Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Για τις σημερινές εξελίξεις στις κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ

ΚΚΕ: Ωμός αυταρχισμός η επιστράτευση των απεργών του Μετρό - Ο λαός να καταδικάσει την κυβέρνηση

Σε ανακοίνωσή του για την πολιτική επιστράτευση των απεργών του ΜΕΤΡΟ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επιστράτευση των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία».

902

ΚΚΕ: Χαιρετίζει και στηρίζει το συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλες τις συγκοινωνίες

Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να απαντήσουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης με συντονισμό και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλες τις συγκοινωνίες. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα και να απαιτήσουν να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο λαός υποφέρει και ταλαιπωρείται από την κυβερνητική πολιτική και όχι από τους αγώνες των εργαζομένων. Τα αιτήματα και ο αγώνας τους είναι δίκαιος.


Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων και για να εκφραστεί η αλληλεγγύη των εργαζομένων και όλου του λαού στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες».

902

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα

Την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Η συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας τη "σιδερένια φτέρνα" του αστικού κράτους (νόμους, κατασταλτικούς μηχανισμούς, δικαιοσύνη, μέσα μαζικής ενημέρωσης), επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση, να επιβάλλει την υποταγή στην πολιτική της που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων. Να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του Μετρό και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να μην υποκύψουν στην επίταξη, στην επιχείρηση της καταστολής και τρομοκράτησης.

Να μη φοβηθούν. Να αντισταθούν. Πολλές φορές στο παρελθόν, τέτοιου είδους αποφάσεις τσακίστηκαν κάτω από τη μαζική-μαχητική στάση των εργαζομένων και με την αλληλεγγύη. Το παράδειγμα των ναυτεργατών, με τις 10άδες απεργίες σε συνθήκες επίταξης, δείχνει το δρόμο.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα Σωματεία όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική να προχωρήσουν αύριο στην κήρυξη 24ωρης απεργίας και σε κοινή συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής να προγραμματίσουν άμεσα Παναττική κινητοποίηση ενάντια στην επίταξη. Τις Οργανώσεις της εργατικής τάξης, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία άμεσα και πολύμορφα, όχι μόνο να καταδικάσουν και να καταγγείλουν την απόφαση για επίταξη, αλλά και να εκφράσουν με κάθε τρόπο και μέσο την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στο Μετρό και όλων των άλλων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Την επίταξη των απεργών καταγγέλλει η ΠΑΣΕΒΕ.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει: “Καταδικάζουμε την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης, να βγάλει παράνομη την απεργία των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ και να προχωρήσει στην επίταξη των απεργών. Η ποινικοποίηση των αγώνων και η προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται, πρέπει να συναντήσει την αποφασιστική και οργανωμένη αντίδραση του λαϊκού κινήματος, κάθε εργαζόμενου, αυτοαπασχολούμενου, συνταξιούχου. Είμαστε στο πλευρό των απεργών, αντιπαλεύουμε την ίδια πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους και εξοντώνει τους αυτοαπασχολούμενους. Καλούμε όλα τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών , βιοτεχνών, μικρών εμπόρων, να καταδικάσουν την επίταξη και να εκφράσουν την αποφασιστική και δυναμική συμπαράσταση τους στους απεργούς στα Μέσα Μεταφοράς.”

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους καλεί να συνεχίσουν τον αγώνα τους με την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων. Τώρα είναι η ώρα να ξεσηκωθούμε ενάντια στην τρομοκρατία της Κυβέρνησης που με όπλο την επιστράτευση επιχειρεί να τσακίσει την περήφανη στάση όλων όσων αντιστέκονται στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της. Η ΟΓΕ καταγγέλλει την τρικομματική Κυβέρνηση και καλεί κάθε γυναίκα λαϊκής οικογένειας να την καταδικάσει και να εκφράσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους των ΜΜΜ.

4ωρη στάση εργασίας αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου σε ανακοίνωσή του "καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση, που για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) προχώρησε στην απαράδεκτη πολιτική επιστράτευση. Αυτή η πρόκληση πρέπει να απαντηθεί με την μαζική συσπείρωση και συμπαράσταση των σωματείων όλων των κλάδων στους αγωνιζόμενους συνάδελφους στα ΜΜΜ. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την αλληλεγγύη του με την κήρυξη τετράωρης στάσης Εργασίας 12με 4μ.μ. την Παρασκευή 25-1 και το Σάββατο το πρωί 11πμ. συμμετοχή σε συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια."

Η Δημοκρατική Συσπείρωση σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταγγέλλει την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Πρόκειται για το επιστέγασμα μια ενορχηστρωμένης εδώ και μέρες επιχείρησης καταστολής και τρομοκράτησης τόσο των απεργών όσο και του συνόλου των εργαζομένων, για ευθεία επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι ίδιες ελεεινές μέθοδοι έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, με την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών και των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων και πριν λίγους μήνες με την ωμή επέμβαση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου δε διστάζουν να κάνουν κουρελόχαρτο ακόμη και το Σύνταγμα που οι ίδιες υπερασπίζονται, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα μεγάλα συμφέροντα και το αντεργατικό μένος τους. Για πολλοστή φορά επιβεβαιώθηκε ο ταξικός, αντιδραστικός χαρακτήρας των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών που, με αλλεπάλληλες αποφάσεις και με εντυπωσιακή ταχύτητα, σε πλήρη αντίθεση με τη γνωστή σε άλλες υποθέσεις βραδύτητά τους, κήρυξαν τις απεργίες στο ΜΕΤΡΟ παράνομες, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις. Ωστόσο, στη συνείδηση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, παράνομα είναι τα μέτρα και η πολιτική που κάνουν τη ζωή τους κόλαση. Παράνομες είναι οι δικαστικές αποφάσεις που ισοπεδώνουν τα δικαιώματά τους και νόμιμη η αντίστασή τους. Παράνομος είναι ο νόμος που προβλέπει την απόλυση των απεργών που δε συμμορφώνονται με απεργοσπαστικές δικαστικές αποφάσεις. Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τον εργαζόμενο λαό να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ και των άλλων ΜΜΜ. Να διεκδικήσει φτηνές, σύγχρονες, δημόσιες συγκοινωνίες, με σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων σ' αυτές. Νόμος πρέπει να γίνει το δίκιο του εργάτη! Η ιστορία γράφεται με οργανωμένη ανυπακοή και πάλη ταξική!»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη στάση της κυβέρνησης και την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

Οι αγώνες των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ. δεν αποτελούν ταλαιπωρία για τους εργαζομένους και ούτε βάζουν εμπόδια στην οικονομική τους ανάπτυξη έτσι όπως θέλουν να μας πείσουν. Εξάλλου γι αυτούς οικονομική ανάπτυξη σημαίνει από την μια εργαζόμενους για ένα κομμάτι ψωμί και από την άλλη υπερκέρδη για τα μονοπώλια.

Σε εμάς τους εργαζόμενους "ταλαιπωρία" αποτελεί η αντιλαϊκή πολιτική. Μας ταλαιπωρεί η πολιτική που θέλει τα μέσα μαζικής μεταφοράς "χρυσωρυχεία" για τις πολυεθνικές. Η απόφαση της συγκυβέρνησης αποσκοπεί στην πραγματικότητα στο τσάκισμα του ίδιου του δικαιώματος όλων των εργαζομένων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, είναι αξεχώριστο στοιχείο της ενιαίας επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό».

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ σε ανακοίνωσή της «καταγγέλλει τη συμπεριφορά της τρικομματικής κυβέρνησης που προχώρησε στην επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό, δείχνοντας για άλλη μια φορά τον αυταρχισμό της και την επιθετικότητα της απέναντι σε όσους αγωνίζονται για το δίκιο τους. Η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης για τη "ταλαιπωρία" του επιβατικού κοινού εξαντλείται σε τέτοιου είδους αποφάσεις, ενώ το ίδιο αυτό κοινό το καταληστεύει καθημερινά με τις πολιτικές του. Οι μεθοδεύσεις αυτές πρέπει να βρουν ενωμένους τους εργαζόμενους και με τον αγώνα τους να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές. Συμπαραστεκόμαστε στο δίκιο αγώνα των εργαζομένων του Μετρό».

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο «καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης, να επιτάξει τους απεργούς εργαζόμενους στο Μετρό. Όλο και πιο ξεκάθαρα η τρικομματική κυβέρνηση δείχνει κάθε μέρα το αποκρουστικό, αυταρχικό πρόσωπό της. Η απόφαση για επίταξη είναι απόφαση που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων».

Η Ομοσπονδία Τύπου-Χάρτου σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, τονίζει:

“Καλούμε τους συναδέλφους στο Μετρό και τις αστικές συγκοινωνίες να μη λυγίσουν! Να χρησιμοποιήσουν την δύναμη που κρύβουν οι εργαζόμενοι, γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά! Καλούμε όλα τα Σωματεία του Κλάδου να καταγγείλουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και να δείξουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους, στους συναδέλφους που αγωνίζονται! Να δείξουν τον αποτροπιασμό τους στην ποινικοποίηση των αγώνων που προωθεί η Κυβέρνηση!”

Το Εργατικό Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου τονίζει σε ανακοίνωσή του:

“Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και συνολικά όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα σε κοινό αγώνα για:

* Μείωση εισιτηρίων, κατάργηση εισιτηρίου για άνεργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές, απλήρωτους εργαζόμενους κλπ.
* Επιστροφή όλων των απολυμένων, μεταταχθέντων, άμεσες προσλήψεις οδηγών, τεχνιτών κλπ.
* Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για αγορά οχημάτων, ανταλλακτικών, για παράδοση των σταθμών, επεκτάσεις γραμμών.
* Υπογραφή κλαδικής σύμβασης για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ με επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν τη μείωση μισθών.
* Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας ΜΜΜ με κατάργηση των νόμων για ιδιωτικοποίηση ξεκινώντας από την τεχνική βάση του ΟΣΕ”

Την επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό καταγγέλλουν, επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό, η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου, τα Εργατικά Κέντρα Λευκάδας και Σάμου, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γ.Σεφέρης, η ΠΝΟ, η ΟΤΟΕ, η ΔΟΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΠΟΠ-ΟΤΑ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΘΑ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου