Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Πρωτόφαντα θαύματα αμοιβαίας μετουσιώσεως

Αριστερά και Εκκλησία: Ιστορικό βήμα εκκίνησης διαλόγου

Ο διάλογος Αριστεράς - Εκκλησίας ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη με την έναρξη του σχετικού συνεδρίου. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, που χαιρέτισε εκ μέρους του αρχιεπισκόπου, τόνισε πως "δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται 'εχθροί' για την Εκκλησία όσοι έχουν αριστερή συνείδηση" και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τόνισαν ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα προχωρήσει σε διάλογο με την Εκκλησία.
Η Αυγή, 23/1/2013

Πριν την μετουσίωσιν του Ανθίμου:

Σε πρώτο πλάνο με τον δίσκο ο Άνθιμος (Ρούσσας). Διακρίνονται ο Παπαδόπουλος, ο χουντικός αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (Κοτσώνης), ο Πατακός και (πάνω από τον δεξιό ώμο του Άνθιμου) ο Χριστόδουλος (Πηγή)Δεξιά, επί της υποδοχής, ο Άνθιμος (πηγή)

Πριν την μετουσίωσιν της Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ:
Θυμήθηκα την εκδήλωση αυτή -όπου θερμό μήνυμα είχε στείλει και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος- πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, που κάποιοι πολιτικοί μας (του κυβερνητικού και μη χώρου) διακινούν απίθανες απόψεις περί δικαιωμάτων των μεταναστών και ιθαγένειας. Απόψεις ξενοφοβικές και ψευτοπατριωτικές, τις οποίες υπερακοντίζουν και ορισμένοι κληρικοί, όπως ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, με επικλήσεις κινδύνων για «την καθαρότητα της φυλής μας», ξεχνώντας τη ρήση του Απόστολου Παύλου «ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ενι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ».
Πάνος Τριγάζης, "Ελληνική ιθαγένεια και ακροδεξιοί μύθοι", Αυγή, 31 Ιουλίου 2012

Για άλλη μια φορά ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος απέδειξε ότι διατηρεί τον ρόλο του θεματοφύλακα τους συντηρητισμού και της μισαλλοδοξίας. Αυτό που τον ενοχλεί αυτή την φορά δεν είναι άλλο από το Thessaloniki Pride που διοργανώνεται αυτές τις μέρες.

Με την κατάπτυστη ανακοίνωση της η Μητρόπολη στρέφεται ενάντια στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης κάνοντας λόγο για “ανήθικο” και “ενάντια στα ήθη και τα έθιμα της πόλης” γεγονός. Ο κύριος Άνθιμος όχι μόνο στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα της διαφορετικότητας και της διαδήλωσης αλλά μάλιστα οικειοποιείται το κέντρο της πόλης μέσω “της ζωής των Ναών, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και Αγίας Σοφίας”.

Μας προκαλεί εντύπωση όμως πως δεν σταματά εκεί αλλά την ίδια στιγμή καλεί με τον τρόπο του τον “αγανακτισμένο” κόσμο να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και δηλώνει ότι ο ίδιος γνωρίζει κιόλας πως “αγανακτισμένοι” νεοι θα αντιδράσουν βίαια. Με αυτόν τον τρόπο επιλέγει να ρίξει νερό στον μύλο του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας με αποτέλεσμα να καθιστά τον ίδιο όπως και την Μητρόπολη “ηθικούς” αυτουργούς ενδεχόμενης βίαιης ακροδεξιάς επίθεσης στην διοργάνωση η οποία γίνεται και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Νεολαία Συνασπισμού θεωρεί πως η πλέον κατάλληλη απάντηση στο χριστιανικό φονταμενταλισμό που εκπροσωπεί ο κ. Άνθιμος, είναι το να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών και συμπολιτισσών μας με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και να συμμετέχουμε στη μάχη για την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους.

10 σχόλια:

 1. ΣΥΡΙΖΑ: ετσι...
  Νεολαια ΣΥΝ: γιουβετσι...
  Αει σιχτιρ πια..
  Το εχουμε δει εκατο χιλιαδες φορες το εργο και απο το πρασινο ΠΑΣΟΚ
  Νισαφι πια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Τριγάζης, που υπογράφει το άρθρο κατά του ακροδεξιού Άνθιμου του Ιούλη του 2012 στην ίδια εφημερίδα, δεν είναι η "Νεολαία". Είναι μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

   Επίσης, πολιτική ιστολογίου είναι ότι δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια, οπότε για να μείνει το σχόλιο θα πρέπει να δώσεις κάποιο ψευδώνυμο.

   Διαγραφή
  2. Ο Άνθιμος είχε πει ότι «μαύρισε η ψυχή του» όταν είχε κατεβεί Αθήνα και επισκεφτεί την Ομόνοια προ ετών. Προφανώς χθες δεν κοκκίνισε η ψυχή του, αν ήταν δεν θα ντρεπόταν να το πει. Κατά τα άλλα κάποιοι πιστεύουν (;) ακόμη ότι μπορεί ο Σύριζα (η ηγεσία του; η βάση του; θα σας γελάσω, μου είναι ξένη αυτή η διαφοροποίηση) να γίνει «αριστερό» κόμμα.

   Διαγραφή
 2. http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10779:kouvelakis-stratigiki-entasis&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

  «Οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί, αλλά και ο λόγος των εκπροσώπων του, έχουν δημιουργήσει ουσιαστικά ένα συνεχές με τις ακροδεξιές συμμορίες, λιγότερο οργανωμένες ίσως από τις αντίστοιχες ιταλικές εκείνης της εποχής αλλά με μεγαλύτερα στηρίγματα στην κοινωνία.»

  Φρέσκο. Το ιστορικό ανάλογο καλύτερα να αναζητηθεί σε ό,τι ακολούθησε σε αυτό

  http://en.wikipedia.org/wiki/6_February_1934_crisis [«αγανακτισμένοι», εξέγερση-ταραχές σε συνεννόηση με την αστυνομική διεύθυνση Παρισιού]

  (πολλές ανακρίβειες και ψευδολογίες λόγω στήριξης σε Robert Soucy, French Fascism---«αναθεωρητικός-ιστορικός τής συναίνεσης»).

  Η πτώση τής κυβέρνησης πρώτο μέρος σχεδίου που ολοκληρώθηκε με την ήττα το 40. Το σημαντικό: η εμφάνιση πλήθους κομμάτων/κινημάτων/συμμοριών [«κορεσμός»] υποκινούμενων/χρηματοδοτούμενων από τα ίδια κέντρα [μελλοντική Καγκούλ, «συναρχία»], ο προσεταιρισμός αντικομμουνιστών από όλο το πολιτικό φάσμα [άκρα αριστερά έως άκρα δεξιά], ανοχή στις δράσεις των συμμοριών [επιθέσεις σε εβραίους/=μετανάστες, κομμουνιστές] και η διγλωσσία. Για παράδειγμα το υπερκομματικό (sic) «Σχέδιο τής 9 Ιουλίου», τού (φασίστα) Ζιλ Ρομέν για μεταρρύθμιση τού κράτους, η Χάρτα Αμοιβαίων Δικαιωμάτων/Υποχρεώσεων Εργοδοτών και Εργαζομένων [φασ. Ακσιόν Φρανσέζ, ταξ. συνεργασία], κ.λπ. Η «νίκη» τού μετώπου «ενσωματώθηκε» στο σχέδιο [ρητές αναφορές].

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μια χαρά πάνε. Ο δρόμος για την "αριστερή κυβέρνηση" ανοίγει διάπλατα. Πήραν την έγκριση των Γερμανών, πήραν την έγκριση των Αμερικάνων, παίρνουν και την ευλογία της εκκλησίας. Σιγά τώρα μην τους σταματήσει ο Αντωνάκης. Να δεις που δεν θα αργήσει η συγκυβέρνηση να κάνει την μια πατάτα μετά την άλλη και τα δελτία των 8 να ασχολούνται συνεχώς με τα "λάθη" της ΝΔ και του Σαμαρά. Το όραμα του Λαφαζάνη, του Μηλιού και όλων των ριζοσπαστών αριστερών, φθάνει κοντά στη πραγμάτωση του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Όταν ο Λιακοπουλισμός συναντάει τον Χρυσαυγιτισμό" που λέει και ο αναρχικός Γαλαξιάρχης....

   Διαγραφή
 4. http://www.enikos.gr/politics/114885,H_epitaxh_kai_to_xaos_stis_sygkoinwnies.html

  Αποσύρονται αυτή την ώρα προς τα αμαξοστάσια τα τρόλεϊ που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας.

  «Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, μπαίνουμε στη διαδικασία του αγώνα», ανέφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων στα τρόλεϊ, Νίκος Ξυδάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm.

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το Σάββατο στην Ομόνοια είναι ανάγκη για ένα πραγματικά μεγάλο και δυναμικό συλλαλητήριο. Να είμαστε όλοι εκεί.

   Διαγραφή
 5. Στα γρήγορα Αντώνη σου αναφέρω τα κύρια απο τις δηλώσεις του Δ.Παπαδημούλη που ήταν καλεσμένος σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Κ.Χατζινικολάου.Ο Κοιν. Εκπρ. του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε οτι η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και η Ν.Δ με τα διαπλεκόμενα κυβερνητικά επιχειρηματικά καρτέλ εμποδίζουν την "υγιή ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη" στην χώρα.Οτι το ΝΑΤΟ στις σημερινές συνθήκες δε έχει λόγο ύπαρξης καθότι δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος πλέον που ήταν το συμφωνο της Βαρσοβίας αλλά η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Αντλατικής συμμαχίας σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΝ που είναι και προγραμματική θέση.Είπε επίσης οτι αυτό που δίνει φτερά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι προτεραιότητες που βάζει γιατί είναι απαίτηση και μιας μεγάλης λαικής πλειοψηφίας που υπερβαίνουν τα σύνορα αριστεράς δεξιάς να αλλάξει αυτό το πολιικό σύστημα που φτιάχνει καρτέλ ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών που θυμίζουν ολιγάρχες του Πόύτιν και τις Κυβερνητικές κλίκες που μας έφεραν ως εδώ και οτι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ψήφισαν για να κάνει Σοσιαλισμό αυριο γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι Αριστεροί και οχι λαικιστές και δημαγωγοί!!!!!! Οι ΣΥΡΙΖΕοι!!!!!!!  Ακρόασέ τον και καμάρωσέ τον:
  http://www.enikos.gr/politics/114858,Papadhmoylhs:_8a_kanoyme_protash_exetast.html


  Κ.Ο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 1. Δεν είναι το ΝΑΤΟ απαραίτητο αλλά θα συμμετέχουμε και με ΣΥΡΙΖΑ στη συμμαχία. Κουβέντα για επεκτατισμό-ιμπεριαλισμό.

  2. Ζητήματα που υπερβαίνουν δεξιά-αριστερά. Δλδ. υπάρχουν ζητήματα που υπερβαίνουν τις τάξεις αν πιάσαμε το υπονοούμενο;

  3. Δεν έχουμε υγιή καπιταλισμό αλλά μια κλίκα όπως αυτή του Πούτιν που συνεργάζεται με το κράτος δλδ. μια άποψη που χαϊδεύει αυτάκια νυκοκοιραίων οι οποίοι πιστεύουν πως για την κατάντια τους "φταίει το κράτος".

  Για σοσιαλφασίστας καλά το πάει ο κος Παπαδημούλης.
  Τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή