Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Το κεφάλαιο είναι εδώ, ενωμένο ΔΝΤ!

Ξέρουμε ότι όπου έχει περάσει το ΔΝΤ έχει αφήσει πίσω του στάχτη, έχει αφήσει πίσω του αποκαΐδια. Δεν πρέπει αυτό να το αφήσουμε να συμβεί και στη χώρα μας. Δεν αξίζει στη χώρα μας αυτή η τύχη.
Αλέξης Τσίπρας, Ομιλία στη Νάουσα, 14 Σεπτέμβρη 2010

Το ΔΝΤ δεν είναι αθώο του αίματος. Στον πυρήνα της πολιτικής του είναι το «δόγμα του σοκ». Αυτό που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο και οδηγεί σε απόγνωση τις κοινωνίες και σε εξαθλίωση τους λαούς, η ληγμένη νεοφιλελεύθερη συνταγή του ΔΝΤ.
Αλέξης Τσίπρας, συνέντευξη στις "6 μέρες", 18 Νοέμβρη 2012

...Ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις Μπλανσάρ για το λάθος της εκτίμησης του πολλαπλασιαστή της ύφεσης, διαπιστώνουμε ότι ένα τεχνοκρατικό λαθάκι έχει στοιχίσει πόνο και δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι από τη σημερινή μας συζήτηση με την ηγεσία του ΔΝΤ διαπιστώνουμε: Πρώτον, ότι ακόμα και το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο, δηλαδή ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο κούρεμα χρέους, και, δεύτερον, ότι δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις πρώτον έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και δεύτερον τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ο μισθό προκειμένου να μειώσουν και τα έξοδά τους.
Αλέξης Τσίπρας, Αυγή, 25 Ιανουαρίου 2013


...ο βαθύτερος κίνδυνος της σημερινής πολιτικής της Ε.Ε. και του ΔΝΤ είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε επανάληψη της εμπειρίας της Αργεντινής, που εκτίθεται στο Παράρτημα Α. Έχοντας αυτά υπόψη, αν οι περιφερειακές χώρες υιοθετήσουν την αθέτηση πληρωμών με πρωτοβουλία του οφειλέτη, θα πρέπει να το κάνουν εκουσίως, αποφασιστικά, την κατάλληλη στιγμή και θέτοντας παράλληλα σε κίνηση βαθιές κοινωνικές αλλαγές.
Κώστας Λαπαβίτσας, παρουσίαση του βιβλίου του "Η ευρωζώνη ανάμεσα στη λιτότητα και την αθέτηση πληρωμών", 28 Δεκέμβρη 2010

Η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ δηλώνει ότι η αντιμετώπιση της κρίσης εντός της ΟΝΕ είναι η καλύτερη επιλογή για την χώρα μας, όπως επίσης και για την Ευρωζώνη. Παράλληλα όμως λέει ότι η έξοδος από την ΟΝΕ μαζί με την αθέτηση πληρωμών στο χρέος και την γενική αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας συνιστούν εφικτή εναλλακτική λύση.

Η σύγκριση με το όργιο καταστροφολογίας και λασπολογίας που επιφύλαξαν στην εναλλακτική λύση οι κρατούντες στη χώρα μας είναι εντυπωσιακή. Οι υποστηρικτές της θεωρήθηκαν γραφικοί, περιθωριακοί και αγράμματοι. Βαρύγδουποι δημοσιογράφοι που συγχέουν την κακεντρέχεια με το πνεύμα υπαινίχθηκαν ακόμη και σχέσεις με μυστικές υπηρεσίες, κατά κανόνα αγγλοσαξωνικές. Έρχονται τώρα οι ψύχραιμοι τεχνοκράτες του ΔΝΤ να μας πουν ότι, ξέρετε, η εναλλακτική λύση υφίσταται.
Κώστας Λαπαβίτσας, "Πώς να μείνετε στο ευρώ", 27 Ιανουαρίου 2013

Γιάννης Μηλιός: Η επιμήκυνση ήταν προσυμφωνημένη από το ΔΝΤ!Αυτό αποκαλύπτει ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με ακλόνητα στοιχεία, γεγονός που δείχνει ότι η δήθεν διαπραγμάτευση για επιμήκυνση του χρέους που πλασσάρει η τροικανή κυβέρνηση είναι φούμαρα και φύκια για μεταξωτές κορδέλλες
Touaregtispolis, 24 Ιουλίου 2012

Τα στελέχη του ΔΝΤ μας είπαν ότι επέμειναν πολύ στην ανάγκη για «κούρεμα» και του θεσμικού χρέους (OSI). Η κυβέρνηση πρέπει να μας απαντήσει επιτέλους: Πώς αξιοποίησε αυτή τη θέση; Γιατί δεν έκανε τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση; Μας είπαν ότι επέμειναν στην ανάγκη να πληρώσουν φόρους οι πλούσιοι, που έως τώρα χαίρουν μιας ιδιότυπης ασυλίας. Για το θέμα αυτό δεν χρειάζεται να μας πει τίποτα η κυβέρνηση, ξέρουμε πολύ καλά και υποσχόμαστε την απονομή δικαιοσύνης όταν θα είμαστε κυβέρνηση. Μας ενημέρωσαν ότι δεν έθεσαν ποτέ ζήτημα για περικοπή 13ου και 14ου μισθού! Γιατί η κυβέρνηση χρησιμοποίησε απέναντι στον λαό αυτή την απειλή; Με ποιους είναι επιτέλους αυτή η ελληνική κυβέρνηση;
Γιάννης Μηλιός, "ΣΥΡΙΖΑ-ΔΝΤ: Η πραγματική διαπραγμάτευση μόλις ξεκίνησε", Αυγή, 27 Ιανουαρίου 2013


Νίκος Μπογιόπουλος
Το "κήτος" έκανε "λάθος"

Καμιά φορά τα «κήτη» δείχνουν «κατανόηση». Να μια απόδειξη: Το ΔΝΤ (το «κήτος», δηλαδή), «κατανοεί» την ανάγκη για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Το είπε ο κ. Τσίπρας. Χωρίς πάντως να διευκρινίσει αν ο ίδιος κατανοεί ποιος θα κληθεί να πληρώσει και το νέο «κούρεμα» (την ανάγκη του οποίου «κατανοεί» το ΔΝΤ).

Αλλά τα «κήτη» (ακόμα και εκείνα τα «κήτη» που δείχνουν «κατανόηση») πότε-πότε κάνουν και «λάθη». Αυτό αναφέρει στην έκθεσή του για την Ελλάδα ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, ο κ. Μπλανσάρ. Οτι το ΔΝΤ έκανε «λάθος». Στον... «πολλαπλασιαστή».

Με αφορμή, λοιπόν, τη συγκεκριμένη αναφορά του κ. Μπλανσάρ, στο εσωτερικό της χώρας έχει αναθερμανθεί η συζήτηση για το ρόλο του ΔΝΤ.

Στη συζήτηση αυτή το ΔΝΤ, και παρά την «κατανόηση» που ενίοτε επιδεικνύει, παρουσιάζεται

άλλοτε ως ένας οργανισμός που δεν παύει τελικά να είναι ένα «κήτος» (που τρώει λαούς) και άρα να του καταλογίζεται η πρώτη και κύρια ευθύνη για την ελληνική τραγωδία, και

άλλοτε το ΔΝΤ εμφανίζεται να εμπλέκεται «κατά λάθος» στην ελληνική τραγωδία, αφού αυτή η τραγωδία δεν είναι παρά το αποτέλεσμα που προέκυψε από ένα καταραμένο υπολογιστικό «λάθος». Ως εκ τούτου, τα όσα δραματικά βιώνει ο ελληνικός λαός τρία χρόνια τώρα, οφείλονται σε ένα «λάθος» στην εξίσωση της «σωτηρίας»...

*

Εξ αρχής εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι η συνέπεια εκείνων που με κάθε τρόπο θέλουν να απαλλάσσουν την εγχώρια πλουτοκρατία για τα δεινά του ελληνικού λαού.

Οι «συνήγοροι» της άρχουσας τάξης θεωρούν ότι ένας «περίτεχνος» τρόπος για να πετύχουν την «απαλλαγή της» είναι να αναγορεύουν κάποιον «τρίτο», άλλοτε το ΔΝΤ, άλλοτε τη Γερμανία, ως τον βασικό ένοχο για την πολιτική του λαϊκού αφανισμού.

Επομένως - λένε οι «συνήγοροι» - αν θέλετε να τα βάλετε με κάποιον, βάλτε τα με το ΔΝΤ. Βάλτε τα με τη Γερμανία. Διότι είτε εκουσίως, είτε ακουσίως, αυτοί φταίνε. Ετσι λένε...

Η παραπάνω, όταν δεν συνιστά, ως συνήθως, συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας, συνιστά, σπανιότερα, λάθος προσέγγιση.

Ας πάρουμε, ειδικά, την περίπτωση του ΔΝΤ.

Εχουμε το παράδειγμα της Ισπανίας. 'Η και της Βρετανίας. 'Η και της Ιταλίας. Στις χώρες αυτές - και όχι μόνο - που οι λαοί τους υφίστανται δεινά ανάλογα του ελληνικού, δε χρειάστηκε η εισβολή του ΔΝΤ. Επομένως: Μόνο όποιος δε θέλει να δει δε βλέπει ότι η σταυροφορία του ελληνικού καπιταλισμού εναντίον των εργαζομένων ήταν προαποφασισμένη και θα εξελισσόταν με ή χωρίς το ΔΝΤ.

*

Αυτό φυσικά και δεν αναιρεί ότι το ΔΝΤ είναι ένα από τα βασικά «εργαλεία» των κεφαλαιοκρατών. «Εργαλείο», που όμως δεν δρα από μόνο του:

Ηταν οι ηγέτες όλου του καπιταλιστικού κόσμου, σε Ανατολή και Δύση, που ήδη από το 2008 αποφάσισαν ότι το ΔΝΤ θα χρησιμοποιηθεί για την έξοδο - τη δική τους έξοδο - από την οικονομική κρίση.

Στα «γιατί» αυτής της επιλογής θα πρέπει να προσμετρηθεί μια κατοπινή δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, σχετικά με την αξιοπιστία του ΔΝΤ:

«Οι ΗΠΑ - όπως είχε τονίσει - δεν έχασαν ποτέ ούτε δεκάρα. Είμαστε πολύ ισχυροί ως χώρα χάρη σε ό,τι έπραξε το ΔΝΤ κατά το παρελθόν (...)».

Αλλά δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που λατρεύουν το ΔΝΤ. Σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί ότι ήταν το μονοπωλιακό κεφάλαιο της Γερμανίας και όλη η ΕΕ που ήθελαν την εμπλοκή του ΔΝΤ στον λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης».

Οσο για εκείνες τις αντιλήψεις που το 2010 πρότειναν την αναζήτηση από την Ελλάδα πιο «φιλελλήνων» δανειστών (σ.σ.: δηλαδή πιο «φιλελλήνων» κεφαλαιοκρατών), όπως ήθελαν ορισμένοι να παρουσιάζουν την Κίνα, τη Ρωσία και κάποιες αραβικές χώρες, ήταν εξ αρχής αστείες.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς το εξής:

Ηδη από το 2010 η Κίνα, εκτοπίζοντας τις Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Σαουδική Αραβία, κατέλαβε την τρίτη από άποψη ισχύος θέση στα κέντρα λήψης αποφάσεων του ΔΝΤ, σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη Ιαπωνία. Η κατανομή των ψήφων στο ΔΝΤ είναι πλέον σχεδόν ισοδύναμη ανάμεσα στις ΗΠΑ, από τη μια μεριά, και στις χώρες του BRICS (σ.σ.: της «κεντροαριστερής» Βραζιλίας συμπεριλαμβανομένης) και τη Σαουδική Αραβία, από την άλλη.

***

Ας πάμε τώρα στην άλλη εκδοχή:

Στην εκδοχή του «λάθους»...

Αραγε, από «λάθος» η πρώτη κίνηση του ΔΝΤ, δανείζοντας τη χρεοκοπημένη Ουγγαρία - πολύ πριν αποβιβαστεί στην Ελλάδα - ήταν να επιβάλει ως όρους τη μείωση μισθών, το πάγωμα των συντάξεων και την κατάργηση στη χώρα του 13ου μισθού;

Αραγε, λόγω «λάθους» η παράδοση της οικονομίας της Χιλής από τον φασίστα Πινοσέτ στο ΔΝΤ οδήγησε σε περικοπές μισθών της τάξης του 50%, έφερε την ανεργία στο 25%, έριξε στη φτώχεια το 40% του πληθυσμού, αλλά και τη φορολόγηση των κερδών των μονοπωλίων στο 0% (!);

Αραγε, λόγω «λάθους» επήλθε η κατάρρευση της Αργεντινής με τη ληστεία άνω του 50% των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας, ή της Βραζιλίας, που η «εξυγίανση» της οικονομίας της οδήγησε στο διπλασιασμό της ανεργίας, στο κατρακύλισμα των κοινωνικών παροχών και στο διπλασιασμό του δημόσιου χρέους από το 1996 έως το 2001;

Αραγε, λόγω «λάθους» οι περικοπές στην Υγεία σε μια σειρά χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μετά την είσοδο του ΔΝΤ είχαν ως αποτέλεσμα - σύμφωνα με μελέτη του Κέμπριτζ για το έτος 2008 - το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων λόγω της εξάπλωσης της φυματίωσης, αφού, σύμφωνα με την έρευνα, στις 20 χώρες που έπεσαν στα νύχια του ΔΝΤ, οι θάνατοι από φυματίωση αυξήθηκαν κατά 17% (!);

Αραγε, λόγω «λάθους» σε πάνω από 40 αφρικανικές χώρες που ετέθησαν υπό την «τεχνογνωσία» του ΔΝΤ, οι δαπάνες Υγείας μειώθηκαν κατά το ήμισυ, με αποτέλεσμα ακόμα και το διπλασιασμό των ποσοστών του ΕΪΤΖ;

Αραγε, λόγω «λάθους» η Λετονία είδε να μπαίνει λουκέτο στο 10% των σχολείων της χώρας, το ΑΕΠ της να κατρακυλά κατά 24% και την ανεργία να εκτινάσσεται στο 23%;

Αραγε, λόγω «λάθους» η «σωτήρια» παρέμβαση του ΔΝΤ στη Ρουμανία συνδυάστηκε με τις απολύσεις των 500.000 ιδιωτικών και των 150.000 δημόσιων υπαλλήλων, στην Ουκρανία το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 15%, στο Μεξικό - που το 1994 ήταν το υπόδειγμα της επιτυχίας του ΔΝΤ - μέσα σε λίγους μήνες, στο τέλος του 1995, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές τους;

Αραγε, λόγω «λάθους» στις 120 φορές που «παρενέβη» το ΔΝΤ για να λύσει προβλήματα οι λαοί και οι χώρες που υπέστησαν την «παρέμβαση» ισοπεδώθηκαν;

***

Συμπερασματικά:

Από μόνη της η απόφαση για πρωταγωνιστική εμπλοκή του ΔΝΤ

- ενός οργανισμού τόσο επιρρεπούς στα αλλεπάλληλα... «λάθη» -

στη διαχείριση της κρίσης, μια απόφαση που πάρθηκε απ' όλους τους ιμπεριαλιστές, δίνει μια σαφή απάντηση σε τι προσβλέπουν οι κεφαλαιοκράτες

- όλοι οι ανά τον πλανήτη κεφαλαιοκράτες -

είτε επιλέγουν την «επεκτατική» είτε την «περιοριστική» διαχείριση της κρίσης.

Αλλωστε, η επιλογή να βάλουν ένα «λύκο», ένα διεθνή τοκογλύφο και μαυραγορίτη, για να φυλάξει τα πρόβατα, είχε εξηγηθεί περίφημα από τον μεγαλοχρηματιστή Τζορτς Σόρος στο βιβλίο του «Για την Παγκοσμιοποίηση»:

«Στην περίπτωση κρίσης - γράφει ο Σόρος - οι δανειστές μπορούν να ευελπιστούν ότι το ΔΝΤ θα τους διασώσει»!

*

Επομένως, το ΔΝΤ δεν επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός εξόδου του λαού από την οικονομική κρίση (ούτε βέβαια υπήρξε ποτέ τέτοια πρόθεση), αλλά ως εκείνο που πάντα ήταν: Ως βραχίονας του ιμπεριαλισμού, ως βραχίονας όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων, για τη μεγαλύτερη υποταγή των λαών στη «σιδερένια φτέρνα» του κεφαλαίου.

Ως τέτοιο «εργαλείο» ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Και φυσικά είναι γνωστό ποιοι το έφεραν και ποιοι το κρατάνε εδώ: Εκείνοι που, ακόμα και όταν δεν πασχίζουν να πλασαριστούν ως «αντίπαλοί του» (!), προσπαθούν να κρυφτούν από πίσω του: Οι Ελληνες κεφαλαιοκράτες, η εγχώρια πλουτοκρατία, τα κόμματά της, το πολιτικό της προσωπικό.

Κάθε φορά, επομένως, που γίνεται λόγος για το ΔΝΤ ή για τα «λάθη» του, η αλήθεια είναι ότι μιλάμε πρωτίστως για τους ντόπιους - και αλάνθαστους στην καταπίεση του λαού - καπιταλιστές. Μιλάμε για τους ντόπιους βιομήχανους. Για τους ντόπιους τραπεζίτες, τους ντόπιους εφοπλιστές, τους ντόπιους εργολάβους.

Τέτοιο «εργαλείο» ήταν, είναι και θα παραμείνει το ΔΝΤ. Οσο κι αν ορισμένοι του αναγνωρίζουν και κάποιες ευαίσθητες χορδές «κατανόησης». 'Η φτάνουν ακόμα και να επιχειρηματολογούν ωσάν να το επιλέγουν σαν «αντίρροπη» (!) δύναμη απέναντι στη Γερμανία...

11 σχόλια:

 1. Στην Στάη (κάτι θυμάμαι για ένα δείπνο τους κάποτε ε) ο ...απίθανος είπε ότι ότι το ΔΝΤ οφείλει να αντιταχθεί εντονότερα προς την πολιτική Μέρκελ!!!!

  Πως το είχε πει ο Μ. Κωστ (όταν από "σαλόνι έγινε "μονοστηλάκι" στις εφημερίδες του οπορτουνισμού); " Η ηγεσία του ΣΥΝ μπορεί να κοροϊδεύει λίγους για πολύ ή πολλούς για λίγο. όχι όμως όλους για πάντα" Τώρα μάλλον είμαστε στο "πολλούς για λίγο"

  Βασίλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντώνη,
  με το συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά" ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δήλωσε ότι μπορεί να συμμαχήσει και με το "θεό" για να σώσει το λαό.
  Χθες ο Τσίπρας, δήλωσε στη Στάη ότι μπορεί να συμμαχήσει και με το "διάβολο" για να σώσει το λαό.
  Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για να σώσει το λαό προτίθεται να συμμαχήσει με τον οποιονδήποτε..εκτός απο τον ίδιο το λαό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχει και καλό ΔΝΤ άπιστοι.
   Μία αρχιιέρεια ενός ιερατείου του καπιταλισμού την ώρα που πίνει σαμπάνια και τρώει χαβιάρι θυμάται με πόνο τα παιδιά του Νίγηρα.Ilief

   Διαγραφή
 3. Για Τέλλογλου, τι να πω, έχει ξεφύγει η κατάσταση.

  Στο μεταξύ ... από ένα μακρινό γαλαξία, σε απόσταση 550.000 έτη σκότους, ο επικίνδυνος Χάχας:

  «Στη διάρκεια μιας εκ των ομιλιών του στις ΗΠΑ ο [Αντενόιντ Φον Χλέπας, μελλοντικός Φύρερ τού Συνασπισμού Φθείριζα-Φρίξη*-Φρυξανέξ] αναφέρθηκε στην Αργεντινή, σπεύδοντας όμως να διευκρινίσει ότι η Ελλάδα δεν της μοιάζει, καθώς «δεν έχει αυτόνομη νομισματική πολιτική ούτε παραγωγική αυτάρκεια», ενώ σύγκρινε τα «χιλιόμετρα καλλιεργήσιμης γης της Αργεντινής και τα κοπάδια με τις χιλιάδες αγελάδες» [!!!!], με την παραγωγή της Ελλάδας, η οποία -όπως υποστήριξε- έχει μόνο «τουρισμό, ελαιόλαδο, τζατζίκι και... [βοδινά] σουβλάκια».»

  * Σημερινή δήλωση Λομβέρδου για το αναμάρτητο ΔΝΤ («ελάχιστη εμπλοκή στο πρόγραμμα»)· το infowar ξέπλυνε και τον μεταμελημένο Πρετεντέρη, στο εξής επίτιμος «Φίλος τού Φθείριζα-Ευρέος-Φάσματος» ... Λα Ντεκαντάνς: Tourne-toi / Non / Contre moi / Non, / pas comme ça / Et danse / La décadanse / Oui, / c'est dur ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δες αυτό και πες μου: βρίζει κανείς ή δε βρίζει; http://alterthess.gr/content/olokaytoma-kai-o-antisimitismos-tis-«stalinikis»-aristeras-toy-omiroy-taxmazidi

   Διαγραφή
  2. Γραμμή από τον γάλλο «φιλόσοφο» με το ανοιχτό πουκάμισο και τη χαίτη και ντόλαρς από Aμέρικα-Αμέρικα· δεν του είπαν του αγράμματου μαλάκα ότι οι ιδεολογικοί πρόγονοι τού «φιλόσοφου» ήταν εκείνοι που μοίραζαν αντισημιτικά φυλλάδια στη γαλλική Αλγερία και το Μαρόκο στους άραβες υπηκόους τους και διοργάνωναν τις αντισημιτικές διαδηλώσεις και τα πογκρόμ. Να μας πει ο Όμηρος, αν το «αντισημιτικό» DNA των αράβων δικαιολογεί και τις δολοφονίες και τους πνιγμούς τους στην Ελλάδα («αμαρτίες γονέων»). Γιατί αυτό είναι το συμπέρασμα που βγάζω από το πόνημα. Εγκληματίες.

