Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Ξεπεράστηκε το Κεφάλαιο του Μαρξ, νέα θεωρία ότι οι καπιταλιστικές κρίσεις οφείλονται σε λογιστικά λάθη

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους της ηγεσίας του ΔΝΤ:

Είναι γνωστό και προφανές ότι με το ΔΝΤ έχουμε πολύ σημαντικές διαφορές και αντιθέσεις. Από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε και διαφωνούμε ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικά τα προγράμματα εσωτερικής υποτίμησης και λιτότητας.

Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε με δραματικό τρόπο. Ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις Μπλανσάρ για το λάθος της εκτίμησης του πολλαπλασιαστή της ύφεσης, διαπιστώνουμε ότι ένα τεχνοκρατικό λαθάκι έχει στοιχίσει πόνο και δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους.
Πηγή: Ecoleft

ΥΓ. Το λέει και το έγκυρο Βήμα: "Η λιτότητα, απίστευτο λάθος του ΔΝΤ".

23 σχόλια:

 1. Ωραία! Υπάρχει ελπίδα!
  Επιτέλους να τελειώνουμε με τους απατεώνες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το πολιτκό κατεστημένο!

  Μπε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πςςςς, τώρα που βρέθηκε το λάθος θα φτιάξουν όλα. Άντε μάγκες, αυτό ήτανε, τέρμα η κρίση, να ασχοληθώ πάλι με τον Ολυμπιακό.

   Διαγραφή
  2. Είδες όμως ο καριόλης ο πολλαπλασιαστής! Τέσσερα χρόνια να υποφέρουν τόσες χώρες από τον πολλαπλασιαστή!

   Λυπάμαι και τον Μαρξ, έφαγε τη ζωή του στη θεωρία ο άνθρωπος, ενώ το ζήτημα ήταν κάτι μηδενικά πάνω-κάτω.

   Διαγραφή
 2. reblogged this on iskra.gr

  γουίλης δεκίντης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το άλλο ότι το ΔΝΤ δεν συμφωνούσε με την κοπή του 13ου και 14ου μισθού; Αυτό μας είπε ο Αλέξης
  Τελικά Αλέξη αυτοί οι χλιμίτζουρες του ΔΝΤ δεν είχαν το δικό σου επικοινωνιακό επιτελείο ακριβώς την ίδια στιγμή να ισχυρίζονται δύο αντίθετα πράγματα. Τα λένε με διαφορά 3 - 4 ετών.Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ομιλία Κουράκη στο συνέδριο για την εκκλησία: http://www.youtube.com/watch?v=ZQ0EpXe1JL8

  ΥΓ: Όχι, δεν διάβασε το

  Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου
  κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου
  όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με
  πλήρωση

  Έτσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Άλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με
  Θήτα κεφαλαίο

  Ούτε το:

  Λευκό μπαστούνι ο φαλλός μου
  χτυπάει την πόρτα του
  αμετάκλητου

  Ούτε καν το:

  Ο φαλλός του ανθρώπου συναντάει τον φαλλό του Θεού κάθες που
  ακυρώνεται σε δύο αιδοία


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αδικαιολογήτως, ξέχασα να πω ότι δε διάβασε ούτε αυτό:

   (Αυτή) - Τι είναι ο κόλπος μου; (Αυτός) - Είναι μια σύριγγα χωρίς το έμβολο που καλεί το φαλλό να τρυπηθούν μαζί από την πρέζα του έρωτα (Αυτή) - Σύριγγα, ή σήραγγα; (Αυτός) - Σήραγγα που ανακαλεί κεκοιμημένους κωδωνοκρούστες (Αυτή) - Κεκοιμημένους ή ταριχευμένους; (Αυτός) - Ολοι οι φαλλοί είναι ταριχευμένα ξόανα που νοτίζονται απ’ το νόστο της μήτρας (Αυτή) - Της δικής μου μήτρας; (Αυτός) - Της δικής σου.

   Διαγραφή
 5. Τις εξελίξεις στην Βιο.Μετ τις γνωρίζεις?

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το τελευταίο που είδα ήταν κάτι για αντίστροφο καραβάνι αλληλεγγύης για να ανοίξει το εργοστάσιο.

   Διαγραφή
  2. https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1452255

   JKL

   Διαγραφή
  3. Ναι, το διάβασα αυτό. Αλλά αν και ο τίτλος λέει "Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής ανοίγει και λειτουργεί στα χέρια των εργαζομένων!" στο σώμα του κειμένου δεν είδα πουθενά κάτι που να ανταποκρίνεται στον τίτλο.

   Το είδα βιαστικά βέβαια, αλλά πού λέει κάτι τέτοιο το κείμενο από κάτω;


   Διαγραφή
  4. Την τρίτη υποτίθεται πως είναι το "opening". Αυτό κατάλαβα.

   JKL

   Διαγραφή
  5. "Τρίτη 12/2
   Όλοι στο εργοστάσιο!
   Συγκεντρώσεις: 11.00 Καμάρα, 12.00 ΙΚΕΑ."

   Αυτό το διάβασες ως "επαναλειτουργία του εργοστασίου"; Αφού είναι απλώς η κατάληξη της πορείας.

   Η τελευταία παράγραφος λέει:

   "Καλούμε όλους τους ανέργους κι εργαζομένους· όλους όσους έχουν βιώσει την κρίση στο πετσί τους, να σταθούν δίπλα στους εργάτες της ΒιοΜε και να τους στηρίξουν τώρα που θα αρχίσουν να κάνουν πράξη ότι εμείς οι εργάτες μπορούμε χωρίς αφεντικά! Να συμμετέχουν σε ένα αντίστροφο πανελλαδικό Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης με κατάληξη σε ένα τριήμερο αγώνα στη Θεσσαλονίκη."

   Αν ο τίτλος δεν είναι σφόδρα παραπλανητικός τότε πραγματικά θα εκπλαγώ.

   Διαγραφή
  6. Παραπάνω: "το ΑΙΤΗΜΑ να περάσουν τα εργοστάσια στους εργάτεςείναι η αναγκαία απάντηση στην καταστροφή"

   κλπ κλπ.

   Διαγραφή
  7. Ε τι άλλο μπορεί να συμβαίνει? Να λένε ότι θα το ανοίξουν και στο τέλος να κάνουν απλά ένα καραβάνι? Μάλλον τρίτη ή από τετάρτη. Αλλά ας μην βιαζόμαστε.

   JKL

   Διαγραφή
  8. "Ε τι άλλο μπορεί να συμβαίνει? Να λένε ότι θα το ανοίξουν και στο τέλος να κάνουν απλά ένα καραβάνι? "

   Εγώ αυτό κατάλαβα από το κείμενο. Και είναι και το λογικό. Με τι λεφτά θα το ανοίξουν, τους ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα;

   Ένιγουεϊ, την Τρίτη θα φανεί αν έχω δίκαιο.

   Διαγραφή
  9. Βγάζεις άκρη; Εγώ όχι:

   "ΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

   Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, μέλη και μη του Σωματείου Εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, υπογράφουμε και συμφωνούμε τα παρακάτω:
   1. Αναλαμβάνουμε τη λειτουργία του εργοστασίου με όρους πλήρους αυτοδιεύθυνσης και εργατικού ελέγχου τόσο των παραγωγικών όσο των διοικητικών δομών του. Βασική και κεντρική αρχή λειτουργίας του εργοστασίου, της διεξαγωγής του αγώνα μας και κεντρικός όρος των μελλοντικών μας σχεδίων είναι η ισοτιμία στη συμμετοχή και στη λήψη των αποφάσεων, η οριζοντιότητα και η άμεση δημοκρατία. Κάθε είδους διάκριση, δυσμενής μεταχείριση, αποκλεισμοί και ετεροκαθορισμοί είναι εκτός του πλαισίου λειτουργίας μας και γίνεται κάθε προσπάθεια για την αποφυγή τέτοιων συμπεριφορών και πρακτικών που θέτουν εμπόδια στο χειραφετητικό μας πρόταγμα.
   2. Ανώτατο όργανο αποτελεί η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Αυτή συγκροτείται ως όργανο και αποφασίζει τόσο σε γενικό- προγραμματικό επίπεδο, όσο και για ειδικότερα θέματα, μπορεί δε να εξουσιοδοτεί συγκεκριμένα μέλη της για την εκπροσώπηση του Σωματείου σε συγκεκριμένες διαδικασίες, και για τη διεκπεραίωση συγκεκριμένων ειδικά καθορισμένων υποθέσεων. Όλοι όσοι αναλαμβάνουν να εκπροσωπούν τη Συνέλευση ή να προβαίνουν σε συγκεκριμένες ενέργειες, υποχρεούνται σε λεπτομερή λογοδοσία.
   3. Η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση είναι υποχρεωτική για όλα τα μέλη.
   4. Οι αποφάσεις που λαμβάνει η Γενική Συνέλευση δεσμεύουν όλους και όλες, η δε υλοποίησή τους είναι υποχρεωτική ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή τη διαφωνία με αυτές.
   5. Αν μια απόφαση κριθεί από άτομο ή ομάδα ατόμων λανθασμένη ή μη εφαρμόσιμη, τούτο μπορεί να τεθεί ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, η οποία και θα αποφασίσει αν τελικά θα πρέπει να αλλάξει αυτή, να μεταρρυθμιστεί ή να διατηρηθεί. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την εκ νέου συζήτηση, η απόφαση δεσμεύει πλήρως όλους και όλες, και υποχρεούνται να πράττουν τα δέοντα για την υλοποίησή της Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης σε ειλημμένη απόφαση, θα καθορίζονται ποινές από τη Γενική Συνέλευση, που μπορούν να κυμαίνονται από απλή επίπληξη έως την αργία, και σε βαριές περιπτώσεις τη διαγραφή.
   6. Η ισοτιμία, εκτός από τη συμμετοχή στις αποφάσεις και τη χάραξη της στρατηγικής του υπό εργατικό έλεγχο εργοστασίου, περιλαμβάνει και τη συμμετοχή στις ζημίες και τα κέρδη του εργοστασίου.
   7. Η Γενική Συνέλευση, έπειτα από διαβουλεύσεις και αφού τεθούν όλοι οι σχετικοί παράγοντες προς συζήτηση, μπορεί να ορίζει τη θέση στην οποία θα εργάζεται κάθε εργαζόμενος/η. Αυτός/ή, θα μπορεί να διατυπώνει επιφυλάξεις κατά τη συνέλευση, σε κάθε περίπτωση όμως οφείλει να συμμορφώνεται προς αυτό που του έχει υποδειχθεί από την τελευταία. Ακόμη, κάθε εργαζόμενος/η θα πρέπει, στα πλαίσια του εφικτού, να μάθει να λειτουργεί/ δουλεύει σε κάθε πόστο που θα του ζητηθεί και στο οποίο θα θεωρηθεί ότι είναι απαραίτητος/η.
   8. Όσοι/ες υπογράφουν το παρόν συμφωνητικό δεσμεύονται ότι πληροφορίες οι οποίες κρίνονται σημαντικές για τη λειτουργία του εργοστασίου, για τη χάραξη της παραγωγικής αλλά και της πολιτικής μας στρατηγικής, και για τις μεταξύ μας σχέσεις (είτε τις έχουν λάβει στο παρελθόν είτε τις αποκτήσουν στο μέλλον με οποιονδήποτε τρόπο, και κυρίως από τη διαδικασία εκπροσώπησης του συνεταιρισμού ενώπιον εταιριών, ιδιωτών και όποιων άλλων δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων) θα κοινοποιούνται στη Γενική Συνέλευση προς εκτίμηση και αξιοποίηση από κοινού και σε καμία περίπτωση δεν θα αποκρύπτονται.

   Διαγραφή
  10. Τα ως άνω συμφωνημένα αποτελούν τις βασικές αρχές της λειτουργίας του εργοστασίου με εργατικό έλεγχο και αυτοδιεύθυνση. Ο σεβασμός, τόσο σε επίπεδο αρχών, όσο και σε επίπεδο πρακτικό, αποτελεί υποχρέωση όσων υπογράφουμε το παρόν, το οποίο μπορεί να αλλάξει μόνο εφόσον η Γενική Συνέλευση κρίνει ότι πρέπει να επέλθουν αλλαγές σε αυτό. Στην περίπτωση αυτή, θα συνταχθεί νέο συμφωνητικό, έπειτα από συζήτηση στη συνέλευση, και θα υπογραφεί από όλους/ες.


   Συνάδελφοι –συναδέρφισες , συναγωνιστές –συναγωνίστριες .
   Θα θέλαμε να σας κάνουμε μια ενημέρωση , για το τι πρόκειται να πράξουν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. το επόμενο διάστημα που ακολουθεί , μέχρι και τον Φεβρουάριο.
   Το παραπάνω κείμενο είναι οι αρχές που υπογράφουν οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα του συνεταιρισμού εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟ.ΜΕ.

   Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο εργασίας , τονίσαμε προς τον υπουργό εδώ και 20 μήνες βάλαμε κάποια αιτήματα που δεν έχουν απαντηθεί και σε όσα υπήρξε μια πρωτοβουλία του υπουργείου εργασίας δεν προχωρούν γιατί κωλύονται από αλλά υπουργεία .
   Εμείς τονίσαμε πως για μας είναι σύνολο η πολιτεία και όχι το κάθε υπουργείο χωριστά . και πως δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο.
   Έχουμε φτάσει σε απόγνωση και βλέπουμε πως δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα άλλο περισσότερο από αυτό που έχουμε χάσει Ίδη
   Και ενημερώσαμε πως εμείς ξεκινάμε την λειτουργία του εργοστασίου και δεν μας ενδιαφέρουν οι συνέπειες όποιες και αν είναι γιατί θεωρούμε ότι είμαστε στα χειρότερα .
   Συνάδελφοι και συναδέρφισες . Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. μέσα από την γενική συνέλευση αποφασίσαμε πως η μόνη λύση απέναντι στην λαίλαπα που έρχεται είναι να ελέγξουμε την παραγωγή άμεσα οι εργάτες . να πάρουμε την εύθηνη να διευθύνουμε το εργοστάσιο , μέσα από την γενική συνέλευση των εργαζομένων. και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους , συνδικαλισμένους και μεμονωμένους να πάρουν θέση και να απαντήσουν στο ζήτημα που μπαίνει πλέον επιτακτικά.
   Εμείς απαντήσαμε πως θέλουμε πίσω τις δουλείες μας , θέλουμε τις ζωές μας , θέλουμε την αξιοπρέπεια μας . Το αν αυτό θεωρείται παράλογο; ναι είμαστε παράλογοι! Αν θεωρείτε άνομο; ναι είμαστε άνομοι ! αν θεωρείτε άπιαστο Όνειρο; ναι τρέχουμε να πιάσουμε το Όνειρο μας, και να ζήσουμε τις οικογένειες μας!
   Καλούμε : λαϊκές συνελεύσεις γειτονίας , συλλόγους , πολιτικές οργανώσεις , σωματεία, νεολαιίστικα στέκια, να απαντήσουν!!
   Καλούμε κάθε άνθρωπο που μπορεί να αντικρίζει ακόμα τον Ήλιο και να ελπίζει πως , ναι! δεν είναι ανάγκη να φύγουν τα παιδία μας για να βρουν καλύτερο μέλλων στο εξωτερικό, Δεν είναι ανάγκη να είσαι υποτακτικός για να δουλεύεις !! , δεν πρέπει να κάνεις επαιτεία για να επιβιώσεις!. Δώσε μια απάντηση στο ζήτημα που μπαίνει σήμερα!!! . πάρε θέση και σπάσε τα δεσμά που σε περικλείουν!. άνοιξε στόμα και μυαλό και απάντησε!


   Η γενική συνέλευση του σωματείου εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟ.ΜΕ.

   Διαγραφή
  11. Σημαντικό Βήμα για τους εργάτες.
   Χρειάζεται να ξαναθυμίσουμε τα πειράματα αυτοδιαχείρισης στην Γιουγκοσλαβία. Όπου εργάτες σε ένα εργοστάσιο που ήταν ποιο ανταγωνιστικό, είχαν αγορές από το εξωτερικό, έπαιρναν πολύ περισσότερα από εργαζόμενους σε άλλο.

   Με μία πρώτη ανάγνωση, προς αυτοδιαχειρισμένα εργοστάσια στην Αργεντινή (Αργεντινή Νο2 το έγραψα σε άλλο σχόλιο) μετά την χρεωκοπία του 2001 προσομοιάζει η ανακοίνωση. Και το πως κατέληξε η κατάσταση με την αυτοδιαχείριση εργοστασίων στην Αργεντινή είναι γνωστό. Χωρίς κεντρικό σχεδιασμό αυτές οι μορφές αργά ή γρήγορα σβήνουν. Γιατί το κράτος είναι αστικό. Και στο αστικό κράτος, ακόμα και αν οι εργάτες με ηρωϊκούς αγώνες πάρουν στα χέρια τους την διεύθυνση του εργοστασίου, ο αστός με τις επιδοτήσεις, τα φτηνά δάνεια - ρεύμα, τις φοροαπαλλαγές έχει τον πρώτο λόγο στον ανταγωνισμό. Έχει το πλεονέκτημα του φθηνότερου προίόντιος και φυσικά τις διευκολύνσεις για την επέκταση των αγορών του. Μέχρι και το αστικότατο Έθνος είχε ύμνους για το μοντέλο αυτοδιαχείρισης της Αργεντινής
   ( http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=43836948 )

   Σαν γενικό μοντέλο στο μοντέλο της αυτοδιαχείρισης παραμένουν μεμονωμένοι οι εμπορευματοπαραγωγοί και παραμένει η αναρχία στην παραγωγή JKL.. Ανευ κεντρικού σχεδιασμού υπάρχουν και προϊόντα εργοστασίων σε μεγάλο βαθμό αδιάθετα και ανεργία.

   Αυτό το "καραβάνια" παραπέμπει μάλλον σε αριστεροσυριζοκατάσταση. Πριν κάνουν το οποιωδήποτε βήμα ενημέρωσαν άλλα σωματεία εκτός εργοστασίου για στήριξη-συντονισμό;Ilief

   Διαγραφή
 6. Και επίσης: http://en.labournet.tv/ (νομίζω θα το βρεις ενδιαφέρον)

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. αν καταλαβα καλα τα σημεια 4 & 7 ειναι δημοκρατικος συγκεντρωτισμος;;;;;;;!!!!!!!
  αντε παιδια καλη αρχη :) :) :) :) :) :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σημαντικό βήμα των εργατών. Η αυτοδιαχείριση χωρίς κεντρικό σχεδιασμό στην πρώην Γιουγκοσλαβία υπέστηκε πλήγμα με την κρίση του 1968. Ας το έχουμε και αυτό υπόψη μας. Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή