Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Για αυτό σας λέμε Αμερικανάκια, κορόιδα!

Στα χνάρια της μεταμφίεσης του Λένιν η μεταμφίεση του αρχηγού μας, Αλέξη Τσίπρα, που κορόιδεψε και τους βλάκες τους Αμερικάνους για το πραγματικό ποιόν του ΣΥΡΙΖΑ. Η επανασταστική μπλόφα που συνεπήρε εκατοντάδες χιλιάδες πανέξυπνους Έλληνες συνεχίζεται!


Brookings Institution: Ο κύριος Τσίπρας έρχεται στην Ουάσινγκτον

[...] Επιτυχία Τσίπρα

Ο Τσίπρας επιχειρηματολόγησε με συνέπεια ότι τα μέτρα λιτότητας που η ΕΕ επέβαλλε στην Ελλάδα δεν θα φέρουν ανάπτυξη.

Πολλοί στην Ουάσινγκτον συμφωνούν. Αν η Ευρώπη είχε ένα σχέδιο κινήτρων αλά Ομπάμα, και μια νομισματική πολιτική αλά Bernanke, η Ελλάδα δεν θα είχε γίνει η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης.  Αντ' αυτού, η απουσία οικονομικής και νομισματικής βοήθειας έχει οδηγήσει σε μια συρρικνούμενη οικονομία, στον φόβο και την απελπισία τους έλληνες πολίτες. 

Στην πραγματικότητα, ο εστιασμός στην πολιτική βιωσιμότητα είναι το πιο αποτελεσματικό επιχείρημα του κυρίου Τσίπρα. Οι οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι "κτήμα του λαού" της Ελλάδας, αλλιώς η χώρα δεν θα μπορέσει να θεραπευτεί. Αυτό σημαίνει ότι και η ανάπτυξη και οι θυσίες πρέπει να μοιραστούν δίκαια. Ο κύριος Τσίπρας ανέφερε την πρόσφατη αμερικανική συμφωνία για το έλλειμμα που οδήγησε σε ένα ελαφρά πιο ισότιμο φορολογικό σύστημα, στοχεύοντας στους πραγματικά πλούσιους. Και οι δικές του εισηγήσεις δεν είναι να ακυρωθεί η ισχύουσα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους ευρωπαίους δανειστές της, αλλά μάλλον να γίνει μια αναδιαπραγμάτευση για μια πιο σταδιακή προσέγγιση στον ισορροπημένο προϋπολογισμό. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να νιώθουν μέρος της συμφωνίας.  


Δεύτερον, στο προσωπικό επίπεδο, ο κύριος Τσίπρας προσπάθησε να αποτινάξει τα στερεότυπα που έχουν διαμορφώσει τη διεθνή εικόνα της ελληνικής αριστεράς. Σε μια χώρα όπου οι αριστεροί ιστορικά είναι εμπρηστικοί, τείνουν στη βία, και είναι επιθετικά αντιαμερικανοί, ο κύριος Τσίπρας εμφανίστηκε πρόσχαρος, ευγενικός, πραγματιστής και με μεγάλη διάθεση να ακούσει τις αμερικανικές απόψεις. Αν και οπωσδήποτε έχει έντονες ιδεολογικές τάσεις, έδειξε σαν κάποιος που πράγματι ενδιαφέρεται να ακούσει προτάσεις και ακόμα και κριτικές. Μίλησε με θέρμη για το κάλεσμα σε κοινωνική δικαιοσύνη του προέδρου Ομπάμα κατά την ορκομωσία του. Και παρουσίασε τον εαυτό του ως την τελευταία ελπίδα της Ελλάδας πριν πέσει στα χέρια του νεοφασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής

Από την άποψη αυτή, πολλοί παρατήρησαν τη σημασία του πρόσφατου ταξιδιού του στη Βραζιλία, όπου συνάντησε τον πρώην πρόεδρο Λούλα ντα Σίλβα. Στη δεκαετία του 1990, ο Λούλα αποτίναξε την επαναστατική του εικόνα για να γίνει ένα απαστράπτον και  προσηνές σύμβολο της ενσωματωμένης στην παγκόσμια τάξη και ανταγωνιστικής Βραζιλίας. Ο Τσίπρας έμοιαζε να λέει πως αν γίνει και αυτός πρωθυπουργός κάποια μέρα, τέτοιος ακριβώς αρχηγός θα γίνει. 

Brookings Institution

10 σχόλια:

 1. Μα τι βλάκες ρε παιδί μου! Δεν διαβάζουν Ίσκρα αυτοί; Εποχή; Πλατεία δεν πήγαιναν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στη δουλειά, οι συνάδελφοι μου που υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν το εξής επιχείρημα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιόλογητα: "πρόκειται για διαστρεβλώσεις των αστικών ΜΜΕ. Εμείς δεν κάνουμε πίσω από τις προγραμματικές μας θέσεις". Βέβαια, έχουν μια δυσκολία να αντιπαρατεθούν όταν κάποιος τους δείξει τα πρωτότυπα κείμενα...

  Κάποιος που είχε άλλο nick

  ΥΓ: Για την επίκληση των "προγραμματικών θέσεων" δεν λέω τίποτα γιατί αυτές έχουν αναλυθεί εξαντλητικά στο παρόν μπλογκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Αυγή είναι το αστικό ΜΜΕ που διαστρεβλώνει τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ; http://leninreloaded.blogspot.com/2013/01/blog-post_3570.html

   Διαγραφή
  2. Προφανώς είναι σωστή η επισήμανσή σου, Αντώνη. Απλά αρκετοί από τους ανθρώπους στους οποίους αναφέρθηκα με το προηγούμενο σχόλιό μου έχουν πάρει διαζύγιο ακόμα και με την τυπική λογική.

   Κάποιος που είχε άλλο nick

   Διαγραφή
  3. Αντιγράφω σχόλιο που με εντυπωσίασε απ' του Ροίδη. Προσοχή στην κατακλείδα:

   Ο Καρίτζης είναι απίστευτη περίπτωση.

   Προέρχεται από την παρέα φοιτητών συνδικαλιστών του ΕΜΠ που συνόδεψαν τον Τσίπρα από τα πρώτα βήματά του στην κονίστρα της ταξικής πάλης. Μεταλλειολόγος – η προσθήκη της καταγωγής από το Περιστέρι από την κατινοδημοσιγράφο Μαργωμένου παραπέμπει από την πλευρά της στο φθόνο του wannabe αστικού κόσμου γιά τους ανοδιστές τωνν τσιπρικών επιτελείων. Αν διαβαστεί όμως από τα αριστερά δίνει όμως μία αίσθηση γιά την πείνα των μικροαστών που μέσω του τσιπρισμού δράττονται της ευκαιρίιας νομίζοντας οτι η ιστορία τους άνοιξε την πόρτα.
   Γιά κάποιους αυτό ισχύει, σε προσωπικό, ατομικό επίπεδο.

   Ο πονηρός Καρίτζης έκανε περαιτέρω την επένδυση να κάνει ντοχτορά με τον ογκόλιθο της φιλοσοφίας Μπαλτά. Its all in the family. Μέ κάποιο θέμα, νομίζω, από την αναλυτική σκέψη. Λέμε τώρα, ιδίως αναφορικά με τον δεύτερο όρο. Όχι πάντως μαρξισμούς, αριστεριλίκια και τέτοια κριτικά γενικώς πράματα.

   Ενδιάμεσα ο προκομένος είχε χρηματίσει (γκμχ, γκμχ) και εκπρόσωπος τύπου τοτ ΣΥΝ αλλά μετατέθηκε επειδή εκεί ούτε με μέσον δεν μπόρεσε να σταθεί. Εντάξει διορίστηκε στα γραφεία απόδω κι από κει.

   Η φοβερή διάλεξη τώρα στο κοσμοιστορικό συνέδριο συνιστά διπλή αθλιότητα.
   1. γιατί επιχειρεί γλύψιμο πρώτου επιπέδου στα παπαδαριά και tuti quanti, μη κατανοώντας, όπως έχει πλειστάκις επισημαθεί και επαναλαμβάνεται και στο παρόν ποστ, ότι τα εν λόγω παπαδαριά δεν καταλαβαίνουν από γλυψίματα και τα νοιάζει μόνο να πάρουν. Κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα,… ων ουκ έσται τέλος.
   2. γιατί δεν λέει τίποτε απολύτως, δεν περιλαμβάνει κανένα προβληματισμό γιά το οτιδήποτε. Περιέχει μόνο κοινοτοπίες, κλισέ πασοκτζή γυμνασιάρχη επί σημίτη και ανοησίες άνευ ετέρου κατηγορήματος.

   Ο Καρίτζης είναι όμως χίλιες χιλιάδες φορές πιό street wise απ’ όλους εμάς εδώ με το συμπάθειο σύντροφοι.
   Διότι ό,τι και να λέμε, και άγια κάνουμε που το λέμε, ξέρει πολύ καλά αυτή η φάρα των κενόδοξων τυχοδιωκτών ότι οι περισσότεροι εξ ημών ψήφο σε αυτούς θα δώσουμε. Γιατί οι άλλοι είναι είτε φασίστες είτε λουμπίνες μπογιατισμένες ευρωπαισμό (=ο Φανούρης ο Πρόεδρας) είτε κνίτες."

   Θα ψηφίσω "κενόδοξους τυχοδιώκτες" γιατί η εναλλακτική μου είναι να ψηφίσω κνίτες.

   Κάπου εκεί εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Αδυνατώ ολοκληρωτικά να καταλάβω. Μπορεί να είμαι εγώ ο χαζός, δεν ξέρω.

   Διαγραφή
  4. Και άλλη αισχρή αστική προπαγάνδα με στόχο να δείξει τον ΣΥΡΙΖΑ ως ξετσίπωτο πουτανάκι των Αμερικάνων:

   "Οι εφημερίδες "Νιου Γιορκ Τάιμς" και "Ουάσιγκτον Ποστ" αναφέρονται στην επίσκεψη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, προβάλλοντας θέσεις που παρουσίασε κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε με συντακτικά επιτελεία τους, καθώς και σε επαφές και ομιλίες του στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη.

   [...]
   Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι ο 38χρονος αριστερός ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, που θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της [...]"

   Πού;

   Στο http://www.left.gr/article.php?id=22228

   Διαγραφή
 3. Τη γάμησε το κήτον που'λεγε κι ο αυλωνίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συριζα το νέο κόμμα των δημόσιων υπαλλήλων..κάν το όπως Πασοκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Από photo Κουβέλης σε photo GAP. Γρήγορη μεταμόρφωση! Το παιδί έχει ικανότητες χαμαιλέοντα! Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. "Σε μια χώρα όπου οι αριστεροί ιστορικά είναι εμπρηστικοί, τείνουν στη βία"

  Το γράφουν κρίνοντας από τη στάση του κυρ Φώτη.
  Είναι ένας κωλόγερος αυτός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή