Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Για τα γεγονότα στο Υπουργείο Εργασίας (δεύτερο μέρος)

Ελεεινοί
του Μανώλη Αντωνίου
Δημοσίευση: Τετ, 30/01/2013 - 19:04

Η κυβέρνηση δείχνει τα δόντια και την πυγμή της απέναντι στον πραγματικό της αντίπαλο: Στην εργατική τάξη και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αφού χτες ο υπουργός εργασίας ουσιαστικά κατηγόρησε όλους μα όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους αυτής της χώρας ότι «έτρωγαν» από το ασφαλιστικό χωρίς να κάνουν τίποτα, ότι δεν ήταν εργαζόμενοι αλλά πελάτες, σήμερα τους επιτέθηκε και έμπρακτα: Σπασμένα κεφάλια, σωματικές βλάβες, χημικά, συλλήψεις.

Σήμερα το πρωί εργαζόμενοι, εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων, μέλη ΔΣ και πρόεδροι σωματείων και ομοσπονδιών, διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο εργασίας και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό, αντιδρώντας στις χτεσινές προκλητικές δηλώσεις του για το ασφαλιστικό. Αυτός δεν δέχτηκε την αντιπροσωπεία που αποτελούταν από εκπροσώπους ομοσπονδιών–συνδικάτων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Αντίθετα, έστειλε τους μπράβους του και επιτέθηκαν στην αντιπροσωπεία που βρισκόταν στο χώρο πριν από το γραφείο του υπουργού. Έστειλε επίσης μέσα στο κτίριο τα ΜΑΤ που έσπασαν μια πόρτα για να περικυκλώσουν και να προσάγουν τους συνδικαλιστές. Έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν με λύσσα ενάντια στους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν έξω από το υπουργείο, στέλνοντας στο νοσοκομείο οκτώ εργαζόμενους. Συνέλαβαν επίσης 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι δεν έκαναν καμία καταστροφή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός εργασίας με κατασκευασμένες κατηγορίες για δήθεν υλικές καταστροφές, απειλές και επιδρομή επιχειρούν να καλύψουν την απροκάλυπτη εχθρότητα, το μίσος και τη βία των μπράβων και των ΜΑΤ απέναντι στους εργαζόμενους. Μάλιστα, η κυβέρνηση δεν επιτέθηκε γενικά σε κάποιους εργαζόμενους. Επιτέθηκε σε εκλεγμένους σε διοικήσεις σωματείων. Επιτέθηκε στους εκπροσώπους χιλιάδων εργαζομένων, που διεκδικούν επειδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τους έχουν δώσει αυτήν την εντολή. Χτυπώντας τους χτυπάει όλους τους εργαζόμενους.


Αυτή τη βία η κυβέρνηση την έχει μετατρέψει σε δόγμα και επιχειρεί να βάλει όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό στο γύψο: Μας θέλουν να πεινάμε και να μη λέμε και κουβέντα. Μας θέλουν σκυφτούς να ακούμε και προσβολές επειδή διεκδικούμε μισθούς που θα μας φτάνουν για να ζήσουμε, Υγεία και ασφάλιση για όλους, Παιδεία για τα παιδιά μας. Μας θέλουν να πεθαίνουμε και να λέμε και ευχαριστώ στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Όχι. Δε σκύβουμε άλλο το κεφάλι. Δε θα σιωπήσουμε απέναντι στα εγκλήματά τους. Δε θα τους δώσουμε λουλούδια την ώρα που αυτοί μας δίνουν φτώχεια, συκοφάντηση, ανεργία, εξαθλίωση. Θα αγωνιστούμε ακόμα πιο πεισμωμένα για τα δικαιώματά μας. Δε θα τους τα χαρίσουμε. Δεν τους τα χρωστάμε. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι ο αυταρχισμός και η κρατική καταστολή.


Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Τούσσα, για την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής
Δημοσίευση: Τετ, 30/01/2013 - 19:20

Η ΕΕ ποινικοποιεί ανοιχτά την ιδεολογία, προετοιμάζει ιδεολογικά και πολιτικά το έδαφος και το νομικό της οπλοστάσιο για διώξεις, απαγορεύσεις, βίαιη καταστολή και χτύπημα του εργατικού- λαϊκού κινήματος, πρώτα και κύρια των Κομμουνιστικών Κομμάτων που αμφισβητούν το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, αγωνίζονται για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού. Αυτά είναι τα συμπεράσματα της διάσκεψης υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων, αξιωματούχων των κατασταλτικών μηχανισμών, «εμπειρογνωμόνων» και ΜΚΟ του «Δικτύου Ευαισθητοποίησης για τη Ριζοσπαστικοποίηση» (RAN), που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 29-1-2013. Με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, καταγγέλλει την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, το γιγάντωμα του κατασταλτικού οπλοστασίου της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων ενάντια στα λαϊκά κινήματα, στους εργατικούς αγώνες, στα Κομμουνιστικά Κόμματα που αντιπαλεύουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις στα κράτη-μέλη της, αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση, έχουν εξαπολύσει μία πρωτοφανή επίθεση ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Εντείνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή για το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε στις 29-1-2013 "διάσκεψη υψηλού επιπέδου" του ονομαζόμενου "Δικτύου Ευαισθητοποίησης για τη Ριζοσπαστικοποίηση" (RAN), με τη συμμετοχή υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων από τα κράτη - μέλη της ΕΕ, αξιωματούχων των κατασταλτικών μηχανισμών, "εμπειρογνωμόνων" και ΜΚΟ. Στα συμπεράσματά της η διάσκεψη αυτή ταυτίζει τη "ριζοσπαστικοποίηση" με την "τρομοκρατία". Επιστρατεύει την αντιδραστική θεωρία των άκρων για να συκοφαντήσει και να χτυπήσει τους εργατικούς αγώνες, την ταξική πάλη. Επιδιώκει τη συκοφάντηση κομμάτων και λαϊκών κινημάτων που αμφισβητούν το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Δημιουργεί, εκσυγχρονίζει και κινητοποιεί δίκτυα "τυπικών" και "άτυπων" μηχανισμών, τους κατασταλτικούς αστυνομικο-στρατιωτικούς μηχανισμούς, μυστικές υπηρεσίες, πολυπλόκαμα δίκτυα παρακολούθησης και φακελώματος. Η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις των κρατών μελών ποινικοποιούν ανοιχτά την ιδεολογία και συγκροτούν δίκτυα καταστολής που στοχοποιούν άμεσα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ιδίως τα Κομμουνιστικά Κόμματα που αγωνίζονται ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι σε μια σειρά κράτη - μέλη της ΕΕ, η κομουνιστική ιδεολογία έχει ποινικοποιηθεί και τα ΚΚ βρίσκονται υπό διωγμό και απαγορεύσεις, ενώ επίσημη πολιτική της ΕΕ είναι ο αντικομουνισμός, η συκοφάντηση του σοσιαλισμού και η ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Ερωτάται η Επιτροπή. Ο στόχος της με την ίδρυση του παραπάνω "Δικτύου" και τις δράσεις που αναλαμβάνει είναι να προετοιμάσει ιδεολογικά και πολιτικά το έδαφος και το νομικό οπλοστάσιο της ΕΕ για διώξεις, απαγορεύσεις, καταστολή και ποινικοποίηση της ιδεολογίας, των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που αμφισβητούν το καπιταλιστικό σύστημα; »Δηλώσεις της Αλ.Παπαρήγα από τη ΓΑΔΑ: Ο λαός έχει τη δύναμη να κάνει στην μπάντα την κρατική καταστολή

Λίγο πριν τις 16.30, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έξω από τη ΓΑΔΑ έκανε την εξής δήλωση:

«Ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας να φέρει το βίντεο, εδώ, στην πλατεία Συντάγματος να το δώσει στα κανάλια με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και δικαίως για τις προκλητικές δηλώσεις, που πραγματικά ξεσηκώνουν.

Πήγαν 40 άτομα πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι οργανώσεων, τι να κάνουν; Να καταστρέψουν τα γραφεία τα κομπιούτερ, να δείρουν τον υπουργό; Είναι αστεία πράγματα αυτά.

Και βεβαίως όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις, έχουν δικαίωμα την άλλη μέρα οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν.

Αυτό και μόνο έγινε και τίποτα άλλο. Να μας δείξει το βίντεο, όχι να το γυρίσει το βράδυ ή αύριο το πρωί. Και δεν πιστεύω ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να δείξει το βίντεο, η αστυνομία όπως έχουν κάνει σε άλλες περιπτώσεις».

