Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Ο Αντι-Αλέξης (ή άλλο Fiasco κι άλλο Φιάσκο)

"Ο Lupe Fiasco [...] απομακρύνθηκε από τη σκηνή κατά τη διάρκεια επίσημης συναυλίας εν όψει της ορκομωσίας [Ομπάμα] το Σάββατο, καθώς τραγουδούσε το αντιπολεμικό τραγούδι "Λέξεις που ποτέ δεν είπα"[...] Οι στίχοι περιλαμβάνουν [...]

"Βομβάρδιζαν την Γάζα, ο Ομπάμα δεν έκανε κιχ
Γι αυτό και δεν τον ψήφισα, ούτε και τον επόμενο θα ψηφίσω. Είμαι μέρος του προβλήματος, το πρόβλημά μου είναι ότι είμαι ειρηνικός. Και πιστεύω στο λαό."

Οι στίχοι παραέπεσαν βαριοί για τους οργανωτές της συναυλίας, που προσπάθησαν να σταματήσουν το τραγούδι, και όταν ο καλλιτέχνης αρνήθηκε να το κάνει, τον πέταξαν με τις κλωτσιές απ' τη σκηνή, παρά το γεγονός ότι ήταν ο κύριος καλλιτέχνης της βραδιάς και ότι η εικόνα του είχε χρησιμοποιηθεί στις διαφημίσεις για τη συναυλία. Δεν τον σταμάτησαν απλώς, αλλά τον συνόδευσαν εκτός του χώρου της συναυλίας.

[...]

Ο Lupe Fiasco, που το πραγματικό του όνομα είναι Wasalu Muhammad Jaco, απάντησε στα σχόλια με ένα παράθεμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: "Δεν είσαι μόνο υπεύθυνος για αυτό που λες, αλλά και για αυτό που δεν λες."
World Socialist Web Site


8 σχόλια:

 1. To βίντεο
  http://www.washingtonpost.com/blogs/post-politics/wp/2013/01/21/lupe-fiasco-escorted-off-stage-after-anti-obama-comments/

  Μιχάλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «We are staunch supporters of free speech, and free political speech ... [But], after a bizarrely repetitive, jarring performance that left the crowd vocally dissatisfied, organizers decided to move on to the next act.»


  Συριζαίοι οι διοργανωτές; Undermedicated ο καλλιτέχνης; «Αρνάκι άσπρο και παχύ», ο αντιφά ύμνος τής ΔΕΑ-Κερφάφλ, μελοποίηση Λένα Πλάτωνος --- «Συριζ-ωδία για 8 Μπλιπ και 7 Μπαλάφες». Και ο Σλαβόδης, τι θα γράψει ο Σλαβόδης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "left the crowd vocally dissatisfied"

   Big Brother? Ποιος Big Brother? Α ναι, ο Στάλιν.

   Διαγραφή
  2. Ο Θλαβόι, αν θέλεις να μάθεις (και δεν ξέρεις) είναι πολύ δυσαρεστημένος που η CIA τον βαθμολόγησε χαμηλότερα για τις υπηρεσίες του από τον πρώην διευθυντή της Μοσάντ και ακόμα και απ΄τον κωλο-Χάμπερμας, και κάνει μούτρα:

   "Most recently, Foreign Policy named you one of its Top 100 Global Thinkers of 2012.

   Yes, but at the bottom of the top!

   Right, you were No. 92. Do you deserve to be on the list?

   No! You could not get that out of me if you tortured me! I know the polite thing is to say no.

   Isn’t the first one on this list that Myanmar girl? I always forget her name. Who is that?

   Do you mean Aung San Suu Kyi?

   Yes! Nothing against her, but can you explain to me: In what sense she is a philosopher or intellectual?

   Well first, to clarify, this is a list of “thinkers,” not “philosophers.”

   Yes but in what sense is she a thinker?"
   http://www.salon.com/2012/12/29/slavoj_zizek_i_am_not_the_worlds_hippest_philosopher/

   Εκεί ήταν το πρόβλημα. Ότι δεν ήταν thinkers. Όχι ότι το 25% εκεί μέσα έχει σκοτώσει με τα χέρια του και το άλλο 40% δια αντιπροσώπων.

   Διαγραφή
  3. Νομίζω ότι ο Σλαβόδι εδώ άγγιξε --- στο περίπου --- τον πυρήνα τού «πραγματικού» και τα όρια τής φιλοσοφικής του εμπειρίας:

   In what sense [am I] a philosopher or intellectual?

   (τ.έ.το misnomer αφορά τον τίτλο τής λίστας, όχι τα περιεχόμενα-παράδοξο τού Ράσελ, κανένας;)

   Μετά από αυτό, οφείλει να ακολουθήσει το παράδειγμα τού Λούη τού Βιτγκενστάιν και να βγάλει το σκασμό.

   Διαγραφή
  4. Bingo.

   Με πιο απλά λόγια, αγαπητέ Σλαβόι, ορθά σου φαίνεται ότι κανένας άλλος στη λίστα δεν είναι στοχαστής ή φιλόσοφος. Είναι επειδή είναι μια λίστα μη στοχαστών και μη φιλοσόφων. Στην οποία η συμπερίληψή σου αποδεικνύει ότι...ναι, το μάντεψες, δεν είσαι στοχαστής ή φιλόσοφος.

   Διαγραφή
 3. Εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ αυτός ο Fiasco... Δεν θέλει την κυβέρνηση της αριστεράς... :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σκάλωσε στο προβληματάκι του ιμπεριαλισμού και των Παλαιστινίων. Δεν πειράζει, το δικό μας ΦΙΑΣΚΟ δεν σκαλώνει πουθενά.

   Διαγραφή