Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Σε εξέλιξη η μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα δικαστήρια


Σε εξέλιξη η ιδιαίτερα μαζική και δυναμική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οδηγούνται σήμερα στο αυτόφωρο οι 35 συνδικαλιστές που συνελήφθησαν την Τετάρτη, μετά την άγρια επέμβαση των ΜΑΤ στο Υπουργείο Εργασίας.

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, με βροχή από συνθήματα και υψωμένες γροθιές υποδέχτηκε ο κόσμος, που έχει πλημμυρίσει το χώρο των δικαστηρίων, τους 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές που έφτασαν στα δικαστήρια. Εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους το λεωφορείο δεν μπορούσε να προχωρήσει, οι συνδικαλιστές κατέβηκαν και προχώρησαν πεζοί προς τα κτίρια των δικαστηρίων, μέσα στα χειροκροτήματα του κόσμου.

Λίγο πριν τις 9.30 στα δικαστήρια έφτασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο υποδημάτων ELITE, με γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν με το που έπιασαν βάρδια το πρωί της Πέμπτης, αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες συνδικαλιστές και σύσσωμοι κατέβηκαν και συμμετέχουν οργανωμένα στη συγκέντρωση στα δικαστήρια.

Στο χώρο της συγκέντρωσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες.


Ήδη πριν από τις 8, ο τόπος της συγκέντρωσης, στην οποία καλούσε το ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Άρεως, ήταν γεμάτος από κόσμο, σε μια μαχητική απάντηση στην κρατική καταστολή, στο ψέμα και την προβοκάτσια που επιστράτευσε η κυβέρνηση για να επιτεθεί στο λαό.

Λίγα λεπτά μετά τις 8, η μαζική συγκέντρωση συγκροτήθηκε σε μια μαχητική διαδήλωση, η οποία με πορεία ξεκίνησε για τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ κάθε λεπτό που περνούσε περισσότερος κόσμος πύκνωνε τις γραμμές της.

Το σύνθημα στο κεντρικό πανό αποτυπώνει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και του λαού, την οποία καμία κρατική καταστολή δεν μπορεί να κάμψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου