίκανος να συναρπάσει το πόπολο Σιχτίριζα, με 18.5% (!) πρόθεση ψήφου στις "δημοσκοπήσεις", σε Κυβέρνηση "Εθνικής Σωτηρίας" όπως οι προηγούμενοι.
  Κενό πολιτικής αλλά και κενό Λαού, δυστυχώς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μαλάμης - Πέτσακας23 Ιανουαρίου 2013 - 1:21 π.μ.

  "πεδίο δόξης λαμπρό ... να γίνεις κι εσύ φίρμα και να κάνεις και την κρίση ευκαιρία, πάρε εδώ να ξεστραβωθείς να μάθεις για την κοινωνία που θέλουμε (μην χάσεις και τα σχόλια στα οποία συμμετέχουν πολλές μεγάλες μορφές του διαδικτύου"

  Α μπράβο, μιά χαρά τα λες, μάλλον γιατί εκφράζεις την εσωτερική σου παρόρμηση!

  Και βεβαίως, γιά να μη λες ότι σου κάνα και μοντάζ, οι φράσεις

  "στα 50000+ περιοδικά, εκπομπές, συνέδρια κτλ της ριζοσπαστικής αριστεράς"

  που βρίσκεται στη θέση των αποσιωπητικών ισχύει και αυτή στο ακέραιο αν διαβάσουμε

  "στα 50000+ ποστ, μοστ, κοάν κι ό,τι άλλη κλαπαρχιδιά της wannabe κνιταμπουριάς" σκαρφίζεσαι. Ψέμματα; Εμ, όχι βέβαια!

  Είμαι όμως περίεργος, γιά βάλε ένα λινκ αυτού του διαλόγου και γιά μένα που δεν ξημεροβραδιάζομαι σε σάιτ, ούτε συριζαίικα, ούτε αναρχικά, ούτε άλλα.
  Να δούμε πως δαύτοι πάνε να σε φοβίσουν, εσέ τον ατρόμητο!
  Άντε ντε, γιατί δεν βάζεις ένα λινκ, αφού το ποστ θα το κόψεις;
  Έχω καταστεναχωρηθεί μιλάμε!
  Τόγραψα γιά να ξέρεις ότι δεν τσιμπάνε όλοι με το παραμύθι ότι σε κόφτει το ΚΚΕ.
  Μόνο η παρτάρα σου σε κόφτει και το ΚΚΕ είναι πρόσχημα απατεωνίσκο.

  Εμπρός ρε, έχεις κοχόνες να το συζητήσουμε; Με σένα κι όλους τους γλύφτες σου, μπαρδόν, το μαντρί σου. Πιιιικρα ο προφέσουρας πα πα πα ...

  Βγάζεις γέλιο

  Φιδέ, ε φιδέ

  ΥΓ Μη λησμονήσω λενινιστή χλε χλε κι δαύτο

  "Φταίω εγώ μετά που ρεζιλεύονται;" από πιό πάνω. Μπρρρρρ, τρόμος λέμε.
  Καλά, εσύ με τοοοσα που σούχουνε χώσει στον μπάτο, ιντερνετικά πάντα μιλάμε,
  τι κάνεις;
  Επιμένεις, ε; Ατρόμητε πρό του γελοίου! Κράτα ρε και καμιά ομπρέλα, το ρόχαλο λεκιάζει λένε.


  Το λινκ μην ξεχάσεις και βρίσε άνετα, έτσι κι αλλοιώς στον καθρέφτη σου μιλάς κακόμοιρε

  ΑπάντησηΔιαγραφή