Ερωτηθείσα για τη στάση της αστυνομίας, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως:

«Όταν μια κυβέρνηση δεν είναι διατιθεμένη να κάνει την παραμικρή υποχώρηση σε ένα λαό που υποφέρει, τότε δεν έχει άλλη λύση, παρά το ξύλο. Ο λαός όμως έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη και μπορεί να κάνει στην μπάντα την κρατική καταστολή. Γιατί στο κάτω κάτω, όσοι και να 'ναι οι μηχανισμοί του κράτους, ο λαός είναι πολλαπλάσιος και δεν πρέπει να το φοβηθεί αυτό. Πρέπει να φοβάται τα βάσανα που έρχονται.

Και γι' αυτό θα πρέπει να αποκτήσει σθένος, αντίσταση και να καταπολεμήσει και τα ψέμματα και τις συκοφαντίες. Όπως συκοφαντούν τους εργαζόμενους, ότι ό,τι έχουν απολάβει είναι προϊόν ρουσφετολογίας, συκοφαντούν τώρα, εμφανίζοντας τους εργαζόμενους σαν καταστροφείς, ότι ξοδεύουν την αγωνιστικότητά τους, στο να σπάνε γραφεία ή κεφάλια υπουργών. Τέτοιο ξόδεμα αγωνιστικότητας εμείς δεν το κάνουμε».


Ποιούς οδηγούν στον Εισαγγελέα σαν "εγκληματίες"

Ως εγκληματίες του κοινού ποινικού αντιμετωπίζονται απο την κυβέρνηση οι 35 συνδικαλιστές, Πρόεδροι και Γραμματείς Ομοσπονδιών και σωματείων, που εκπροσωπούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους που στενάζουν κάτω από την άγρια βάρβαρη πολιτική λιτότητας για το λαό και ενίσχυσης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτούς τους συνδικαλιστές, που υπερασπίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα, όσα έχουν απομείνει, ΚΑΙ ΟΧΙ "ΑΤΟΜΑ" όπως αποκαλούνται από υπηρέτες της πλουτοκρατίας, οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Το μόνο που απαίτησαν ήταν να συναντηθούν με τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος κρύβεται τον τελευταίο καιρό επιμελώς από τους εργάτες και ανοίγει διάπλατα την πόρτα μόνο στους εργοδότες. Για να διαμαρτυρηθούν για τις απίστευτα χυδαίες δηλώσεις του ότι “το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων”.

Σε αυτούς τους συνδικαλιστές, ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία, σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και διακεκριμένες φθορές και το πρωί της Πέμπτης οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Να αναφέρουμε τα ονόματα των 35 συλληφθέντων συνδικαλιστών.

Γιώργος Πέρρος, Εκτελεστική Γραμματεία ΠΑΜΕ και μέλος της ΕΕ της διοίκησης της ΓΣΕΕ

Γιάννης Τόλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τύπου- Χάρτου

Έλσα Ζαμπέτα, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λογιστών

Γιώργος Βλάχος, μέλος ΔΣ Λογιστών

Γιώτα Ταβουλάρη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο

Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

Παναγιώτης Σοφός, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

Μανώλης Ραλλάκης, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

Αγγελική Σουλτανιά, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές

Σταύρος Λίτσας, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Κώστας Χατζιάρας, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Βάσω Μάμαλη, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Κλωστουφαντουργία-Ιματισμό-Δέρμα

Λεωνίδας Γραμματικός, μέλος ΔΣ Κλωστοϋφαντουργών

Μπάμπης Βορτελλίνος, Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής

Σταύρος Χρηστίδης, Γραμματέας του Κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας

Γιάννης Κομνηνός, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Γιώργος Μπουλούγαρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων σε Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Μάκης Μπίκας, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Θωμάς Νταής, μέλος Συνδικάτου Οικοδόμων

Παπανδρέου, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων

Παναγιώτης Χασιώτης, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων

Χρήστος Γιαννέζος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων

Αιμίλιος Πετρόπουλος, μέλος ΔΣ Κατασκευών

Θανάσης Ντούσκας, μέλος ΔΣ Κατασκευών

Γιάννα Μπούντζα, μέλος ΔΣ Εμπορίου

Νίκος Τζήκας, Ηλεκτροτεχνίτης

Χρήστος Παναγόπουλος, ηλεκτροτεχνίτης

Θοδωρής Λαγονίκας, Συνδικάτο Ξύλου

Κώστας Τούκας, Κατασκευές

Στέργιος Σούκος, Οικοδόμος

Μανώλης Πουλαδάκης, Οικοδόμος

Παναγιώτης Καραβανής, Οικοδόμος

Θανάσης Αλεξίου, Οικοδόμος

Παρις Αναγνώστου, Οικοδόμος

Θανάσης Κουτσοβασίλης, Οικοδόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου