Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Το Κοάν της ημέρας

Η σχέση πολιτικής εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζει, οφείλει ασφαλώς να διαμορφώνεται στη βάση του τρίπτυχου Αλληλεγγύη – Αντίσταση - Ανατροπή, το οποίο, εν πολλοίς, και παρά τις ενδογενείς αμφισημίες του ως προς τον τρόπο πρόσληψής του στην κομματική δράση, ενσωματώνει τα κινηματικά προαπαιτούμενα μιας ταξικής του αγκύρωσης στην κοινωνία. Αρκεί η έννοια της Αλληλεγγύης να μην λειτουργεί ως μετατροπέας του ΣΥΡΙΖΑ σε παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού ή επίκουρο της Αρχιεπισκοπής.... Οφείλει όμως να διαμορφώνεται και σε αυτό που αφήνεται «ακάλυπτο»: το πως πάμε και τι σημαίνει αυτή η Ανατροπή. Εδώ, ο υπό διαμόρφωση ενιαίος μαζικός ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να απαντήσει χωρίς ιδεολογικές και οργανωτικές ρευστοποιήσεις, χωρίς διαθλάσεις των πολιτικών του δεσμεύσεων, δίχως τεχνητή συνεκτικότητα και μακριά από την πεπατημένη του εκλογικού μηχανισμού, με ουσιαστική οργανωτική και πολιτική ενότητα και με βαθιά πολιτικοποίηση, την οποία εγγυάται ο πολυτασικός του χαρακτήρας. Η περαιτέρω επεξεργασία και εμβάθυνση του προγραμματικού του σχεδίου σε ριζοσπαστική – ταξική κατεύθυνση, αποτελεί όρο ανατροφοδότησης της κοινωνικής διαθεσιμότητας για στήριξη των απαραίτητων ρήξεων και στο επίπεδο άσκησης κυβερνητικής ευθύνης, καθιστώντας εγκαίρως γνωστά τα διακυβεύματα στο λαϊκό παράγοντα, αφού τον προϋποθέτει συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή.
Αντώνης Νταβανέλος, Ίσκρα

Μετάφραση στα ελληνικά: 
Πώς θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να πείσει αυτούς που τον ψήφισαν να μην την κάνουν ομαδικώς από τώρα; Εγώ λέω να εκμεταλλευτούμε την κλασική συνθηματολογία μας, που ναι μεν δεν έχει κανένα νόημα, αλλά φαίνεται ότι έχει. (Ο Τσίπρας τι τα ήθελε τα σούρτα-φέρτα με τον παπά στην Αργεντινή, παρεμπιπόντως; Μας καίει τη γούνα κάθε βδομάδα, πού να γράφουμε στο Ίσκρα μετά ως ντούροι μαρξιστές, εύκολο είναι;) Όπως έλεγα λοιπόν, το ενιαίο αυτό πράμα που φτιάξαμε μπας και δούμε και μεις κυβέρνηση πρέπει κάτι να κάνει γιατί τα ποσοστά δεν ανεβαίνουν ούτε με viagra, αλλά το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι αυτό που έχουμε κατακτήσει: να παίζουμε με τις λέξεις. Και δεν κατάλαβα δηλαδή, την προηγούμενη φορά μας βγήκε, δεν μας βγήκε; Οπότε, ως λύση για το ποσοστό και ένεκα ότι το μηχάνημα δεν τραβάει προτείνω από τώρα και στο εξής όταν μιλάμε να λέμε "ρευστοποίηση" (με τη μεταφορική έννοια), γιατί είναι τραβηχτικό σε φάση που δεν υπάρχει μία, "διάθλαση" γιατί ακούγεται επιστημονικό, "συνεκτικότητα" γιατί πιάνει με τους κεντροδεξιούς που έχουν καύλα με τη "συνοχή", "πεπατημένη" γιατί πιάνει με όλους, "περαιτέρω επεξεργασία και εμβάθυνση" γιατί είναι κλασικό και δεν χάνει ποτέ, "ρήξη" για ξεκάρφωμα, "κυβερνητική ευθύνη" για συννενόηση με τη βάση μας στο ΠΑΣΟΚ, και "ανατροφοδότηση της κοινωνικής διαθεσιμότητας" για τον Δημήτρη Σεβαστάκη. Ντάξει; Και οποιανού δεν τού άρεσε να γράψει καλύτερο ο ίδιος.

13 σχόλια:

 1. Ο τύπος που σας περιέγραφα πρόσφατα, στη ΔΕΑ του Νταβανέλου πρόσκειται.

  Σχετικό μεν, διότι όλοι μα όλοι οι φαφλατάδες, διαχύθηκαν-ενσωματώθηκαν στο έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ του Δραγασάκη.

  Άσχετο δε, διότι οι τροτσικστές, όπως οι της ΔΕΑ, πάνε όπου νάναι.

  Κατ' τα τ' άλλα. κατηγορούνε οι τροτσκιστές του κώλου, σαν το Νταβανέλο και τη ΔΕΑ, τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το συνέδριο σα τροτσιστικές, ενώ άλλοι σα new-left και δε ξέρω τι.

  Τραγέλαφος.

  Ξανα-ματα-επιμένω: Τυπάκια εξαγορασμένα ή ενσωματωμένα που ετοιμάζουν υπουργικά ή άλλα διευθυντικά κοστούμια που τους ράβει η αστική τάξη, φτύνουν εκεί που φοβούνται μην και τους αποκαλύψει την πραγματική τους οπορτουνιστική-μικροαστική-ξεπουλημένη φύση: Στο ΚΚΕ.

  Ασταδιάλα ξεφτίλα Νταβανέλο, πάρε καρέκλα κι εσύ και τα τοπικά τσιράκια σου και σκάσε με τις ασυναρτησίες σου.

  Ποιοτικό-οπορτουνιστικό, δηλαδή διανομουενίστικό γράψιμό η ΔΕΑ, δεν...

  Μόνο για Κοαν κάνει και πολλά μάλιστα.

  Η ΚΟΕ του Ρούντι και του Κατσούλα, έκανε τουλάχιστο μια ψευτο-διάσπαση υπέρ του ΜΑΑΑλαβάνου.

  Τούτοι δω, τίποτα και για τίποτα.

  Γελοίοι Τσιπρικοί-Δραγασάκιδες του κερατά.
  Έχουν μεγάλη τελικά ανάγκη από τις θεσούλες και τα γκαφρά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτά τα λες επειδή δεν είδες ακόμα την ανατροφοδότηση της κοινωνικής διαθεσιμότητας να πάθεις ταράκουλο...

   Διαγραφή
  2. Που να δεις δηλαδή και όταν η ανατροφοδότηση της κοινωνικής διαθεσιμότητας δώσει στήριξη στις απαραίτητες ρήξεις για το ράψιμο...εεεε, για την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης.

   Θα περιμένει πολύ ο ράφτης όμως...

   Διαγραφή
  3. Κυβερνητική ευθύνη με ρήξη είδες ποτέ ξανά ρε; Όχι, λέγε ρε, άπιστε Θωμά! Ρήξη χιαστών; ΡΙΚΣΣΥ είδες; Ρίξει ψηφοδέλτιο;

   Διαγραφή
  4. από http://filolaiko.blogspot.gr/2011/05/2.html
   (..)ΔΕΑ Τι είναι τούτο: Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
   (..)Βρισκόμαστε στο όχι μακρινό 2001. Στους κόλπους της άτυπης νεοτροτσκιστικής «τονικλιφικής» «διεθνούς» IST (International Socialist Tendency) μαίνεται ένας πόλεμος δίχως αρχές και τέλος. Οι δύο ναυαρχίδες του παγκόσμιου κλιφοτρoτσκισμού SWP (Socialist Workers Party) Αγγλίας και ISO (Internationalist Socialist Organization) των ΗΠΑ είναι στα μαχαίρια. Το SWP λέει ότι πρέπει «να σταματήσουμε την αυτόνομη δράση και την στήριξη των ΠΑΣΟΚ κάθε χώρας και να κάνουμε αριστερή στροφή». «Αριστερή στροφή» λέγοντας, κρατήστε μικρό καλάθι. «Να σταματήσουμε την αυτόκεντρη ανάπτυξη και να μπούμε χύμα στις πλατιές αντικαπιταλιστικές οργανώσεις» όπου «αντικαπιταλιστικές» στην Αγγλία εννοούν τον Σύριζα-φάση (όπερ και εγένετο στο νησί-ντροπή της Ευρώπης, την Βρετανία με την δημιουργία του παλαιοπασοκικού-τσιπρο-δημαράς φάση μορφώματος «Respect»). Όλα αυτά διατηρώντας τους καραγκιοζίστικους ακτιβισμούς, τα φόρουμ, τις ντουντούκες και όλο το τσίρκο Medrano. Γιατί; Διότι η κλιφική «διεθνής» εκτιμούσε ότι «η δεκαετία του 2000 θα είναι η δεκαετία των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων» (τρικυμία εν κρανίω). Απ’ την άλλη οι Αμερικάνοι της ISO, που έχουν να δουν κίνημα στις ΗΠΑ από την εποχή του Ρούζβελτ και της ποταπαγόρεσης, κατεβάζουν μειοψηφική πλατφόρμα-καρότσα-νταλίκα (κάτι τέτοιο τελοσπάντων) η οποία συνοψίζεται στα εξής. «Τι χαζαμάρες είναι αυτά περί επαναστατικής περιόδου; Το καθήκον μας είναι να προχωρήσουμε αργά και μεθοδικά στην οικοδόμηση του επαναστατικού κόμματος που εν καιρώ θα κάνει την επανάσταση». Η ISO Αμερικής λοιπόν τον πετάει και μια φράξια στο ΣΕΚ τον πιάνει (τον παλμό) και διακηρύσσει την ανεξαρτησία της από το ΣΕΚ. Επικυρώνει την ανεξαρτησία της με γράμμα που στέλνει στην «Διεθνή»-σφραγίδα, την σημαδιακή, προσέξτε, ημερομηνία 25 Μαρτίου 2001, 180 χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση. Όμως ο Παλαιών Πατρών Βρετανός (Άλεξ Kαλίνικος, λες να ‘χει ελληνική ρίζα; αρχιγραμματέας του SWP) αρνείται να ευλογήσει την «επανάσταση», σε αντίθεση με τα γένια του. Και καθώς όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια, η «Διεθνής»-καρικατούρα διαγράφει το αμερικάνικο κλιφόνι και διακόπτει κάθε σχέση με το φρέσκο ελληνικό. Μετά το σχετικό τριήμερο πένθος που τηρήθηκε, η ζωή πήρε τον δρόμο της. Για την ιστορία, η διάσπαση ΣΕΚ-ΔΕΑ έγινε περίπου σε κλίμακα 70%-30% από πλευράς μελών. Το 2004 η ΔΕΑ κοροϊδεύοντας ξετσίπωτα όλη την νεοτροτσκιστική οικουμένη, και ακυρώνοντας τους λόγους για τους οποίους διασπάστηκε μπαίνει με τα τσαρούχια στον Σύριζα.
   (..)Βασικές ιδεολογικές θέσεις: Η ΔΕΑ λοιπόν προέκυψε από σεκίτες που «δεν βολεύονταν με λιγότερο ουρανό», από σεκίτες που δεν υπέκυψαν στην, αν έχετε τον θεό σας (εγώ δεν τον πολυέχω) «αριστερή στροφή» (!!!) του ΣΕΚ προς τα «πλατιά αντικαπιταλιστικά» (δηλαδή αεροχυμαδίστικα) σχήματα. Όχι μόνο απέρριψε την στροφή αυτή του ΣΕΚ αλλά την κατηγόρησε και για «δεξιά» στροφή. Συγκεκριμένα είπε ότι το ΣΕΚ μπαίνοντας χύμα σε ΕΑΑΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλοιώνει τον επαναστατικό χαρακτήρα (τον οποίο δεν είχε ποτέ αλλά ας μην ταράσσουμε τον ύπνο των δεατζήδων). Η ΔΕΑ όμως που αποφάσισε να κρατήσει τον «επαναστατικό χαρακτήρα» και να οικοδομήσει το «επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης» (και να φανταστείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν όλα αυτά...) μπήκε στον Σύριζα. Α, όλα κι όλα, οι σεκίτες είναι απευθείας πασόκοι, οι δεατζήδες είναι με μεσολάβηση. Η ΔΕΑ (που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της) έχει ακριβώς ίδια (μα ίδια όμως;) ιδεολογία με το ΣΕΚ, τον νεοτροτσκισμό του Τόνι του Κλίφωνος («κρατικοκαπιταλιστικές» μπαρούφες). Πλην της ιδεολογίας, έχει και άλλα κοινά. Συμμετέχει με ακριβώς τον ίδιο τρόπο στα παζάρια με τους εργατοπατέρες, εγκλωβίζει με ακριβώς το ίδιον τρόπο τον κόσμο στην ουρά των ξεπουλημένων της ΓΣΕΕ, χρησιμοποιεί τις ίδιες ντουντούκες (μια οκτάβα πάνω, μια οκτάβα κάτω, δεν θα τα χαλάσουμε) στις πορείες της.(..)Ilief

   Διαγραφή
  5. Μα τι λες, την τρέλα μου μέσα ilief;
   Η ΔΕΑ κάνει τέτοια; Είναι τονικλιφική;
   Ο Νταβανέλος και ο γνωστός μου ΔΕΑτζης, είναι δηλαδή παπάτζες;
   Συριζαίοι τσανακογλείφτες να το δεχτώ, αλλά όχι κι έτσι...
   Για μιαν επαναστατική καρεκλίτσα της αριστεράς ζούνε οι άνθρωποι.
   Μην και τους εκθέτεις έτσι χοντρά.
   filolaiko βλέπω power. αραν, αρας, μουλούδες και λοιπά περιτώματα...

   δικό σου; στείλε mail στο

   Διαγραφή
  6. Για να πάνε οι όσοι απίθανοι στο ΣΥΡΙΖΑ(ή στους αντίστοιχους ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ της Ευρώπης κάθε εποχής)χρειάζεται ένα "θεωρητικό υπόβαθρο".

   Θα τα λέμε στο blog του Αντώνη subutai red.

   Καμία σχέση. Βρήκα μία μέρα τυχαία τον "αριστερισμό" στο filolaiko blog και διαλύθηκα στο γέλιο.Ilief

   Διαγραφή
 2. Περιμένω ΔΕΑτζίδες και ΔΕΑτζίδισες του 'πώλου', πολλές και πολλούς.

  Διότι δεν είμεθα και ρατσίστες, δεχόμεθα και το ασθενές φύλλο.

  Για να δω, ποιος ή ποια κατάλαβε τις επί χορήγηση βλακείες του Α.Νταβανέλου για να εκτεθεί ανεπανόρθωτα, υπερασπιζόμενός τες;

  Ποιος ή ποιες είναι στα payroll του ΚΕΑ και άλλων "διεθνιστικών"-προλεταριακών ιδρυμάτων της ΕΕ;

  Σαφώς και είμασστε σε θέση να σας trackάρουμε μέσω του LR.

  Και σαφώς είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε στο ΥΠΟΙΚ δια φοροδιαφυγή φαιάς ουσίας του έθνους ΒΛΑΚΕΝΤΙΟΙ της ΔΕΑ.

  Μου το παίζετε και 'κομμουνιστες'

  καραξεφτιλισμένοι μικροαστοί...

  ασταδιάλα πια σιχάματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατάλαβα. ΔΕΑ ντε τέλει. Τέλει Αριστερό Ρεύμα; Τέλει Μουζέλη, Τσουκαλά, εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ Σημίτη, "πελατειακές σχέσεις", αλλά στο αριστεροριζοσπαστικό;

   "Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, π.χ. στους Δήμους, αλλά και σε πολλές μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες τύγχαναν χρηματοπιστωτικής διευκόλυνσης μέσω πολιτικών παρεμβάσεων, έγιναν αθρόες προσλήψεις, με κριτήριο την πολιτική θέση και πολύ περισσότερο την κάρτα μέλους του ΠΑΣΟΚ ή μετά της Ν.Δ.

   Γενικά, ένας τεράστιος μηχανισμός πελατειακού κράτους υφάνθηκε σε όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας της οικονομίας, της εργασίας, της δικαιοσύνης, των κοινωνικών υποδομών κ.ά., τον οποίο δύσκολα μπορούσε κάποιος να παρακάμψει και να λειτουργήσει αποτελεσματικά μέσω αντικειμενικών διαδικασιών."

   Πολύ ριζοσπαστικό, πολύ αριστερό, πάρε κόσμε: http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10563:soultanidou&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

   Διαγραφή
  2. Τέλει Στρατούλη;

   "Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ πρέπει να αποφύγει, στο όνομα της προσέγγισης της κυβερνητικής εξουσίας, οποιασδήποτε μορφής αναδίπλωση από το πρόγραμμά του. Αντίθετα χρειάζεται να προχωρήσει σ’ ένα δεύτερο κύμα ιδεολογικής, πολιτικής, προγραμματικής και κινηματικής ριζοσπαστικοποίησής του, ώστε να μπορέσει να προωθήσει την εναλλακτική πρότασή του.

   Στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συμβολή του στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων για να μην εφαρμοστούν τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου"
   http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10555:stratoulis-6-meres&catid=85:synenteyxseis&Itemid=267

   Διαγραφή
  3. Πράγματι, μας έχουν πνίξει τα κύματα...ριζοσπαστικοποίησης.

   Διαγραφή
 3. http://vathikokkino.com/2013/01/%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9/

  Ο Πιπίς έκανε ξανά πιπί. Ρένα να ένα ραπάνι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Rights of In/Despection: by Anton Dalavant-Allan-Tallon

  ανατροφοδότηση της κοινωνικής διαθεσιμότητας-->feedbacking of social attitudinality

  «Verbs had three degrees of attitudinality, approbative/neutral/despective; nouns had two, lacking the neutral degree»

  Το λεξικΩ κΩμμα-ΕΚΜ [ΚΩμματικές Συνιστώσες:,,,,,,,]

  http://www.chsautomation.com/images/Servo_Feeder-Straightener-LABLED.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή