Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

George Soros: Τρία στα τρία κέντρα που επισκέπτεται η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως είναι γνωστό στα ελληνόφωνα ΜΜΕ, η τρίτη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ (εκτός δηλαδή αυτών στα Ινστιτούτα Levy και Brookings) στις ΗΠΑ θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Columbia. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Institute for New Economic Thinking (Ινστιτούτου για τη Νέα Οικονομική Σκέψη), θα λάβει χώρα στις 24 Ιανουαρίου και θα έχει τίτλο "Το μέλλον της Ελλάδας και η Ευρωζώνη".

Όπως βλέπετε στην εικόνα από το σχετικό δελτίο Τύπου, το τρίτο αυτό Ινστιτούτο φιγουράρει στη λίστα των χορηγών αυτής της ομιλίας, μαζί με το Ινστιτούτο Levy.


Σύμφωνα με το σχετικό λήμμα της Wikipedia για το Ινστιτούτο για τη Νέα Οικονομική Σκέψη, πρόκειται για μια ακόμα "δεξαμενή σκέψης" η οποία δημιουργήθηκε το 2009 με δωρεά του George Soros (50 εκατομμυρίων δολαρίων), η οποία συμπληρώθηκε από δωρεές άλλων προσωπικοτήτων του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Wall Street.

Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider, το Ινστιτούτο για τη Νέα Οικονομική Σκέψη είναι στην ουσία μια "μυστική ομάδα" και μια "ομάδα επιλέκτων" του Soros με στόχο την "ανακατασκευή της παγκόσμιας οικονομίας". Όπως δείχνουν τα πορτραίτα της ομάδας, αυτή συμπεριλαμβάνει μερικούς από τους πιο διάσημους αμερικανούς οικονομολόγους και ακαδημαϊκούς με συναφή αντικείμενα: τον Joseph Stiglitz, τον Amartya Sen, και τον Kenneth Rogoff, για παράδειγμα.

Το Ινστιτούτο Adam Smith, από την άλλη, περιγράφει το Ινστιτούτο για τη Νέα Οικονομική Σκέψη ως "το παιχνιδάκι αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων του George Soros", και αναφέρεται επικριτικά --ως προφανώς φιλελεύθερη-ρεπουμπλικάνικη "δεξαμενή σκέψης" το ίδιο-- στην προσπάθεια του Ινστιτούτου να προωθήσει την οικονομική σκέψη ποιου άλλου, του John Maynard Keynes, του ιδεολογικού-οικονομολογικού δηλαδή γκουρού του ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Με το Ινστιτούτο συνδέεται και ο γνωστός μας από το Ινστιτούτο Levy και την προβολή που είχε στην Ελλάδα ως αριστερός οικονομολόγος (βλ. πχ, Αυγή 1, 2, ιστολόγιο You Pay Your Crisis 1, 2 κλπ) Michael Hudson.

Με δεδομένο το γεγονός ότι είναι ο βασικός ιδρυτής, χορηγός και καθοδηγητής του Ινστιτούτου για τη Νέα Οικονομική Σκέψη, ο George Soros, ο 22ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη (περιουσία περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια), βρίσκεται πίσω από όλες τις "αριστερές" (δηλαδή νεοΚεϋνσιανές) "δεξαμενές σκέψης" και ινστιτούτα που επισκέπτεται η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ: το Ινστιτούτο Brookings, το Κολλέγιο Bard, και το Institute for New Economic Thinking.

42 σχόλια:

 1. Θα ήθελα να φτιάξω μια ετικέτα στο ευρετήριο για τα άρθρα της έρευνας που διεξήγαγα για τα ευαγή ιδρύματα που επισκέπτεται στις ΗΠΑ το κόμμα του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα και δέχομαι προτάσεις (σοβαρές) για το πώς να την ονομάσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απαντήσεις
  1. Πρόβλημα για πολύ γερούς λύτες: Ποιος άνθρωπος στις ΗΠΑ χρηματοδοτεί τον ΣΥΡΙΖΑ;

   Χμμμμμμμ.........

   Διαγραφή
  2. "Ο Soroιαλισμός του 21ου αιώνα";

   Διαγραφή
  3. "Το κόμμα που το έριξε στο Soroλόπ";

   Διαγραφή
  4. Καλο!

   Να γελαμε με τα αισχη τους.

   Διαγραφή
  5. Επροσβλήθη σφόδρα ο "α/α" χώρος, με αποτέλεσμα αγελαία επίθεση:

   Μάλλον Ακίνδυνος ‏@galaxyarchis
   Μετά το "Στόχο" και ο @LeninReloaded στο κατόπι Συριζαίων του Σόρος. Αχ βρε "Νέα Τάξη Πραγμάτων". Έχεις κάψει τα καλύτερα μυαλά

   Λενινίσιος ‏@Obscureobjet
   @galaxyarchis @LeninReloaded Διάψευσε τις αποδείξεις. Αλλιώς απλώς λασπολογείς, όπως κάνει ο Στόχος.

   Μάλλον Ακίνδυνος ‏@galaxyarchis
   Τι λες τώρα σύντροφε; Εγώ να σε διαψεύσω. Ήδη έχω πέσει και παίρνω κάμψεις. @Obscureobjet @LeninReloaded

   Λενινίσιος ‏@Obscureobjet
   @galaxyarchis @Obscureobjet @LeninReloaded Υπέκφευγεις. Όπως κάνει ο Στόχος. Γράφεις στο Στόχο;

   Μάλλον Ακίνδυνος ‏@galaxyarchis
   Αλεπού ο @Obscureobjet. Ναι ρε συ. Γράφω και στο "Στόχο", όταν μου δίνει ρεπό το left.gr και ο Σύριζας. Ρώτα και τον @gmourout


   14m Λενινίσιος ‏@Obscureobjet
   @Obscureobjet @galaxyarchis @LeninReloaded Σού φαίνεται. Όταν έχεις κάτι μη βοθροειδές και στοιχειωδώς φερέγγυο να πεις σε περιμένω.


   13m Villa Alsino ‏@alsino_
   Το ότι αυτές οι μαλακίες βολεύουν τον Στόχο, στ'αρχίδια σας. @Obscureobjet @Obscureobjet

   12m Λενινίσιος ‏@Obscureobjet
   @alsino_ @LeninReloaded Τώρα δεν λέω ψέμματα αλλά βολεύω τον αντίπαλο. Αυτοί που πουλήθηκαν ψυχή τε και σώματι στους μακελάρηδες και τους σπεκουλαδόρους είναι τα θύματα, κι εγώ ο θύτης. Σχολή Γκαίμπελς, δέκα με τόνο.

   10m La Scapigliata ‏@_LaScapigliata
   @Obscureobjet θλίβομαι που ένας τόσο μορφωμένος άνθρωπος το έχει κάψει τόσο πολύ σαν εσένα ρε ριλόντεντ @alsino_ @LeninReloaded

   9m Λενινίσιος ‏@Obscureobjet
   @_LaScapigliata @alsino_ @LeninReloaded Δεν πειράζει. Φτάνει που περηφανεύεσαι για όσα στηρίζεις απαξιώνοντάς με.

   7m La Scapigliata ‏@_LaScapigliata
   @Obscureobjet έτσι ρε σύντροφε δείξε ανωτερότητα...χαχαχαχαχαχα @alsino_ @LeninReloaded

   6m Λενινίσιος ‏@Obscureobjet
   @_LaScapigliata @alsino_ @LeninReloaded Κοίταξε, το γεγονός ότι πέφτει μια αγέλη επάνω μου από γνωστά παλικάρια είναι αρκετή αμοιβή για μένα

   5m Λενινίσιος ‏@Obscureobjet
   @Obscureobjet @_LaScapigliata @alsino_ @LeninReloaded Δείχνει πολλά.

   4m Λενινίσιος ‏@Obscureobjet
   @Obscureobjet @_LaScapigliata @alsino_ @LeninReloaded Όπως και οι μέθοδοι πλην της αγελαίας επίθεσης, βέβαια. Η ποιότητα των επιχειρημάτων συγκλονίζει πραγματικά...

   Διαγραφή
  6. Clopy ‏@Clopy
   @Obscureobjet @galaxyarchis Ωραία. Γράφω κι εγώ ένα: Ο Έρικ Σμιντ πίσω από τα 2 στα 2 site που γράφει ο @LeninReloaded Ωραίο ε;
   Details

   Λενινίσιος
   ‏@Obscureobjet
   @Clopy @galaxyarchis @LeninReloaded Αποδείξεις. Έχω παραθέσει δεκάδες. Παράθεσε.

   Reply to @Obscureobjet @Clopy @galaxyarchis @LeninReloaded

   16m Clopy ‏@Clopy
   @Obscureobjet @galaxyarchis @LeninReloaded Αποδείξεις οτι το blogspot ανήκει στη google θέλεις;


   @Clopy @galaxyarchis @LeninReloaded Αυτές είναι οι αποδείξεις σου; Κατάλαβα.


   13m Clopy ‏@Clopy
   @Obscureobjet @galaxyarchis Τι άλλες θες; Ο Σμιντ ήταν ο CEO της Google. Η Google αγόρασε το blogger. Ο @LeninReloaded γράφει εκεί.

   11m Λενινίσιος ‏@Obscureobjet
   @Clopy @galaxyarchis @LeninReloaded Καμία. Τα επιχειρήματά σου είναι αποστομωτικά.

   Διαγραφή
  7. Villa Alsino ‏@alsino_
   Mας τα σκάει ο Σόρος και στ' αρχίδια μας. @Obscureobjet @_LaScapigliata @LeninReloaded @galaxyarchis

   Διαγραφή
  8. Η ομορφιά της αγέλης και πως να την πέφτεις στην κακιά αλεπού.

   Διαγραφή
  9. Είναι λογικό που αναρχικοί κόπτονται τόσο πολύ για ένα κόμμα?

   Διαγραφή
  10. Είναι ψυχοπονιάρηδες αναρχικοί. Έχουν ακολουθήσει καμιά 50 ρια μηνύματα ακόμα, μπήκαν κι άλλοι. Για 19ο συνέδριο ότι υποστηρίζει θεωρία των άκρων, ότι είμαι ακροδεξιός, ότι λέω ότι το You Pay τα παίρνει, τέτοια.

   Καταπληκτική συζήτηση, χάσατε όσοι δεν έχετε πρόσβαση στο twitter.

   Διαγραφή
  11. Για τους «αναρχικούς» συριζοφασίστες που κόπτονται για δημοκρατικά μέτωπα και τον Ισπανικό εμφύλιο:

   Μετά τη δημιουργία τής BIS τα φιλαράκια μας οι σοσιαλδημοκράτες μεταβίβασαν τον ισπανικό χρυσό μέσω διακανονισμού με την BIS στον Φράνκο, ικανοποιώντας έτσι αίτημα τού Ράιχ-Φασιστικής Ιταλίας, βασικών πιστωτών τής κυβέρνησης του Μπούργος. Με τις ευλογίες των σοσιαλιστών [τού πρώην μετώπου], οι ανάγκες σε πετρέλαιο τού Γ Ράιχ ικανοποιούνταν από ρουμανικές εταιρείες γαλλικών συμφερόντων, οι μετοχές των οποίων μεταβιβάστηκαν σε γερμανικές εταιρείες κατά το διάστημα τής κήρυξης «εμπόλεμης» κατάστασης. Ομοίως, μέχρι και τους πρώτους μήνες τού 40, οι Γάλλοι αντάλλασσαν σιδηρομεταλλεύματα με άνθρακα από το Σαρ. Η «ήττα» στον «πόλεμο» που δεν έγινε («Αλό, Αλό») αποδόθηκε και εξακολουθεί να αποδίδεται στον «ντεφαιτισμό» τού διαλυμένου και απαγορευμένου ΚΚΓ και των φίλων του (μαχητών τού εμφυλίου---που δυστυχώς για την εν λόγω «ιστοριογραφία» την εποχή αυτή βρίσκονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αλγερία, στην Ισπανία ή, με «συμφωνία» με το Ράιχ, είχαν μεταφερθεί σε εδάφη που επρόκειτο να αποτελέσουν τμήμα των κατεχομένων).

   Ποιος μίλησε για «Νέα Σοσιαλιστική Τάξη Πραγμάτων»;

   Διαγραφή
  12. Πριν λίγο καιρό θα έλεγα πως είναι άδικο να χρεώνονται στον α/α χώρο οι συγκεκριμένοι παπαρδέλες, έχει άλλα προβλήματα αλλά τούτοι δω απλώς είδαν φως και μπήκαν, πλέον δεν είμαι σίγουρος καθώς αν υπήρχε έστω και μισός σοβαρός άνθρωπος εκεί μέσα θα τους είχαν κόψει την καλημέρα και θα τους είχαν στείλει πίσω στους συριζοκαζακηδες απ'όπου προήλθαν.

   Ο γαλαξιάρχης είναι ενδεικτική περίπτωση. Τον θυμάμαι από παλιότερα όταν δεν ήταν διατεθιμένος να πετάξει στα σκουπίδια την πατριωτική αριστερά, όταν ειρωνευόταν τον ξύλινο και θεολογικό μαρξισμό ενώ έβγαζε δεκάρικους εναντίον των πολιτικών που έχουν ξεφτιλίσει την δημοκρατία στην χώρα του κλεισθένη, τον θυμάμαι και τότε που καλούσε τον κόσμο να κατέβει στον δρόμο για να διαπραγματευτεί καλύτερα η κυβέρνηση την δόση (επί πρωθυπουργίας βενιζέλου) και που αποφάσιζε να δώσει την άποψή του και για πιο θεωρητικά θέματα όπως αυτό της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής η οποία φυσικά είναι διαφορετική από την κρατικοποίηση, τον θυμάμαι επίσης και όταν καλούσε και σε (κριτική πάντα) στήριξη του συριζα προεκλογικώς για να κάνει τις κωλοτούμπες του μετέπειτα, βέβαια ακόμη του φταίει η κακή κυβέρνηση (όπως έγραψε και σε ένα τελευταίο του άρθρο) που προωθεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα -- αντί προφανώς της εθνικής ομοψυχίας που είναι τόσο απαραίτητη για την πατρίδα αυτό τον καιρό. Και τέλος τον θυμάμαι και στα πιο αισχρά του όταν έπαιρνε δήθεν ίσες αποστάσεις την 20η οκτώβρη, όταν καλούσε πάλι σε κριτική στήριξη των βομβαρδισμών στη λιβύη και όταν αναδημοσιεύε μια ανακοίνωση αντιεξοιυσιαστών (πρέπει να ήταν οι ΑναρχοΚουβεληδες της ακ) όπου έλεγαν ότι η δολοφονία ενός μικρού παιδιού από αστυνομικούς δεν είχε πολιτικό περιεχόμενο.

   Παρόμοια περίπτωση είναι ο methexis, γνωστό εθνίκι που κι αυτός έγινε φίρμα μέσω του σχολιασμού στο tvxs του πασοκουλογλου και πλέον εμφανίζεται ως θεωρητικός του αναρχισμού. Η lascapigliata είναι άλλο φρούτο, κλασικό δείγμα της άχρηστης γενιάς μου (των 20κάτι-30), ατομάρα με τα όλα της, καμένο μυαλό που έχει πειστεί ότι είναι ο ορισμός του ανεξάρτητου και ελέυθερα σκεπτόμενου ανθρώπου.

   Πραγματικά δεν ξέρω γιατί ασχολείσαι. Είναι σίγουρο ότι με το που θα έβλεπαν Σόρος θα άρχιζαν τα γνωστά καθώς υπάρχει η γνωστή ιστορία με τον "χώρο". Το άρθρο σιγά μην το διάβασαν, το οποίο παρεπιμπτόντως δεν λέει και τίποτα τρομερό. Έτσι προωθούν την πολιτική τους ατζέντα διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες, καραμπινάτες περιπτώσεις νόμιμης "διαπλοκής" υπάρχουν πλέον και με πανεπιστήμια (πχ Deutsche Bank), χώρια το καθεστώς λομπισμού στην αμερική. Αν δεν κάνω λάθος ήταν πάλι ο Σόρος που είχε προσφέρει χρηματική βοήθεια για την έκδοση και διάθεση των έργων του Πόππερ.

   Τέλος αν μπορείς δώσε το τουίτ με την ταύτιση των άκρων από τις θέσεις. Αναρωτιέμαι τι πήγαν και ξεσήκωσαν πάλι δεδομένου ότι η μόνη πολιτική δύναμη που φρόντιζε να καταγγέλει τακτικά την θεωρία των άκρων ήταν το κκε έχοντας απέναντί της και τον "χώρο" που υιοθετούσε άκριτα πολλές φιλελεύθερες θέσεις. Εκτός τώρα κι αν άκρο θεωρείται η αναρχία όποτε αλλάζει το θέμα στο πιο κωμικοτραγικό...

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  13. Δε πειράζει κι αύριο μέρα είναι, ατελείωτες ώρες χαράς! :D

   Διαγραφή
  14. "Τέλος αν μπορείς δώσε το τουίτ με την ταύτιση των άκρων από τις θέσεις. Αναρωτιέμαι τι πήγαν και ξεσήκωσαν πάλι δεδομένου ότι η μόνη πολιτική δύναμη που φρόντιζε να καταγγέλει τακτικά την θεωρία των άκρων ήταν το κκε έχοντας απέναντί της και τον "χώρο" που υιοθετούσε άκριτα πολλές φιλελεύθερες θέσεις."

   @Ijon: Θα σε μαλώσω. Θεωρείς ότι έκαναν παραπομπή; Πού; Πρώτα από όλα δεν έχουν διαβάσει ούτε το εξώφυλλο (φιλοσοφούν άνευ μαλακίας στο twitter) και δεύτερον το ΚΚΕ έχει ρητή και σαφέστατη θέση (και έλλογο πολιτικό συμφέρον) για την κάθετη απόρριψη της θεωρίας των άκρων.

   Διαγραφή
  15. Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν αποκαλύπτω τίποτε τρομερό. Αν είναι δυνατόν να πας να μιλήσεις σε δεξαμενές σκέψης και να μην εμπλέκεται το μισό State Department, ένα τέταρτο δισεκατομμυριούχοι και ένα τέταρτο CIA.

   Αλλά όταν είσαι τέτοιου επιπέδου "αναρχικός" έχεις μια τάση να σκανδαλίζεσαι με το μπανάλ, όπως και να εξιτάρεσαι με (και να ψηφίζεις) το μπανάλ

   Διαγραφή
 3. Πραγματικά ρε Αντώνη νομίζω πως τα γραφόμενά σου πλέον ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ στο Blogspot.
  Έχεις τόσο πολλά κείμενα διαμάντια -που μέσα από τη διαρκή ανανέωση χάνονται- που άνετα θα υποστήριζαν ολόκληρο site.

  Κάνε μια προκήρυξη πιστεύω θα βρεθούν συναγωνιστές με μεράκι να σε υποστηρίξουν σε κάτι τέτοιο!

  Ernest Everhard.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα δω τι θα κάνω. Δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της ελευθερίας έκφρασης, είτε στο νετ είτε αλλού πάντως.

   Διαγραφή
  2. γράψε κανα βιβλίο τότε

   Διαγραφή
  3. Αν έρθει η σοσιαλιστική κοινωνία δεν θα χρειάζεται. Και αν έρθει η φασιστική, δεν θα μπορώ να το δημοσιεύσω πουθενά.

   Μέχρι τότε, θα γράφω εδώ και όπου αλλού δέχονται ακόμα να δημοσιεύουν ό,τι γράφω.

   Διαγραφή
  4. τη "σύγχρονη εποχή" τι την έχουμε βρε Αντώνη;

   Διαγραφή
  5. Η ΣΕ δημοσιεύει σοβαρά βιβλία. Τι θα δημοσιεύσει; Τις περιπέτειες μου στο θέατρο του συριζαϊκού παραλόγου;

   Διαγραφή
 4. Ερώτηση ακόμα και για τους πλέον άσχετους λύτες

  Έστω ότι έχεις συνάντηση με τον εχθρό σου (πχ Σόιμπλε) κι έστω ότι έχεις ένα ραντεβού στα πεταχτά για 30' για να του εξηγήσεις ότι είναι αποτυχημένος αυτός και η πολιτική του μνημονίου .
  Ποια είναι η μόνη περίπτωση να σε αφήσει να κάνεις μια "εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων" για πάνω από 1 ώρα;

  α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η απάντηση είναι ότι η ερώτηση βασίζεται σε ψευδή λογική.

   Διότι με τον Σόιμπλε ή το Ινστιτούτο Λεβί, ή το Μπρούκινγκς ακόμα περισσότερο δεν έχεις ποτέ απλώς "συνάντηση" λες και τους πέτυχες στο περίπτερο και καθίσατε να τα πείτε. Πρέπει να προηγηθούν πάρα πολλά για να φτάσεις ποτέ στην πόρτα.

   Αν δεν με πιστεύεις, δοκίμασε να πας να μιλήσεις εσύ στο Μπρούκινγκς και πες μου πού να στείλω τη σωρό σου.

   Διαγραφή
  2. Κάτσε ρε Αντώνη, είσαι πολύ προκατειλημμένος να πούμε. Εδώ είμασταν στην πλατεία τις προάλλες με τα κολλητάρια, εγώ, ο «ψηλός» και ο τάκης ο «λοφίος» και πίναμε τα μπυρόνια, και σκάνε μύτη οι δικοί σου, Σόιμπλε και Σόρος μαζί δικάβαλο παπί GLX 50άρι αλλά κολοφτιαγμένο λέμε όχι αστεία. Είναι πολύ μπροστά τα ατομάκια, όχι κολλημένοι σαν εσάς τους ΚΚΕδες.
   Τέλος πάντων τα είπαμε εκεί στο χαλαρό, κεράσαμε και ένα τσιγαράκι, δεν είχαν φαίνεται τα παιδιά να αγοράσουν, και κάτι μας λέγαν εκεί για ΣΥΡΙΖΑ και εναλλακτικές οικονομίες, δεν κατάλαβα και πολλά αλλά ντάξ, είναι πολύ ξηγημένα τα ατομάκια σου λέω. Βέβαια του την είπα του Σόρος γιατί είχε κουρέψει την μοϊκάνα και είχε γίνει πολύ κυριλάτος· δεν μάσησα. Έτσι είμαστε εμείς οι αντιεξουσιαστές, σκληροί και αμείλικτοι.

   Διαγραφή
  3. Κάτσε γιατί από σήμερα αρχίζουν τα μαρτύρια για το ιμπεριαλιστικό-πλουτοκρατικό κατεστημένο που κάλεσε τα παιδιά στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη. Θα τους πιέσουν και αυτούς προς τα αριστερά, όπως τον Πέρες, τη Χίλαρι, τη Λάτση και τον Άνθιμο.

   Και θα χουμε τραγωδίες.

   Διαγραφή
 5. @EG

  "Είναι λογικό που αναρχικοί κόπτονται τόσο πολύ για ένα κόμμα?"

  Δεν είναι αναρχικοί.

  @Αντώνης

  Το θέμα Soros είναι ταμπού. Το να χλευάζει κάποιος το γεγονός ότι στην Αμερική το lobbying είναι κεντρικότατος θεσμός, αυτό είναι ιδιαίτερα εύκολο και πολύ μοδάτο. Το θέμα του Soros τώρα είναι ταμπού, μιας και οι ακροδεξιοί έλεγαν ότι χρηματοδοτεί τα indymedia και υποκινεί κινήματα για εσωτερική αποσταθεροποίηση. Δεν ξέρω κατα πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η Wikipedia, αλλά και αλήθεια να λέει, και δίκιο να έχεις εσύ, δεν θα το βρεις. Νομίζω πάντως ότι δεν θα έπρεπε να επιμείνεις στο όνομα. Αν ο άλλος θέλει να ξορκίσει κάτι, θα το κάνει.

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι ακροδεξιοί τα παίρνουν μεταξύ άλλων από τους αντιπάλους του Soros. Στην αμερική, τα λόμπι είναι κατά βάση χωρισμένα στα δύο. Στο "προοδευτικό", ο Σόρος κυριαρχεί. Και άρα είναι γνωστός σε όλη την αμερικανική ακροδεξιά, και από κει, στην ελληνική.

   Εγώ τι φταίω; Εϊναι ταμπού ο Σόρος; Καλά, χρηματοδότης του ΣΦΥΡΙΖΑ είναι ο Ρόσος.

   Αλλάζει κάτι;

   Διαγραφή
  2. "Δεν ξέρω κατα πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η Wikipedia"

   Με υποτιμάς. Δεν μιλάω ποτέ χωρίς να έχω διασταυρώσει τις πηγές μου.

   Ελπίζω αυτό να είναι "αξιόπιστο".

   Δηλαδή η δήλωση, στο ίδιο το Institute for New Economic Thinking, ότι o Soros ίδρυσε το Institute for New Economic Thinking,

   Soros Honored by National Association for Business Economics for Role in Founding INET
   by The Institute for... on October 16, 2012 1 comment
   INET co-founder George Soros has been awarded the Adam Smith Award by the National Association for Business Economics (NABE), an association of business economists. NABE said the award was in recognition of Soros’ founding of the Institute for New Economic Thinking as well as his books on financial markets and his efforts to promote a more realistic understanding of financial markets, such as his ideas of reflexivity and the fallibility of decision-making.

   Soros also was making waves with his comments on the European Union on Monday. Soros called the euro-zone crisis “entirely self-created” and warning that “there is a real danger of the euro destroying the European Union.”

   Soros called on Germany to step up and save the euro and the euro bond plan, saying that “if successful, it would cost very little, but if it fails, it would drag down Germany.”

   If Germany won’t lead, Soros called for Germany to leave the Euro, saying that then “the problem would disappear into thin air” as the exchange value of the euro would decline and bond yields would adjust to appropriate levels for the euro zone’s debtor countries.
   http://ineteconomics.org/blog/inet/soros-honored-national-association-business-economics-role-founding-inet

   Διαγραφή
  3. JKL δώσε περισσότερα στοιχεία γιατί θα μας πιάσει η νύχτα τοιουτοτρόπως.

   Διαγραφή
  4. Αν και ήδη ο Ijon Tichy λίγο πιο πάνω έδωσε πολύ χαρακτηριστικά το προφίλ τους.
   Οι ίδιοι πως αυτοχαρακτηρίζονται?

   Διαγραφή
  5. Το πιο πάνω, που λήγει τελεσίδικα το θέμα του αν είναι αξιόπιστη η πληροφόρηση ότι ο Soros βρίσκεται πίσω από το Ινστιτούτο για τη Νέα Οικονομική Σκέψη, μεταφράστηκε και αναρτήθηκε.

   Αν κάποιοι ενοχλούνται από την πραγματικότητα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορέσουν να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία του Lenin Reloaded με επιχειρήματα του είδους "αυτά τα λέει η ακροδεξιά."

   Χεστηκα. Ας μην μπλέκατε με αμερικάνικα λόμπι δισεκατομμυριούχων της Wall Street που παίζουν με τα νομίσματα για να βγάλουν κέρδος. Εσείς αυτοαποκληθήκατε "Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς", δεν σας αποκάλεσα εγώ έτσι.

   Διαγραφή
  6. @EG

   Κατα βάση συμφωνώ με τον ljon Tichy και γιαυτό είπα αυτό που είπα. Το πως αυτοχαρακτηρίζονται δεν έχει ενδιαφέρον. Οι πασόκοι λένε ότι είναι αριστεροί και αρκετοί συριζαίοι κομμουνιστές.

   @Αντώνης

   Μα δεν αμφισβήτησα ότι είναι πίσω από το ινστιτούτο. Ίσα ίσα (δες ξανά πως το έθεσα). Η διερώτηση για το wiki δεν σήμαινε και αμφισβήτηση του γενικότερου περιεχομένου της ανάρτησης. Ας τον λένε όπως ναναι. 22ος πλουσιότερος στα 6 δις ανθρώπους είναι. Αυτό αρκεί.

   JKL

   Διαγραφή
  7. Μου φαίνεται πάντως ότι ο Soros είναι λιγότερο ταμπού απο δαύτους.

   Διαγραφή
  8. Ο Soros είναι ένας δισεκατομμυριούχος που θεωρεί ότι για να αυξήσει τα λεφτά του τον συμφέρουν πολιτικές και συμμαχίες που εξυπηρετούνται από την νεο-κεϋνσιανή ρητορική και την πίεση στην Γερμανία και σε αυτά τα πλαίσια εξυπηρετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε πάρα πολλούς άλλους.

   Άλλοι δισεκατομμυριούχοι εξυπηρετούνται από τη Μέρκελ, τον Σαμαρά, τον Αναστασιάδη, τη Χρυσή Αυγή.

   Ο εργάτης από πού εξυπηρετείται είναι το ερώτημα που θα έπρεπε να απασχολεί τον εργάτη.

   Τώρα, για τις ντροπές της ιστορίας της ελληνικής αριστεράς, είναι απλώς οι ντροπές της ιστορίας της ελληνικής αριστεράς. Τι να κάνουμε δηλαδή;

   Διαγραφή
  9. Αν κάποιοι που το έπαιζαν "ανεξάρτητοι αριστεροί" ή και "αντιεξουσιαστές" έχουν βάλει το δάχτυλο βαθιά στο βαζάκι με το μέλι και πανικοβάλλονται, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Ας μην το έβαζαν. Ας πρόσεχαν τις παρέες τους. Δεν θα μας πάρουν μαζί τους στο βόθρο επειδή τον διάλεξαν οι ίδιοι. Ας το καταλάβουν καλά αυτό.

   Διαγραφή