Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

Την Πέμπτη 24ωρη στο ΜΕΤΡΟ, στάση εργασίας σε Ηλεκτρικό, Τραμ, Λεωφορεία

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, παρά την προσπάθεια ποινικοποίησή τους, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αντιδρώντας στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και στην κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ ενώ σε 4ωρη στάση εργασίας στις 12μμ-4μμ το μεσημέρι προχωρούν οι εργαζόμενοι σε Ηλεκτρικό και Τραμ.

Επίσης, αύριο Πέμπτη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, στο πλαίσιο της οποίας θα κάνουν γενική συνέλευση.
ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΜΜ
Στο πλευρό των εργαζομένων στα ΜΜΜ τα ταξικά συνδικάτα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Την ταξική τους αλληλεγγύη έκφρασαν και σήμερα στις 8,30 το βράδυ αντιπροσωπείες ταξικών συνδικάτων της Αθήνας στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ με συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια. Οι εργαζόμενοι στο Μετρο συνεχίζουν και αύριο Πέμπτη την απεργία τους παρά την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους. Αύριο Πέμπτη στάσεις εργασίας θα κάνουν επίσης μεταξύ 12 το μεσημέρι και 4 το απόγευμα οι εργαζόμενοι στα μπλέ λεωφορεία, στον ηλεκτρικό, τα τρόλευ και το τράμ.

Το πρωί, στο πλευρό των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) βρέθηκε αντιπροσωπεία της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ και οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος, Τύπου–Χάρτου, Λογιστών και Φαρμάκου.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να βάλουν εμπόδια στην προσπάθεια της κυβέρνησης για διάσπαση των εργαζομένων και την ποινικοποίηση των αγώνων τους και να αγωνιστούν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΜΜΜ και για φθηνές ασφαλείς και αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες και με εργαζόμενους με δικαιώματα.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και των ταξικών Ομοσπονδιών επισήμανε ότι όλοι μαζί, εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και συνολικά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βρεθούν σε κοινό αγώνα για:

* Μείωση εισιτηρίων, κατάργηση εισιτηρίου για άνεργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές, απλήρωτους εργαζόμενους κλπ.
* Επιστροφή όλων των απολυμένων, μεταταχθέντων, άμεσες προσλήψεις οδηγών, τεχνιτών κλπ.
* Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για αγορά οχημάτων, ανταλλακτικών, για παράδοση των σταθμών, επεκτάσεις γραμμών.
* Υπογραφή κλαδικής σύμβασης για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ με επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν τη μείωση μισθών.
* Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ΜΜΜ, με κατάργηση των νόμων για ιδιωτικοποίηση ξεκινώντας από την τεχνική βάση του ΟΣΕ.


Απειλές Κεδίκογλου προς τους απεργούς των μέσων μεταφοράς

Η συγκυβέρνηση εντείνει τις απειλές, την τρομοκρατία και τα εκβιαστικά τελεσίγραφα, προς τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς, για να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, επικαλούμενος υποκριτικά την «ταλαιπωρία των πολιτών» και με στόχο τη συκοφάντηση των κινητοποιήσεων, δήλωσε:

«Η ταλαιπωρία των πολιτών και η αναστάτωση της οικονομικής ζωής της πρωτεύουσας δεν μπορεί να συνεχιστούν. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης καλούνται να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι «Πρέπει να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου. Η θέση μας σε αυτό είναι απολύτως σαφής. Και δεν προστατεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων όσοι φέρνουν τους εργαζόμενους σε αντίθεση με την κοινωνία. Κάνουν μεγάλο λάθος και συνδικαλιστικό».

ΚΚΕ: Εργαζόμενοι και λαός σαν μια γροθιά να αποκρούσουν την ενιαία επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας

Οι δηλώσεις Κεδίκογλου και Βενιζέλου, αποτελούν το τελευταίο επεισόδιο στην επίθεση της συγκυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους, για την οποία το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ σημείωσε από χθες:

«Η επίθεση της κυβέρνησης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είτε με απειλές για επιστράτευση, είτε με συκοφαντίες για "συντεχνίες" και "ρετιρέ", είτε με δήθεν κλάματα για την "ταλαιπωρία του κοινού", αποσκοπεί στο τσάκισμα του ίδιου του δικαιώματος των εργαζομένων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει σαν μια γροθιά να απαντήσουν στην επιχείρηση διάσπασής τους και με ανυποχώρητο και συνεπή αγώνα να αποκρούσουν την ενιαία επίθεση κυβέρνησης–ΕΕ–πλουτοκρατίας απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους».ΚΚΕ: Οι κυβερνητικές απειλές για τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ να καταδικαστούν από το λαό

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις απειλές της κυβέρνησης στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ.

Ολόκληρο το σχόλιο έχει ως εξής:

«Οι ωμές απειλές της κυβέρνησης κατά του αγώνα και των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στο Μετρό πρέπει να καταδικαστούν από όλους τους εργαζόμενους και το λαό. Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι που βασανίζει το λαό και όχι οι αγώνες των εργαζομένων».


ΠΑΜΕ:ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΜ

Τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα δεν τους ταλαιπωρούν οι αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΜ που γίνονται για να αποτρέψουν τη σε βάρος τους αντιλαϊκή βαρβαρότητα. Μας ταλαιπωρεί όλους και μας βασανίζει η κυβερνητική πολιτική. Μας ταλαιπωρεί η συνεχή αύξηση των εισιτηρίων, την ίδια ώρα που το εισόδημά μας μειώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Μας ταλαιπωρούν τα εκατοντάδες οχήματα που δεν κινούνται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, οδηγών, τεχνικών, οι περικοπές των δρομολογίων και των διχτύων, με αποτέλεσμα να περιμένουμε ώρες στις στάσεις. Μας ταλαιπωρεί η πολιτική που θέλει τα μέσα μαζικής μεταφοράς «χρυσορυχεία» για τις πολυεθνικές.

Γι΄ αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να πετάξουν στα σκουπίδια την προσπάθεια της κυβέρνησης και των καλοπληρωμένων παπαγάλων της, των ποικιλώνυμων εκπροσώπων του κεφαλαίου που ορέγονται για λογαριασμό τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να φαγωθούμε οι εργαζόμενοι μεταξύ μας.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και συνολικά όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα σε κοινό αγώνα για:

Μείωση εισιτηρίων, κατάργηση εισιτηρίου για άνεργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές, απλήρωτους εργαζόμενους κλπ.

Επιστροφή όλων των απολυμένων, μεταταχθέντων, άμεσες προσλήψεις οδηγών, τεχνιτών κλπ.

Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για αγορά οχημάτων, ανταλλακτικών, για παράδοση των σταθμών, επεκτάσεις γραμμών.

Υπογραφή κλαδικής σύμβασης για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ με επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν τη μείωση μισθών.

Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας ΜΜΜ με κατάργηση των νόμων για ιδιωτικοποίηση ξεκινώντας από την τεχνική βάση του ΟΣΕ

Τα αιτήματα αυτά αποτελούν βάση για ενιαία δράση τόσο των εργαζόμενων στα ΜΜΜ όσο και συνολικά με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Γι αυτό η Ε. Γ. του ΠΑΜΕ καθώς και οι γραμματείες του ΠΑΜΕ στα ΜΜΜ εκφράζουμε την επιφύλαξή μας και την ανησυχίας μας για τον τρόπο που οι πλειοψηφίες των σωματείων χειρίζονται και το πλαίσιο των αιτημάτων βάζοντας ως μόνο αίτημα τη μη εφαρμογή του ενιαίου και τις μορφές πάλης προχωρώντας σε αποσπασματικούς και ασυντόνιστους αγώνες. Μια τέτοια στάση και πρακτική ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς να στηρίξουν το πλαίσιο αυτό βάζοντας εμπόδια στην προσπάθεια της κυβέρνησης για διάσπαση των εργαζομένων και την ποινικοποίηση των αγώνων τους.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ – ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

ΦΤΗΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΜΜ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου