Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

"Θεωρίες συνομωσίας"

Institute for New Economic Thinking Blog:
Ο Soros τιμάται από την Εθνική Ένωση για τα Οικονομικά των Επιχειρήσεων για τον ρόλο του στην ίδρυση του Institute for New Economic Thinking


Ο συνιδρυτής του Institute for New Economic Thinking (INET) George Soros τιμήθηκε με το βραβείο Adam Smith από την Εθνική Ένωση για τα Οικονομικά των Επιχειρήσεων (NABE), μια ένωση οικονομολόγων που ασχολείται με τις επιχειρήσεις. Η NABE δήλωσε πως το βραβείο ήταν μια αναγνώριση για την ίδρυση, εκ μέρους του Soros, του Institute for New Economic Thinking, καθώς και των βιβλίων του για τις χρηματαγορές και τις προσπάθειες του να προάγει μια πιο ρεαλιστική κατανόηση των χρηματαγορών, όπως με τις ιδέες του για την ανακλαστικότητα και για το ποσοστό λάθους στην διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ο Soros εντυπωσίασε επίσης με τα σχόλιά του για την ΕΕ τη Δευτέρα. Ο Soros αποκάλεσε την κρίση της ευρωζώνης "εντελώς αυτοδημιούργητη" και προειδοποίησε ότι "υπάρχει πραγματικός κίνδυνος το ευρώ να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση."

Ο Soros κάλεσε τη Γερμανία να αναλάβει ευθύνη και να σώσει το ευρώ και το σχέδιο για τα ευρωομόλογα, λέγοντας πως "αν πετύχει, θα κοστίσει πολύ λίγα, αλλά αν αποτύχει, θα πάρει τη Γερμανία μαζί του."

Αν η Γερμανία δεν είναι σε θέση να ηγηθεί, ο Soros είπε πως πρέπει να φύγει από το ευρώ, λέγοντας πως τότε "το πρόβλημα θα εξανεμιστεί", καθώς η αξία ανταλλαγής του ευρώ θα πέσει και τα κέρδη από τα ομόλογα θα προσαρμοστούν στα ανάλογα επίπεδα για τις χρεωμένες χώρες της ευρωζώνης.

Πηγή: Institute for New Economic Thinking Blog
Μετάφραση: Lenin Reloaded

12 σχόλια:

 1. Αν με ξαναενοχλήσει κανένας από τους αστείους δήθεν α/α του twitter θα αναγκαστώ να δημοσιεύσω και άλλα στοιχεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον Ακίνδυνος ‏@galaxyarchis
   Καλημέρα Ανώνυμοι/Αλκοολικοί του twitter. Αν τον ζορίσετε θα αποκαλύψει και τους χρηματοδότες της Βίλας Αμαλία. Νταξ; http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6206.html?spref=tw …
   Collapse Reply Retweet Favorite More

   Reply to @galaxyarchis
   Image will appear as a link
   5h catalternative ‏@catalternative
   @galaxyarchis ??? Εξηγησέ μου λίγο τώρα τι υποτίθεται αποκάλυψε με αυτό το ποστ?

   5h Μάλλον Ακίνδυνος ‏@galaxyarchis
   @catalternative Ότι ο Τσίπρας είναι κι αυτός στο pay roll του Σόρος. Εκτός από τους αναρχικούς που είναι γνωστό άλλωστε.


   5h catalternative ‏@catalternative
   @galaxyarchis επειδή βρίσκεται σε εκδήλωση που συμμετέχει κ το INET που συνιδρυσε ο Σόρος; Ενδιαφέρουσα λογική… #not


   5h Μάλλον Ακίνδυνος ‏@galaxyarchis
   @catalternative Όταν ο Λιακοπουλισμός συνάντησε το Χρυσαυγιτισμό, τότε έκλασε ο Λένιν.

   @catalternative ΙΝΕΤ=όργανο τ διαβόλου (καπιταλισμού) που προσπαθεί να αποτρέψει τ λαϊκή επανάσταση τ ΚΚΕ που έρχετχαχαχαχα.. @galaxyarchis

   Ωραία, να συνεχίσω λοιπόν. Το μήνυμα των κρετίνων του διαδικτύου ήταν σαφές.

   Διαγραφή
 2. Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία συνωμοσίας, το ΚΕΑ (Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς) στηρίζει είτε άμεσα (κυβέρνηση Δανίας) είτε έμμεσα (στήριξη στον Ολάντ) την επέμβαση στο Μάλι, κι ο ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζει αδιάφορα, ζητώντας μέσω της Μαντάμ Δουρού «η αντιμετώπιση των ισλαμιστών να γίνει μέσα από τον ΟΗΕ και την Αφρικάνικη Ενωση». Τυχεροί οι Μαλινέζοι, με τέτοια σθεναρή υπεράσπιση απ΄την ευρωπαϊκή αριστερά...

  Από το άρθρο «Η αλήθεια πίσω από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι» του Κ. Παπαδάκη στο Ριζοσπάστη: http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7251119 (Αθεράπευτα συνωμοσιολόγοι αυτοί οι κομμουνισταί, όλο πίσω απ' αυτό και πίσω από κείνο).

  Έφη Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα είναι γνωστό: τον κόσμο τον κινεί μια αόρατη χειρ, που ενεργεί μέσα από τις αυθόρμητες δράσεις τον ατόμων. Είμαστε στο 1735 και μονοπωλιακό κεφάλαιο δεν υπάρχει. Ο δε Λένιν δεν έχει καν γεννηθεί, πόσο μάλλον γράψει τον "Ιμπεριαλισμό, το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού." Τριαλαλά, τριαλαλό.

   Διαγραφή

 3. 5.38:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bfu1kyPBqRk#!

  κι η δουλειά μας, http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7253826&publDate=22/1/2013

  το ιστολόγιο είχε μιλήσει για ''υψηλές''διασυνδέσεις,πολύ πριν τις εκλογές.
  θυμήθηκαν κάποιοι να ενοχληθούν ακόμα και μετά το τελευταίο κάζο με τις γνωστές δηλώσεις για το ''χώρο''.(συνομωσιολογίας συνέχεια)

  john


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "θυμήθηκαν κάποιοι να ενοχληθούν ακόμα και μετά το τελευταίο κάζο με τις γνωστές δηλώσεις για το ''χώρο''.(συνομωσιολογίας συνέχεια)"

   ...και τα συμπεράσματα δικά σας...

   Διαγραφή
 4. Ένα είναι σίγουρο με εμάς τους Έλληνες: Είμαστε ναυαγοί στην μέση του Γερμανικού σκατοωκεανού. Και εκεί που βλέπουμε επιτέλους μια βραχονησίδα και αναφωνούμε: ΣΩΘΗΚΑΜΕ!, ανακαλύπτουμε πως είναι σκατά επιπλέοντα, σαν αυτά που κολυμπάμε μέσα τους....
  Τι σημαίνουν Αλέξης, Ρένα και Παναγιώτης; σημαίνουν ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ και τίποτα περισσότερο. Τρέξτε και ψηφίστε τους....
  Και μην νομίζετε ότι είμαι υποστηρικτής του κυρίου που κυβερνά αυτήν την στιγμή. Απλώς να σπάσω κάποιους καθρέπτες. Να σκορπίσω κάποιες ψευδαισθήσεις. Τι Τσίπρας, τι Kautsky. «Μαρξιστής» ο ένας, «μαρξιστής» κι ο άλλος. Κανέναν αληθινό θα δούμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η συνειδητοποίηση της εργατικής τάξης ως τάξης για τον εαυτό της είναι μια μακρά, επώδυνη και αντιφατική διαδικασία.

   Στο παρόν, η εργατική τάξη έχει την συνείδηση και ωριμότητα που είχε στον 18ο αιώνα. Δεν έχει καν μπει στον 19ο, πέρα από κάποια φλερτ με τον ουτοπικό σοσιαλισμό. Και ο Μαρξ δεν έχει καν γεννηθεί για την συντριπτική της πλειοψηφία.

   Αυτό είναι που είναι σίγουρο για μας τους Έλληνες, τους Γερμανούς, τους Ιταλούς, τους Ισπανούς, τους Μαλινέζους, τους Λίβυους.

   Διαγραφή
  2. «μακρά, επώδυνη και αντιφατική διαδικασία.»

   Κι αυτό είναι, σε τελική ανάλυση, το πρόβλημα. Ούτε πώς θα πέσουν τα μονοπώλια, ούτε αν θα μπορέσει να σταθεί το σοσιαλιστικό κράτος στον καπιταλιστικό περίγυρό του, ούτε αν θα είναι μια χώρα ή δεκαπέντε κλπ. Η μικροαστική ανυπομονησία μας είναι το πρόβλημα, της οποίας μετέχω (κι εγώ και άλλοι). Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή, κι εκεί πατάει ο κάθε εντεταλμένος των αστών και σου λέει «έλα να σε ταΐσω εγώ με το ξεροκόμματο που εξασφάλισα και γάμα τον ήλιο».

   Υπομονή.

   Διαγραφή
 5. ----- «λέγοντας πως τότε "το πρόβλημα [=Ευρώπη] θα εξανεμιστεί", καθώς η αξία ανταλλαγής του ευρώ θα πέσει [=έτσι κι αλλιώς, Ιωακείμογλου] και τα κέρδη [=χασούρα] από τα [=εξανεμισμένα] ομόλογα θα προσαρμοστούν στα ανάλογα [=μηδενικά έως πολύ αρνητικά] επίπεδα για τις χρεωμένες [=φαλιρισμένες] χώρες της ευρωζώνης.» όπερ έ. μεθ. «[δια]σώστε την κερδοφορία μας [=συμπίεση μισθών] και ... θα μας δώσετε δωράκια την κυβέρνηση και δημόσια έργα πολλά». Αυτό δεν λέει και ο Αλέξ; Να προασπίσουμε τα συμφέροντα των «δανειστών»=κεφαλαιοκρατών;

  --- Παρλαπίπες: Σήμερα στο Γάρδιαν-ΕΚΜ [μητρική τού ελληνικού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ], κώδων κινδύνου για «νομισματικούς πολέμους» [θυμήθηκα τους «επιστήμονες» τού ΣΥΡΙΖΑ για μεσοπόλεμο, «προστατευτισμό» και «ανταγωνιστικές υποτιμήσεις» --- σιγά μην ήταν «ανταγωνιστικές»· όπου έγιναν (χώρες-εξαρτημένες δορυφόροι [πχ Γιουγκσλ.] επιβλήθηκαν από τα αντίστοιχα ιμπεριαλιστικά κέντρα [Γαλλία] προς όφελος μακροπρόθεσμα τού Ράιχ [«ανταγωνιστικές» δια τής τεθλασμένης!]· οι «υποτιμήσεις» δεν αποτέλεσαν εργαλείο χάραξης νομισματικής πολιτικής-διαχείρισης τού «χρέους» [«μεγάλε» ΚαζακοΛαπαβίτσα], αλλά προβλέφθηκαν ρητά ως μέσο εξανέμισης των μισθών-επιδομάτων (έτσι Γαλλία, στις χώρες-δορυφόρους το αποτέλεσμα ήταν σωρευτικά αρνητικό, οι «υποτιμήσεις» ήταν «σύμβολο» των γαλλικών αποεπενδύσεων [εργαλείο επιδείνωσης τής θέσης των τοπικών βιομηχανιών-επιχειρήσεων-δημόσιων οικονομικών], δίνοντας το ελεύθερο στο Ράιχ στον χώρο τής Αν.Ευρώπης (προσαρτήσεις= πολιτική «ελευθέρων χειρών»· ήταν τόσο πολύ υπέρ τού «προστατευτισμού» οι Γάλλοι). Οι αντι-συνωμοσιολόγοι να διαβάσουν ιστορία και να μην μας τα πρήζουν· οι «οικονομολόγοι» τού ΣΥΡΙΖΑ ας διαβάσουν Μανίνα, «το μοναδικό περιοδικό για κορίτσια»].

  ΥΓ Ο Θέμης Τζήμας σήμερα στο tvxs θέλει να «ανασυγκροτήσει» τον ελλην. συνδικαλισμό [«μήνυμα» τού άρθρου NYT [«Σύντροφοι-Πουλημένα Τομάρια-Πουλιά διαβάστε»]]. Πολύ μανί(ν)α οι πρώην Πασόκοι με το συνδικαλιστικό.

  http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/syntrofoi-diabaste-new-york-times-toy-themi-tzima

  ΥΓ Δύο τα κρατούμενα τής κυβέρνησης τής «αριστεράς»: διάλυση τού ΚΚΕ, αναμόρφωση τού συνδ. κιν. ---> μεσομακροπρόθεσμα, υποχρεωτική εργασί 0.4 DM ημερησίως, με τροφή και κατάλυμα [παράγκες] από τον εργοδότη [νόμος τής δημοκρατίας Βαϊμάρης· είδατε η Βαϊμάρη;]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Δύο τα κρατούμενα τής κυβέρνησης τής «αριστεράς»: διάλυση τού ΚΚΕ, αναμόρφωση τού συνδ. κιν. ---> μεσομακροπρόθεσμα, υποχρεωτική εργασί 0.4 DM ημερησίως, με τροφή και κατάλυμα [παράγκες] από τον εργοδότη [νόμος τής δημοκρατίας Βαϊμάρης· είδατε η Βαϊμάρη;]"

   Ε, και κανά πόλεμο, για να υλοποιηθεί επιτέλους η προφητεία του μεγάλου άρχοντα Τζον Μέιναρντ Κέινς...

   Διαγραφή