   --- ΣΥΡΙΖΑ- Η Χρυσή Αυγή των Νοικοκυραίων (η άλλη για την πλέμπα)

   Διαγραφή
  3. http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israel-gave-birth-control-to-ethiopian-jews-without-their-consent-8468800.html

   Γιατί είπαμε, δικαίωμα επιστροφής σε όλους τους Εβραίους, αλλά όχι και όλους όλους βρε παιδιά!

   Διαγραφή
 4. Και μην ανησυχείς, το «θέμα» δεν βγαίνει. Αν τους έβγαινε, θα το'παιρναν τα «μεγάλα» μέσα [Κόκκινος Μπεομπάχτερ [RnB], Πρωινός Στίρμερ]. Εκτελούν υποχρέωση προς τους αμερικανούς πάτρωνες, αλλά ... με διακριτικότητα: ανάθεσαν την αποστολή στη συνιστώσα «Χρυσός Α/Α Βόθρος» (αθέμιτα, γαλαξιάρχης και σία).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έφτασε στον "Δρόμο της Αριστεράς" πάντως αυτό το μεγάλο ταλέντο της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά της Χάνα Άρεντ....

   Διαγραφή
  2. Για τον ίδιο δρόμο των αλαβάνων, των ρινάλντι, των γκαουλάιτερ, των τσολάκογλου κτλ μιλάμε; Περιέργως αυτού του τύπου οι αριστεροί έχουν κολλητιλίκια και με τον "χώρο" αν και μερικοί τους αντιμετωπίζουν όπως πρέπει (οι του σαράγεβο τους λένε ακροδεξιούς, αλλά για το σαράγεβο ο "χώρος" δεν έχει γενικώς και την καλύτερη άποψη).

   Εγώ απ'την άλλη πάντως αυτό το αρκετά γελοίο άρθρο (που ξεκινάει από την μετασταλινική αριστερά για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του με ποιήματα του ρίζου απ'το 82) το διαβάζω με τον ίδιο τρόπο που διαβάζω και παρόμοια εγχειρήματα (γαβριηλίδης και δε συμμαζεύεται), ως μια τραγική προσπάθεια ταύτισης των "άκρων" με πολύ συγκεκριμένη στόχευση. Το λέει κάπως ξεκάθαρα άλλωστε ο συγκεκριμένος θεωρητικός: αρκετά με την μελέτη του φαινομένου του φασισμού με βάση την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα, υπάρχουν ευθύνες της αριστεράς (γενικά, πάμε και στο ειδικό τώρα), και αυτές έχουν την βάση τους στον "σταλινισμό" φυσικά.

   Ωστόσο τέτοια άρθρα δεν φτουράνε μία μπροστά σε αυτά του νικόλα, που και καλύτερα γράφει, και χρησιμοποιεί και ό,τι πιο μοντέρνο υπάρχει στον κλάδο (ποστόν και σια). Τώρα αν προσπαθήσει κάποιος να κάνει κάποιες στοιχειώδεις συνδέσεις (όπως πχ ότι το ισραηλινό λόμπι στις ηπα είναι από τους παραδοσιακούς και μεγάλους συμμάχους των δημοκρατικών) τότε σίγουρα πρόκειται για συνωμοσιολόγο χρυσαυγολιακόπουλο. Αν απ'την άλλη παρατηρήσει ότι με μια κυβέρνηση της αριστεράς θα γίνει του συνέδριου το κάγκελο (που και τώρα μια χαρά την περνάνε όλοι αυτοί βέβαια) τότε πρόκειται για κακεντρεχή και λασπολόγο.

   Στα πιο σοβαρά θα ήθελα να ρωτήσω αν θα ακολουθήσουν και άλλα μέρη της ανάλυσης του Gossweiler (το άρθρο που έβαλαν στο praxis είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον) και αν το δεύτερο μέρος του άρθρου του χαρίση ήταν και το τελευταίο. Ευχαριστώ.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  3. Αρθρο Χαρίση ολοκληρώθηκε, μετάφραση Gossweiler θα ολοκληρωθεί. Απολαύστε τις "φράσεις του Λένιν" που ποτέ δεν είπε ο Λένιν!:-)

   Διαγραφή